Sony 46NX700 alınır mı?

B Çevrimdışı

bizkotuyuzaynen

Yeni Üye
25 Ocak 2026
8
24
Merhaba iyi günler. Öğrenciyim ve harçlığım çıksın diye ara sıra al-sat yapıyorum. Geçen gün Sahibinden'de gezerken şehrimde 900 TL'ye Sony KDL-46NX700 televizyon gördüm. Satmaya niyetim olmasa da lazım olmasa da cihaz hoşuma gitti. Lakin cihazın bir sorunu var. Sahibi LED'i sönmüş diyor fakat cihaz çalışıyor

. Adapazarı'nda 2 yer aradım ikisi de 5 bin dedi. Hatta birisi telefonda al zarar etmezsin dedi fakat dükkana gidip cihazın ilanını gösterince Onda floresanlı olduğunu (?) (LED var diye biliyorum) ve parçasının bulunamayacağını söylediler. İnternette LED takımı bin lira civarlarına bulunuyor fakat cihazı sökmeye dair internette pek bir şey bulamadım. Ayrıca cihazın kumandası ve standı yok dendi. Babamla benim elim biraz yatkındır bu işlere fakat sizce riske değer mi?

imagef60a3f2ec17065eb.png

image92693ea98220f55a.png

B Çevrimdışı

bizkotuyuzaynen

Yeni Üye
25 Ocak 2026
8
24
edge led diye belirtilmiş kendi web sitesinde, alınmasına alınır ama iyi araştırma yapılmalı :ok

Birazda Edge LED olması ve ön camı korkutuyor açıkçası. Önündeki ekran çerçevesiz büyük tek bir parça. Evde yapması zor olur gibi. Dışarıda yaptırsam da 5 bin verince astarı yüzünden pahalı olacak gibi gözüküyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
23,402
66
Birazda Edge LED olması ve ön camı korkutuyor açıkçası. Önündeki ekran çerçevesiz büyük tek bir parça. Evde yapması zor olur gibi. Dışarıda yaptırsam da 5 bin verince astarı yüzünden pahalı olacak gibi gözüküyor
Risk var tabii, risk her zaman vardır,"bizkotuyuzaynen" diye nick almak da zaten bir risk, şimdi fark ettim <--- Bu tamamen şakadır :hihi

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
654
46
16 yasinda bir aletten bahsediyoruz. Kullanmak icin ve kendin tamir edeceksen alinir ama al-sat olayina gireceksen bence riske girdigine degecek bir cihaz degil.
Hani zamaninin amiral gemisi model olsa felan belki riske girilebilir ama oyle bir model de degil. Premium serisi idi 2010'da piyasaya suruldugunde.

B Çevrimdışı

bizkotuyuzaynen

Yeni Üye
25 Ocak 2026
8
24
16 yasinda bir aletten bahsediyoruz. Kullanmak icin ve kendin tamir edeceksen alinir ama al-sat olayina gireceksen bence riske girdigine degecek bir cihaz degil.
Hani zamaninin amiral gemisi model olsa felan belki riske girilebilir ama oyle bir model de degil. Premium serisi idi 2010'da piyasaya suruldugunde.
Yani alıp satacağımdan değilde biraz heves gibi. Tamir ederken ön camı tuz buz etmezsem Apple TV bağlayıp kullanabilirim belki ama ne yapsam pek emin değilim

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
654
46
Yani alıp satacağımdan değilde biraz heves gibi. Tamir ederken ön camı tuz buz etmezsem Apple TV bağlayıp kullanabilirim belki ama ne yapsam pek emin değilim
Bunlarin onundeki cam panelin bir parcasi olmuyor. O tamamiyle koruma amacli. Bir de eskiden ekranlarin oyle isil isil parlamasini istiyordu kullanicilar. Simdi de mat olsun istiyorlar. Gunumuz aletlerinde hersey plastikken bunun ici komple metal. Bayayi bir vida sokmek gerekecektir. Buyuk ihtimal o cam dedigin kisim da metal yapiya vida ile baglidir. Tum vidalari soktukten sonra o kadar metal agirligi duzdun kaldirmak biraz zorlayabilir. 16 yasindaki bir alete o kadar emek harcamak ve para harcamak yerine en azindan calisan bir urun bakmak daha mantikli.

B Çevrimdışı

bizkotuyuzaynen

Yeni Üye
25 Ocak 2026
8
24
Bunlarin onundeki cam panelin bir parcasi olmuyor. O tamamiyle koruma amacli. Bir de eskiden ekranlarin oyle isil isil parlamasini istiyordu kullanicilar. Simdi de mat olsun istiyorlar. Gunumuz aletlerinde hersey plastikken bunun ici komple metal. Bayayi bir vida sokmek gerekecektir. Buyuk ihtimal o cam dedigin kisim da metal yapiya vida ile baglidir. Tum vidalari soktukten sonra o kadar metal agirligi duzdun kaldirmak biraz zorlayabilir. 16 yasindaki bir alete o kadar emek harcamak ve para harcamak yerine en azindan calisan bir urun bakmak daha mantikli.
Sizin dediğiniz de mantıklı ama 900’e başka 46” Sony bulabilir miyim biraz zor

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,954
Ben olsam eğlencesine şansımı zorlarım.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,954
Sizin dediğiniz de mantıklı ama 900’e başka 46” Sony bulabilir miyim biraz zor
Panel ümit veriyorsa, ki ledleri yaptıktan sonra piyango da çıkabilir, sonuçta ekran aydınlanmıyor.
46 inç paneli yerinden oynatmak biraz riskli olsa da, esneme payı nedeniyle, bence bu fiyata bu risk alınabilir.
Ama 16 yaşında bir Sony'den de çok bir şey beklemeyin. Panel kaç saat ne koşullarda çalıştı bilmiyoruz.

B Çevrimdışı

bizkotuyuzaynen

Yeni Üye
25 Ocak 2026
8
24
Panel ümit veriyorsa, ki ledleri yaptıktan sonra piyango da çıkabilir, sonuçta ekran aydınlanmıyor.
46 inç paneli yerinden oynatmak biraz riskli olsa da, esneme payı nedeniyle, bence bu fiyata bu risk alınabilir.
Ama 16 yaşında bir Sony'den de çok bir şey beklemeyin. Panel kaç saat ne koşullarda çalıştı bilmiyoruz.
Ledleri sönük dedi fakat ekranda görüntü yokken aydınlık var. İlan linkini direkt aşağıya bırakıyorum

Geri
Üst Alt