kardeşim bu ne yaw,msg ını okumak adeta işkence ne satır başı ne paragraf v.s döşenmişsin gitmişsin valla
1-yerliden gireyim olaya,ben ce bu fikrin gayet güzel ve Vestel için her türlü bilgiyi alırsın yetmedi teknik kısımlarını da
halledersin ama en önemlisi belli ki limitlerini zorluyorsun gibi o zaman hiç kafanı takma yerliye takıl sende!
9400 olur veya 9500 olur veya başka bir seri zaten elinde bunları alacak paran da var
2-LGE den adam gibi panel arıyorsan NANOCell ok dir gerisini salla gitsin,haybeye para verme bunlara,MARKA filan diye
ama NANO ları da çok ciddi pahalı ve bunlar IPS ve belki de sana gelmeyecektir sonra başımı yaktınız demeyin!
3-Sony/Samy/TPV bunlar da OK dir ama senin elinde bunların babasını alacak bütçe yoktur!
Sony/Samy ikilisini ayırırsam geriye bir tek TPV kalıyor ve gördüğün gibi ona ait bilgiler de var zaten bende de var!
ama şimdi Servis de 2 günlük panel,3.gün oldu hala aramadılar ama bende aramıyorum
4-O elindeki paneli artık unut! artık bunlar ciddi farklı paneller ve riskleri de fazla ayrıca daha fazla baş ağrıyorlar!
Ömür konusunu da geç bir kalem,7 sene artık çok uzun yaw
5-kardeş "TCL" bir MARKA,ama Çin in neredeyse en büyük ana üreticisi yakında zaten göreceksin heriflerin
mallarını ve hatta çıktı bile ama bunun için hiç acele etme,forumu takip et yeter!
6-"HiEnd" en üst seri anlamında kullanılan terim "en üst segment" de diyebilirsin buna
7-.... gece izlerken seyir zevkim olsun, ekranda gri bulutlanmalar olmasın, ....
yazmışsın ama bu olay senin "şansınla" ilgilidir!! hangi paneli alsan bu risklere açıktır!
bence bunu kafandan sil,zira sana ne çıkacağını kimse bilemezki
8-yaw arkadaş sen TF ya DH denen illet forumlar da üyemisin acaba??? seni belliki birileri çok fena doldurmuş!
bir tanesi var daha doğrusu bir sürüsü var varda şimdi küfür ettirme bana onlar için,seni çok fena doldurmuşlar
ve yazdıklarının inan bana çoğu günümüz panelleri için hiç bir geçerliliği yoktur!
QLED için kim diyor ekran yanması 10 sene olmazmış diye,yaw bunları unut kardeşim nereden buldun okudun bunları
ya da neden aklına geliyor bunlar???
9-ayrıca şıklık-ayak durumu mat metal veya kumanda v.s bunlarla benim hiç işim olmaz bakmıyorum da takılmıyorum da
ama seni okuyanlar da zaten sana bu durum da bir panel tavsiye edemezki! bu durum da teknik bazı konular hariç
diğer her bir şeyin kakarı sana kalıyor,sen karar vereceksin bunlar için
10-8505 için ben tüm prof.calib.ayarları v.s vereceğim ama bunlar aylar sonra ancak olur! örneğin elimde benim
UHD Bluray yoktur ama normal Bluray vardır ve ben daha "Movie" ayarlarını bile yapamadım,kaldıki benim verdiğim
ayarlar da belki bir çok mkişinin zevkine uymayacaktır ama bunları ileride tartışacağız!
11-8505 için öcenlikle 43/65 IPS dir onlardan ben bahsetmiyorum,ama 50/58/70 VA dır ve üzerindeki
bu panel bence aynı segment deki Sony/Samsung la aynıdır ama bana göre bir tık daha iyidir!
Yeşil sapması yok ama Mavi ler iyi değil Sony de hiç iyi değil Samy de öyle bunlar adam gibi doğru
mavi üretemiyorlar hatta bana göre bu renk de ciddi falsolu,mavi ler "Turkuaz" gibi yaw!
şimdi 3 gündür benim 42lik eski Tosh FHD paneli bağladım;ohh be dedim gözlerim UHD panelden sonra kendine geldi!
Mavi falso/Yeşil tam falso ama hepsi böyle !!! şimdi ben FHD panelimde yeşile bakıyorum işte budur diyorum!
UHD panelleri bu anlamda ne Plazma ile ne de eski FHD panelerle bir tutma yoksa çok fena çuvallarsın!
ama çok canlı/vivid/aşırı sature baclit acapı açılmış renk/ton seviyorsan UHD al,yoksa çuvallarsın!
12-"MAT" panel artık yoktur! bunu unut Plazma yı da bence unut,ama Pio kullanıyor olsaydın sana unut demezdim
13-Benim 8505 almam aslında kendi isteğim değildir! ilki kızım çok ısrar eti,o eski Philips çidir ki ona geçmişte
çok sıkı bir Philips almıştım,ikinci neden ise,elinde 500 kağıtlık çek vardı,benim elimde de 1250 kağıtlık
indirim çeki vardı(tamire verdiğim Monitörümün paneli kırdılar!) 1750 kağıt oldu toplam,sonra benim Grundig paneli de
satmıştım elimde 2600 kağıt daha vardı etti 4350 kağıt geriye kalanı da 9 taksit yaptılar böylece aldım 5,6 kağıda
yani hiç zorlanmadım 1250 kağıt borcum var 9 taksitte ödenecek olan,bu imkanlar olmasaydı zaten almazdım!
Ama ben bunu satacağım bana göre panel değildir bu,bir kaç ay kullanırım sonra aynen yolcu
Ben fazla para bayılmam bunlar için,değmez çünkü 5 kağıt limidi civarında olursa bana uyar
Ayrıca benim panelleri kullanım kriterlerim,bazı izleme zevklerim v.s sizlerden ciddi derecede farklıdır
yani dış görünüş olarak ne kumandasına bakarım nede ayağına takılırım ne de Android olmasına bakarım
kaldı ki yıllardır zaten ben BOX kullanıyorum! kasası inceymiş odun gibiymiş vs kozmetik takıntılarım hiç
yoktur,ve en öenmlisi ben bu paneli Monitör olarak kullanıyorum! TV izlemem,Dahili alıcısını hiç kullanmam
servis yükledi Türksat uydusunu komple ben akşama reset attım sildim,çünkü Receiver kullanıyorum!
Ayrıca panel o bildiğin rakiplerin o segment deki panellerinden iyi desem yeridir!
DolbyVision da var Atmos da var,başka ne var bilmiyorum yaw,bunlar da bana göre hikaye işler
HDR nin tüm versiyonları var,rakiplerinde bunlar eksik! ve fiyatı da ciddi uygun bunlara göre!
özellikle Sony lere göre
14-Fiyat konusuna bir şey diyemem ama bunlar ithal ürünler dir(yerli montaj olsa bile kur artışların da
bunların fiyatlarıda artacaktır)bugün 5.6 kağıt olan mal yarın 6.5 olabilir/olur,kısaca kur artarsa
fiyatı düşmez! 1 sene geçse bile düşemez belki teşhir v.s derken indirimler olabilir
15-8505 TR de daha çok yeni çıkmıştır dolayısıyla sağlıklı yorum bulamazsın ama bol bol "marketing" türü
sözüm ona "kullanıcı" diye incelemeler bulabilirsin! bunun için İngiliz ve Alman forumlarına takılacaksın
ben örneğin AVF den takip ediyorum ve fena yorumlar yok orada hatta Picture-settings de vermişler
bir ara deneyip yazacağım bunları da,şimdilik panel yeni ve oturması bir kaç ayı alacaktır ancak TPV
şu sıralar 8505 i bayağı fazla satıyor!
16-Gelelim fiyatına,5.6 kağıt bence F/P rakamıdır,zaten öyle olmasaydı ben bir şekilde en baştan kendime almazdım yaw
ama bir Vestel veya Arçelik ile mukayese edersem o zaman da F/P diyemem ama yerli montajlı malların ve bu firmaların
düşük ve değişik kar marjları vardır,şimdi TPV/LGE/Sony ve Samsung ları yerli ile bir tutamayız!
Ben F/P derken bu MARKA lardan bahsederek diyorum! yalnış anlama olmasın
hatta iki katı fiyat var! 5.6 50likiçin o zaman bence uygun oluyor,KUR artarsa fazla bir düşme
olmaz bilakis artma olur veya bir süre daha aynı yerinde kalır,KUR 1 sene değişmezse o zaman 4/4,5 kağıda da düşebilir!
Ama ben şimdi satarsam 5 kağıda bırakırım,6 ay sonra satarsam fiyatı artmışsa ben de artmaz yine 5 kağıt olur
fiyatı düşmüşse ben de yeniden revize ederim tabiki
+++
sen iki ay sonra demişsin servise giderse diye yaw benim ki 3 gün sonra gitti
ama bunlar bana göre "olağan" çok normal şeyler,bu işler şansa bakıyor!
çok fazla orasını burasını eşeleyip panel alacaksanız işiniz çok zor çok!!
adeta imkansız gibi
evet bir sürü para veriliyor ama olan malların hepsi böyle!