Gelelim 8505 konusuna;
bugün Update lere bakarken,gördüm ki bir kaç gün önce yeni bir update çıkmış,böylece bu çıkan 2.update oldu
ilk üzerindekini de sayarsam 3.firmware de gelmiştir
dosya büyüklüğü 1.2GB görünüyor(sanırım açınca 1.5Gb oluyor) ancak ben yazılımı Toengel den indirdim
sonra da bir kez panelden girip denedim,baktım o zaman yeni firmware görülüyor,indirdiğim dosyayı(PC ye)
silip,panelin kendi bağlantısıyla update ettim.
panelin ID kodu /12 ile bitiyor olsa da,bizimkiler /62 olduğu için farklı olarak görmeyin,aynı firmware dir!
12/62/63 v.s kodları montaj ülkesini belirtir...
ilk firmware den den biraz farklı olarak,bazı uyarılar geliyor OK deyip hepsini seçin!
en önemlisi de panele RESET atıyor+Factory reset.dönüyor! isterseniz dönmeyebilir ama bu firmware
anladığım kadarıyla gelen işlemerin tümünün de aktif olabilmesi adına Factory-reset gerekiyor! bunu atlamayın ltf
Ben bu arada defelarca Factory-reset yaptım,korkmayın bundan,picture settings ler için yeniden uğraşmamam adına
komple temizlik yapıyordum
Not;panelin Youtube ve diğer ıvır-zıvır işlerine giriyorsanız veya Android ile ilgili olarak oralarda bulunuyorsanız
tavsiyem haftada bir temizlik yapın,panelin RAM değeri bana göre osuruk 2.5GB ama 1/1.2GB civarı sisteme gidiyor zaten
kalanla da siz idare ediverin deniyor,ROM kısmı tam bir hikaye 16GB deniyor ama ben KODI den bakıyorum gerçekte
8GB ve onun da 5GB yine kendileri yemiş geriye bir bok kalmamış yaw
Kısaca ben bu paneli alıp da TV-BOX gibi de Android işleri için kullanırım derseniz,bence bu panel o işi beceremez!
ama zorlamazsanız,idare eder
Ben KODI dahil ne yüklediysem alayını temizledim kaldırdım! zaten bunları da test için yüklemiştim,işim olmaz panelin SMART
işleriyle çünkü zaten o teknik yapıda da değildir,ama ufak işler veya az dosya yükleme veya az dosya büyüklüğü filan yükselerseniz
o zaman çalışır veya yine falso yaparmı orasını bilmem,bana göre değil böyle atraksiyonlar,ben TV-BOX kullanıyorum,Desktop
bağlı oradan kullanıyorum kısaca her bir şeyi external cihazlarla yapıyorum
Not;panele ayrıca bir yazılım(program atmadan-AKP türü)normal de herhangi bir şey yüklenemiyor GPlayStore den!!
bunuda aslında yapmayacağım ama öğrenmek adına yabancı bir forumdan bunun nasıl yapılacağını öğrendikten sonra
ilgili progrmaı da GPSore den bulup oradan indirdim(ücretlisini ben yükledim 15 kağıt dır bu ücret)
Program sanırım Xiaomi nin(aslında Rus/Ukraynalı birisinindir bu program!)Apk sidir,Telefon ve Tablet veya TV lere
ilgili yazılımı atmak için bu gerekiyor(daha doğrusu panele atmak için gerekiyor) bu program yoksa örneğin USB den
panele hiç bir şey yüklenemiyor! ben ilk denediğimde atmayınca ne iştir diye aradım o zaman bunu öğrendim!
USB yi tanıyor normal olarak ama içine giremiyor!
Deneme yapmak için o ücretli programı kurdum,sonra baktım ki USB nin içi görünüyor ve denemek için de
bunuda yükledim sorunsuz yüklendi(sanırım bir kaç Akp atmıştım ama sonra hepsini sildim)
Bu arada bugünkü firmware+Factory resetle bazı ayarlar v.s sıfırlansa bile örneğin bu yükledğim Xiaomi nin programı
silinmemiş(belki ücretli kullandığım için olabilir)silinsede sorun olmaz nasılsa ücretinizi orada duruyor yeniden
yüklersiniz,ben daha sonra ya da şimdi panel kesinlikle hiç bir şey yüklemedim ve de yüklemeyeceğim çünkü
bu konuda paneller v.s sıkıntılı bana göre veya bir yalnışlık yapsanız belki sistem çöker v.s,bunlar işime
gelen şeyler değildir
Panelin ayrıca MediaPlayer resim kalitesi de beni açmadı! Mali G31(ya da 51 olabilir)ben bunları hiç beğenmiyorum
dolayısıyla MPlayer olarak da paneli kullanmam,BOX la her bir şeyi çok rahat hallediyorum
++
Gelelim resim kalitesine;ben açıkçası fazla bir fark göremedim ama belki bir tık bu sefer daha iyi olmuş gibi geldi!
çünkü hiç bir ayarı yapmadan bile "Standard" resim moduyla>>ext.Receiver dan çok iyi resim aldım,bunu önceki
firmware ile de aldım,ben sadece Baclit/Bright/Col/Sharp/Cont gibi temel ayarlarını izleme ortam ışık şiddetine
göre biraz kıstım,diğer tüm gelişmiş ayarları zaten OFF yapıyorum!
Panelin ortamı gündüz bile hafif loştur perde+stor ile dolayısıyla bunu siz kendiniz belirleyeceksiniz
panelin bazı hikayeden ayarları vardır Samsung/Sony gibi özellikel ortam aydınlamnası şiddetiyle ilgili ama bunlar
hiç bir markada hatta FALD panel denen panellerde bile adam gibi çalışmıyor!
Adamlar FALD demiş bana göre cort demiş yaw bunlar bahsettiğim Samy den QL-9x veya Sony den XH9x gibi
ne biçim FALD iseler artık,hani bende bir tane FALD var da ne olduğunu 11 senedir çok iyi biliyorum!
Araba parasına FALD sat sonra bazı konularda hala hikaye olsun!
++
Dahili Uydu alıcısını hiç kullanmadım bilmiyorum
ama yabancılar "kötü" diyorlar,ben Receiver bağladım hiç bir ayara dokunmadan mükemmel resim alıyorum!
Factory-reset atmaya artık üşeniyorum,yoksa dahiliyi bir defa test etmek isterim,zira bunu sonra silmek için
panele reset atmak gerekiyor,ne kadar komik değilmi!! valla bu sefer de yine hiç dokunmadım kurulum yaparken!