8505 de veya Sony de v.s o parlaklık değerleri ile panel gerçek kendi değerleri farklıdır!
VA panellerin "dandikleri" bile 300nit dir! 350/400nitler de neredeyse tamamında böyledir
değişen sadece dynamic-nit değeri dediğimiz buna sebeb olan baclit gücü farklıdır!
8505 veya eşdeğer piyasada bulunan tüm VA lar orta/üst olanları 350/400 dür
HDR de adamlar bir değer koydular ve buna 1000nit dediler,ama hiç bir IPS panel de zaten
böyle bir değer yoktur ve de olmaz,OLED de hiç olmaz! VA ların çok çok azında 1000 ve üstüne
çıkılıyor!
ama hesap da HDR için 1000nit olması gerekiyor
1000niti adamın gözüne dayarsan ortada ne resim kalır nede manzara tarifi yaw!
FILM>>>1080p/24fps de>>doğru değer 120n dir 6500Kelvindir
bu film 2160 bile olsa anime veya benzer bir içerik değilse yine böyledir 120 dir ve 6500K dır
ama çoğu insan 120 yi az bulur bunu açar 140/160 la izler daha olmadı 250 ile izler ama 300 ile izlenmez zaten
HDR de çok farklı değerler var,bir şekilde manzara örneğin GECE çekimiyse,belki ilk etapda insana güzel veya detaylı
v.s gelse bile olan şu ki,siz hiç gece çıkıp en aydınlık sokaklarda veya çeşitli yerlerde dolaştığınız zaman
olan manzarayı görüryorsunuz ve biliyorsunuz ama panelden gördüğünüz GECE bir kere natural değil!
böyle bir gece yok yaw
gelelim Gündüze;bu biraz daha su kaldırır gibi olsa bile gördüğünüz resmin natural olmadığını hemen anlıyorsunuz!
ama geriye şu kalıyor tabi zevkler-renkler tartışılmaz,şimdi adam der ki yaw ben bu resmi daha çok seviyorum veya
bu bana göre doğrusudur!
++
Verilen bazı teknik bilgiler bir kere yalnış,kağıt üstündeki bazı değerleri alıp buna göre iyi-kötü veya vasat v.s
diyorlar!
HDR ile bir yere kadar görüntü izlenir,panelin ömrünü HDR ile geçirmek mümkün değildir!
adamlar mal yapıyorlar bir sürü atraksiyon geliştiriyorlar,marketing palavralarıyla malı kakalıyorlar
test siteleri malum,forumlar hepten malum,bilen bilmeyen herkes zaten panel ustası oluyor
şimdi geçen aylarda 8505 için bir kaç yabancı Avrupa forumlarına takıldım adamlar sankim DH nin
farklı bir versiyonu gibi çalışmışlar yaw
al burasını çal DH ye aynen öyle gibi
adam 65lik olanı almış elinde bazı test cihazları var belliki işte biraz anlayan birisi ama
herif aldığı paneli özel üretim Sharp VA panel sanıyor galiba ama Sharp IPS üretmez ayrıca
IPS lerin max. CR oranı 1000/1200:1 dir bu herif 10.000;1 diye ölçmüş çüşşşşş
IPS şayet FALD olursa ve harbi FALD olsa bile LocalDimming ON olursa bile max CR oranı/static-dynamic)
4000;1 olur yaw
ama adam 10bin diyor yani öyle bulmuş!
yaw ben boşuna VA bakıyorum o zaman örneğin 65lik 8505 alayım hem IPS hem de 10bin contrast var
DH de böyle benzer lehte veya çoğunlukla aleyhte sözüm ona yorum bulursunuz özellikle Philips ler için
++
50Hz panelin bazı konularda riski de vardır+ebat büyük oldumu bunlar daha çok falso yapacaktır
ve bunlar LCD lerin olmazsa olmaz kriterleridir!
NIT değerleri tam yerine oturmuyor,örneğin benim böyle işlerle hiç işim olmaz çünkü ben natural resim seviyorum
ne HDR ne de D-Vision izlemem veya belki test için bakacağım v.s ama hiç bir zaman benim istediğim resim
böyle özellikler de olmayacaktır
Not;ben bugüne kadar ""50Hz"" olup da ister VA ister IPS olup da özellikle "Motion" çok iyi iş çıkaran
Toshiba hariç tek bir üretici ne duydum ne de gördüm!
Toshiba eskiden S_IPS leri LGD den alırdı,VA ları da Samsung S_LCD/SDI den alırdı 50/100Hz lik olarak
hepsi de motion da CRT/TN gibiydi! elimde böyle iki tane zaten var! birisi VA diğeri de IPS
btün ayarları OFF yapıp dilediğin mod tan istediğin kadar bas banamısın demiyen!
hele VA olanı,Game mode bile yok o panel de zira odevirde Game mode olmazdı yaw
anlayın gerisini
şimdi panel 100Hz ama motion da daha iyi veya hatasız olsa bile,burasını iyi okuyun şimdi>>
Bluray den diski oynatıyorsunuz FILM ve 1080p/24fps işte burada hemen hepsi sadece Sony
ler kısmen hariç falso veriyor ya da reism tam smooth akamıyor v.s
NTSC system USA/Japan olursa panel 120Hz oluyor bu falso daha fazla ortaya çıkıyor!
Toshiba da hiç bir zaman falso olmaz!
zaten işin uzman testi de Bluray bağlayıp oradan bakıyoruz buna 1080p/24fps de manzara nedir diye!
bugün 2160 lara çıktı ama Bluray performanlarında genel de es geçiliyor
yok HDR den 1000 değilmiş!
bilmem neyi şöyle yapıyormu!
ama TV izlerken de durum tam tersi USA/Japan>60Hz de veya 30Hz de panel daha başarılı iken
Avrupa PAL 25/50 de panel yine falso veriyor! örneğin yayınlar(Uydu) 1080i/50fps de çuvallıyolar
SD>576p de yine öyle
bu sorunu düzeltmek için şu tavsiye yapılıyor!(şimdiler de bu da pek yapılmıyor!)
örneğin paneli dahili alıcısı bu konuda falsolu ise Receiver kullanın diyor! ama hangi receiver???
bunların çoğu bu konuda dandik yaw veya adam RFeceiver alıyor ayarlarından 1080p seçiyor(max
değer onu gördüğü için)ama bu YALNIŞ,1080i seçilmelidir!
Not;ben 8505 in dahili alıcısını hiç kullanmadım,ne mal olduğunu zaten biliyorum ama ilk kurulumda
servis bunu kurdu ama tek bir kanala bile bakmadan onlar gittikden sonra paneli resetleyip hepsini sildim
Reciever bağlayıp öyle kullandım!
manzara çok ciddi iyi çıkınca da işte panel budur dedim,gerçekten iyi bir Receiver ile panel performansı
ciddi manada iyidir,ama yabancı forumlarda bile "berbat" bir resim var demişler yaw!
kimileride panelin Default resim ayarları rezil,berbat v.s demişler,yaw ben böyle bir şey görmedim!
bunlar acaba FAKE DH üyelerimi diye düşünüyorum şimdi
dileyen olursa bana gelir izler,yerim yurdum bellidir!
yoksa ülen diyorum bu TPV bana özel üretim bir malmı yaptı verdi??? öyle bir şey yok tabiki
Vatan/Lara mağazasından aldım,promotör beni tanır,çıktı yukarıdan depodan bir tane 50lik getirdi attım arabaya
getirdim ertesi gün pixel hataları çıkınca değişim verildi yine götürüp değiştirdim yenisini attım arabaya getirdim
yani ne özel ne de güzel v.s
şimdi buna dandik bir Receiver taksam elbette manzara hemen değişecektir!
ama bende şu anda Kathrein-916 bağlı panele,kolay kolay resim beğenmem ben açıkçası
ama gördüğüm manzara ciddi güzel üstelik gün boyu çoğunlukla Astra 19.2 den FTA "720p" yayınları izlerim
yani bu kadar olur,daha fazlası olmaz diyorum!
Monitör olarak da Dektop bağlı,o konuda bence gayet iyi textler düzgün,videolar çok iyi v.s
ama AÇI berbat olduğu için yandan izleme yapamıyorum canımı sıkan bir tek bu oldu,onun için
satacağım dedim,birisi çıkarsa bunu satarım zaten 50 biraz büyük oluyor bu iş için(oturduğum
yer itibarıyla)
IPS 100Hz/10bit alacağım bakalım ne zaman bir teşhir denk gelirse!
8505 için özelden çok soru alıyorum,onun için millet iyi okusun diye bazı şeyleri uzun tutuyorum!
50/58 OK hatta bana göre bir tek 50 OK dir bu seri den
ne 65 ne 70 nede 43(bu sanırım TR ye gelmedi diye biliyorum)
TPV uyanık bir Çin li üretici her ebat dan hangisi daha ucuz ise onu alıp takıyor panel için!
Sony de aynı bok! IPS leri yaramaz,MARKA satıyor sadece IPS ler için,ama ucuz olursa amenna ama ne gezer
acaip pahalı IPS leri bile
Samsung da kısmen böyle QLED 100Hz ler hariç herifler MARKA satıyor sadece!
TPV tam ayrı bir alem ne mok yediklerini bilen beri gelsin yaw
Düşünün en üst seri 50Hz/çakma10bit yaw varmı böyle iş arkadaşlar!