Su arıtma cihazı tavsiye

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
kombi deki su sıcak değilken basmayı deneyin 5 bara kadar akıtmaması gerekir.Gerçi 3 bar ı gördüyseniz hiç pompalı almayın .3 4 bar fazlasıyla yeterli.

tds kaç çıktı?Damacana suları nın çoğu kaynaktan çıktığı gibi dolduruluyor basit ön filtrasyona tabi tutuluyor.
Sogukken evet. Sebeke suyu 120, damacana suyu 147 degerde cikti

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Aynen katılıyorum,biz kullanmıyoruz bu yüzden.

hocam analizleri sürekli yapılsa sorun değil düne kadar bizde köyden oradan buradan içiyorduk.Ancak nr olduysa 2000 li yıllardan sonra pet şişe ile tanıştıktan sonra insanlarda kaynak suyu içilmez algısı oluştu nitekim sonra bu algı haklı çıktı.Son 15 küsür yıldır hızlı gelişen çarpık kentleşme , tarımda bilinçsizde artan zirai ilaç kullanımı kısaca çevresel kirlilik gerçekten kaynak sularımızı dahi içilemez hale getirdi.

Sonraları bakanlıkta işin ucunu kaçırınca envai çeşit su markası türedi gitti.

Geçenlerde bizim üniversite de etkinlik vardı kongre merkezinde stand açmışlar çay ikramı vs. arkadaşlarla şu 0.5 lik pet sulardan aldık içtik arkadaş benden önce bu ne ya ergeneden mi doldurmuşlar bunu dedi.Hemen okudum gerçekten su ergene havzası üzerinden çıkarılmış resmen plastik tadı vardı.Şimdi soruyorum ergene gibi kirliliği kanser taşıyan bir nehirin yakınından su çıkarılmasına kim izin verdi hangi akıl mantık çercevesinde verdi analizi ne derece doğru yapıldı?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla mert ben analiz yapıldığını da sanmıyorum,iş sadece dostlar alışverişte görsün misali,bu arada kanser oranının arttığını da unutmayalım tabii maalesef.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
hayırlısı olsun memmun kalacaksınız.5 aşama vontron mebranlı mı aldınız?Birde biosera da aldınız mı?
Filmtec membran aldim. Evet biocerayı da aldim ama Daha kurulumu yapmadim. Biocerayi membrandan sonraya mi takmak lazım yoksa membran+post karbon+biocera seklinde mi

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
satıcıya filmtec farkı ne kadar ödediniz?

bioserayı nereden aldınız?

5 aşamalı aldıysanız şuan önerilen mebran dan sonra bioserayı takıp sonuna T parça ekleyip bir ucunu depo ya diğer ucunu POST KARBON a oradan da artıcı musluğuna bağlamak.

burada konuşuyuruz Galip bey ile.

bioserayı Türkiye ye ilk getiren Galip bey in çalıştığı firma Royal green dir.

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Bana göre insanların evlerine temiz, hijyenik ve sağlıklı şehir şebeke suyu verilmesi daha elzemdir diye düşünüyorum.. diğer taraftan damacana sularının ne kadar sağlıklı ve hijyen olduğu ve o damacaların nasıl yıkanıp arza sunulduğu konusu... (afedersiniz içine edip geri verenlerin olduğu yazılıp çizilmişti..) ..Vahşi kapitalizmin tavan yaptığı dönemlerde para hırsı içinde yanıp tutuşan kişi veya kurumların (işini dürüstçe yapanları tenzih ederim..) neyi nasıl yaptığı ve ayrıca su arıtmalarda kullanılan kartuşların fiyat ve ilerleyen zaman içerisinde bulunabilirliği düşünüldüğünde yukarıda da belirttiğim üzere yetkili ve etkili kurumlarca temiz, sağlıklı ve içilebilir nitelikte şehir şebeke suyu verilmesinin sağlanması kanımca daha iyi bir seçenek gibi duruyor...

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Bana göre insanların evlerine temiz, hijyenik ve sağlıklı şehir şebeke suyu verilmesi daha elzemdir diye düşünüyorum.. diğer taraftan damacana sularının ne kadar sağlıklı ve hijyen olduğu ve o damacaların nasıl yıkanıp arza sunulduğu konusu... (afedersiniz içine edip geri verenlerin olduğu yazılıp çizilmişti..) ..Vahşi kapitalizmin tavan yaptığı dönemlerde para hırsı içinde yanıp tutuşan kişi veya kurumların (işini dürüstçe yapanları tenzih ederim..) neyi nasıl yaptığı ve ayrıca su arıtmalarda kullanılan kartuşların fiyat ve ilerleyen zaman içerisinde bulunabilirliği düşünüldüğünde yukarıda da belirttiğim üzere yetkili ve etkili kurumlarca temiz, sağlıklı ve içilebilir nitelikte şehir şebeke suyu verilmesinin sağlanması kanımca daha iyi bir seçenek gibi duruyor...

bunu yapabilen bazı iller var.ancak her ne olursa olsun boru hattındaki patlamalar vs. her türlü arıtma gerekli diye düşünüyorum.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
satıcıya filmtec farkı ne kadar ödediniz?

bioserayı nereden aldınız?

5 aşamalı aldıysanız şuan önerilen mebran dan sonra bioserayı takıp sonuna T parça ekleyip bir ucunu depo ya diğer ucunu POST KARBON a oradan da artıcı musluğuna bağlamak.

burada konuşuyuruz Galip bey ile.

bioserayı Türkiye ye ilk getiren Galip bey in çalıştığı firma Royal green dir.
100tl fark odedim filmtec icin. Biocerayi da yazdiginiz n11 linkinden aldim.
Evet bende galibin konularina bakmistim oradan naya bilgi aldim aslinda buraya davet etmek lazim kendisini

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
edelim hocam .yazayım kendisine.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

100tl fark odedim filmtec icin. Biocerayi da yazdiginiz n11 linkinden aldim.
Evet bende galibin konularina bakmistim oradan naya bilgi aldim aslinda buraya davet etmek lazim kendisini

Tahmin ettiğim gibi 100 lira fark istemişler.Şuan 140 150 civarı filmtec. Vontron da 60 lira sanırsam .Ben artık alamam sanırsam en son 90 liraya almıştım.Lg veya en kötü piyasa mallarından denemeyi düşünüyorum. 40 liraya mebran var ancak markası nedir belli değil.

47 lira olmuş :ara:bilmiyom

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt