Philips 65puk7120 anakart sorunu hk.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Sadece hatalı konfigürasyon nedeni ile sistemi başlatmıyorsa TV, yazılım atılarak çözülebilir bence.
Bunun çıkma anakartı da ucuz değildir bence.
TV'nin ADB ile atılabilecek yazılımını bulursa, bence şansı var. Ama ADB için önce TV'nin buna hazır olması gerekir benim bildiğim.
USB hata ayıklama kapalıysa dışarıdan komut almayabilir.

TV yazılımını Philips'in sitesinden indirip onu ADB ile atabilecek hale çevirebilirse işi kolay.
Geriye komutları vermek kalıyor, hangi bölümü yazdıracağı vs.

Aslında haklısınız, bilmediği menüyü kurcalamanın bedelini ödüyor arkadaş ama çalışan anakartı da bir şekilde çöpe göndermeye için elvermiyor.
Dün eski bir bilgisayar geldi mesela, saatlerimi aldı ama sonunda BIOS'unu güncellemeyi başarabildim. :kiskis
BIOS arayüzünden güncellemeye çalıştığımda dosyayı görmüyordu, sonra USB'den önyüklenebilir DOS diski hazırladım, orada 1 dk sürmedi yüklemem.
Başaramam diye başlangıçta yapmamıştım. :hihi
servis menu ordaki kodlarla oynamis eski tuplu tv lerde eprom sokup programlardik epromu yerine takardik sorun cozulurdu bunda ayni mantik benzeri birsey olmasi lazim cikma anakart 800 TL civari piyasada fazla yok bulunmuyor philips 2500 cekmis

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
servis menu ordaki kodlarla oynamis eski tuplu tv lerde eprom sokup programlardik epromu yerine takardik sorun cozulurdu bunda ayni mantik benzeri birsey olmasi lazim cikma anakart 800 TL civari piyasada fazla yok bulunmuyor philips 2500 cekmis
Dediğim gibi, denenmeli.
Dosyalara sahip olmak yeterli.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Çözüm: klasöre çıkarttığın yazılımın adını autorun.upg diye değiştir

Fat32 formatlı Flaş belleğe klasör olmadan adını autorun.upg diye değiştirdiğin yazılımı flaş belleğin içine at

Ekran-Alintisi435b5378742ba4e2.png

TV fişini çek Flaş belleği TV'ye tak 10 saniye bekle TV fişini tak bekle başka birşey yapma

Yazılım otomatik yüklenmeye başlıyacak

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
çözüm diye yazdım ama önce bir deneyin yükleme başlamazsa nvm lazım olacak eksik dosyalar var tv modelinize uygun NVM.bin dosyası ve NVM.eed dosyası lazım philips müşteri hizmetlerini arayın durumu anlatın nvm dosyalarını talep edin tvnize uyumlu nvm.bin nvm.edd dosyası indirme linkini e posta adresinize gönderecekler nvm.bin nvm.edd dosyasını adını değiştirdiğiniz yazılımı zipli zipsiz hali ile beraber flaş belleğe atın tv ye takın tv yi açın yükleme otomatik başlayacak m. Hizmetleri nvm dosyalarını göndermezse servis çağırmaktan başka çare yok

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
çözüm diye yazdım ama önce bir deneyin yükleme başlamazsa nvm lazım olacak eksik dosyalar var tv modelinize uygun NVM.bin dosyası ve NVM.eed dosyası lazım philips müşteri hizmetlerini arayın durumu anlatın nvm dosyalarını talep edin tvnize uyumlu nvm.bin nvm.edd dosyası indirme linkini e posta adresinize gönderecekler nvm.bin nvm.edd dosyasını adını değiştirdiğiniz yazılımı zipli zipsiz hali ile beraber flaş belleğe atın tv ye takın tv yi açın yükleme otomatik başlayacak m. Hizmetleri nvm dosyalarını göndermezse servis çağırmaktan başka çare yok
Zip içerisinde sadece update değil de diğer dosyalar da olsa evde yapılabilir.
Boot vs gereken ne varsa hepsinin dosyası lazım bildiğim kadarıyla.
Garanti varsa zaten uğraşmak anlamsız, servise verip yaptırmalı.
Tabi servis kurcalanmış diyip ücret talep edebilir. :hihi

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Zip içerisinde sadece update değil de diğer dosyalar da olsa evde yapılabilir.
Boot vs gereken ne varsa hepsinin dosyası lazım bildiğim kadarıyla.
Garanti varsa zaten uğraşmak anlamsız, servise verip yaptırmalı.
Tabi servis kurcalanmış diyip ücret talep edebilir. :hihi
adını değiştiğimiz yazılım dosyasının içinde hepsi var resim atıyorum

Ekran-Alintisia0139313b8d33b66.png

autorun.upg otomatik upg dosyasını başlat komutu vermiş oluyoruz

tv fişini taktığımızda tv'yi açtığımızda yazılım yüklenmeye başlıyor

Vestel de ok basılı fişe takıyoruz yüklemek için oto başlıyorsa

philips te böyle oluyor direk yükleme

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Güzel o zaman. Ben sadece güncellenecek dosyaları içeren bir update vermiş olabilirler diye düşündüm.
İndirip kurcalamadığım için farazi konuştum, benim hatam.
Emmc'de bir sorun yoksa uygun komutlarla bu işlem yapılabilir.
Ya da dediğiniz yöntemle.

Umarım üyemizin sorunu çözülür.
Bu yöntem de işe yaramazsa dediğiniz gibi bir tamirci tanıdık bulup halletmeye bakacak ya da servisten yardım alacak.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Güzel o zaman. Ben sadece güncellenecek dosyaları içeren bir update vermiş olabilirler diye düşündüm.
İndirip kurcalamadığım için farazi konuştum, benim hatam.
Emmc'de bir sorun yoksa uygun komutlarla bu işlem yapılabilir.
Ya da dediğiniz yöntemle.

Umarım üyemizin sorunu çözülür.
Bu yöntem de işe yaramazsa dediğiniz gibi bir tamirci tanıdık bulup halletmeye bakacak ya da servisten yardım alacak.
philips teknik servis elemanı arkadaşı olan birisi bu şekilde çözmüş teknik servis böyle tarif etmiş çözülmüş yazılım yüklenmiş
ama nvm.bin nvm.edd diye dosya da vermiş onlarda flaş belleğe atlıyormuş
onlar olmadan yükleme başlar mı orasından emin değilim philips tv' olsa denerdim bende yok

arkadaşlar bi denesinler olursa iyi olacak :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
philips teknik servis elemanı arkadaşı olan birisi bu şekilde çözmüş teknik servis böyle tarif etmiş çözülmüş yazılım yüklenmiş
ama nvm.bin nvm.edd diye dosya da vermiş onlarda flaş belleğe atlıyormuş
onlar olmadan yükleme başlar mı orasından emin değilim philips tv' olsa denerdim bende yok

arkadaşlar bi denesinler olursa iyi olacak :kiskis
Gerekli bölümler var gibi gözüküyor ama nvm dosyası da muhtemelen gerekli bu işlem için.
Halbuki Android TV, sır gibi neyi saklıyorlarsa.
Sanki adamlar tersine mühendislikle uğraşıp senin engine'ini çözecekler. :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Gerekli bölümler var gibi gözüküyor ama nvm dosyası da muhtemelen gerekli bu işlem için.
Halbuki Android TV, sır gibi neyi saklıyorlarsa.
Sanki adamlar tersine mühendislikle uğraşıp senin engine'ini çözecekler. :kiskis
yükleme başlar ama hata verebilir nvm dosyası sürüm vs düşürüp ayar yapıyor galiba

android tv de aynı sürüm version'u yüklemeye izin vermiyor sürüm düşürmek gerekiyor

o neden ile hata veriyor yazılım yüklenmiyor sanki mübarek gizli bilgi devlet sırrı saklıyorlar

servisler para kazansın diye her bilgiyi paylaşmıyorlar 10 dk'lık yazılım atma işlemi için garanti yoksa 300-500 arası ücret talep ediliyor

sorsan ne yaptın nesi varmış bilmem ne chipi yanmış o değişti derler

işin garibi yazılım komut vs ile basit çözümü olan sorunlar için anakart değişmeli diyen bilgisiz servislerde var

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Üstadım günaydın bir kaç gündür işlerin yoğunluğundan siteye giremedim, dün akşam baya aradım ama bu nwm.bin ve edd dosyalarını bulamadım internette nerden bulabilirim.

Müşteri hizmetllerini daha aramadım çünkü benim tv panel 65puk7120 anakart 49puk7150 ben 49 için mi isteyeceğim? @denysmih6

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Üstadım günaydın bir kaç gündür işlerin yoğunluğundan siteye giremedim, dün akşam baya aradım ama bu nwm.bin ve edd dosyalarını bulamadım internette nerden bulabilirim.

Müşteri hizmetllerini daha aramadım çünkü benim tv panel 65puk7120 anakart 49puk7150 ben 49 için mi isteyeceğim? @denysmih6
49 için iste desem seri no vs sorsa yok 65 için istersen uyar mı ?

Geri
Üst Alt