Su arıtma cihazı tavsiye

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
BIlgiler icin tesekkürler.. ihlasa bulasmak istemiyorum bir kere telefonunu verdin mi devremulk sattirmaya kadar gidiyor o iş. COnax a baktim Koçtaş ta 949 tl ucretsiz montaj 7 filtreli 5 yil garantili diyor. Bakalim n11 deki kombinasyonunuz suan aklımda

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
BIlgiler icin tesekkürler.. ihlasa bulasmak istemiyorum bir kere telefonunu verdin mi devremulk sattirmaya kadar gidiyor o iş. COnax a baktim Koçtaş ta 949 tl ucretsiz montaj 7 filtreli 5 yil garantili diyor. Bakalim n11 deki kombinasyonunuz suan aklımda
inanın bu kombinasyon ile mükemmel bir cihaz sahibi olursunuz.Üzerinde ki tatlandırıcı filtre 10 liralıkta olsa iş görüyor neticede sadece tat katıyor.Beğen mezseniz biosera tek başına bile lezzetli su üretiyor ph 8 civarıda garanti.

ben denemek için pae tank ın üretisi global water markanın purefer modelini aldım birde omnipure k2533 var .ikisi de kaliteli tatlandırıcı filtreleri.

Montaj işinden anlamam derseniz ilk tercihiniz conax son tercihiniz ihlas olsun o zaman? maddi imkan varsa gözünüz kapalı royal green marka alın derim.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
MOntajini yapabilirim. Bu aritma işinde Benim sacma buldugum 5lt icilebilir su uretmek icin 15 lt suyun çöpe gitmesi. Bilim bu konuda daha gelismemis demek ki:) birde gelen suyun zaten bir ph ı ne biliyim mineralleri vs var bir daha niye nötralize edip sonradan kendimiz birdaha yapay olarak ekliyoruz buna da bir çözüm bulunmalı.

Zamani gelince filtre değişimi haricinde tank temizlenmesi , baska parcalarin dezenfekte edilmesi ayrica gerekiyor mu?

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
MOntajini yapabilirim. Bu aritma işinde Benim sacma buldugum 5lt icilebilir su uretmek icin 15 lt suyun çöpe gitmesi. Bilim bu konuda daha gelismemis demek ki:) birde gelen suyun zaten bir ph ı ne biliyim mineralleri vs var bir daha niye nötralize edip sonradan kendimiz birdaha yapay olarak ekliyoruz buna da bir çözüm bulunmalı.

Zamani gelince filtre değişimi haricinde tank temizlenmesi , baska parcalarin dezenfekte edilmesi ayrica gerekiyor mu?

ozmoz mantığı bu şekilde hocam.su ile içindeki maddeler çok ortamdan az yoğun ortama geçiş yapıyor.Geriye birtek saf su kalıyor.

dediğin var yerçekimi etkisiyle çalışan cihazlar ancak pahalılar.

tank içi antibakteriyel olduğuna gerekmiyor güneşte görmediği için sorun yok.

ancak yılda bir içine sirke atmak yada filtre değişiminde borulara sirke doldurmak biraz çalkalamak yeterli

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
kusura bakmayın ben de 8 aşamanın linkini vermişim.

n11.com'dan 5 ASAMA LOTUS WATER SU ARITMA CiHAZLARI 5 Su Arıtma Cihazı seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!

5 aşama bu gerçi aradaki fiyat farkını ve filtrelerin işlevsizliğin farkına varın.Tek filtre farkı 10 lira??

5 6 7 8 inci filtreler suya mineral katıyor ph yükseltiyor.Sağlıklı bir su için bunlar gerekli. Bu yüzden biosera alın diyorum.Tabi omnipure pentek penteir maktix k bunlarda kaliteli filtre markaları.

Eskisi ile şimdiyi kıyaslamayın hocam.Artan nüfüs çarpık kentleşme kirlenen doğal kaynaklar dahasını saymaya gerek yok.

Ziraat mühendisi tanıdık yıllarca bilinçsiz kullanılan nitratlı gübreler içeriğinin yerin 20 metre altındaki kaynak sularına karıştığını alınan numünelerde nitrat içerikleri bulunduğunu iddaa ediyor.
Surayi anlamadim 5 filtreli olani aldim bi de bioserayi ayrica aldim 6 filtreli mi olmus oluyor yoksa biosera 3u 1 arada filtre olup 8 filtreli mi oluyor cihaz?
Bir de 100 lira farkla usa membran alin demissiniz o ilanda goremedim usa membran secenegini

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Surayi anlamadim 5 filtreli olani aldim bi de bioserayi ayrica aldim 6 filtreli mi olmus oluyor yoksa biosera 3u 1 arada filtre olup 8 filtreli mi oluyor cihaz?
Bir de 100 lira farkla usa membran alin demissiniz o ilanda goremedim usa membran secenegini

biosera 3 ten fazla içinde çok etkili özel taşlar olan bir filtre araştırırsanız görürsünüz.

satıcıya mesaj atın ücret farkıyla usa filmtec ile değiştirip gönderir şahsen gerek yok derim.

BramStoker Çevrimdışı

BramStoker

Aktif Üye
8 Eki 2018
120
39
Hiç bir bilgim yok baştan belirteyim, geçenlerde Hyundai aradı, Su arıtma cihazları satıyorlarmış, 1 aylık deneme önerdiler, arkadaş taktırmıştı, onda görmüş, denemiştim, o beğendiği için aldı, ben de deneyeyim dedim, servis geldi, 5 filtreden bahsetti falan, açıklamaları yaptı kurdu gitti. Şu an deneme aşamasındayım, suyun tadı fena değil, ama sanki içinde kristaller dönüyor, normal mi ? Bir de test falan birşey yapmadı, suyun ph ı normal mi falan, nasıl bileceğim? Gerçi hanım yemekleri yapmak, çay kahve falan, bir de meyve sebzeyi yıkamak için kullanıyor sadece ama, iyimidir, bir tavsiye sorayım dedim üstadlara ? :)

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Hiç bir bilgim yok baştan belirteyim, geçenlerde Hyundai aradı, Su arıtma cihazları satıyorlarmış, 1 aylık deneme önerdiler, arkadaş taktırmıştı, onda görmüş, denemiştim, o beğendiği için aldı, ben de deneyeyim dedim, servis geldi, 5 filtreden bahsetti falan, açıklamaları yaptı kurdu gitti. Şu an deneme aşamasındayım, suyun tadı fena değil, ama sanki içinde kristaller dönüyor, normal mi ? Bir de test falan birşey yapmadı, suyun ph ı normal mi falan, nasıl bileceğim? Gerçi hanım yemekleri yapmak, çay kahve falan, bir de meyve sebzeyi yıkamak için kullanıyor sadece ama, iyimidir, bir tavsiye sorayım dedim üstadlara ? :)
turnusol kağıdı almalısınız pek doğru yöntem değil ama genel fikir verir kağıtta yeşilimsi renkleri görmelisiniz.kırtasiyelerde var.

birde internetten tds metre almalısınız.fiyat nedir bilmiyorum ama ben olsam 1500 2000 tl ise almazdım.o fiyata royal green alın çok daha iyi.

o beyaz tanecikler son karbon filtreden kaynaklı 1 haftada geçer.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
ŞU urun suan kampanyadaymis beni cezbeden atik su olmamasi ve filtreleri 5 yilda bir degisiyormus satici dogru diyorsa

Doğal Yer Çekim Esaslı Antioksidan&Mineralleştirici Alkamin 2.250,00 TL yerine 1.500,00 TL

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
ŞU urun suan kampanyadaymis beni cezbeden atik su olmamasi ve filtreleri 5 yilda bir degisiyormus satici dogru diyorsa

Doğal Yer Çekim Esaslı Antioksidan&Mineralleştirici Alkamin 2.250,00 TL yerine 1.500,00 TL

bu yer çekimi sistemleri hakkımda bilgim yok ancaka dünyanın kabul ettiği sistem nasa nın dahil kullandığı sistem ters ozmoz sistemidir.ayrıca bu sistemin uğraşması var 15 günde bir yıkama falan can sıkıcı durum.

atık su sizi korkutmasın faturaya inanın etkisi yok günde 2 sifon çekmişsiniz gibi düşünün.

ALKAMİN SU TEMİZLEME VE MİNERALLENDİRME 3 AŞAMADAN OLUŞUR

1. AŞAMA SERAMİK FİLTRE : SERAMİK FİLTRE SUYUN İÇİNDEKİ TORTU, PAS, VE MİKRO MADDELERİ FİLTRE DER
DOĞRU KULLANILDIĞINDA ÖMRÜ 5 YILDIR
DELİK GÖZENEK ÇAPI 0,2 0,5 MİKRONDUR
SERAMİK FİLTRENİZİ 15 GÜNDE BİR MİKRO FİBER BEZ İLE ZIMPARA YAPAR GİBİ TEMİZLENMELİDİR.

2. AŞAMA TOPRAK FİLTRE ( KARBON FİLTRE ) SUDA RENK TAT KOKU GAZ NEM GİDERİCİDİR VÜCUDUNUZA İHTİYACI OLAN MİNERALLERİ DOĞAL OLARAK SUYA KAZANDIRIR. HEM TEMİZLEYİCİ HEMDE MİNERALLENDİRME ÖZELİĞİNE SAHİPTİR.
TEMİZLİĞİ BOŞ BİR KABA KONULUR 15 GÜNDE BİR ILIK SU İLE BİR KAÇ KEZ SU GEÇİRİLMELİDİR

3. AŞAMA MİNERAL HAZNE SUYUN KALİTESİNİ ARTIRIR SUYUN PH 8,5 - 9,8 ARASI YÜKSELTİR
SUYUN ORP SEVİYESİNİ -100 İLE -200 ARASUBA GETİRİR MİNERALCE ZENGİN VE SAĞLIKLI SU HALİNE GETİRİR.
TEMİZLİĞİ BOŞ BİR KABA MİNERAL HAZNE DOLDURULUR VE MİNERAL HAZNE İÇİNDE KALACAK ŞEKİLDE SU DOLDURULUR BİR ADET LİMON SIKILIR İÇİNDE 5 DK. ÇALKALANIR ARDINDAN DURULANDIRILIR

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
Forumun heryerinde su aritma cihazi reklami cikiyor bende:) daha cihazi almadan tds metre aldim 20tl ye almak isteyenler n11 de mevcut. Pompali alirsam basinc yeterliyse pompasını söküp kullanabilirmiyim yada pompasız alip pompa eklenebilir mi? Çünkü Sebeke Basinci kac bar emin degilim

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Forumun heryerinde su aritma cihazi reklami cikiyor bende:) daha cihazi almadan tds metre aldim 20tl ye almak isteyenler n11 de mevcut. Pompali alirsam basinc yeterliyse pompasını söküp kullanabilirmiyim yada pompasız alip pompa eklenebilir mi? Çünkü Sebeke Basinci kac bar emin degilim

reklam olayı google ın işi?

yukarıda emin olabileceğiniz kombi vs. ile birkaç yöntem yazdım.

yinede emin değilseniz pompalı alın en kötü fişini takmazsınız.yada fişini takar dolum hızlı olur mebran ömrünü uzatırsınız.

sonradan pompa eklemek sıkıntılı maliyeti yüksek basınç şalteri falan değişiyor.

F Çevrimdışı

flip-flop

Aktif Üye
2 Ağu 2018
337
reklam olayı google ın işi?

yukarıda emin olabileceğiniz kombi vs. ile birkaç yöntem yazdım.

yinede emin değilseniz pompalı alın en kötü fişini takmazsınız.yada fişini takar dolum hızlı olur mebran ömrünü uzatırsınız.

sonradan pompa eklemek sıkıntılı maliyeti yüksek basınç şalteri falan değişiyor.
Kombiyi denemistim ama 3 bardan sonra emniyet ventilinden fazla suyu atmaya basladi. Buarada Sebeke suyu tds degeri Damacanadan daha temiz cikti. NE iciriyorlar bize:mad::mad:

meebbe Çevrimdışı

meebbe 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,463
32
Kombiyi denemistim ama 3 bardan sonra emniyet ventilinden fazla suyu atmaya basladi. Buarada Sebeke suyu tds degeri Damacanadan daha temiz cikti. NE iciriyorlar bize:mad::mad:

kombi deki su sıcak değilken basmayı deneyin 5 bara kadar akıtmaması gerekir.Gerçi 3 bar ı gördüyseniz hiç pompalı almayın .3 4 bar fazlasıyla yeterli.

tds kaç çıktı?Damacana suları nın çoğu kaynaktan çıktığı gibi dolduruluyor basit ön filtrasyona tabi tutuluyor.

Geri
Üst Alt