Philips 65puk7120 anakart sorunu hk.

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
İyi günler dilerim,

Benim şöyle bir sorunum var, birkaç yıl önce Philips 65puk7120 led tv aldım yaklaşık 1 sene önce tv kapanmaya başladı, fişi çekip tekrar takınca düzeliyordu.
özelikle Netflix puhu tv gibi programları açınca kapanıyordu. Daha sonra işlemcinin aşırı ısınmasından kapandığını farkedip tvnin tam arkasına işlemcinin olduğu yerin kapağınıda sökerek notebook fanı sabitledim ve artık kapanmamaya başlamıştı. 1 senedir sıkıntı yoktu. ancak 2 ay önce tekrar kapanmaya başladı ve artık fişi çeksemde tekrar taktığımda philips logosunda kapanıyodu artık tamirciye verme zamanı gelmişti.

Bende Philipsin yetkili servisine verdim. yaklaşık 1 hafta sonra işlemcinin arızalı olduğunu onun değişeceği söylendi ve 1500 tl ücret talep oldu bende tamam dedim. ancak 1ay sonra işlemciyi değiştirdiklerini ve sorunun anakartın komple değişmesi gerektiğini ve ücreti 2500 tl olduğu söylediler bende bu fiyatın yüksek olduğunu belirterek anakartı kendi imkanlarımla bulacağımı söyledim ve tvyi iade almak istedim. Daha sonra internette aramaya koyuldum istanbuldan bir tv tamircisinden anakart anlaşıp satın aldım. Bayramdan sonra anakartta tv de eve geldi bende kendim taktım. tvye görüntü geldi kapanmıyorda Ancak sorun tam burada tvnin görüntüsü çok soluk ve hiçbirşekilde görüntü tarzlarında değişmiyor daha sonra tvyi tekrar açıp taktığım anakarta baktım inceledim 49puk7150 ye ait olduğunu öğrendim.
anakartı aldığım kişiye yazdım anakart ile ilgili değil senin tcon kartında bozukluk var yada ledlerinde dedi. Ben ekran görüntüsü yükledim lütfen yardımcı olun ben şuanda ne yapmam gerekiyor.

taktığım anakart kodu (715g7259-m01-000-005t) 49puk7150ye ait
benim tv 65puk7120

65inç panele 49inç anakart takılırsa böyle bir sorun olurmu ?
Gerçekten TCON kartı bu solukluğu yaparmı?
Philips yetkili servis kötü niyetli bir müdahalede bulunmuşmudur ?
yazılımsal müdahale yada anakartın 65 inçe göre panel yüklemesi gibi birşey varmı?
konu ile ilgili üstadların yardımlarını rica ederim teşekür ederim saygılarımla

WhatsApp-Image-2021-05-19-at-19.12.45.jpg
WhatsApp-Image-2021-05-19-at-19.12.12.jpg
WhatsApp-Image-2021-05-19-at-20.18.11.jpg

WhatsApp-Image-2021-05-19-at-18.33.02.jpg
WhatsApp-Image-2021-05-19-at-18.33.12.jpg
WhatsApp-Image-2021-05-19-at-18.33.22.jpg
WhatsApp-Image-2021-05-19-at-18.33.29.jpg

M Çevrimdışı

Misafir

Aktif Üye
10 May 2021
85
42
arka kapak resmini atın cihazın philips tv lerde 3 haneli panel option numaraları mevcuttur bu numarıyı kumanda üzerinden girmen gerekir bu numarayı girerek düzeldi düzeldi düzelmedi ise aldığın kart ile arızalı kartı aynı şekilde modifiye etmek gerekli

M Çevrimdışı

Misafir

Aktif Üye
10 May 2021
85
42
option kod 228

kumanda üzerinden hızlı bir şekilde 062598 home yada menü yada option farklı olarak denersin ardından 228 tuşlayacaksın tv kapanacak 1 içinde tekrar açılacak açılmazsa bekle 2-3 dakika olmazsa fişini çek tak yaparsın işlem sonunda tv anakart üzerindeki 49 ınch panel bılgıleri senın 65 ınch panelıne göre revize olacak bundan ilerisinde senın yapabılecek baska bırsey yok

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
option kod 228

kumanda üzerinden hızlı bir şekilde 062598 home yada menü yada option farklı olarak denersin ardından 228 tuşlayacaksın tv kapanacak 1 içinde tekrar açılacak açılmazsa bekle 2-3 dakika olmazsa fişini çek tak yaparsın işlem sonunda tv anakart üzerindeki 49 ınch panel bılgıleri senın 65 ınch panelıne göre revize olacak bundan ilerisinde senın yapabılecek baska bırsey yok
Eyvallah üstadım şuan işteyim akşam evde deneyeceğim inşallah sorunum çözülür. Allah razı olsun sizden

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Hocam uzun olan option code numaralarını girdim sonra görüntü gitti ama hdmıda takılı olan türkcell tv görüntüsü gelmedi

bende bir anlık panikle yanlışlıkla test setting se tıkladım buradan da test başlattım sonrasında maalesef TV philips logosundan sonra karardı kaldı,

kumanda ışığı yanıyor ancak ekranda hiçbir hareket veya bir işaret yok sadece philips logosu geliyor sonrasında karartı

burdan reset yada sıfırlama yapabilirmiyim

IMG_20210520_214428.jpg

M Çevrimdışı

Misafir

Aktif Üye
10 May 2021
85
42
Tv arkasında joıstıc tuş varsa aşağı basılı tutarak fişi tak. Android menüde açılır factory hard reset yaparsan cihaz resetlenir

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Ustam sabah kalktım başlangıç kurulum ekraninda açıldi,

Şimdide service menüsüne giremiyorum, uzun olan option code lari girmistim, TV ismini değiştirmiştim. Ancak sizin belirttiğiniz panel code giremedim daha doğrusu bulamamıştım.
Suanda Tv'de hdmı kaynağından görüntü gelmiyor . Ama menüler görünüyor arayüz çalışıyor.

M Çevrimdışı

Misafir

Aktif Üye
10 May 2021
85
42
Hani çok basit bir işlem acayip sonuçlara ulaştı size servis menüsüne girin demedim ben 062598 home 228 tuşlayıp bekleyecektınız yapacağınız sadece bu ıdı sız acaba ne yapmış olabilirsiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hiç olmazsa siteden yazılım indir upgrades yazan bir klasör oluştur external storage yazan kışıma girip dosya yolunu belirt yazılımını güncelleştir ortalama 16 dakika sürer

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Haklısınız ustam benim hatam maalesef artık devamli bu ekrana geliyor, sanırım yazılımı sildim.Artik Philips servisi cagirmaktan başka çare kalmadı. ilginize çok teşekkür ederim ben izmirdeyim tanıdığınız biri varmı acaba bana destek olabilecek.

IMG_20210520_230042e5a8da22f80dfb5a.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Haklısınız ustam benim hatam maalesef artık devamli bu ekrana geliyor, sanırım yazılımı sildim.Artik Philips servisi cagirmaktan başka çare kalmadı. ilginize çok teşekkür ederim ben izmirdeyim tanıdığınız biri varmı acaba bana destek olabilecek.

IMG_20210520_230042e5a8da22f80dfb5a.jpg
Yazılımı silseniz bu menü de gelmez.
Philips'in sitesinden indirebileceğiniz bir yazılım mevcutsa, apply update from external storge kısmından usb bellek ile yüklemeyi deneyin.
Size zip veya .bin dosyası vermesi lazım tabi. İşe yarar mı bilemem.

Geri
Üst Alt