Philips 65puk7120 anakart sorunu hk.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
ustam işte ben buradaki option code yazan rakamları servis menüsüne yazdım ancak daha sonra kaynaktan gelen görüntü gitti,

benim sonradan aklıma geldi benim bu tvin paneli kırılıp değişmişti acaba o panel numarası başkamıydı onu mu girmem gerekiyor du?

birde sıkıntı şu ben en son option codeları sinirlenip hepsini 0000000000 yazmıştım ondan sonra ben artık servis menüsüne giremiyorum

philips logosundan sonra karanlık ekran geliyor tekrar girme şansım nasıl olur

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi bilmediğin kodu neden 0000000000 ne diye girdin teknik bilginde yok eski tüplü tvlerde eprom ic vardı böyle sorunlarda onu programlayıp yeniden yerine takardık sorun çözülürdü şimdi eski anakart üzerindeki ıc vs söküp şimdiki anakarta taksak arkadaşın sorunu çözülür mü? F fikoloji By_Trol By_Trol

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Şimdi bilmediğin kodu neden 0000000000 ne diye girdin teknik bilginde yok eski tüplü tvlerde eprom ic vardı böyle sorunlarda onu programlayıp yeniden yerine takardık sorun çözülürdü şimdi eski anakart üzerindeki ıc vs söküp şimdiki anakarta taksak arkadaşın sorunu çözülür mü? F fikoloji By_Trol By_Trol
En son durum Philips logosunda kalıyor, recovery menüye bile giremiyorum disk çekip aşağı tuşuna basıp tutup fişi takınca recovery menuuye giriyordu şuanda böyle kalliyor kumanda ya basınca kumanda ışıgi yanıyor ama logoyu gecemiyorum.

16219660119532664177984224117840.jpg

Disk Kelimesi fişi ile değişmiş telefon kalavyesinde

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Eski anakart ile yenisi arasında görünüm olarak bir fark varmı ikiside aynı kart mı farlıklı eksik fazla kompinent vs varmı şimdi bu düzelse bile yine görüntü bozuk bulanık soluk olabilir anakart uyumsuzluğu varsa yine sorun devam edecek anakart göndererek senin iş çözülmez tv'nin komple servise gitmesi lazım

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Bu konuda
Eski anakart ile yenisi arasında görünüm olarak bir fark varmı ikiside aynı kart mı farlıklı eksik fazla kompinent vs varmı şimdi bu düzelse bile yine görüntü bozuk bulanık soluk olabilir anakart uyumsuzluğu varsa yine sorun devam edecek anakart göndererek senin iş çözülmez tv'nin komple servise gitmesi lazım
Ustam benim TV modeli 65puk7120 en başta anlatmıştım servise verdim 2500 TL istediler bende bu parayı veremem dedim ve internette anakart aramaya basladim. bir tane buldum aldım geldi ancak TV'ye takınca anakartin 49puk7150 ait olduğunu öğrendim. Aldığım kişiye bunu bildirdigimde bir fark yok birbirine uyumlu dedi.neyse ben taktım çalıştı ama görüntü parlaklık yok derecede görüntü var. iste bu serüven böyle başladı şuanda bu durumdayım. Panel kodu 228 yazabilseydim parlaklık duzelcekmiydi yoksa boşa mı ugrasiyorum.Deli olacam. Çok bilmişlik mi yaptık ondan mı başımıza geldi anlamadım.

Ne yapacağım ustam ben

1-yeni bir anakart alacağım doğru anakart modelini ,diğerini iade almaz muhtemelen satıcı internete koyup satcam

2-servis cagirsam bu durumdan kurtarabilir mi tvyi

İnanın 2ay 10 gün TV serviste kaldı öncesinde ben 10 gündür uğraşıyorum neydeyse 3 aydır TV yok tabiki mesele tvsizlik değil cozulememesi..

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bu konuda

Ustam benim TV modeli 65puk7120 en başta anlatmıştım servise verdim 2500 TL istediler bende bu parayı veremem dedim ve internette anakart aramaya basladim. bir tane buldum aldım geldi ancak TV'ye takınca anakartin 49puk7150 ait olduğunu öğrendim. Aldığım kişiye bunu bildirdigimde bir fark yok birbirine uyumlu dedi.neyse ben taktım çalıştı ama görüntü parlaklık yok derecede görüntü var. iste bu serüven böyle başladı şuanda bu durumdayım. Panel kodu 228 yazabilseydim parlaklık duzelcekmiydi yoksa boşa mı ugrasiyorum.Deli olacam. Çok bilmişlik mi yaptık ondan mı başımıza geldi anlamadım.

Ne yapacağım ustam ben

1-yeni bir anakart alacağım doğru anakart modelini ,diğerini iade almaz muhtemelen satıcı internete koyup satcam

2-servis cagirsam bu durumdan kurtarabilir mi tvyi

İnanın 2ay 10 gün TV serviste kaldı öncesinde ben 10 gündür uğraşıyorum neydeyse 3 aydır TV yok tabiki mesele tvsizlik değil cozulememesi..
iki anakartı yanyana koyup incelemen lazım ikisi aynımı diye çek etmen lazım ikisi birebir aynı ise sorun yok yazılım vs hal olur ama farklılık varsa uyumsuzluk söz konusu o zaman görüntüde düzelme olmaz fab. ayarı vs karışmış bu şekilde a.kartı şatışa koymanızda etik olmaz alan
kişinin işine yaramaz aliexpress'te üniversal led tv anakartları var 65 inç uyumlu üniversal kart alıp paneli kullanabilirsiniz servis çağırın isterseniz bir baksın belki aldığınız kart uygundur yazılım vs atarlar düzelir denemekten birşey kaybetmezs.n buda ders olsun birdaha bilmediğin yerleri kurcalamazsın

49-65 ikisi aynı kart gibi

Bu sitede 65 anakart var bir bak istersen

715g7259-m0e-000-005t-xfcb06b00101sx-705tqepl072-fsc650001-philips-65puk7120-main-board-ana-kart-v650dk1-ks2-main-board-philips-4058-37-B.jpg
PHL-1197-1000x1000.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Servisi aradım bu sabah artis bir tavirla 49 anakart 65e olmaz dedi olur ama renkler ve parlaklik olmaz dedi. Panel kodu uyumsuz olsa görüntü hiç gelmez dedi.

Peki ustam ben bu linkteki anakarti satın alsam direk görüntü gelir mi?

Yani benim girmiş olduğum option codeleri bu 49 anakarta mi kalıyor.

doğru olan option ve panel codeleri 65 olan ankartta otomatik hazır yüklü olacak degilmi?

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Ustam çok özür dilerim anlamak için tekrar soruyorum artık hata yapmak istemiyorum. Benim TV şu anda recovery moda giremiyor.Normalde fişi çekip arka joystick aşağı tutarak fişi takınca recovery menuuye giriyordu. şu anda logo sabit kalıyor hiçbir hareket olmuyor.

Ona rağmen bu yazılımı USBye atıp kurabilirim degilmi ustam. Usb dizinine direk atacagim Daha sonra ne yapmam gerekiyor.

C Canberi

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Servisi aradım bu sabah artis bir tavirla 49 anakart 65e olmaz dedi olur ama renkler ve parlaklik olmaz dedi. Panel kodu uyumsuz olsa görüntü hiç gelmez dedi.

Peki ustam ben bu linkteki anakarti satın alsam direk görüntü gelir mi?

Yani benim girmiş olduğum option codeleri bu 49 anakarta mi kalıyor.

doğru olan option ve panel codeleri 65 olan ankartta otomatik hazır yüklü olacak degilmi?
linkteki anakart 65puk7120 sorun çıkarmaz tak kullan şeklinde ayar vs yapmadan çalışması lazım almadan önce ara stok sor stok varsa alım yap

ilk başta 65 anakartı alsan böyle uğraşmazdın tcon vs satıcı seni kandırmış paranın üstüne çökmüş

Moderatör tarafında düzenlendi:
D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
linkteki anakart 65puk7120 sorun çıkarmaz tak kullan şeklinde ayar vs yapmadan çalışması lazım almadan önce ara stok sor stok varsa alım yap

ilk başta 65 anakartı alsan böyle uğraşmazdın tcon vs satıcı seni kandırmış paranın üstüne çökmüş
iyide ustam araştırmalarıma göre yabancı forumlar dahil aşağıdaki anakartlar birbiri ile uyumlu diyor. Normalde panel kodu yazınca ok olacaktı tüm hata bana ait kimseyi suçlayamam. Option codelarına bulaşmasam olacaktı .

Ben sadece hatanın neresinden döndürebilirim onun peşindeyim. Bu akşam C Canberi ustanın verdiği soyayı denicem bakalım inşallah olur. Olmaz ise başka bir çare bulacaz :)

715G7259-M01-000-005T
715G7259-M0E-000-005T
715G7259-M0G-000-005T
715G7259-M0F-000-005T

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
iyide ustam araştırmalarıma göre yabancı forumlar dahil aşağıdaki anakartlar birbiri ile uyumlu diyor. Normalde panel kodu yazınca ok olacaktı tüm hata bana ait kimseyi suçlayamam. Option codelarına bulaşmasam olacaktı .

Ben sadece hatanın neresinden döndürebilirim onun peşindeyim. Bu akşam C Canberi ustanın verdiği soyayı denicem bakalım inşallah olur. Olmaz ise başka bir çare bulacaz :)

715G7259-M01-000-005T
715G7259-M0E-000-005T
715G7259-M0G-000-005T
715G7259-M0F-000-005T
Uyumlu olsa dahi şu anki durumda uyumsuz bu cihazlar bazı hataları affetmez brick olur cihazı kurtarılmaz hale gelir benim asus tablet sim kartlı idi tel özelliği ni açmak için farklı rom vs yazılım yükledim brick oldu çalışmıyor 2 yıldır kenarda yatıyor yeni tablet almak zorunda kaldım iyice emin olmadan bilmediğin ayar yazılım yüklemeyeceksin ben ceza olarak yeni tablet aldım senin tv olmazsa cezası yeni anakart birdaha kurcalamazsın tv'yi :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

715G7259-M01-000-005T
715G7259-M0E-000-005T
715G7259-M0G-000-005T
715G7259-M0F-000-005T
Konuyu ara ara takip ediyorum, option code nedir bilmiyorum ama kurtarma menüsüne giremiyorsanız anakart üzerindeki depolamaya yazılımın yeniden atılmasıyla sorun çözülebilir bence. Tabi ona uygun dosya, programlayıcı kart lazım.

Tanıdık güvenilir bir tamirci varsa çevrenizde yardım isteyin.
Elinde karttaki depolamaya uygun programlayıcı varsa atabilir belki.

Geri
Üst Alt