Philips Tv 2020 & 2021

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
TV nin değişimi onaylanmış,P.tesi gidip yeni bir tane yükleneceğim:kiskis

kaldığım yerden incelemeye devam o zaman,birisinden "UHD Bluray" bulmam lazım yaw
aslında bunu satın alacağım ama masraflar bitmiyor:hmm
bir tane de UHD-Receiver şart gibi!
2 tane vardı elimde enayilik ettim sattım ikisini de
şimdi Kur lar uçtu+Gümrük %50 oldu gel de Almanya dan getirt bakalım!
Bi televizyon parası daha harcıyacaksın anlaşılan belki de daha da fazla.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw ben şimdi 4 gündür yine FHD olan Tosh 42" paneli izliyorum,bunu izledikçe ülen bana
UHD panel gerekiyormu diye düşünüyorum:hmm

Bol bol YouTube dan bir şeyler bulup izliyorum 4K veya HD v.s şayet içerik 4K değilse inanın bana
UHD paneller boşuna,hiç bir ota yaramıyorlar,adeta çuvallıyorlar SD&HD ler de,panelin renkleri bile
doğru oturmuyor! şimdi aynı ezberimde kalan bazı 4K içerikleri açıyorum,panel FHD ama resim
kalitesi "doğruluk" anlamında UHD den daha iyi veya çok daha iyi!

İyi de millet gün boyu bol bol SD&HD izliyor,hadi kimisi hiç SD izlemyor olsun,geriye HD ler kalıyor!
2013 de başlayan UHD panel tantanası ki 7 sene geçti herifler hala hikaye yaw!
4K kanal kaç tane? ben de HBird/Astra19.2/TSat var toplasan 10 tane yok! bazıları zaten bir de şifreli yaw:haha
çoğun da içerikler gün boyu 720/1080/4K olarak değişiyor,çoğu demo gibi zaten! aynı şeyleri görmek den bıktım gari!

Samsung ve bir kaç üretici de 8K çıkarmış,yaw Sharp 5 sene önce çıkarmıştı!
şimdi USA da herifler Samsung 4K QLED-Q9 paneli HiSense ve TCL ile çarpıştırıyor!
birisi sanırım 1700 dolar gibi diğer deHiSense olan 900 gibi:haha1 ve neredeyse kafa kafaya gidiyorlar!
yada bu Samy 8K da olabilir şimdi unuttum yaklaşık iki katı fiyat farkı vardır! ama yaklaşık aynı performansları
veriyor TCL/HiSense

yürü koçu kim tutar seni yaw
TCL ve HiSense den bahsediyorum tabiki

Kore li gebermeye başladı,capon zaten geberik,Çin li ise gümbür gümbür geliyor

Ancak dikkat ediyorum çok "tarafsız" bu gözlemciler ve test yapan çakallar v.s özellikle hala
ve de ısrarla Samsung diyor yok bilmem nerisi diye yok Sony diyor bilmem ne serisi diye
yaw kıvırmayın Çin li ağzına etti bunların!

Sony OLED OK,Panasonic yine öyle Philips ha keza öyle,LGE onlar kadar değil!
bunları anladık ama LCD de hala kıvırmayın yok Sony yok Samy diye!

HiSense/Vizio/TCL/SkyWorth v.s bu herifler OLED lere de başladılar:ok
hatta RCL "QD-OLED" bile üretmeye başladı gibi,herifler hala Samy de kalmışlar yok Sony de kalmışlar yaw!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bi televizyon parası daha harcıyacaksın anlaşılan belki de daha da fazla.

valla olsa harcarım ama artık yeter,ülen taksitler den kutulamıyorum yaw

bana göre UHD-Receiver şart!

UHD-Bluray için bence biraz erken,ancak şöyle bir şey vardır,bunların örneğin SONY olanları
resim kalitesi anlamında süperler:ok örneğin bununla NetFlix,Youtube v.s izlerseniz manzara
farklı oluyor,TV ler deki osuruk programlar gibi değildir,çok çok daha iyidir ve stabildir v.s

ext.HDD kullanıyorsanız alın size süper MediaPlayer(ben senelerce Sony Bluray bunun için kullanmıştım)
hala elimde bir tane yedek de duruyor Toshiba,ama format/codec sorunu vardır eski olduğu için

Aynı şekilde Samsung da bu bakımdan çok çok iyidir,yani bunu ayrıca MP olarak malum yerleri
izleme de kullanabilirsiniz

Panasonic UHD/Bluray ler ise bana göre en iyisi senelerdir böyle MARKA larla çarpışıyor ve çoğunu solluyor!
hem Receorder hem UHD-Sat.Receiver hem de UHD Bluray dir 3lü combo ve bu işi tek yapan üreticidir:ok
sanırım en üst modeli Almanya da € 900/1000 gibi satılıyor tam emin değilim ama bu civarda olması lazım

Bizim panellerde hesap da bu işlerin bazılarını yapıyor ama mıçıyor yapamıyor yine!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
işte size süper bir inceleme!
hatta gözünüz kapalı alın gidin diyor adam yaw

abi sen "Pioneer PDP" mi tavsiye ediyorsun acaba yaw:haha1

bu arada "8505 Reklamını" da çok beğendim,Düden Şelalesi bizim eve sadece 800 mt. mesafede:haha

Ve en önemlisi de altında ki sözüm ona yorumlara bakın:haha1

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Bu arada benim ilk aldığım 50/8505 de pixel hatası çıkınca,bugün Vatan dan yenisi ile değiştirdim
yarın Servis Garanti prosedürü gereği gelip kurulum yapacak sonra işe devam kaldığım yerden:hoba1

İlk gelen panelle fazla işim olamadı çünkü 3.gün Servise gitmişti!
çok kısa değerlendirmem de,vay be veya işte budur v.s gibi bir algı oluşmadı bende bildiğim sıradan
bir LCD işte!

Genel de internet de bunu uçuruyorlar v.s ama onlar hikaye işler,öyle bir panel yok benim karşımda!
hatta bazı durumların da gördüğüm manzarayı da pek beğenmedim,genel de yorum/inceleme diye
bu işleri yapanlar Smart ve bağlı olarak Android v.s kısımlarına bakıp NetFlix den girip yok bilmem
ne programında filan bahsedip marketing türü işler yapıyor

En basit bazı temel teknik konuları bile atlıyorlar çünkü hiç bir şey bilmiyorlar bu konular hk.

Neyse ki panel baclit sistemi Direct-LED de biraz buradan kurtarmış vaziyeti ama çok iyi değil yinede!
Dimming sistemi de hikaye!

Bu konuda iki şeyini beğendim şimdilik Contrast çok iyi+NIT değeri de oldukça yüksek

ancak ben paneli HDR ler de ve DVision doğal renklerden çıkıp falsolu bir manzara aldım
ama bunu çoğu kullanıcı anlayacak ve tam tersine beğenecektir!

Yüksek baclit/bright HDR/DV de falsoya sebeb olmaktadır ama kullanıcılar büyük kısmı ise bu resmi
beğenecektir,kısaca panel falsolu ama bu falsolar çoğunluk kullanıcılar için sorun teşkil etmeyecektir!

HDMI 2.1 olmaması PS5 için eksi bir taraf dır! benim için hiç önemli değil ama PS5 alacak adam buna bakacaktır
ancak ne kadar bir bit-rate/band verecek orası da meçhul

HDMI2.1 şu anda üreticiler de biraz "lüks" bir özellik gibi durmaktadır!

HDMI firması ise topu;TV üreticine atıyor yani FW ile bu durum olurmu olmazmı sorusuna net
cevap vermiyor:kiskis

++
Yarın dan itibaren elimdeki kaynak cihazlara göre Pro.Pic.Settings için biraz çalışacağım,zaten benim ilk
yapacağım veya kriterim de budur,"Smart" ve diğer işlerden çakmam uğraşmam sevmiyorum ben bunları
ve harici bazı cihazlar ile bunları hallediyorum örneğin TV-Box ile

V Çevrimdışı

victory 

Aktif Üye
2 Ara 2017
130
işte size süper bir inceleme!
hatta gözünüz kapalı alın gidin diyor adam yaw

abi sen "Pioneer PDP" mi tavsiye ediyorsun acaba yaw:haha1

bu arada "8505 Reklamını" da çok beğendim,Düden Şelalesi bizim eve sadece 800 mt. mesafede:haha

Ve en önemlisi de altında ki sözüm ona yorumlara bakın:haha1
can abi duden selalesine evin 800 mt imis zeytinlik mh spor 89 sitesindemi ikamet ediyorsun

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mbaydar76

Yeni Üye
6 Eki 2020
22
48
Merhaba albanez usta,

32LM620S yerine bize hediye olarak TV alınacak bütce 4000TL seçimi bize bıraktılar

"aslında tüm olay sol üst kösede kırıklığı olan ue49ks8500 den cıktı panel değişitirip 32inc yerine kullanırım diye ama aylardır panel gelecek geldi bitti vs gibi değişik yanıtlar aldığımızdan ( 2700 TL di en son panel olsa fiyatı ) en sonunda 4000 bütçe verip yeni birtane seç en azında sıfır TV olur dendi.

Yer kısıtı sebebiyle 43-50 inc arası TV bakıyorum bütçeye uygun PHILIPS 50PUS7304 bulmuştum 3800 TL civarı ama karar verene kadar kalmadı şuan en uygun bulduğum fiyat 5400 TL civarı o arada 2020 model 8505 modelini görünce 8505 incelemeye başladım 6100 TL 2100 TL'yi de apple TV 4K kullanıyorum onu satarak ilave ederek tamamlamayı düşünüyorum

örneğin LM620'yi aldığım dönem 3D özelliği sebebiyle almıştım ama topu topu 5-6 film seyrettım 2012 den bu yana. Ancak TV'nin USB portuna bağladığım HDD ile canlı olarak TVden dizi seyrediyorsam durup 40 dakika geriden yanı başlatarak 2 x 15 reklam kuşağını rahatlıkla atlatıyorum veya Youtubeden indirdiğim dizileri indirim USB den seyrediyorum, 8505 i incelerken sizinde sahibi olduğunuzu görünce üye olup yazmaya karar verdim LM620 ye göre kendimce 8505 pişman etmeyeceğini düşünüyorum (apple TV den Netflix / youtube birde TVlerin uygulamalarını kullanıyorum ) sizce pişman eder mi ? 50inc olanı, başka öneriniz var mı ?

idealo.de sitesine göre top 10 da 7 sırada 8505

Top 10 Produkte
4K-Fernseher

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
can abi duden selalesine evin 800 mt imis zeytinlik mh spor 89 sitesindemi ikamet ediyorsun
bahsettiğim yer aşağısı yani şelalenin denize döküldüğü yer olan Çağlayan Mah.
senin dediğin yer sanırım ilk şelalenin döküldüğü yer olan yer,2 şelale var
birisi yukarıda diğeri de denize döküldüğü yer

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
@baydar76

4 kağıt bence iyi rakam,yerli işi markalardan bir şey seçmeyeceksen,o zaman diğerlerine bakacaksın ama
örneğin 8505 de olur Samsung Q6da olur ancak bunlar için 6 kağıda çıkacaksın!

Ayrıca 2016 model KS85x bana göre Samsung un çıkardığı son en iyi serisidir,bundan sonra herifler bitti!
2017-2020 arası sadece tırt Samsung markası yaw,KS içinde zaten bu saat den sonra paneli olmazdı!

Ödeme veya parayı tamamlama işi sana kalıyor,orasına karışamam,ancak yüksek rakamlara hiç değmez!
o LM620 yi de geç bir kalem!

8505 güzel bir panel ama ben şimdi buna gaz verip de şöyledir böyledir diyemem zaten böyle bir panel de
bana göre hiç değil,ancak yeni nesil bazı işleri destekliyor,görüntüde oldukça iyi,onun haricinde çok öne
çıkacak bir tarafı da yoktur fiyatına da 500 kağıt zam gelmiş! bana göre biraz pahalı,döviz kuru işleri
çıkmaza sokuyor yaw

++
idealo listesini de geç bir kalem zaten onların değerlendirmeleri farklıdır ve de doğru değildir!
o site sadece belli bir çizgiden referans verir ve bunlara bakarak seçim yapılamaz!

Öncelikle "OLED" ler ayrı bir Lig dedir yaw:kiskis
bu Lige de LCD leri filan almazlar dolayısıyla oradan OLED leri ayıracaksın

Samsung 2020 mdoel T leri de bence ayır çünkü hiç bir artı esprileri de yoktur!
2019 R daha iyidir!

Sony XH9x ler OK dir:ok
LG yi salla geç,yaw onu nereden bulup da araya sıkıştırmışlar

8505 ise Avrupada daha fazla satılıyor ve bu herifler en düşük seviye Philips leri bile her zaman listelerine alırlar!
Bu şekildeki sıralama veya referans v.s dedikleri Avrupa çıkışlı hiç bir şeyi göz önüne almayınız!!!

M Çevrimdışı

Müsteşar Bey 

Yeni Üye
9 Şub 2018
44
54
albanez albanez, Üstad merhaba Fiyatı daha ekonomik olan 50PUS7805 serisi için ne düşünüyorsunuz alınabilir bir model mi ,fiyatı uçmuş 8505 serisine göre. Teşekkür ederim.,

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bazı spec.lerini incele işine gelen hangisisyle onu tercih et!
resim işleme v.s konusuna gelirsem,ben fark yok olarak değerlendiriyorum

TPV de çakalın önde gideni bana göre,yıl içinde kafa karıştıran bir sürü seri yi "yeni"
diye pazarlıyor yaw,2012 den beri böyleler,ayıp oluyor artık Sony cilik yapmasın:hayir

M Çevrimdışı

mbaydar76

Yeni Üye
6 Eki 2020
22
48
üst düzey televizyon seyreden birilileri değiliz, KS için panel aramaya devam edeyim bulursam onu tamir ettireyim. Eğer olmaz ise 8505 ü alayım. değerlendirme ve bilgilendirme için teşekkürler.

Geri
Üst Alt