hayatım da gördüğüm en "tipsiz" tasarımlı-bütünleşik sound-bar(sözüm ona)
veya hesap da speaker system! artık ne derseniz deyin
50li yıllardamıyız yoksa 60 lardamı!
ülen hiç mi yakın geçmişe veya biraz daha yeni(çok az paneller de olan)sürece bakıp da
bir şeyler sözüm ona speaker için geliştirmediniz yaw!
Philips için panel işin de 3 safha geçirildi(panel TV işinde)
1.kendi başlarına yola çıktılar ama çabuk bittiler! buna rağmen ilk PDP leri ve LCD leri(2002-2007 arası gibi)
yine de oldukça iyiydi ancak fiyatlar dan dolayı rekabet edemeyince cortlayıp işi bitirdiler
2.safhaya LGE ile devam ettiler ve yine de oldukça iyi bazı seriler ürettiler ancak ciddi sıkıntılar da beraberinde geldi
marka imajı bile zaten ondan sonra bence iyice cortladı!(2007-2011 arası gibi)
3.safha da ise TPV ile ne yaptıklarını artık kendileri dahil hiç kimseler bilmiyor
altyapı ve genel bu işlerde ki her türlü imkanlarına rağmen bu kadar gerileyen bir üretici ben hiç
görmedim panel dünyasında!
üstelik zaman içinde özellikle LGE ile evliyken çıkardıkları neredeyse süper başarılı paneller den sonra
bugün buralara düşmek sanırım onlar için çok doğal oluyor!
USA/Canada pazarında "olmayan" bir ana üretici olarak herifler tarihe geçtiler yaw
++
yıl olmuş 2021 neredeyse!
TPV nin panel TV işindeki durumuna bakın
Ben LCD TV işini de bıraktım dese bence en doğru kararı vermiş olacaklardır,bu zayıf hatta boktan seriler
bu işe yaramaz spec.ler v.s ile sen zaten LCD işinden anca havanı alırsın!
Geriye TPV için tek yol kalıyor o da OLED ler,bakın bu işte bu adamlar oldukça iyiler ama fiyatları rekabetçi
olamadığı için yine hikayeler bu konuda!
Üni.de TEZ konusu olacak duruma geldi "Philips"
++
Not;panel tip LCD TV işinde çok çok az panel de iyi bir ses sistemi/sound-bar türü çalışmalar olmuştur
olmamasının ana sebebi panelin "fiziki alan" boşlukları olduğu için buna dair gelişmler de maliyeti
ciddi arttırdığı için hiç bir üretici bu işte başarılı olmadı!
Ancak ilk örneğini her zaman hemen hemen ilklerin adamı olan Toshiba da gelmiştir
(ses sisteminden bahsediyorum)
yıl 2008 Toshiba ZF/XF serisi(Samsung ve Sharp panelli)
bunlar birkaç seridir o yıllar da
ancak tasarım+ses kalitesi+o zamanaa göre en ince bezel+sound-bar v.s olarak hem ödül
almıştır,hem de o zamanın en iyi paneliydi(özellikle "Gaming" de,Sharp dan bile iyiydi!!!!)
TN ve hatta CRT gibiydi meret HIZ konusunda 100Hz+10bit+14bit video processing ile...
2009 da buna ONKYO 2x10W ilave edilmiştir,2x10W size düşük gelebilir ama dinlemeniz
gerekiyordu! ülen bu ses nereden geliyor diye ciddi hayret ediyordunuz,hem güçlü hem de
çok ciddi bir ONKYO ses kalitesi alıyordunuz,bende o zamanlar bunun ZF355 olanı vardı
Bluray taktığım zaman 5.1 veya Stereo sesler de inanılmaz bir ses alıyordum,herifler
hem tasarım hem de ciddi ses kalitesi yakalamışlardı bu seriyle!
Devamında Sharp 2009 da bir seri çıkarmıştı o zaman ARABA parasına idi bunlar!
ve çok kişiye de TR de bunu aldırmıştım! 30/50bin arası idi o fiyatları! adeta
yok satmıştı(TR ye çok az ithal edildi bunlardan)XS1 idi sanırım serisi,"RGB-LED"
Samsung panel idi bunlar özel üretim Samsung+2x10 veya 20 ses sistemi vardı o da Pioneer dan gelmişti!
kendi stand sistmei vardı öyle tek başına duruyordu,üniteye veya duvara çakılmıyordu!
bu iki panellerden sonra bir daha böyle paneller çıkmadı gitti yaw,daha sonra çakma sistemli
speakerlar koydular v.s ama hepsi hikaye bunların
şimdi 2021 geldik bu ne yaw TPV nin ses sistemi
hani sesini geçtim bu ne tipsizlik!
zaten heriflerin nerede odukları şu slogan dan belli "THE ONE" serisi
ülen slogan bile hiç oturmamış,bunu yiyecek enayi kaldımı bu dünyada???