8505 incelemesine resim&motion olarak devam
1-Pict.sett. olarak çeşitli ayarlar denedim ve de deniyorum ancak gördüğüm manzara itibarıyla
panelin Default ayarları hem Standard hem de Movie olarak gayet iyi geliyor bana
tam tersi AVForumdan okuduğum bazı yorumlar da çok çeşitli güyya prof.calib. diye değerler
vermişler ama bunların hepsini tek tek uygulamadım ama hiç birisi doğru resim değil bunların
ama onlar Default "çok kötü" derlerken ben de tam kisini söylüyorum!
Panelin Dahili Uydu alıcısının veya genel de Avrupa da şimdiler de çok daha fazla tercih edilen
DVB-T(karasal yayınlar)ve DVB-C(kablo yayınları) sebebiyle bunlardan izleniyorsa resim kalitesi
belki biraz kötü olabilir ama çok kötü veya berbat denilecek kadar kötü bir Alıcısı olduğunu da
hiç sanmıyorum açıkçası
Bunu bir gün üşenmezsem deneyeceğim bakalım Dahilisi nasılmış diye!
Ben normal de Kathrein-916 Receiver bağladım,hiç bir ayarı yapmadım,diğer görüntüye
ait çeşitli ayarlarını da hepsini OFF yaptım bu şekilde çok iyi resim alıyorum
Benim normal de ayarladığım şunlardır Baclight(ancak Philips ler de bu ayarın adı;"Backlight Contrast"
diye geçiyor yıllardır ama bana göre bu tanım çok yalnış) sonra Brightness ayarını ben normal de
biraz düşüyorum,çünkü parlak ışık renk ayarlarını bozmakmaktadır! sonra Renk ayarını da
100 üzerinden 50/55 gibi yapıyorum,diğer ayarlar ve Motion bunların hepsi OFF tur!
2-8505 için şöyle yorumlar gördüm ki bana göre tamamen yalnış veya "bize özgü bazı tiplerin"
kasıtlı olarak bir Philips antipatisiyle olan yorumlarını zaten sallayıp geçtim bir de küfür ettim!
onlar beni bilirler TF/DH den!!! bakın bu tipler,millletin aklını almayın-karıştırmayın hiç bir
bokunu bilmeden ahkam kesmeyin,bilginiz varsa özellikle resim kalitesi için bana bilgi-argümanla
gelin!! o yaramaz bu yaramaz IPS ise kesin yaramaz yok Android v.s v.s sapla samanı karıştırmayın
Mağazaya gitti beni açmadı! hiç beğenmedim(ama devamı yok adam sadece beğenmedim diyor!)
Mağazada demosu vardı beni açmadı! açmaz tabiki,beni de hiç açmamıştı ama bu işin devamı var
Örneğin 50/58 den bahsediyorum şimdi zira bunlar VA dır diğer 43/65 IPS dir 70 ise yine VA dır
ama bildiğim kadarıyla 43 ve 70 TR de yok
50/58 ler için daha önce yazdım;merak edenler dikkatli okusunlar tekrar
öncelikle bu iki ebat VA ama çok ciddi bir AÇI sorunu var(elli defa bunu da yazdım)
zaten paneli satarsam sırf bunun yüzünden satacağım,zira ben Monitör olarak da bu mereti
kullanıyorum ama şimdi kullanamıyorum yaw açı vermesi berbat!
50/58 leri tam cepheden izleyeceksiniz,o zaman resim den anlayan adam doğru resim verdiğini görür ama DEMO
diye dahili den oynayan resim kalitesi bana göre de iyi değil,herifler kötü bir filim koymuşlar!
Mağazalarda yerde sehpa üstüne koyuyorlar bud a açı sorunu veriyor!
Yukarı asarsan paneli yine aynı vertical/horizontal açı da berbat görüntü!
TPV nasıl bir filtreleme+diffuser+özel bir katman koyduysa bunlar görüntüye açılı izlemede çok kötü etkiliyor!
bana göre 5 derecede bile bozuluyor size göre hadi 10 derece olsun!
o zaman tam cepheden hafif biraz alt dan doğru izleme gerekiyor,ben şimdi TV ünitesini yeden dizayn edip
4-5parmak daha yukarıya koymak istiyorum!,şu anda bu açı sorunu sebebiyle biraz daha üstten izliyorum!
sonuç olarak panel de resim işleme sorunu v.s yoktur! hatta çok da iyidir!
bahsettiğim açı sorunu sebebiyle,bundan dolayı çoğu insana da bu durum hiç uymayabilir!
o zaman almasınlar bu paneli
Ve 8505 için böyle afaki yorumlar,hiç doğru olarak oturmuyor yerine
3-Receiver+Bluray(2K)+2 tane farklı TV-BOX+PC-Desktop>>bunlar şimdilik kullandığım cihazlar dır
hepsi HDMI dan bağlıdır ama 4 tane farklı portlar da ona göre her port için ayrı ayrı
Baclit/Contrast/Bright/Sharp gibi temel ayarları ona göre biraz farklı set ettim! çünkü bu cihazların
çıkışları bir birlerinden farklıdır veya örneğin Bluray için bana MOVIE gerekiyorken,örneğin Desktop
da daha beyaz ağırlıklı+daha fazla aydınlık resim gerektiğşnden bunları zaten herkes kendine göre
ayarlayacaktır!
Not;TV-BOX lar HDR+2.0b destekli oldukları için her HDMI kablo kullanılmaz! normal de kullanabilirsiniz
örneğin 1.4 kablo ama uyarı verir HDR desteğini "Optimal" yapacağınız zaman!!! ben de böyle 1 tane
2.0b gerçek sertifikalı HDMI kablo vardı ve Optimal seçebiliyorum panel den! bugün aynı kablodan
1 tane daha satın aldım onu da diğer BOX a bağladım
Bluray için 1.4 genel de yeterlidir ama "dandik" kabloysa yetmez ve resmi bozar veya hiç açmaz gibi
işler yapabilir özellikle Panasonic ve diğer MARKA gibi markalar! Panasonic çok ciddi kablo seçiyor!
şu anda ben de Toshiba Bluray vardır eski model ancak bu da kablo seçiyor! şu Box ların veya çeşitli
cihazlardna çıkan uyduruk HDMI kablolardan bende bir sürü var,est için kullanıyorum ve bunların hiç
birisi bile ya açmıyor ya renkler falso oluyor v.s
HDMI2.1 kabloya bence şimdilik gerek yok,örneğin PS5 aldınız+TV de 2.1 port desteği veriyorsa
o zaman tekrar görüşürüz!
Bunlar tabi ki ext..çeşitli cihazlar kulanıyorsanız size gerekecektir ama TV yi tek başına dahili ile kullanacak
adama kablo filan gerekmiyor
aldığım kablo budur,geçen sene 89 idi şimdi 99 olmuş! ama daha pahalı satan yerlerde vardır
23 saat de elime geçti yaw
3-Gelelim "Motion-handling" işlerine;kısaca bu panel hızlı beyler,falso şimdilik göremedim!
YT den 720/1080 ve SD veya HDR li bir sürü hızlı sahneli resimler izledim sorun yok
Receiver dan da hiç görmedim
BOX üzerinden çeşitli film/dizi/spor v.s açtım sorun görmedim!
özellikle HIZ için şunları buldum;Voleybol,MasaTenisi,Tenis,Hentbol,BuzHokeyi,Basketbol gibi
topun çok süratli gittiği sahnelerde sorun yok özellikle tesadüfen bulduğum "Buzhokeyi" ki top
burada felaket hızlı gittiği için arada görüntüden kaybolabilir
yine sorun görmedim normalde
BuzHokeyi izleme alışkanlığım yoktur ama özellikle 30dak.kadar izledim ve sıkıldım yaw!
hep topa odaklandım sorun göremedim!
Bluray den elimde olan bazı filmler de yine sorun görmedim ki bu filmler 1080p/24fps dir
ve panellerin çoğu burada çuvallar ama çoğu insan bunları ya anlamaz ya da göremez v.s
yine 24fps çok başarılı,panel 50/60 fps lerde başarılı olur ama 24 de falso yapar/yapabilir!
PS4 hala m arkadaş tan alıp deneyemedim ama bence panel Gaming de yien sorunsuz bunu da yabancı
forumdan öğrendim
GAME mode var ama denemedim bile! çünkü panel hızlı,ancak yinede gerçek bir Gaming konsolu olan
PS4 bulup denemek lazım!
Not;GAME mode var panel de,ancak şöyle bir şey vardır örneğin PS4 bağlarsanız ve bir oyun açarsanız
panel otomatik olarak GAME moda geçiyor olabilir veya olmaz,örneğin Samsung da PS4 bağladığınız
zaman sizi otomatik olarak Game moda atıyor! yaw sen benim keyfime neden karışıyorsun belki ben bu oyunu
Movie de veya Vivid den vaya Normal veya Spor modunda filan oynamak istiyorum....Samsung buna müsaade etmiyor
(yeni modelleri) GAME mod da hıza etke edecek tüm ayarları kendisi OFF yapıyor daha düşük LAG/R-Time için
8505 de ne yapıyor bilmiyorum PS4 takmadığım için,gerçi ben Gamer değilim ne de PS4/5 işim olacaktır sadece
bilgi mahiyetinde öğrenmek isterim
++
Benim set değerlerim Mode;"Standard" olarak ayarladım,FILM leri de buradan izliyorum şimdilik!
çünkü orta karar bir resim ayarlıyorum panele ve bununla dizi/film de izlerim veya stüdyo programları da
izlerim hatta MAÇ lara bile bununla bakarım,yani "ortaya karışık" yapıyorum!
Her ne kadar 10 ve 8 senelik Toshiba panellerim kadar olmasa da,oldukça "Natural" resim alabiliyorum
nasıl bu panele "Default ayarlar berbat" demiş yabancılar anlamıyorum
+++
DolbyVision işim olmaz bununla!
DolbyAtmos bunun la da işim olmaz,ben de ne AVR var nede uygun Speak.syst. var
peki denedinmi??? YT den bazı içeriklere baktım tabiki,ancak bunlar bana göre resimler değildir!
HDR lere gelirsem;bununla da aslında hiç işim olmayacaktır,ta ki bir FILM çekilecek hatta o film
de 60fps çekilecek v.s sonra bakar söylerim!
Ancak HDR lere bana göre DV den biraz daha başarılı veya daha az falsolu geliyor bana!
panel HDR içerikleri algılama da sorunsuz hemen tanıyor!
Ancak HDR de çok yüksek şık kullanılıyor ve panel de bunu aşırı açıyor örneğin panel 1000NIT ise
bana göre berbat hale geliyor,yani doğada böyle resim asla yok ve çok fazla falso yapıyor
Bu panel ve piyasadaki %90 paneller 350/400NIT dir bana göre bu bile aşırı fazla ama HDR standardı için
1000NIT şart dır! Samsung en yüksekleri gibi(HiEnd serileri) ama Hisense de 1200NIT bile var yaw!!!
Caponlar paso HDR li içerikler(videolar)çekip YT ye yüklüyorlar,arada açıyorum,ama gecemi gündüzmü
belli değil yaw,normal de bunlar GECE çekimleri ve bana göre tamamen doğal olmayan bir resim oluşuyor
yapay aydınlık desem yeridir! ben böyle HDR ye ne yaparım,şimdi panel 400NIT değil de 700/800NIT
olsa manzara bana göre tamamen faul olacak...
Neyse işin bu kısmı zevkler-renkler deyip geçiyorum!
++
Panel "Upscaling" işinde bana göre vasat! kısaca SD ler pek iyi değil!
gerçi SD mi izleyeceksiniz,tabiki hayır ama bu panel bu iş de kötü çuvallıyor!
HD ler de ise sanırım kaynak cihaz varsa(burası benim için önemli)ve bu cihaz iyiyse sorun yok
ama örneğin dandik bir Receiver bağlarsanız işiniz zor! benim 916 bu konuda süper olduğu
için panele iyi dedim ama hala SD lerde sorun gördüm üstelik Receiver süper olsa bile!
HD ler de falso göremedim,çünkü ben çıkışı Reciever dan 1080i seçiyorum(p seçmiyorum!!!)
panel bunu güzel işliyor...
Şimdi örneğin elimde ki cihazlarımı 42 lik Tosh panele bağladığım zaman>>>1080/720/SD ler den bahsediyorum
ortaya çıkan manzara yine süper ve ben bu resmi 8505 den alamıyorum,gelen Servis çiler bile bunu gördüler
sonunda ...abi böyle ne panel var ne de cihaz var deyip gittiler yaw
UHD paneller den ""1080i/25fps Avrupa standardı TV yayınları"" SD&HD olarak açık söylüyorum kısaca "iyi değildir"!!!
Tosh FHD panellerim ile ve aynı cihazlarım ile ben bu yayınları çok çok daha Natural ve kaliteli olarak izlemekteyim!
Ne sony ne LGE ne de Samsung veya diğerleri v.s Upscaling/SD&HD işleme kısaca yine "kötüler"!
iyi de abi bu UHD paneller ne işe yarıyor o zaman??? valla bana göre gün boyu paso 4K bir şekilde
içerikler izlerseniz bir tek buna yarıyor!
Ama kim böyle yapıyor?? hemen hiç kimse diyebilirim
milet aksaşm oluyor paso DİZİ lere takılıyor yaw Maçlara takılıyoruz v.s
haaa bir de bazı uyanıklar çıkıyor bilgi veriyor; ....bu diziyi 4K çektik...
ülen yemişim sizin 4k dizilerinizi ne 4k sı kafamı buluyorsunuz milletle
hadi 4K çektin,harbiden 4k cam.ile çektin v.s ama sen bunu UYDU dan iletiyorsun millete!
nerede kaldı senin 4k içeriğin kalitesi??
Örnek;Türksat Uydusu bilmem ne frekansı;değerlerin burada 4K için uygun değilki!!
olsa olsa 1080 olur yemedi 720 bile olur/olabilir!
Lafım TRT4K için değildir çünkü bu herifler tek "1 frekans" dan 4K yı iletiyorlar,doğrusu da budur!
ancak burada da her içerik 4K çekim değildir,dalgaya düşmeyin...
Yeniden UHD panellere gelirsem bunların "hepsi" bu tür suplekslere uygun sistemleri yoktur
yok bilmem ne Enigne varmı, yok LGE de alpha7 varmış Sony de bilme ne varmış v. v.s
yaw sizde hiç bir bok yok işin Türkçesiyle,çünkü o Engine dediğiniz göz boyama HDR-DV-HDR lerin
bilmem ne versionları v.s bunları işliyor kafasına göre!
Ben işlemci olsam örneğin SD yi bile çok güzel işlemeye bilmem ne kadar başarılı ENGINE derim!
iyi de sen HD de bile falso veriyorsun yaw! Upscaling de çuvallıyorsan,bana süper kalite resim
göndermen gerekiyor diyorsun!
ENGINE ismini ilk Pio yapmıştı veya çıkarmıştı,sonra herkes ENGINE ismini kullandı ortada bir bok yok ama!
Tek bir Toshiba vardı bu alemde gerçek ENGINE yapan(UHD panel olarak ve yıl 2013 idi) yaw bu meretle
ister UHD izle istersen SD izle,tabi SD ile UHD aynı değil ama şimdiki rezil SD ler gibi de değildir
Ben bu paneli bir yere de bir süre test etmiştim,yaw panel sankim SD ama UHD de işliyor gibiydi
ya da panel UHD ama bu ne kadar güzel SD diyordunuz,"Upcaling" de Pio ve Toshiba vardır gerisi
osuruk,harbiden gerisi hikaye yaw
Pio da en baba AVR ye bağlarsın SD&HD de bu meret o AVR den daha güzel resim işliyor yaw
onun için biz o zaman tavsiye verirken resmi RAW gönderin derdik daima,AVR sadece ses sistemini
idare etsin yeter derdik
2.el Araba parasına UHD panel satılıyor,al birini çal ötekine misali! abi sen ne işe yarıyorsun o zaman???