Philips Tv 2020 & 2021

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
valla Çin li için bunların hiç birisi dert değil,herifler paso mal yapıyorlar ister al ister alma
ve işin tuhafı da insanlar adeta bunların üzerine balıklama atlıyor,herif ne üretse anında
satılıyor!

++
8505 e dönersem,dün yaptığım bazı incelemeler ve ayarlar v.s derken
kaldığım yerden devam işlere;

-TV nin açı verme durumu;tek kelimeyle berbat:kas
ne vertical ne de horizontal açı da iyi değil,TN panel den bile kötü yaw

açılı izleme yapacaklar bence hiç düşünmesinler bile,ancak bahsettiğim durum 50/58 içindir
43/65 de IPS olduğu için açı verme biraz daha iyidir! 70 yine VA ama onu alan adam olurmu bilemem
orasını 70 "yaramaz"

Ben bunun 65 olanını da ayrıca hiç beğenmedim,65 için olması gereken bazı IPS spec.leri vardır ve bu panel de
bu yoktur!

-"Gündüz izleme"(ben de ortam hafif karanlıktır,ya da loş gibidir diyeyim;perdeleri çektiğim için,çünkü bu
illet VA lar kötü performans gösterirler aydınlık da! daha doğrusu aydınlık için ayar da tutmuyor bunlar
(prof. düzeyde)

Ancak şöyle bir şey vardır(yine VA lara özel durum)ortam hafif aydınlık olsa bile,ben bunu "Day-time" gibi
kabul edip>>Pic.Mode dan ISF-Daytime seçip ona göre yeniden ayar çekiyorum,bu ayar aslında gündüz izleme
modu olsa bile ben bunu kendimce ortamı hafif loş yaparak kabul edip ona göre yeniden ayarlıyorum

Panelin bana göre bazı çok iyi noktaları vardır,örneğin Daytime&Nighttime için "ISF"(prof.calibration)
ayarları 2P/20P olarak gayet yeterli ve gelişmiş seviyede vardır! ben şimdilik 2P den girip ayar çektim
sonuç da gayet olumlu oldu!

Diğer yandan gördüğüm kadarıyla sıkı bir kaynak cihazınız varsa,panelin Factory-Default ayarları oldukça
düzgün geliyor veya ISFDay&Night modları da bence oldukça güzel geliyor yeniden ince ayar çekip
de bozmaya bence hiç gerek yok,zaten bunları da kaç kişi becerip yapacaktır! hatta anlamayacak bile

Diğer Pic.Mode lar bana göre oldukça düzgün geliyor ama burada izleyecinin kendi kişisel zevkine göre
o modlardan birisini seçecektir!

işin bu kısmını daha fazla uzatıp kafanızı karıştırmayayım,zira bunlar çoğu kullanıcının yapacağı işler değildir
ve çoğusu da zaten modları beğenecektir! Default ayarlar bence oldukça iyi ayarlanmış ve belki standard
olacak Baclit/Contrast/Brightness/Sharp ve bir iki ayarı da panelin bulunduğu ortama göre sizler
belirlersiniz,yada bu işleri ileride yaparsınız önce gözlerinizin alışması gerekiyor!

Not;panel "Direct-LED" olduğu için homojenite çok iyi değilse bile,falsolu da değildir! belki Green de biraz
falso verir ki Samsung/Sony den daha iyidir bu konuda! Blue/Red gayet güzel

Ancak "Local-Dimming" yoktur,olsa bile bunlar yandan çakmadır! Samsung/Sony 9x larda bile blooming/halo
effect ve kötü ışık veren(light-trailing türü) vardır ama bunların parası da eşşek yükü ve bu işi hala
çok iyi yapamıyorlar! ve bu panenlere "FALD" diyorlar ama bunlar bana göre "fart" yapıyor bol bol:kiskis

8505 de ise şu vardır;Baclit sistemi bana göre doğru çalışmıyor ne FALD olmadığı için ne de LD olmadığı için
kafasını göre ışık şiddetini ayarlıyor ve ortam ışığı değiştikçe(aydınlanma şiddeti)panel yeterli kaynak sunamıyor!

Bende FALD panellerin iyise değil en iyisi de vardır "Toshiba SV685" ve modeli de 2009 dur!!
yani FALD nedir nasıl çalışır neleri beceriyor v.s hepsini yapabilen kabiliyete sahip dir!

Baclit ayarını 10 sene önce bir yaptım bir daha elimi sürmedim yaw,zaten hiç bir yerine elimi sürmedim!
genel de onu da fazla izlemem hatta hiç izlemem,arada bakıyorum manzaraya,sorun yok aynen devam

Bu yeni paneller ortam aydınlamayı hala yapamıyor yaw,yazık verilen rakamlara!
kafasına göre ya da bunu yapıyor zaten ON var bir deOFF var ülen neyin on off u bunlar

++
Diğer görüntü işleme ayarlarının hepsini OFF yaptım ve genel de böyle yapılır,aksi halde sanal veya
olmayan bir dünya resmi elde edersiniz,ancak bunu da beğenenler vardır,göz zevki diyorum buna da

Bu paneli alıp kullananlar varmı diye düşünürken dün bir arkadaş telefon etti bana TF den çok eski
tanıdığım ve geçmişte ona da Pio aldırmıştım kısaca abi DH de bunun başlığı var istersen bir bak dedi
ve bana linki gönderdi ve girip baktım,ancka fazla takılmadım,zira malum tipleri orada gördüm
bazılarını zatne tanıyorum ve başlığın içine sıçmaya başlamışlar bile!

Hani buradaki çoğu kimse orada da üyedir ve oldu da bu paneli aldınız veya kafanıza bir şey takıldıysa
hiç TF/DH den medet ummayın! oradaki iyi niyetli insanları da bu tipler bozuyor,gelin buradan sorun
bana,neye kafanız takıldıysa,en azından ben bu mereti aldım ve kullanıyorum!

++

Receiver ile denedim bütün bunları ve sorun yoktur,yani beklediğimden iyi çıkmıştır ama adam yarın alır
ve çoğusu da dahiliyi kullanacağı için ben ona da bir şey diyemem ama ben beğenmedim dahilisini!
ancak ben hiç birisini beğenmiyorum,dolayısıyla siz bana bakmayın bu konuda!

2adet TV-Box var bende diğer Android ve tüm işleri yapmak adına,bunları biraz denedim ama ISF ayarlar dan
bunlara ayar çekmedim çünkü Default gayet iyi geliyor,sadece Bright/Baclit/Contrast gibi temel ayarları ortama göre
bunları kendim belirledim,diğer "resim geliştirme" ayarlarının hepsini OFF yaptım(bunlar zaten hiç bir boka
yaramazlar resmi bozmak dışında)

Birde Tosh Bluray var bende,esas bunu deneyeceğim ama ona vaktim kalmadı! ilk gelen panel de denemiştim kısa bir süre
ama manzara pek açmamıştı beni! şimdi yeniden daha uzun deneyeceğim,gerçi BD kullanan artık çok azalsa da
benim gibiler için hala referance aldığımız cihazlar DVd ve BD lerdir! paneller ancak böyle nedir ne değildir anlaşılıyor!

++
Harici HDD(1Tb) USB3.0 dan taktım,hız/stabilite v.s sorunu çıkmadı disk format sorunu çıkarmadı!
ama ben beğenmedim,yani ben bu paneli MediaPlayer olarak kullanmam! Codec/Format v.s olarak
sorunsuz çalıştı hatta Sony den de iyi Samsung dan da iyi çıktı çünkü bunlar çoğu formatları v.s desteklemiyor!
ancak GPU bana göre o da boktan MaliG51/71 gibi(tam hangisi o da belli değil ama ben ikisini de
zaten hiç beğenmem,kaldıki bendeki BOX ların birisinde aynısı var ancak bundan aldığım kaliteyi
TV ninkin den daha iyidir!

Sony örneğin MALI860 kullanıyor bakınız bu çok iyidir:ok

Ancak USB3.0 olması da ayrı bir artı!

kısaca ben paneli MP olarak kullanmayacağım!

++

Kumanda bana göre o da boktan hem ergonomik değil hem biraz sağır,AirMouse kullanacağım artık!
zaten var bir tane elimde ama biraz daha gelişmiş ve iyisini alacağım

++

SMART,hiç işim olmaz,çoğu yerlerine ne girdim ne de aklıma geldi!
bir tek YouTube beni ilgilendiriyor,ancak dün akşam aklımı yedim yaw,ülen YT nerede diye
aranıyorum,abi kumandaya NF koyuyorsaun da neden YT koymuyorsun,birisini keyfe keder
birileri kullanıyor ama YT yi herkes kullanıyor tam 10 dak. ülen YT nereden çıkıyor diye
arandım durdum,sonunda bir tuş var oradan girip bulunuyormuş aslında koaly ama kumanda
dediğim gibi aynen çok yetersiz gelişmemiş v.s

Philips bilmem ne diye bir tuş koymuşlar,tırı vırı kanallar yaw şöyle bir baktım içlerine girmedim bile
işim olmaz bunlarla da

Android ama nasıl bir Android bilemiyorum,bunu sonra bir ara anlatırım ama bana sıkıntlı gibi geliyor!
Sony Android de daha iyidir!

TPV de bütün panellerinde(Andro olanlar)hep böyledir senelerdir! bir de bunlar "Saphi" diye bir şey var
(bizim eski Philips de bu vardı)bana göre o daha da boktan yaw

++

Yazılım kısmını geçtim,bazı düzeltmeler zaten zaman içinde olur,ancak bunların %99 ı beni ilgilendirmeyen
kısımlarda olacağı için hiç takılmıyorum!

üzerinde ....079.005 vardı dün akşam bu 123.003 oldu

bu arada panel kapandı ama açılmadı! bir süre bekledim sonra kapatıp açtım düzeldi halbuki bunu kendisi
yapması gerekiyordu! belki de çok uzun sürede bunu yapacaktı orasını bilemiyorum,neyseki Factory
reset yapmamış da yeniden benim ayarları düzenlemedim,ayrıca normalde bunun için Factory reset olması gerekiyor

ancak bunları geçtim takılmıyorum

++

Sonuç olarak ilk günden beri dediğim şudur 8505 için ya 50 alın ya da 58 alın ama tercihen 50 alın bu seriden!
Üstad incelemelerin için teşekkürler.Light Sensor nasıl çalışıyor sende?Bizdeki Philips'de boktan çalışıyor,kapalı tutuyorum ben onu yoksa kendi kendine pat diye aydınlatıyor aslında bunu bize hissettirmeden yapması lazım ama çok dandik bir şekilde çalışıyor.Yenilerde durum nedir bilmiyorum bendeki 2015 model.Bir de yazılım güncellemesi vs durumlarda kapandıktan sonra kırmızı ışık yanıp sönüyorsa bunun bitmesi 3,5 - 5 dakika kadar sürebiliyor.

F Çevrimdışı

FlashX

Aktif Üye
16 Haz 2020
155
24
@ albanez albanez üstad ,TV hakkında galiba roman yazsan kitaplar dolu olur .. niye seni okuyunca geriliyorum onu çözemedim :) beynim entrika atlatması yapıyor.. incelemelerinde gözlük kullanmıyorsun değilmi üstad ..

M Çevrimdışı

mbaydar76

Yeni Üye
6 Eki 2020
22
48
TVyi almadan iade etmeyi düşünmeye başladım..

izleme alani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

B1B3A70D-5343-4303-A5E1-5BF26D7B07E7.jpg

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Üstad incelemelerin için teşekkürler.Light Sensor nasıl çalışıyor sende?Bizdeki Philips'de boktan çalışıyor,kapalı tutuyorum ben onu yoksa kendi kendine pat diye aydınlatıyor aslında bunu bize hissettirmeden yapması lazım ama çok dandik bir şekilde çalışıyor.Yenilerde durum nedir bilmiyorum bendeki 2015 model.Bir de yazılım güncellemesi vs durumlarda kapandıktan sonra kırmızı ışık yanıp sönüyorsa bunun bitmesi 3,5 - 5 dakika kadar sürebiliyor.

bu ayarların alayı OFF olacaktır!
"Light sensor" ne yaw,kafasına göre çalışan bir sistem ama bu diğer Markalar da aynen böyledir
hiç bir boka yaramıyor ama bunun en iyisi benim FALD panel Tosh vardır,öyle kafasına göre değil!
zaten onu kendisi belirleyip ona göre bunu ayarlıyor,10 sene önce bunu açtım(FALD bu
açık olur!)hep öyle kaldı,adamlar öyle güzel bir sistem yapmış ki,panel hep aynı şiddet de
ışık üretiyor

M Çevrimdışı

mbaydar76

Yeni Üye
6 Eki 2020
22
48
abi sen bu paneli nereye konuşlandıracaksın:hmm
Tekli koltuk kalkacak yerine TV stantı gelecek suanki TV'nin yerine odanın hali böyle yani koltuklarda değişiklik olmuyor ev biçimsiz!!.

toengel e bir soru sormuştum

Tachchen,
/62 hat ein schlechteres Panel als /12, also kein Wide Color Garmut. Sonst sind sie identisch.
Toengel@Alex

/62 de /12 ye göre daha kötü panel kullanılmış yani WIDE COLOR GARMUT yok onun dışında aynıdır yanıtı geldi... iptal etmek veya iptal etmemek amazondan aldım..gelip bakıp mı iade etsem..

Son düzenleme:
mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Tekli koltuk kalkacak yerine TV stantı gelecek suanki TV'nin yerine odanın hali böyle yani koltuklarda değişiklik olmuyor ev biçimsiz!!.

Tachchen,
/62 hat ein schlechteres Panel als /12, also kein Wide Color Garmut. Sonst sind sie identisch.
Toengel@Alex

/62 de /12 ye göre daha kötü panel kullanılmış yani WIDE COLOR GARMUT yok onun dışında aynıdır yanıtı geldi... iptal etmek veya iptal etmemek amazondan aldım..gelip bakıp mı iade etsem..
Bunu nereden biliyor olabilir bilmiyorum eğer öyle ise Türk Philips tüketicisini kandırıyor ve kazıklıyor.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Tachchen,
Toengel@Alex

o her kim ise aynen sallamış yaw:hayir

O zaman TR de montajlanan Samsung/LGE/Sony lere ne buyuralım???
takılmayın böyle ayrıntılara ltf

Bunlar montaj ülkeleri ile bazı ülkeler deki özellikle Gümrük rejimi veya
bölgesel bazı uzaklıklar v.s sebebiyle farklı ülkeler de montajlanıyor!

Avrupa için tek standard vardır!

Ama örneğin bugün UK de satılan HiSense ler ile USA da kiler aynı değildir
veya TR ye çok yeni çıkan TCL nin bir modeli iel USA da R635 de aynı değildir!

Bu farklı duurmdur ama bizdeki ya da Avrupa daki TPV nin veya Sony nin veya Samsung
hiç bir şeyi farklı değildir!

Ama Rusya için olursa veya UK için olursa gerek Voltaj dan tutunda Renk standardı
veya Dahili nin alıcı sistemi v.s gibi farklılıklar vardır!

Bunları bilmeyenler,orada üretilen dandik burada üretilen süper v.s diye sadece sözüm
ona yorum yaparlar,"Polonya" montajları da bu arada özellikle belirteyim "kötüdür"
ya da TR çok daha iyidir,Slovakia vasatdır Hungary daha iyidir v.s gibi örneklemeler olur!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Panelin Monitör performansını hiç beğenmedim(textlerin çalışması)!!!

ben bu arada paneli monitör olarak da kullanıyorum ama bu VA lar bana göre bu konuda ciddi sıkıntılı!
ancak Film ve benzeri resimler açarsanız burada bir sıkıntı yak hatta çok güzel,ben salt monitör üzerine
çalışmasından bahsettim burada,bu konuda VA lar hiç iyi değil,IPS şart,zaten bu yüzden ben bu tür TV leri
IPS olarak hep kullandım TV+Monitör gibi...

Diğer odam da duran 42 lik Tosh panel bu konuda gerçekten çok iyi ama 8505 sınıfta kaldı!

Samsung ların Monitör performansları çok daha iyi
Sony ler orta karar
ve eski bazı VA Philips ler bile bayağı iy di ama bunda iş yok

ancak genel olarak gördüklerim arasında Samsung VA lar bu konuda en iyisi(IPS lerden sonra tabiki)

Not;her çok üst düzey VA paneller illa monitör olarak da çok iyi demek de değildir!!!
bu kural genellikle IPS ler için doğrudur!

8505 de "Monitor" diye seçim var ama ne ota yarıyor bilen beri gelsin yaw
yani ben bir esprisini kesinlikle görmedim!

++

Ayrıca çok ciddi bir AÇI verme sorunu vardır!
daha doğrusu neredeyse sıfır açı veriyor,yani o kadar kötü

hatta panele ne yukarıdan bakacaksın ne de aşağıdan tam merkeze odaklı istiyor meret panel

ülen bunlar hep Çin işi şeyler,herifler maliyeti nasıl en dibe çekeriz de nasıl en yüksek KAR marjına
ulaşırız idye her şeyen kaçıyorlar,Samsung da böyle Sony de böyle LGE de böyle alayı aynı yaw bunların:hayir

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
az benzerini üretti 2013 de hatta çok az sayıda TR ye ithal edildi ve işin tuhafı da şudur;bu meret
öyle sıkı çıktı ki bugünün 4K larının hepisin den teknik olarak daha iyidir! resim kalitesi de öyle
ve yine tuhaf tarafı da panelin Dahilisi mükemmel SD&HD de üretiyordu,hadi 4K yı geçtim ama
yaw SD yi bile oldukça iyi üretmesi ne demektir?

iyide bugün hala millet SD&HD izliyor:haha

yaw bu iş gebermiş ama ağlayanı yok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
abi Tosh 2013 de Dükkan kapattı yaw:hihi
isim hakkını da TOSHIBA olarak (sadece TV üretimi için) 120milyon dolara Çin li HiSense ye sattı 40 yıllığına
paraya bakarmısın Toshiba ismini 40 yıllık kullanacak 120 milyon dolar! sanırım bu sürenin 3 ya da 4 yılı geçti!

Geri
Üst Alt