yaw ben şimdi 4 gündür yine FHD olan Tosh 42" paneli izliyorum,bunu izledikçe ülen bana
UHD panel gerekiyormu diye düşünüyorum
Bol bol YouTube dan bir şeyler bulup izliyorum 4K veya HD v.s şayet içerik 4K değilse inanın bana
UHD paneller boşuna,hiç bir ota yaramıyorlar,adeta çuvallıyorlar SD&HD ler de,panelin renkleri bile
doğru oturmuyor! şimdi aynı ezberimde kalan bazı 4K içerikleri açıyorum,panel FHD ama resim
kalitesi "doğruluk" anlamında UHD den daha iyi veya çok daha iyi!
İyi de millet gün boyu bol bol SD&HD izliyor,hadi kimisi hiç SD izlemyor olsun,geriye HD ler kalıyor!
2013 de başlayan UHD panel tantanası ki 7 sene geçti herifler hala hikaye yaw!
4K kanal kaç tane? ben de HBird/Astra19.2/TSat var toplasan 10 tane yok! bazıları zaten bir de şifreli yaw
çoğun da içerikler gün boyu 720/1080/4K olarak değişiyor,çoğu demo gibi zaten! aynı şeyleri görmek den bıktım gari!
Samsung ve bir kaç üretici de 8K çıkarmış,yaw Sharp 5 sene önce çıkarmıştı!
şimdi USA da herifler Samsung 4K QLED-Q9 paneli HiSense ve TCL ile çarpıştırıyor!
birisi sanırım 1700 dolar gibi diğer deHiSense olan 900 gibi
ve neredeyse kafa kafaya gidiyorlar!
yada bu Samy 8K da olabilir şimdi unuttum yaklaşık iki katı fiyat farkı vardır! ama yaklaşık aynı performansları
veriyor TCL/HiSense
yürü koçu kim tutar seni yaw
TCL ve HiSense den bahsediyorum tabiki
Kore li gebermeye başladı,capon zaten geberik,Çin li ise gümbür gümbür geliyor
Ancak dikkat ediyorum çok "tarafsız" bu gözlemciler ve test yapan çakallar v.s özellikle hala
ve de ısrarla Samsung diyor yok bilmem nerisi diye yok Sony diyor bilmem ne serisi diye
yaw kıvırmayın Çin li ağzına etti bunların!
Sony OLED OK,Panasonic yine öyle Philips ha keza öyle,LGE onlar kadar değil!
bunları anladık ama LCD de hala kıvırmayın yok Sony yok Samy diye!
HiSense/Vizio/TCL/SkyWorth v.s bu herifler OLED lere de başladılar
hatta RCL "QD-OLED" bile üretmeye başladı gibi,herifler hala Samy de kalmışlar yok Sony de kalmışlar yaw!