Tavsiyeforumu sorularınızı cevaplıyor. Canlı yayın Soruları Buraya Lütfen

T Çevrimdışı

Tayyar

Yeni Üye
26 May 2018
33
43
OY hocam, iki sorum da internet azizliğine kurban gitmiş. :( Yedek kayıtta da bana cevap verdiğiniz yerler çok anlaşılır değil. İlk cevabınız için teşekkürler, fakat HDR konusuna ekleme yapayım, ayarlar gelişmiş modda, HDR çalışıyor yani hocam, öteki türlü PS4 reddediyor zaten.

Ado hocam, önceki cevapların için teşekkürler, yayın donduğu için yedek kaydı bekleyeceğim bir sorum daha olsun, şen olsun.

Bilmiyorum biliyor musun, geçtiğimiz ay Google'ın AV1 kodek'i github'da finalize edildi. HEVC'den %40 daha verimli olacağı iddia ediliyor. Şimdi açık kaynak olduğu için herkes kolayca benimseyecek, YouTube'ünden NEtflix'ine. Zira HEVC'de lisans parası ödemeleri gerekiyor MPEG group'a.

Şimdi bu TV işlemcilerinde de ASIC'ler var, mesela bir bilgisayarda yazılımsal olarak 3 GHZ'lik işlemci isteyen videoyu, 200 MHZ'lik donanımsal bir ASIC'le çözebiliyoruz.

Hocam, bizim TV'lerin gelecekteki yaklaşımı ne olur buna? İçinde AV1 ASIC'i yok. Yazılımsal olarak gelmesi mümkün mü? Vestel'in tutumu nedir? Zira yarın bir gün video siteleri H264'e çok bant genişliği harcanıyor, HEVC'ye de para vermek istemiyoruz diyebilirler.

Son düzenleme:
BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Ergün Can Bayram

benim bugün fazla vaktim yokta sorumu taşıyabilirmisin foruma 3000 tl 50 inç alınabilecek en iyi tv hangisi

Let's _be_ honest Çevrimdışı

Let's _be_ honest

Süper Üye
30 Mar 2018
666
Kusura bakma üstadım. VA açı ile ilgili konu açmıştınız, İPS yide aynı şekilde çekecektiniz, rezerve etmiştiniz 2. 3. mesajları onu dedim. Yayın dondu şuan da izleyemiyorum.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
hocam selamlar.. genel anlamda tv den çok memnunum.. yalnız bugün siyah bir ölü pixel tespit ettim ekranda.. benim yerimde olsaydınız hangi yolu izlerdiniz?

değişim mi?
para iadesi mi?
aman 1 tane pixelden bişey olmaz devam mı? :)

hocam ayrıca browserden gidrdiğim sitelerde video izleyemiyorum.. play tuşu çıkmıyor.. öğneğin fox tv üzerinden geçen haftanın dizisini izleyemiyorum neden acaba?

son olarak turkcell tv kullanıyorum ayrıca 5+1 ses sistemim var. görüntüyü turkcell tv'den (4k uyumlu kutu) sesi 5+1 sistemden almak istiyorum. çözüm nedir?

Son düzenleme:
BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
@Fatih Cinbiz

hocam ürünün kendi pixel testinde sıkıntı olmamasına rağmen youtube üzerinden ölü pixel testi yapınca sağ tarafta üsten alta boydan boya beyaz çizgi var
sadece açık pembe turkuaz açık yelşil gibi renklerde belli oluyor ... ama jvc kendi menüsündeki pixel testinde kesinlikle çıkmıyor .
video sorunlumu diye pc de kontrol ettim pcx monitorunde sıkıntı yok ... yayın akışında hiç farketmememe rağmen testte bu çizgiden dolayı sıkıbntı yaşarmıyım nasıl bir yol izlemeliyim ...

S Çevrimdışı

SnttB

Yeni Üye
26 May 2018
32
38
Merhaba hocam BİM’e gelen tv için pixellence aktif etmek için bir yazılım varmı veya istediğimiz tüm özellikleri açmak için saygılarımla

T Çevrimdışı

Tayyar

Yeni Üye
26 May 2018
33
43
Hocam cevabına çok sağ ol, senin dediğine ek ben de şu mevzudan bahsedeyim:

Planlanmış eskitme diye bir şey var. Planned obsolescence, pilenned obsolesıns.

Philips çok kötü bu konuda. 1920'lerden beri Phoebus Kartel diye bir şey kurup diğer lamba üreticileriyle biz bu işten ekmek yiyemeyiz deyip danışıklı dövüşme şeklinde lambaları belirli bir sürede bozulacak şekilde tasarlıyorlar.

Detaylı bilgi için:

Bir nevi "iPhone'um neden yavaşladı" Google Aramasının hep yeni iOS yazılımlarından sonra Trend'lere girmesi gibi. :) Brezilya hükümeti Apple'a bu yüzden dava açtı hatta.

Hoş sohbetin için sağ ol hocam.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
hocam cevabın için çok teşekkürler..

browserden girdiğim sitelerde video izleyemiyorum.. play tuşu çıkmıyor.. öğneğin fox tv üzerinden geçen haftanın dizisini izleyemiyorum neden acaba?

son olarak turkcell tv kullanıyorum ayrıca 5+1 ses sistemim var. görüntüyü turkcell tv'den (4k uyumlu kutu) sesi 5+1 sistemden almak istiyorum. çözüm nedir?

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Adem bey televizyon da 2 tane ölü piksel çıktı. Siyah nokta şeklinde ne yapalım iade mi değişim mi isteyelim yanıtlarsanız sevinirim.. Yayını takip ediyorum

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
hocam turkcell 4k kutu arkasında S/PDIF ve L/R/CVBS çıkışları var..

çok teşekkürler iyi akşamlar herkese..

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Çetin Özgültekin

Sevgili ado selamlar Vestel 9300 serisine hdr desteği güncelleme ile gelecek deniyor dogrumudur?? ( cevaplandı)

BlackSea Çevrimdışı

BlackSea 

Emektar
3 Eki 2017
1,937
32
Tahsin Deren

hdr10 sadece yazılımdan ibaret, dolby vision yazılım + donanım diye biliyorum.. vestele hdr10 yazılım olarak gelebilir ( cevaplandı )

Geri
Üst Alt