50/8505 incelemesi devam ediyor
bugün epeyi kurcaladım,yabancı forumlar dan bazıların dan settings almıştım bunları uygulamadım
ama hemen hiç birisini beğenmedim,neye göre insanlar bunları hazırlıyorlar anlamış değilim,bilakis
verdikleri set değerleri resmi bazılarında adeta katlediyor!!
bir kaç tane uygulamadım ama beğenmeyip kaldırdım,hatta bugün 1 defa da yeniden paneli resetledim!
kurulumu normal de kolay ama şayet Dahili atlamazsam geçiyor Uyduları taramaya ve işin yoksa bekle dur!
zaten bunları karışık tarıyor,düzenlemesi yok,nasıl iş anlamadım yaw,tek bir tane TRTk yı kurmak istiyorum
ama izin yok
neyse ki Receiver kullanıyorum da bu işi hallediyorum kafama göre,paneli kurarken bunu atlamak gerekiyor!
o zaman kurulum kısa sürmektedir,yazılım olarak şimdiye kadar 2 tane çıkmış işin bu kısmı güncel bende
kumanda rezil desem yeridir,bugün benim AirMouse taktım ilk önce çalışmadı! USB3.0 porta takmıştım,sonra 2.0
porta taktım çalıştı sorunsuz,USB3.o da ben de şimdilik 4lü HUB var,önce buna takmıştım hem ağır çalıştı hem de
arada takılıyordu veya stop ediyordu,ama 2.0 port dan sorunsuz çalıştı
Deneme amaçlı GPlayStore dan KODI 18.8 version yükledim sıkıntı çıkarmadı,güzel çalıştı ama sonra kaldırdım
ROM da yer işgal etmesin diye daha sonra sürekli kullandığım MX Player yükledim o şimdilik duruyor HDD den
videoları izlemek adına başka bir şey yüklemedim zaten mevcut bana göre bir sürü osuruktan uygulamalar var
hepsini kaldıracağım veya mümkünde silecğeim ama Factory-reset yapınca sanırım bunlar geliyor,menüde boş
boş duran bir sürü uygulama var!
Panelin RAM değeri 3GB ama bu pek doğru değil zira 1GB bir şekilde "gizli"
sistem ve yedek için ayırdıkları aşikar
ROM a gelirsem,16GB geçiyor ama bu da doğru değil zira bir ara KODI den baktım 8GB veya daha az gördüm
anlamadım ne iştir yaw! zaten eğer böylyece full Kodi eklentiler v.s 500MB yiyor yaw,onun için anında sildim bunu!
Gelelim GPU ya MaliG51 yaw ben bunu hiç beğenmiyorum ve iyi de değil "yeni" diye BOX lara genel de bunu koyuyorlar
ama bunun G71 olanı fena değil ama o bile çok iyi değil,DisplayReport da ki bilgilerin zatne bazıları yalnış dir!
RAM/ROM öyle
GPU bana göre zayıf,Sony gibi Mali860 kullanmalıydı!
ancak format/codec v.s olarak Sony den daha iyi,Samsung dan ise çok daha iyi!
test için taktığım USB stick deki tüm videoları açtı! bir kaç audio-codec leri ise açmadı
Resim kalitesini şimdi biraz daha beğendim,şimdilik ayarlarıyla fazla oynamadım,çümkü eskiden beri
Philips ler de Natural/Standard pict.mode lar oldukça düzgün geliyor!! RGB değerlerini yabancılar
sanırım kafalarına göre değiştiriyorlar,çünkü Default değerleri çok güzel ya Natural ya da Standard
seçeceksiniz,ancak içeriğe göre de özellikle 4K videolar da her ikisi denenebilir!
Sadece Baclit-contrast ayarı var,bunu içeriğe göre yeniden ayarlamak gerekiyor,4K paneller FHD gibi değildir
onu bir kere set ederseniz yıllarca aynı değerler de kullanabilirsiniz ama 4K paneller de biraz da resim den anlıyorsanız
çeşitli içeriklere göre sürekli picture mode konumu+ayarları ellemek gerekiyor yoksa resim falso yapıyor!
++
Şimdi bu panel de güyya DolbyVision var ama bana göre hikaye DV!
Panel de HDR nin tüm versionları mevcut ama bunlar da biraz hikaye!
yaw bu panelin "NIT" değeri,çok düşük
DV/HDR için normal de bunun standardı zaten 1000nit dir iyide bu panel ve piyasadaki çoğu panellerin
değerleri de böyle çok düşüktür,bunlar vasat hatta giriş v.s panelleri takıyorlar!
IPS ler zaten cddi düşüktür NIT değerleri olarak
VA larda yaklaşık biraz daha iyidir ama ortalama 350/400NIT paneldir bunların değerleri!
neden bunu takıyorlar;UCUZ da ondan
Samsung QLED hariç zaten adam gibi yüksek NIT değeri sunan başka panel de yoktur!
min.700/800 den ""başlamalıdır"" herif 400 lük takıyor,hepsi zaten bunu takıyor yaw
DV var HDR var yaw geçin bunları ayıp oluyor
++
Benim izlediğim değerler de böyle bir sorun olmaz çünkü ne HDR ne de DV ile işim de olmaz
çünkü resmin anasını satıyor! doğada böyle bir renk/resim yok yaw!
FILM için kabul edilen değer 120 dir ama biz bunu 150/200 ile ilzersek tam filmin orijinali gibi olur
ama çoğu insan zaten filim leri DİZİ gibi izliyor!
350/400 nit ler benim için çok aşırı fazladır yaw
Bugün gün boyu özellikle YT den bir sürü HDR li DV li özellikle caponların çok kaliteli 4K çekimleri vardır
onları izledim,hiç keyif vermedi,adam GECE çıkmış Ginza da mekanları turluyor,Shibuya da mekanları turluyor
sokakları arşınlıyor yaw böyle bir TOKYO ben hiç görmedim,Ginza ve Shibuya da çok turladım ama böyle
bir manzara yoktu,acaba ben başka yerlemi karıştırdım şimdi
buna rağmen bu tür görüntüleri çoğu insan ciddi beğenebilir,zevke meselesi artık
8505 bu anlamda bu resimle bana göre,daha doğrusu o kişiler için fazlasıyla yeterlidir,bana hiç uymaz
ne 1000 niti yaw 500 nit bile gemi projektörü gibi oluyor!