Philips Tv 2020 & 2021

M Çevrimdışı

mbaydar76

Yeni Üye
6 Eki 2020
22
48
Bluetooth dan "Kulaklık" desteğinin olmadığını,servis elemanı kurulum da söylemişti
dolayısıyla bugüne kadar da hiç denememiştim,ancak bugün yaptığım deneme de
çocuğun kulaklığı ile(çakma i12 IPhone için olan)bu desteğin olduğunu gördüm:ok

Ancak BT version nedir bunu bilmiyorum??
Kablo dan kurtulmak adına benim için güzel oldu!
Uygun bir Kulaklık bulup bunu kullanmak istiyorum artık,ancak bu tip BT li
kulaklıklar hk. bilgim yoktur,fazla pahalı olmayan bir tavsiye alabilirim

Panel den şimdilik memnunum,satma işin erteledim!

AÇI sorunu ciddi bu panel de,tekrar uyarayım!
Monitör olarak kullanmaya da hiç uygun değil(Açı+Text lerin okuma sıkıntısı+ebatın biraz büyük olması gibi)
zira ben paneli daha çok "Monitör" gibi kullanıyorum TV olarak hiç değil,IPS lerin yerini hiç tutamıyor VA paneller
Monitör de:hayir ve 48/49 dan büyük olunca da özellikle VA lar iyice çuvallıyor!

Not;VA ların özellikle Prof.Display üniteleri de vardır PVA ve sanırım PLS türü "Samsung" paneller ancak bunlar aşırı pahalıdır!
o isterse 65 olsun yine çok güzel iş görür:ok ama bunun için bir kaç bin Doları bayılmanız gerekiyor:kiskis
Bluetooth versiyonu 4 olmalı bende denedim ama aynı anda sadece 1 Bluetooth kulaklık tanıyor Apple TV yi deneyeceğim aynı kaçtane diye

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Beyler bu arada bir şekilde bana ulaşıp özellikle 8505 için değişik sorular soruyorlar
bunların kimisi TV yi alıp almamak adına soruyorlar,ancak ben bunlara gidin kesin alın
demiyorum! zaten ben böyle TV olsa önce kendim alır kullanırım bir süre sonra da
kesin olarka "ALIN" derim ama ne bu ne de piyasa da gördüğünüz hiç bir LCD için
böyle laflar etmiyorum zira bana göre böyle bir TV de LCD olarak artık yoktur,ama
sizleri bilemem,ister Sony için alemin Kralı diyebilirsiniz isterseniz Samsung için deyin
beni hiç ilgilendirmiyor bunlar,kim neyi alırsa alsın,bana göre hava hoş ama "OLED"
derseniz gidin bu alın diyorum,ancak yinede malum bilinen riskleri sebebiyle bunun
kararı yine sizlere kalıyor!

Eskiden "nokta atışı" bazı bir kaç marka da TV ler de vardı,onlar için "kesin alın" derdim!
zaten bir dolu insan da bunları aldı!

Bir diğer durum ise özellikle bazı ısrarcı ve de faul tipler vardır forumlar da,çoğunu bilirsiniz
özellikle TF/DH den bu tipleri! daha doğrusu satıcı ve marka yalakalarını!

Bu başlık Philips olduğu için,bu tipler girerler buralara(o malum forumlar da) yok IPS den
başlarlar yok Android derler yok anasının bilmem nesi derler v.s v.s kısaca bol bol
sallarlar! sizde bunları sallayıp geçin

Bana ulaşan bir kaç kişi oldu 50/58 alanlar olarak,abi DH de şöyle yazılar görüdm böyle
yorumlar gördüm..... yaw kardeşim bana referance olarak öyle bir yer gösterin ki ben de
ona göre tavır alayım ama adam bana DH de böyle yazıyor,yaw sallayın geçin orasını!

İyi de UK deki AVF deki başlıkta da şunlar yazıyor v.s diyorlar....
yaw arkadaş oradakleri de okudum,bunların çoğu kusura bakmayın ama ne prof.kullanıcı ne de
bu işler bilenler değildir,zaten yazdıklarına baktığım zaman hemen anlıyorum!

Örnek;birisi :"Default" değerler horrible demiş,yani siz anlayın gerisini,bu kişi şimdi DH de
olsaydı FAKE derdim kafadan ama orada böyle tipler olmadığı için acaba diyorum
bu kişi acaba 8505 değil de başka bir TV mi almış:haha1

abi atılır ama bu kadar da atılmaz;"Horrible"

yaw ben 1 haftadır izliyorum Factory-Default ayar ile ve mükemmel sonuç alıyorum
ya da bundan fazlası ne olur ki???

Birileri güyya prof.ISF set yapmışlar hepsini tek tek denedim asıl berbat resim bu ayarlarda yaw!
kardeşim sizler önce bir Göz Doktoruna gidin:hihi

Panel de tekink olarak bazı sorunlar var,bir Allahın kulu bunlardan bahsetmiyor,çünkü bilmiyorlar!
hadi bunları geçtim kafa karışmasın diye

-Panel-çerçeve arası boşluk var deniyor ki bu hemen her TV de olur!!
bana iki tane TV geldi ama ikisi de düzgün! herhalde şansıma böyle geldi
ama 8 senedir kullandığım Tosh 42lik panel de ise böyle çerçeve açıklığı var!
bu işlerin teknik bazı kısımlarını bildiğim için,buna hiç takılmadım!
ayrıca o panel iyi değil adeta süper resim de verdiği için hem hala kullanıyorum
hemde zaten bu konuya takılsam ayıp etmiş olurum yaw,zira böyle resim veren
paneller artık yokki!

-"Android" şöyleymiş böyleymiş.... yaw adam gibi Andro istiyorsan yani cebini kullan
yada benim gibi TV-Box kullan,paneller de Anrdo çuvallıyor,dün akşam bende
denedim tam sinir hastası oldum,o kadar berbat bana göre,BOX kullandığım için
sorun etmiyorum,ancak şimdi birileri kalkıp da buna Andro yüklemişler ve adam
gibi çalışmalıdır diye ısrar eden adama da lafım olmaz tabiki! uğraş dur o zaman kardeşim:saskin

-panel 50Hz!!! bunu bilmeyerekmi aldınız acaba???
yada Sony/Samsung üst serilerde 100Hz var ama sıfır sorunmu peki???

renk üretimi ve kalitesi v.s olarak onlardan geri değil bu panel!
bana göre ise her ikisinden de "natural"resim üretmede daha başarılı!!
ama sizlere göre tam tersi olabilir bu da beni ilgilendirmez,böyle bir
iddiam da yoktur ama bana göre bu konuda Samy/Sony den daha iyi

adam gitmiş mağazada izlemiş... yaw bunu geçin,TPV nin yüklediği ROM dan okuyan
bana göre uyduruk demosu var onu döndürüyorlar adam da bunu beğenmiyor bunu
ve gittim izledim beğenmedim diyor;bu yorum bana hiç bir şey vermez sizleri bilemem!

-USB den şunu taktım açtı/açmadı;yaw ben buna da takılmıyorum,zaten teknik olarak da
TPV nin bu seride kullandığı ne AML sine nede GPU suna takılmadım,çünkü biliyorum ve de
beğenmedim hiç! bunu da defalarca yazdım! GPU da verilen bilgi de yalnış ayrıca G51
dir ama G71 diye belirtilmiş ama G71 leri de ben beğenmiyorum!

Sony bazı üst serilerinde örneğin Mali860 ve çok daha iyi! ancak onun da fazla format/codec
desteği yok,Samsung öyle bu konuda ama TPV de bu destek daha fazla vardır!

Ben TV den USB/HDD denedim;bu iş bana göre değil dedim,çünkü zaten biliyordum
çıkacak manzarayı,ben yine BOX dan veya PC den devam ederim dedim!
Resimlerimi açtım USB de olan,onları da fazla beğenemedim...
Bu GPU G51 bana göre iyi iş çıkarmıyor özellikle MediaPlayer kısmında!

-HDD yi taktım takıldı/dondu sorunları... açıkçası bu bende hiç olmadı(şayet panel SHOP
mode da ise bunu yapar/yapabilir ama HOME mode da olmalıdır)

FAT32/NTFS dosya sistemleri olan 3 değişk marka USB-stick ve 1Tb lık HDD de böyle sorunlar
olmadı! Dosya boyutu ile de alakası yoktur,ama siz bunun içine 120Mbit lik çok yüksek
4K içerik atarsanız bunu da okumaz! hatta 80mbit de bile sıkıntı çıkarır!

2GB RAM ile bu iş olmaz G51/71 ile de bunlar olmaz! o zaman güçlü bir PC veya MPlayer/BOX
kullanmanız gerekiyor

Bu TV yi MediaPlayer gibi kullanırım diyorsanız bence hiç almayın,çünkü öyle bir TV değil 8505!!

A Çevrimdışı

Akhunturk 

Yeni Üye
20 Ağu 2020
6
Beyler bu arada bir şekilde bana ulaşıp özellikle 8505 için değişik sorular soruyorlar
bunların kimisi TV yi alıp almamak adına soruyorlar,ancak ben bunlara gidin kesin alın
demiyorum! zaten ben böyle TV olsa önce kendim alır kullanırım bir süre sonra da
kesin olarka "ALIN" derim ama ne bu ne de piyasa da gördüğünüz hiç bir LCD için
böyle laflar etmiyorum zira bana göre böyle bir TV de LCD olarak artık yoktur,ama
sizleri bilemem,ister Sony için alemin Kralı diyebilirsiniz isterseniz Samsung için deyin
beni hiç ilgilendirmiyor bunlar,kim neyi alırsa alsın,bana göre hava hoş ama "OLED"
derseniz gidin bu alın diyorum,ancak yinede malum bilinen riskleri sebebiyle bunun
kararı yine sizlere kalıyor!

Eskiden "nokta atışı" bazı bir kaç marka da TV ler de vardı,onlar için "kesin alın" derdim!
zaten bir dolu insan da bunları aldı!

Bir diğer durum ise özellikle bazı ısrarcı ve de faul tipler vardır forumlar da,çoğunu bilirsiniz
özellikle TF/DH den bu tipleri! daha doğrusu satıcı ve marka yalakalarını!

Bu başlık Philips olduğu için,bu tipler girerler buralara(o malum forumlar da) yok IPS den
başlarlar yok Android derler yok anasının bilmem nesi derler v.s v.s kısaca bol bol
sallarlar! sizde bunları sallayıp geçin

Bana ulaşan bir kaç kişi oldu 50/58 alanlar olarak,abi DH de şöyle yazılar görüdm böyle
yorumlar gördüm..... yaw kardeşim bana referance olarak öyle bir yer gösterin ki ben de
ona göre tavır alayım ama adam bana DH de böyle yazıyor,yaw sallayın geçin orasını!

İyi de UK deki AVF deki başlıkta da şunlar yazıyor v.s diyorlar....
yaw arkadaş oradakleri de okudum,bunların çoğu kusura bakmayın ama ne prof.kullanıcı ne de
bu işler bilenler değildir,zaten yazdıklarına baktığım zaman hemen anlıyorum!

Örnek;birisi :"Default" değerler horrible demiş,yani siz anlayın gerisini,bu kişi şimdi DH de
olsaydı FAKE derdim kafadan ama orada böyle tipler olmadığı için acaba diyorum
bu kişi acaba 8505 değil de başka bir TV mi almış:haha1

abi atılır ama bu kadar da atılmaz;"Horrible"

yaw ben 1 haftadır izliyorum Factory-Default ayar ile ve mükemmel sonuç alıyorum
ya da bundan fazlası ne olur ki???

Birileri güyya prof.ISF set yapmışlar hepsini tek tek denedim asıl berbat resim bu ayarlarda yaw!
kardeşim sizler önce bir Göz Doktoruna gidin:hihi

Panel de tekink olarak bazı sorunlar var,bir Allahın kulu bunlardan bahsetmiyor,çünkü bilmiyorlar!
hadi bunları geçtim kafa karışmasın diye

-Panel-çerçeve arası boşluk var deniyor ki bu hemen her TV de olur!!
bana iki tane TV geldi ama ikisi de düzgün! herhalde şansıma böyle geldi
ama 8 senedir kullandığım Tosh 42lik panel de ise böyle çerçeve açıklığı var!
bu işlerin teknik bazı kısımlarını bildiğim için,buna hiç takılmadım!
ayrıca o panel iyi değil adeta süper resim de verdiği için hem hala kullanıyorum
hemde zaten bu konuya takılsam ayıp etmiş olurum yaw,zira böyle resim veren
paneller artık yokki!

-"Android" şöyleymiş böyleymiş.... yaw adam gibi Andro istiyorsan yani cebini kullan
yada benim gibi TV-Box kullan,paneller de Anrdo çuvallıyor,dün akşam bende
denedim tam sinir hastası oldum,o kadar berbat bana göre,BOX kullandığım için
sorun etmiyorum,ancak şimdi birileri kalkıp da buna Andro yüklemişler ve adam
gibi çalışmalıdır diye ısrar eden adama da lafım olmaz tabiki! uğraş dur o zaman kardeşim:saskin

-panel 50Hz!!! bunu bilmeyerekmi aldınız acaba???
yada Sony/Samsung üst serilerde 100Hz var ama sıfır sorunmu peki???

renk üretimi ve kalitesi v.s olarak onlardan geri değil bu panel!
bana göre ise her ikisinden de "natural"resim üretmede daha başarılı!!
ama sizlere göre tam tersi olabilir bu da beni ilgilendirmez,böyle bir
iddiam da yoktur ama bana göre bu konuda Samy/Sony den daha iyi

adam gitmiş mağazada izlemiş... yaw bunu geçin,TPV nin yüklediği ROM dan okuyan
bana göre uyduruk demosu var onu döndürüyorlar adam da bunu beğenmiyor bunu
ve gittim izledim beğenmedim diyor;bu yorum bana hiç bir şey vermez sizleri bilemem!

-USB den şunu taktım açtı/açmadı;yaw ben buna da takılmıyorum,zaten teknik olarak da
TPV nin bu seride kullandığı ne AML sine nede GPU suna takılmadım,çünkü biliyorum ve de
beğenmedim hiç! bunu da defalarca yazdım! GPU da verilen bilgi de yalnış ayrıca G51
dir ama G71 diye belirtilmiş ama G71 leri de ben beğenmiyorum!

Sony bazı üst serilerinde örneğin Mali860 ve çok daha iyi! ancak onun da fazla format/codec
desteği yok,Samsung öyle bu konuda ama TPV de bu destek daha fazla vardır!

Ben TV den USB/HDD denedim;bu iş bana göre değil dedim,çünkü zaten biliyordum
çıkacak manzarayı,ben yine BOX dan veya PC den devam ederim dedim!
Resimlerimi açtım USB de olan,onları da fazla beğenemedim...
Bu GPU G51 bana göre iyi iş çıkarmıyor özellikle MediaPlayer kısmında!

-HDD yi taktım takıldı/dondu sorunları... açıkçası bu bende hiç olmadı(şayet panel SHOP
mode da ise bunu yapar/yapabilir ama HOME mode da olmalıdır)

FAT32/NTFS dosya sistemleri olan 3 değişk marka USB-stick ve 1Tb lık HDD de böyle sorunlar
olmadı! Dosya boyutu ile de alakası yoktur,ama siz bunun içine 120Mbit lik çok yüksek
4K içerik atarsanız bunu da okumaz! hatta 80mbit de bile sıkıntı çıkarır!

2GB RAM ile bu iş olmaz G51/71 ile de bunlar olmaz! o zaman güçlü bir PC veya MPlayer/BOX
kullanmanız gerekiyor

Bu TV yi MediaPlayer gibi kullanırım diyorsanız bence hiç almayın,çünkü öyle bir TV değil 8505!!
Hocam o zaman 50” 8505 almak yerine hemen aynı özellikte 500 tl ucuz olan yine 2020 model 50” 7805 almak daha mantıklı. Aradaki farkla android box alınır.

Bende 7805 var apple tv ve tvplus ile kullanıyorum. 8505 i kağıt üzerinde incelemiştim. Hemen hemen aynı tv. 8505 te Rom/ram fazla koymuşlar onu da android sistemi emip götürür. Bir tane usb 3 koymuşlar fazladan ama diğer usblerden bir tane eksilterek performans serisi diye sürmüşler. He bir de 7805 te bluethoot yok. Amazonda premium indirim günleri varken düşünenlere tavsiye olsun.

Yalnız hocam senin değerlendirmende hep üstüne basa basa yan/dik açılarda çok başarısız diyorsun ama benim 43/7805 bu konuda kötü değil hatta etrafta gördüğüm tvlere göre gayet iyi. İsteyen olursa bir video atarım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
8505 resim kalitesi olarak biraz daha iyi
Contrast&Black daha iyi
İşlemci sistem performansı daha iyi!

Paneli de farklı

7805 ile teknik bazı farklılıkları vardır!

Fiyatına gelirsem bana göre vasat/ucuz yollu panel bunlar,birbirlerinden de aslında
öyle aman aman denecek farkları da yoktur,netice de üzerine taktıkları panel den başlayarak
öncelikle bu faul! ayrıca ne bu ne öteki özellikle bu fiyatlara değecek kalitede değiller
hem de kesinlikle,500 kağıt ucuz olsa ne yazar o bile ciddi pahalı yaw

50lik panel 6.1 kağıtmı eder şimdi???
65 i zaten hepten yaramaz ve IPS koymuşlar düşük spec. 43 desen daha da kötü o da vasat IPS
70 bunu zatne geçtim adam yerine koymuyorum...

TPV bunlar yerine üst kalite QLED ler varken bu kötü VA larda neden ısrar ediyor
NANOCell IPS varken neden giriş seviye IPS kullanıyor??

TPV de durum şudur beyler,işin daha açık Türkçesi;OLED leri gerçekten çok iyi:ok
LCD leri ise yaramaz,neye göre yaramaz peki?? yaw fiyatlarına bakın manzara ortada!
öncelikle bu paranın malı dğeil bunlar ne 7x serisi ne 9serisi veya 8

Zaten 9xx serisine bakın TPV nin ne yapmak istediğini şak diye anlarsınız!

Gelin benim OLED lerimi alın diyor adamlar,sallayın geçin LCD leri diyor,valla adam haklı
bence çok dürüst davranıyor:haha

Philips ne günlere kaldı yaw
-önce LCD işini kendisi yaptı ama beceremedi
-sonra gitti LG ile anlaştı ona yaptırdı! bu da tutmadı!
-sonra TPV aldı TV bölümünü komple ama o da belliki başka işlere takılıyor ve doğruyu konuşmak
gerekirse çok da güzel OLED ler üretiyor:ok

LCD işin de TPV den birileri bir şeyler bekliyorsa bence haybeye beklemesin!
9xx serisi ne öyle yaw,rezil ettiler güzelim 9 ları
8 ler fena değildi şimdi o da yaramaz,5/6/7 leri saymıyorum bile artık

Bana göre LCD işini hemen terketsinler,bir tek Avrupa zar zor alıyor bu heriflerin LCD leri yaw

Ya da TPV desin ki rakiplerine bakarak;artık sahaya adam gibi oyuncular süreceğim,bu amatör
yapıdaki adamları sahadan çekip prof.adamlar soyunacak artık....bunu beklerim ben

LCD olarak yok 7 imiş yok 9 imiş yaw bunların hiç birisi beş para etmez,hele de fiyatlarına baktığım
zaman herifler keriz avına çıkmışlar gibi görünmekteler

İşin tuhafı bunlar olan bazı LCD üretim teknikleri,gelişmeleri ve sistem-resim v.s bilgileri daha bitmedi
özellikle Baclit sisteminde ki PRO_LED veya FALD LED v.s işleri ne Sony de var ne de Samsung nede LGE de var
yani o kadar iyiler ama nerede bu mallar,YOK

Eskiden 9xx lar(bazı yıllar) 100Hz-10bit-FALD yapı+SHARP panel taklıyordu yaw nerede bunlar YOK
adam şimdi gidip 9x serisi yapıyor 50Hz:haha1 ama Bower-Wilkins sound bar takmış,abi senin sound bar
lamı bu işler gidecek:haha olsa ne yazar olmasa ne yazar,senin ne kasa ne de motor da iş yok,ben BMW
ya da Mersoyla kağışacağım diyorsun! ama araba da Allah için süper ses sistemi var! çek yolun sağına
aç camları da ses var görüntü yok!!

7/8 serileri ise şudur;yaw pazarda çok çeşit mal olsun o olmazsa bunu kakalarım!
5/6 ne yaw!!

Bence adam LCD işini bırakmış,ama piyasada malım ve çeşidim bol olarak vardır demek istiyor herhalde???

abi sen de eskiden bir ara süper Bluray ler vardı(aslında 1 tane vardı) iyide günümüz de 4K BD ler yine moda olmaya başladı
TR de alan yok ama dışarıda çok var! üstelik heriflerin bu işte de çok ciddi tecrübeleri ve de becerileri vardır o da yok!!

kısaca TPV budur ben yemişim 7/8/9 ların hepsini,çünkü hiç birisi olması gereken Philips kalitesi veya benzer durumunda değildir!

sonuç yağ-şeker-un hikayesine döndü işleri hepsi ama ortada mal yok!

TPV için konuşacaksanız OLED alırsınız o zaman eyvallah
LCD den mallar bunlar ise bu mallar da iş yok!
hadi biraz iş var diyeyim ama bu fiyatlarda hepten iş yok yaw

Bu arada Samsung/Sony/LG v.s özellikle 50lik panellerin de hiç birisin de iş yok!
Yerli nin 3/3,5 kağıda sattığı bu 50lik malları bu MARKA diye geçinen uyanıklar 5 dan başlatıyor fiyatlarını:hayir
yaw 3 nerede 5 nerede insafsızlar

H Çevrimdışı

hardrock

Yeni Üye
28 Eyl 2020
13
44
hangi şehirdesin?
kurulum da ayrıca ücretsizdir! ancak uzak bir bölge veya ulaşımı zor filan yer olursa belki ücretli olabilir

kurulumu kendin yapabilirsin ama biraz anlaman gerekiyor! yoksa hiç elleme kendileri gelip kursunlar
aslında basit sayılır ama bir yerde takılırsın filan olur bence hiç elleme
albanez albanez
Merhaba,
Philips 8505 yorumlarını takip ediyorum hala, flyatlar geri gelmedi henüz indirimler yok beklemedeyiz bu model icin. Bu arada yeni gundemr gelen modeller arasinda vestel android tv ler var. Vestel tv ler hakkında bilgim yok, f/p ürünü olarak gorebilir miyiz bunları. 50-55-58 ekranlarda samsung VA paneller kullaniliyor sanirim. philips 50" 8505 modellerini takip ediyorum, vestelde de 55UA9800 modeline bakiyorum siz nasıl yorumluyorsunuz bu ikisini kıyaslayacak olursak hangisi alınabilir.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu tür "ithal" ürünler de görünen manzara KUR la alakalıdır ve KUR yükseldikçe bunun da fiyatı yükselecektir!
her ne kadar bazı serilerin bazı ebatlarını TR de montajlasalar bile bunun girdi maliyeti açısından fazla bir
artısı olmadığı gibi tam tersine yine fiyatı yükselecektir!

50 örneğin açılış fiyatı 5.6 idi şimdi 6.099 oldu aradan çok da zaman geçmedi,sanırım 1 ay içinde bunu yaptılar!
58 de sanırım şimdi 7.2 oldu o da 6.8 idi

Fiyatlar şöyle geri gelir,örneğin aradan 1 yıla yakın zaman veya geçkin olur sonra teşhirler v.s derken bu süreç de
zaten KUR dan dolayı normal fiyatı mda yükseğe geleceği için ben fazla bir düşüş beklemiyorum,gerçi mağaza
teşhirleri bana uyar ve aldım ama herkes böyle değildir "sıfır KM" istiyor yaw,hala bazı panelleri kovalıyorum
teşhir ama gıdım oynamıyor yerlerinden:haha

yaw kardeşim az evvel bir başka başlıkta da yazdım kim uyduruyor bu SAMSUNG panel işini:hayir

8505 de Samsung yoktur hiç bir serisinde de yoktur!
Takılmayın bu ayrıntıya

Vestel ile 8505 veya herhangi bir başka TV benim için farketmez!
ben önce cebime bakıyorum cebime!!! gerisi benim için teferruat dır

Parayı basacak olsam gebermiş LCD teknolojisi yerine gidip OLED alacağım ama yok işte!
kaldkı ki olsa bile benim gibi birisi zor basar bunlara parayı

O zaman sonuç şu;en ucuza veya teşhir lere v.s bakıyorum,çünkü bana göre daha fazlasına hiç değmez
MARKA sını yiyeyim hepsinin yaw:haha1

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bu arada az evvel Vatan nın sitesinden baktım örneğin bazı Philips TV ler de
sanırım dün veya bugün başlamış;Fibabanka Kredisiyle 12ay/Faizsiz satış başlamış
ben aldığım da böyle değildi!

Geçen sene aldığım teşhir Grundig TV yi böyle almıştım 10ay/Faizsiz şeklinde ve ödemesi
haliyle çok rahat oldu!
Bu Fibabanka ile Vatan çalışıyor ve arada böyle 12 aylık Faizsiz uygulaması yapıyor,yoksa
bu tür ürünler de KrediKartı ile 6 ay sınırı oluyor veya 8/9 oluyor ama 12ay bu şekilde faizsiz
olması çok kişinin işine geliyor!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
8505 incelemesine resim&motion olarak devam

1-Pict.sett. olarak çeşitli ayarlar denedim ve de deniyorum ancak gördüğüm manzara itibarıyla
panelin Default ayarları hem Standard hem de Movie olarak gayet iyi geliyor bana
tam tersi AVForumdan okuduğum bazı yorumlar da çok çeşitli güyya prof.calib. diye değerler
vermişler ama bunların hepsini tek tek uygulamadım ama hiç birisi doğru resim değil bunların
ama onlar Default "çok kötü" derlerken ben de tam kisini söylüyorum!

Panelin Dahili Uydu alıcısının veya genel de Avrupa da şimdiler de çok daha fazla tercih edilen
DVB-T(karasal yayınlar)ve DVB-C(kablo yayınları) sebebiyle bunlardan izleniyorsa resim kalitesi
belki biraz kötü olabilir ama çok kötü veya berbat denilecek kadar kötü bir Alıcısı olduğunu da
hiç sanmıyorum açıkçası

Bunu bir gün üşenmezsem deneyeceğim bakalım Dahilisi nasılmış diye!
Ben normal de Kathrein-916 Receiver bağladım,hiç bir ayarı yapmadım,diğer görüntüye
ait çeşitli ayarlarını da hepsini OFF yaptım bu şekilde çok iyi resim alıyorum:ok

Benim normal de ayarladığım şunlardır Baclight(ancak Philips ler de bu ayarın adı;"Backlight Contrast"
diye geçiyor yıllardır ama bana göre bu tanım çok yalnış) sonra Brightness ayarını ben normal de
biraz düşüyorum,çünkü parlak ışık renk ayarlarını bozmakmaktadır! sonra Renk ayarını da
100 üzerinden 50/55 gibi yapıyorum,diğer ayarlar ve Motion bunların hepsi OFF tur!

2-8505 için şöyle yorumlar gördüm ki bana göre tamamen yalnış veya "bize özgü bazı tiplerin"
kasıtlı olarak bir Philips antipatisiyle olan yorumlarını zaten sallayıp geçtim bir de küfür ettim!
onlar beni bilirler TF/DH den!!! bakın bu tipler,millletin aklını almayın-karıştırmayın hiç bir
bokunu bilmeden ahkam kesmeyin,bilginiz varsa özellikle resim kalitesi için bana bilgi-argümanla
gelin!! o yaramaz bu yaramaz IPS ise kesin yaramaz yok Android v.s v.s sapla samanı karıştırmayın:hayir

Mağazaya gitti beni açmadı! hiç beğenmedim(ama devamı yok adam sadece beğenmedim diyor!)
Mağazada demosu vardı beni açmadı! açmaz tabiki,beni de hiç açmamıştı ama bu işin devamı var

Örneğin 50/58 den bahsediyorum şimdi zira bunlar VA dır diğer 43/65 IPS dir 70 ise yine VA dır
ama bildiğim kadarıyla 43 ve 70 TR de yok

50/58 ler için daha önce yazdım;merak edenler dikkatli okusunlar tekrar

öncelikle bu iki ebat VA ama çok ciddi bir AÇI sorunu var(elli defa bunu da yazdım)
zaten paneli satarsam sırf bunun yüzünden satacağım,zira ben Monitör olarak da bu mereti
kullanıyorum ama şimdi kullanamıyorum yaw açı vermesi berbat!

50/58 leri tam cepheden izleyeceksiniz,o zaman resim den anlayan adam doğru resim verdiğini görür ama DEMO
diye dahili den oynayan resim kalitesi bana göre de iyi değil,herifler kötü bir filim koymuşlar!

Mağazalarda yerde sehpa üstüne koyuyorlar bud a açı sorunu veriyor!
Yukarı asarsan paneli yine aynı vertical/horizontal açı da berbat görüntü!

TPV nasıl bir filtreleme+diffuser+özel bir katman koyduysa bunlar görüntüye açılı izlemede çok kötü etkiliyor!
bana göre 5 derecede bile bozuluyor size göre hadi 10 derece olsun!

o zaman tam cepheden hafif biraz alt dan doğru izleme gerekiyor,ben şimdi TV ünitesini yeden dizayn edip
4-5parmak daha yukarıya koymak istiyorum!,şu anda bu açı sorunu sebebiyle biraz daha üstten izliyorum!

sonuç olarak panel de resim işleme sorunu v.s yoktur! hatta çok da iyidir!
bahsettiğim açı sorunu sebebiyle,bundan dolayı çoğu insana da bu durum hiç uymayabilir!
o zaman almasınlar bu paneli

Ve 8505 için böyle afaki yorumlar,hiç doğru olarak oturmuyor yerine

3-Receiver+Bluray(2K)+2 tane farklı TV-BOX+PC-Desktop>>bunlar şimdilik kullandığım cihazlar dır
hepsi HDMI dan bağlıdır ama 4 tane farklı portlar da ona göre her port için ayrı ayrı
Baclit/Contrast/Bright/Sharp gibi temel ayarları ona göre biraz farklı set ettim! çünkü bu cihazların
çıkışları bir birlerinden farklıdır veya örneğin Bluray için bana MOVIE gerekiyorken,örneğin Desktop
da daha beyaz ağırlıklı+daha fazla aydınlık resim gerektiğşnden bunları zaten herkes kendine göre
ayarlayacaktır!

Not;TV-BOX lar HDR+2.0b destekli oldukları için her HDMI kablo kullanılmaz! normal de kullanabilirsiniz
örneğin 1.4 kablo ama uyarı verir HDR desteğini "Optimal" yapacağınız zaman!!! ben de böyle 1 tane
2.0b gerçek sertifikalı HDMI kablo vardı ve Optimal seçebiliyorum panel den! bugün aynı kablodan
1 tane daha satın aldım onu da diğer BOX a bağladım

Bluray için 1.4 genel de yeterlidir ama "dandik" kabloysa yetmez ve resmi bozar veya hiç açmaz gibi
işler yapabilir özellikle Panasonic ve diğer MARKA gibi markalar! Panasonic çok ciddi kablo seçiyor!
şu anda ben de Toshiba Bluray vardır eski model ancak bu da kablo seçiyor! şu Box ların veya çeşitli
cihazlardna çıkan uyduruk HDMI kablolardan bende bir sürü var,est için kullanıyorum ve bunların hiç
birisi bile ya açmıyor ya renkler falso oluyor v.s

HDMI2.1 kabloya bence şimdilik gerek yok,örneğin PS5 aldınız+TV de 2.1 port desteği veriyorsa
o zaman tekrar görüşürüz!

Bunlar tabi ki ext..çeşitli cihazlar kulanıyorsanız size gerekecektir ama TV yi tek başına dahili ile kullanacak
adama kablo filan gerekmiyor

aldığım kablo budur,geçen sene 89 idi şimdi 99 olmuş! ama daha pahalı satan yerlerde vardır
23 saat de elime geçti yaw

3-Gelelim "Motion-handling" işlerine;kısaca bu panel hızlı beyler,falso şimdilik göremedim!
YT den 720/1080 ve SD veya HDR li bir sürü hızlı sahneli resimler izledim sorun yok
Receiver dan da hiç görmedim
BOX üzerinden çeşitli film/dizi/spor v.s açtım sorun görmedim!

özellikle HIZ için şunları buldum;Voleybol,MasaTenisi,Tenis,Hentbol,BuzHokeyi,Basketbol gibi
topun çok süratli gittiği sahnelerde sorun yok özellikle tesadüfen bulduğum "Buzhokeyi" ki top
burada felaket hızlı gittiği için arada görüntüden kaybolabilir:kiskis yine sorun görmedim normalde
BuzHokeyi izleme alışkanlığım yoktur ama özellikle 30dak.kadar izledim ve sıkıldım yaw!
hep topa odaklandım sorun göremedim!

Bluray den elimde olan bazı filmler de yine sorun görmedim ki bu filmler 1080p/24fps dir
ve panellerin çoğu burada çuvallar ama çoğu insan bunları ya anlamaz ya da göremez v.s
yine 24fps çok başarılı,panel 50/60 fps lerde başarılı olur ama 24 de falso yapar/yapabilir!

PS4 hala m arkadaş tan alıp deneyemedim ama bence panel Gaming de yien sorunsuz bunu da yabancı
forumdan öğrendim

GAME mode var ama denemedim bile! çünkü panel hızlı,ancak yinede gerçek bir Gaming konsolu olan
PS4 bulup denemek lazım!

Not;GAME mode var panel de,ancak şöyle bir şey vardır örneğin PS4 bağlarsanız ve bir oyun açarsanız
panel otomatik olarak GAME moda geçiyor olabilir veya olmaz,örneğin Samsung da PS4 bağladığınız
zaman sizi otomatik olarak Game moda atıyor! yaw sen benim keyfime neden karışıyorsun belki ben bu oyunu
Movie de veya Vivid den vaya Normal veya Spor modunda filan oynamak istiyorum....Samsung buna müsaade etmiyor
(yeni modelleri) GAME mod da hıza etke edecek tüm ayarları kendisi OFF yapıyor daha düşük LAG/R-Time için

8505 de ne yapıyor bilmiyorum PS4 takmadığım için,gerçi ben Gamer değilim ne de PS4/5 işim olacaktır sadece
bilgi mahiyetinde öğrenmek isterim

++

Benim set değerlerim Mode;"Standard" olarak ayarladım,FILM leri de buradan izliyorum şimdilik!
çünkü orta karar bir resim ayarlıyorum panele ve bununla dizi/film de izlerim veya stüdyo programları da
izlerim hatta MAÇ lara bile bununla bakarım,yani "ortaya karışık" yapıyorum!

Her ne kadar 10 ve 8 senelik Toshiba panellerim kadar olmasa da,oldukça "Natural" resim alabiliyorum
nasıl bu panele "Default ayarlar berbat" demiş yabancılar anlamıyorum:hmm

+++

DolbyVision işim olmaz bununla!
DolbyAtmos bunun la da işim olmaz,ben de ne AVR var nede uygun Speak.syst. var

peki denedinmi??? YT den bazı içeriklere baktım tabiki,ancak bunlar bana göre resimler değildir!

HDR lere gelirsem;bununla da aslında hiç işim olmayacaktır,ta ki bir FILM çekilecek hatta o film
de 60fps çekilecek v.s sonra bakar söylerim!

Ancak HDR lere bana göre DV den biraz daha başarılı veya daha az falsolu geliyor bana!

panel HDR içerikleri algılama da sorunsuz hemen tanıyor!

Ancak HDR de çok yüksek şık kullanılıyor ve panel de bunu aşırı açıyor örneğin panel 1000NIT ise
bana göre berbat hale geliyor,yani doğada böyle resim asla yok ve çok fazla falso yapıyor

Bu panel ve piyasadaki %90 paneller 350/400NIT dir bana göre bu bile aşırı fazla ama HDR standardı için
1000NIT şart dır! Samsung en yüksekleri gibi(HiEnd serileri) ama Hisense de 1200NIT bile var yaw!!!

Caponlar paso HDR li içerikler(videolar)çekip YT ye yüklüyorlar,arada açıyorum,ama gecemi gündüzmü
belli değil yaw,normal de bunlar GECE çekimleri ve bana göre tamamen doğal olmayan bir resim oluşuyor
yapay aydınlık desem yeridir! ben böyle HDR ye ne yaparım,şimdi panel 400NIT değil de 700/800NIT
olsa manzara bana göre tamamen faul olacak...

Neyse işin bu kısmı zevkler-renkler deyip geçiyorum!

++

Panel "Upscaling" işinde bana göre vasat! kısaca SD ler pek iyi değil!
gerçi SD mi izleyeceksiniz,tabiki hayır ama bu panel bu iş de kötü çuvallıyor!

HD ler de ise sanırım kaynak cihaz varsa(burası benim için önemli)ve bu cihaz iyiyse sorun yok
ama örneğin dandik bir Receiver bağlarsanız işiniz zor! benim 916 bu konuda süper olduğu
için panele iyi dedim ama hala SD lerde sorun gördüm üstelik Receiver süper olsa bile!
HD ler de falso göremedim,çünkü ben çıkışı Reciever dan 1080i seçiyorum(p seçmiyorum!!!)
panel bunu güzel işliyor...

Şimdi örneğin elimde ki cihazlarımı 42 lik Tosh panele bağladığım zaman>>>1080/720/SD ler den bahsediyorum
ortaya çıkan manzara yine süper ve ben bu resmi 8505 den alamıyorum,gelen Servis çiler bile bunu gördüler
sonunda ...abi böyle ne panel var ne de cihaz var deyip gittiler yaw

UHD paneller den ""1080i/25fps Avrupa standardı TV yayınları"" SD&HD olarak açık söylüyorum kısaca "iyi değildir"!!!
Tosh FHD panellerim ile ve aynı cihazlarım ile ben bu yayınları çok çok daha Natural ve kaliteli olarak izlemekteyim!

Ne sony ne LGE ne de Samsung veya diğerleri v.s Upscaling/SD&HD işleme kısaca yine "kötüler"!
iyi de abi bu UHD paneller ne işe yarıyor o zaman??? valla bana göre gün boyu paso 4K bir şekilde
içerikler izlerseniz bir tek buna yarıyor!

Ama kim böyle yapıyor?? hemen hiç kimse diyebilirim
milet aksaşm oluyor paso DİZİ lere takılıyor yaw Maçlara takılıyoruz v.s

haaa bir de bazı uyanıklar çıkıyor bilgi veriyor; ....bu diziyi 4K çektik...
ülen yemişim sizin 4k dizilerinizi ne 4k sı kafamı buluyorsunuz milletle

hadi 4K çektin,harbiden 4k cam.ile çektin v.s ama sen bunu UYDU dan iletiyorsun millete!
nerede kaldı senin 4k içeriğin kalitesi??

Örnek;Türksat Uydusu bilmem ne frekansı;değerlerin burada 4K için uygun değilki!!
olsa olsa 1080 olur yemedi 720 bile olur/olabilir!

Lafım TRT4K için değildir çünkü bu herifler tek "1 frekans" dan 4K yı iletiyorlar,doğrusu da budur!
ancak burada da her içerik 4K çekim değildir,dalgaya düşmeyin...

Yeniden UHD panellere gelirsem bunların "hepsi" bu tür suplekslere uygun sistemleri yoktur
yok bilmem ne Enigne varmı, yok LGE de alpha7 varmış Sony de bilme ne varmış v. v.s
yaw sizde hiç bir bok yok işin Türkçesiyle,çünkü o Engine dediğiniz göz boyama HDR-DV-HDR lerin
bilmem ne versionları v.s bunları işliyor kafasına göre!

Ben işlemci olsam örneğin SD yi bile çok güzel işlemeye bilmem ne kadar başarılı ENGINE derim!
iyi de sen HD de bile falso veriyorsun yaw! Upscaling de çuvallıyorsan,bana süper kalite resim
göndermen gerekiyor diyorsun!

ENGINE ismini ilk Pio yapmıştı veya çıkarmıştı,sonra herkes ENGINE ismini kullandı ortada bir bok yok ama!
Tek bir Toshiba vardı bu alemde gerçek ENGINE yapan(UHD panel olarak ve yıl 2013 idi) yaw bu meretle
ister UHD izle istersen SD izle,tabi SD ile UHD aynı değil ama şimdiki rezil SD ler gibi de değildir

Ben bu paneli bir yere de bir süre test etmiştim,yaw panel sankim SD ama UHD de işliyor gibiydi
ya da panel UHD ama bu ne kadar güzel SD diyordunuz,"Upcaling" de Pio ve Toshiba vardır gerisi
osuruk,harbiden gerisi hikaye yaw

Pio da en baba AVR ye bağlarsın SD&HD de bu meret o AVR den daha güzel resim işliyor yaw
onun için biz o zaman tavsiye verirken resmi RAW gönderin derdik daima,AVR sadece ses sistemini
idare etsin yeter derdik

2.el Araba parasına UHD panel satılıyor,al birini çal ötekine misali! abi sen ne işe yarıyorsun o zaman???

H Çevrimdışı

hardrock

Yeni Üye
28 Eyl 2020
13
44
albanez albanez,
bu tür "ithal" ürünler de görünen manzara KUR la alakalıdır ve KUR yükseldikçe bunun da fiyatı yükselecektir!
her ne kadar bazı serilerin bazı ebatlarını TR de montajlasalar bile bunun girdi maliyeti açısından fazla bir
artısı olmadığı gibi tam tersine yine fiyatı yükselecektir!

50 örneğin açılış fiyatı 5.6 idi şimdi 6.099 oldu aradan çok da zaman geçmedi,sanırım 1 ay içinde bunu yaptılar!
58 de sanırım şimdi 7.2 oldu o da 6.8 idi

Fiyatlar şöyle geri gelir,örneğin aradan 1 yıla yakın zaman veya geçkin olur sonra teşhirler v.s derken bu süreç de
zaten KUR dan dolayı normal fiyatı mda yükseğe geleceği için ben fazla bir düşüş beklemiyorum,gerçi mağaza
teşhirleri bana uyar ve aldım ama herkes böyle değildir "sıfır KM" istiyor yaw,hala bazı panelleri kovalıyorum
teşhir ama gıdım oynamıyor yerlerinden:haha

yaw kardeşim az evvel bir başka başlıkta da yazdım kim uyduruyor bu SAMSUNG panel işini:hayir

8505 de Samsung yoktur hiç bir serisinde de yoktur!
Takılmayın bu ayrıntıya

Vestel ile 8505 veya herhangi bir başka TV benim için farketmez!
ben önce cebime bakıyorum cebime!!! gerisi benim için teferruat dır

Parayı basacak olsam gebermiş LCD teknolojisi yerine gidip OLED alacağım ama yok işte!
kaldkı ki olsa bile benim gibi birisi zor basar bunlara parayı

O zaman sonuç şu;en ucuza veya teşhir lere v.s bakıyorum,çünkü bana göre daha fazlasına hiç değmez
MARKA sını yiyeyim hepsinin yaw:haha1
albanez albanez,
merhaba, öncelikle bir düzeltme yapmak istiyorum, yazdığım mesajda Samsung VA panel kullanılıyormuş dediğim kısmı yanlış anlamışsın, bunu 8505 için yazmadım, Vestel markasının yeni modeli olan 55UA9800 modeli için yazdım, tv özelliklerinde kullanılan panel olarak bu ibare var.

Gelelim 8505 kısmını, dün akşam 2 farkı mağazada ilk kez 8505 modelini kısa sürelide olsa inceleme fırsatım oldu.
Yanında aynı fiyat aralığında 49'' LG ve Samsung tv modelleride vardı. Kullanılan dema video üzerinden görüntü kalitelerini kıyasaldığımda kendi yorumuma göre Philips renk doğallığı açısından kesinlikle diğerlerine kıyasla bir adım öndeydi. Daha önce internette video ve resimleden gördüğümde
yeşil mavi tonlarda patlama olduğunu, aşırıya kaçtığını hissetmiştim ancak, canlı olarak izlediğimde renkler bence oldukça natural geldi bu açıdan beğendim.

Panelde boşluk olduğu yorumlarını okudum burdan ancak kenarlarına özellikle baktım boşluk vs. fark edemedim.

Yan açılardaki görüntü kaybı biraz fazla ancak evin salonunda oturduğunuzda ne kadar yan açıdan izlenenir kiz zaten, bence o kadar büyük salonu olan bir adamın evinde de oled vardır :hihi

Diğer bir konu kumanda olayı, kumandasını ele aldım kabaca çok detay girmeden menü vs biraz kurcaladım, açıkçası belki alışmak zaman alabilir ama zor bir kumandası olduğunu düşünmüyorum, belki detay fazla olabilir tecrübe etmek lazım ama çok kötü bir kumanda ve meni izlenimi oluşturmadı bende.

Ortam gürültülü olmasına rağmen ses olayını beğendim, sesi bence tatmin edici düzeyde hatta, ev ortamında bas tiz dengesi ile daha dolgun sesler alınabilir, bende 5+1 sistem de var dolby atmos vs desteği, 5+1 sinema sistemine bağlandığında ekstra bis hissiyat uyandırır mı bilemiyorum denemek lazım.

aslında ben bu TV ye yakınım genel kullanım için ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum, tek tereddütüm ürün kutudan piksel hatası vs, kusurlu hatalı ürün çıkmasın onun dışında tüh be dedirtecek yanı yok bana göre, görüntü kalitesi oldukça natural geldi bu açıdan tereddütüm vardı ama oldukça güzel geldi gözüme.

şu 12 taksit yapıyor evet 18.11 tarihinde bitecekmiş kampanya.

Ben vestel 55UA9800 modelinide test eetmek istiyorum ancak dün gittiğim bayide yokmuş 15 gün sonra gelecek stoklarda yok denildi. Donanım olarak 8505 in gerisinde ancak onu da görüp öyle karar vermek istiyorum.

bir de dünkü mesajında bu tv yi media player olarak kullanacaksanız almayın demişsin, buradan kasıt nedir tam anlayamadım harici disc üstünden film izlemekte sıkıntı çekeriz anlamın da mı demek istedin, codec açısından da zengin donanımı var tam anlayamadım bu yorumu.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
merhaba, öncelikle bir düzeltme yapmak istiyorum, yazdığım mesajda Samsung VA panel kullanılıyormuş dediğim kısmı yanlış anlamışsın, bunu 8505 için yazmadım, Vestel markasının yeni modeli olan 55UA9800 modeli için yazdım, tv özelliklerinde kullanılan panel olarak bu ibare var.

...

arkadaş yalnış anlama yok zaten bunlar SAMSUNG filan hiç birisi değildir!
onu da anlattım zaten bu işlerde bir sürü "yalan" dönüyor! onun için sizler başka işlerine
odaklanın TV lerin

Samsung bu işleri bıraktı çoktandır,fason alıyor takıyor yetmedi ara da olmadık ülke için
"Made in bilmem ne" yazdırıyor yaw:haha1 ülen SDI fabrikası kapandı gibi bir şey
zaten malların alayı Çin den çıkıyor+ QLED leri de epeyi zamandır CHOT/AUO üretiyor
ve Samsung paneli

Giriş/vasat paneller de Samsung mu olur düşünün biraz!

Örneğin 8505 de Samsung olsa ben 50 defa düşünürdüm! hoş bu taktığı da bana göre yaramaz
ama olan mallar bunlar işte

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-TPV de önemli özellikler den birisi örneğin panel giriş seviyesi bile olsa resim kalitesi her zaman
iyidir hatta çok iyidir,bu durum şimdiler de biraz değişse de ana prensip hep böyledir!

Eskiden olan örneğin; bir alt seri TV si bir üst seviyeden bu anlamda daha iyi olebiliyordu
örneğin 5x serisi 6x dan daha iyiydi veya 7 de 8 den iyiydi

bunlar benim işim olan "resim kalitesi" ile ilgili olan kısmlar,yoksa birisi Saphi imiş diğeri Android
imiş veya şimdilerde moda olan DVision v.s yaw bunlar bana göre ıvır zıvır işlerdir zaten hiç
ilgilenmem bile!

-Mağazalarda paneller Dynamic/Vivid +SHOP mode larda tutulur malı güzel canlı v.s gazlamak için!

TPV ye gelirsem Vivid+Shop bana göre boktan ama Samsung/Sony Dynamic/Vivid+SHOP mode daha iyidir!
bunlar her üretici de kendi belirlediği renk calib. değerlerine göre hepsi farklıdır!

şöyle bir yalnış örnekleme gösteriliyor(daha doğrusu müşteriler bu yalnışa düşüyor) ...X Markası var yanın da
Y markası var ve onların da yanın da Z markası ve aynı DEMO gösteriliyor....

bunlara bakanlar öncelikle şu doğru diyor veya bu doğru diyor veya hepsi de örneğin X i tam doğru bulduklarını söylediler!
bu da çok normaldir X markasının o mod ayarı daha düzgündür ve haliyle daha doğru görünebilir!

bu tip amatör yaklaşımlar ile paneller test edilmez! bilakis yalnış netice verir

TPV 8505 lere gelirsem ben bu paneli ne referance ne de illa alın filan demedim zaten kendim de böyle bir paneli
eskiden olsa zaten almazdım ama şimdiler de olan mallar bunlar! fiyatı da bana göre değmeyecek kadar pahalı!

43/65 ler IPS ama kısaca kötü
70 var o da hepten kötü(görmedim ama görmem gerek yok zaten,ebata baktığım zaman,tahmin ediyorum
çıkacak resmi!

Yine yazıyorum böyle düşük spec.li TV ler de 50 bile büyük yaw:hihi
eskiden bunları 32/37 belki 40 larda görürdük(Panasonic/Toshiba ve bir iki capon daha;bunlarda
düşük olmazdı mallar,ama Sony dahil bu küçük ebatlar kötüydü o zaman da)

-"Kumanda" bana göre beş kuruş etmez yaw,tepkimesi bile yavaş meretin,ulan bu devirde
böyle bir kumanda böyle seviyede bir panel de kullanılırmı???

AirMouse taktım bunnla daha iyi netice alıyorum! ama Box da kullanıyorum onu tak çıkar
işini sevmedim 1 tane daha AirMose alacağım şimdi

-Panel de çerçeve ile arasında her markada ya da benzer yapıda olan her markalarda bunlar olur
TPV ile filan da alakası yoktur!

yok TR de montajlamış yok Polonya da montaklansa daha iyi olurdu v.s bunlar külliyen yalnış şeylerdir!
Polonya bu konuda bana göre en kötü montaj ülkesidir laf aramızda!!

-AÇI konusu resmen berbat,ben hayatımda bunun kadar kötü açı veren panel görmedim yaw!
açı konusuna ciddi hassasım ben,kimisi açı fena değil dediği yerde,ben berbat diyebiliyorum
çünkü bazı gözler bu konuda ya iyi göremiyor,ya da algısı bu konuda eksik biris 5 derece yi anlar
birisi 35 dereceye iyi diyebilir! ama 35derece IPS de bile olmaz!

8505 50/58 bu anlamda tek kelimeyle çok kötü,hani kötü olsa iyi diyeceğim ama ciddiden çok kötü!
ayrıca bir sorunda şu var bu panelde,ekrana biraz yıkarıdan bakınca da çok ciddi falso veriyor yaw
ülen bu kadar da olmaz dedirten cinsten

paneli kullanırsam mevcut üniteyle bunu yapamam,yeni bir daha yüksek boy+ayaklı ünite almam gerekiyor!

-SES olayı örneğin işim ve anladığım bir şey değildir! o konuda net bir yorum yapamam,ama benim duyduğum
ses fena değil 11,5m2 lik bir odada ses skalası 20 de duruyor genelde ve yeterli geliyor bana,gece ise sessiz
ortamda zaten kablolu kulaklık takıp izliyorum,o da bana yeterli geliyor

Ancak her markada olabileceği üzere panele AVR+Speaker system ve şimdilerin de modası olan DV+DA
ve ileri diğer ses destekleri de sunabilen ses sistemi+TV olursa tabiki işib SES kısmı güzel den öte
süper de olacaktır!

-Her çeşit panel hataları bir tek Pioner da çıkmaz! çıkma oranı da "on"binde-bir dir Pio için!
gerisi ise hemen hepsi aynıdır desem yeridir,sadece eskiden bazı markaların çok çok az serileri
çok az oranda bu tip özellikle pixel hataları verirken bu konuda son 20 senedir üreticiler
gıdım ilerlamediler maalesef!

Benim panel de pixel hataı çıkmıştı,2 gün sonra Servis aldı 7/8gün içinde bende gidip değişim çıknıca
2.paneli sırtlayıp getirmiştim:hihi işin bu tip kısımlar tamamen ŞANS
bir de sanırım TPV bu konuda hızlı hareket etti beni sallamadı! 3/4gün içinde değişimi onayladılar
ama herkese böyle yaparlarmı bilmiyorum ama sanırım yapacaklardır,zira seri çok çok yeni daha
ilk baştan böyle sorunlar çıkması onlar açısında da satışta negatif etki yapacağı için hızlı bir değişim
yaparlar diye tahmin ediyorum

-Evet Fibabanka işi bence çok ciddi bir avantaj,geçen sene de yapmışlardı Vatan ile bunu ve sıfır faiz
10 ay vade vardı,şimdi ise vade 12 ay olmuş,ben Grundig TV yi böyle almıştım ama her markada
bu olay yok şimdi Vatan+Fiba+TPV arasında olmuş
Alacaklar için uygun bir durum 12 ay ve sıfır faiz,bu işlemi de normal de Vatan dan yarım saat içinde hallediyorlar!

-panelin "MediaPlayer" desteği öncelikle iyi değil ve zaten uygun HW de yok!
herifler Mali 8x serisi yerine (gerçi bu da eskidir ama resim kalitesi çok iyidir!)yeni diye ucuz olan
hesap da iyi olan G51 takmışlar,bana göre bu iyi değil,(BOX lardan biliyorum ve 1 tane BOX böyle bende
kısaca iyi değildir) ama kimisi HDD yi takar izler beğenir orasını bilemem

Codec/format v.s desteği Samsung da çok daha iyi,Sony den sadece daha iyi!

Ama paneli alıp da bununla MP işi ne kadar halledilir,bana göre değil bu işler
ancak NTFS/FAT32 de sorunsuz tanıdı bunları çok hızlı bir şekilde üstelik!

Bazı Android Apk. de su koyverdi!
KODI yi full yükledim(bir sürü Aps. vi.s derken bir baktım 750MB olmuş yaw!
ülen panelin ROM u meğerse 8GB imiş,hesap da 16GB
RAM 2GB ama 3GD denmiş bu da yalan! aslında 3 ama sana 2 veriyor

ancak HDD den ileri geri v.s çok yaptım sıkıntı çıkmadı
ancak ben bu HDD yi(1TB) "harici adaptörlü" 1/4 USB3.0 HUB ile kullanıyorum
panelin USB3.0 portu 5V/05Amper dir herkes gibi ama normal de bu port bence 1amper olmalıydı
örneğin Toshiba Canvio 1TB lık HDD bağlarsan bunu yemez o port!(ben bir ara Tosh Canvio kullandım
panellerim yemiyordu bunu çünkü bunlar 1.1/1.2Amper çekiyorlar gücü normal de diğer HDD ler
08/0.9 gibi çekerler ama 0.5Amper portdı TV lerde yetersiz olup ileride PWB de ve öncelikle MD de sorun çıkarabilir!
hatta bazı HDD leri de bu yüzden tanımayabilir!

KODI dahil ve varsa sildim,sadece şimdilik Smart YT yi bıraktım zaten bir tek onu izlerim ben panelden
diğer işleri PC/Box lardan yapıyorum

-Android buysa yemişim ben bu panelin Androidini yaw,neyseki BOX kullanıyorum!
Kendi "PhilipsTV" diye bir parti şeyler yüklemiş bana göre beş para etmez
Android diye rastgele bir şey yüklemiş beş para etmez

yaw ben Grundig için Smartı beş para etmez demiştim bu da yaklaşık böyle zaten yüklediği
çoğu programlar paralı/lisanslı v.s

NetFlix var ama hiç bakmadım bile!

komple bu işleri TV den yapmıyorum ben

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
8505 o sorduğun konuda

Samsung dan çok çok daha iyi
Sony den ise daha iyi

Not;eski Samy ler her bir şeyi açardı ama son yıllar da(sanırım 3/4 yıldır)böyle değil artık
yaw AVI yi bile açmadı! alt komşum da geçen sene ona 65NU8000 almıştık sonra
ben settings v.s yaptım sonra benim test gibi kullandığım USB stick i taktım
bir sürü içeriği açamadı! "desteklenmeyen içerik" diye uyarı verdi+bir sürü ses codeclerini de açmadı

Sony eskiden daha cimri idi bu konuda ama son yıllarda daha iyi hale geldi!

Benim sattığım Grundig bile bunlardan daha iyi idi!
8505 ise bu konuda yine hepsinden daha iyi çıktı

Ancak GPU MaliG51 bana göre bunda pek iş yok,normal de bunları BOX lara takıyorlar!
ucuz malzeme! ancak Box performansı haliyle çok daha iyi

Android uygulamasına geçen gün MXPlayer Pro var bende,normal de hep onu kullanırım
ve bunu yükledim 1 saat sonra sildim yaw,tam neydi sıkıntısı şu anda unuttum ama anında
sildim,kendi Playerı yok sistem den okuyor ama G51 ile bu iş güzel olamıyor

valla TPV nin sürekli bu ucuz işlerinden nefret ediyorum hep:ok
HiEnd TV satıyorsun 3-kuruşluk HW lerle!

Gerçi bunun nesi HiEnd,kendileri de zaten böyle demiyorlar artık,LCD olarak bunların HiEnd
malları artık kalmadı! "THE ONE" diye bana göre çok saçma bir slogan marketing lafı bulmuşlar
bu bile yerine hiçmi hiç oturmamış:haha

TPV de OLED ler HiEnd gerçekten heriflerin bir tek kalite v.s diye bu malı alınır

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt