Philips 65puk7120 anakart sorunu hk.

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Konuyu ara ara takip ediyorum, option code nedir bilmiyorum ama kurtarma menüsüne giremiyorsanız anakart üzerindeki depolamaya yazılımın yeniden atılmasıyla sorun çözülebilir bence. Tabi ona uygun dosya, programlayıcı kart lazım.

Tanıdık güvenilir bir tamirci varsa çevrenizde yardım isteyin.
Elinde karttaki depolamaya uygun programlayıcı varsa atabilir belki.
peki üstad yarın philips in başka bir yetkili servisini çağırsam acaba bu bahsettiğiniz programlayıcı kart ellerinde varmıdır? Evde gelip yapabilirlermi

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
peki üstad yarın philips in başka bir yetkili servisini çağırsam acaba bu bahsettiğiniz programlayıcı kart ellerinde varmıdır? Evde gelip yapabilirlermi
yeni anakart parası kadar para alır philips servis ücreti işçilik çok fazla alıyorlar dışarıdan başka tv tamircisi çağır yapamazsan linkteki 65 anakartı al

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Televizyonunuzdaki sorun nedir bilmiyorum.
Eve gelip işlem yapacaklarını sanmıyorum.
O işlem için anakartın sökülmesi gerekli.

Servis iyi niyetli olsa bile bu riski alır mı bilemem, çünkü karşısındaki müşterinin kendisini suçlama ihtimaliyle uğraşmak istemez.
USB'den yazılım atılamıyor mu şu an TV'ye?

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Televizyonunuzdaki sorun nedir bilmiyorum.
Eve gelip işlem yapacaklarını sanmıyorum.
O işlem için anakartın sökülmesi gerekli.

Servis iyi niyetli olsa bile bu riski alır mı bilemem, çünkü karşısındaki müşterinin kendisini suçlama ihtimaliyle uğraşmak istemez.
USB'den yazılım atılamıyor mu şu an TV'ye?
Recovery moda giremiyor cihaz daha önce girebiliyordum. Ancak şuanda Philips logosunda kalıyor. Arka joystick aşağı + fiş takma kombinasyonu kabul etmiyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Recovery moda giremiyor cihaz daha önce girebiliyordum. Ancak şuanda Philips logosunda kalıyor. Arka joystick aşağı + fiş takma kombinasyonu kabul etmiyor.
Ya yanlış kod girdiğiniz için geçmiyor ya da başka bir sorun var.

Sizdeki sorun bu değil ama deneyin isterseniz;

Aslında Android Debug Bridge ile erişilebilir belki TV'ye ama geliştirici seçenekleri ve hata ayıklamanın etkinleştirilmiş olması gerekir muhtemelen.
Philips TV'leri hiç bilmiyorum, bir .rom dosyası varsa bu anakarttaki emmc'ye bir şekilde belki programlanabilir.

Videoyu da bu forumdan buldum.

XDA Forumunu bir kurcalayın derim, belki yardımcı olacak bir arkadaş çıkar oradan;

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
adb fastboot usb komutu ile güncelleme vs yapılabilir usb erkek erkek kablo ile pc'ye bağlamak lazım tv'yi

D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
uzun is adb driver vs yuklemen pc ye komutlari tv ye gostermek

Hocam tv ile pcye kabloyu taktım programları kurdum ama anakartı görmüyro pc yani usb takınca hiç algılama tepkisi vermiyor bide tv fiştemi olacak açıkmı olacak kapalımı hiç detay yok :) kolay iş değil ben gitgide zora koşuyorum :))

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hocam tv ile pcye kabloyu taktım programları kurdum ama anakartı görmüyro pc yani usb takınca hiç algılama tepkisi vermiyor bide tv fiştemi olacak açıkmı olacak kapalımı hiç detay yok :) kolay iş değil ben gitgide zora koşuyorum :))
tv acik olacak fastboot devices vs fastboot vs komutlar ile cmd uzerinde pc de goreceksin baglimi degilmi extra driver vs gerekebilir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tv de adb ile hic islem yapmadim tel tablet basit ama tv nasil olur bilmiyorum

Bu adb drıver vs işleri karışık tv'ye uyumlu usb driver vs bulman gerekir belki geri tuşu vs basılı tutup fişe takıp 1 dk beklemen falan lazım olur bir tv tamircis bul çevrenden anlaş yapabilirsen emeğşnin hakkını verim de yapamazsan tv para ödemem de ama oda sakıncalı panelinbaşına iş vs gelir olmazsa yeni anakart al bak keyfine derim çıkacak para varmış yapacak birşey yok dersin kendini öyle teselli edersin senin iş karışık

Kodu tuşla home tuşuna bas 2xx gir demişler sen servis menüye girip 000000000 girmişin senin iş burda çözülmez fazla kaynak bilgide yok aslında belki basit bir yolu vardır eski anakartın arızası neydi belki o tamir olur

Moderatör tarafında düzenlendi:
D Çevrimdışı

darkmountain

Yeni Üye
20 May 2021
31
40
Usta bugün beynim yandi artık, Devam edemiyorum ama muhtemelen bendeki kablo olmuyor çünkü notebook fan kablosu :) hepinize çok teşekkür ederim sorunu daha çözemedim ama ilginize alakniz için gerçekten saat kaç olmuş hala benim için araştırma yapıp yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler. Yarın olsun hayır olsun bakalim

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Usta bugün beynim yandi artık, Devam edemiyorum ama muhtemelen bendeki kablo olmuyor çünkü notebook fan kablosu :) hepinize çok teşekkür ederim sorunu daha çözemedim ama ilginize alakniz için gerçekten saat kaç olmuş hala benim için araştırma yapıp yardımcı oluyorsunuz. Teşekkürler. Yarın olsun hayır olsun bakalim
O kabloda data hattı yok muhtemelen ondan görmüyordur.
Kartın üzerindeki soğutucuları sökebilirseniz, dikkat edin yapışma ihtimalleri vardır (termal macun kuruduysa), Mediatek işlemci modelini öğrenip ona göre USB driver indirmeniz gerek.

Bir tane TV tamircisi bulsanız o içindeki emmc'ye yazılım atar aslında.
Tabi bunu bilen birisi lazım.
Çünkü standart TV'lerin romları ile Android TV'lerin romları aynı değil bildiğim kadarıyla.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
O kabloda data hattı yok muhtemelen ondan görmüyordur.
Kartın üzerindeki soğutucuları sökebilirseniz, dikkat edin yapışma ihtimalleri vardır (termal macun kuruduysa), Mediatek işlemci modelini öğrenip ona göre USB driver indirmeniz gerek.

Bir tane TV tamircisi bulsanız o içindeki emmc'ye yazılım atar aslında.
Tabi bunu bilen birisi lazım.
Çünkü standart TV'lerin romları ile Android TV'lerin romları aynı değil bildiğim kadarıyla.
Arkadaşı artık ya tv tamirci servis biraz öpecek yada yeni anakart alacak olan olmuş boşa kürek çekiyor onun yerinde olsam yeni çıkma anakart alırım birdahada bilmediğim yeri kurcalamam 40 gün kırk gece uğraşsa yapamaz 6 gün uğraştım tablet olmadı asus güncellemeyi kesmiş ingilizce üst 2 sürüm güncel version yüklemiştim tr güncellemesi olmadığı için geri dönemedim kod tutmadığı için olmadı tablet çöp oldu özellik açalım derken tabletten olduk :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Arkadaşı artık ya tv tamirci servis biraz öpecek yada yeni anakart alacak olan olmuş boşa kürek çekiyor onun yerinde olsam yeni çıkma anakart alırım birdahada bilmediğim yeri kurcalamam 40 gün kırk gece uğraşsa yapamaz 6 gün uğraştım tablet olmadı asus güncellemeyi kesmiş ingilizce üst 2 sürüm güncel version yüklemiştim tr güncellemesi olmadığı için geri dönemedim kod tutmadığı için olmadı tablet çöp oldu özellik açalım derken tabletten olduk :kiskis
Sadece hatalı konfigürasyon nedeni ile sistemi başlatmıyorsa TV, yazılım atılarak çözülebilir bence.
Bunun çıkma anakartı da ucuz değildir bence.
TV'nin ADB ile atılabilecek yazılımını bulursa, bence şansı var. Ama ADB için önce TV'nin buna hazır olması gerekir benim bildiğim.
USB hata ayıklama kapalıysa dışarıdan komut almayabilir.

TV yazılımını Philips'in sitesinden indirip onu ADB ile atabilecek hale çevirebilirse işi kolay.
Geriye komutları vermek kalıyor, hangi bölümü yazdıracağı vs.

Aslında haklısınız, bilmediği menüyü kurcalamanın bedelini ödüyor arkadaş ama çalışan anakartı da bir şekilde çöpe göndermeye için elvermiyor.
Dün eski bir bilgisayar geldi mesela, saatlerimi aldı ama sonunda BIOS'unu güncellemeyi başarabildim. :kiskis
BIOS arayüzünden güncellemeye çalıştığımda dosyayı görmüyordu, sonra USB'den önyüklenebilir DOS diski hazırladım, orada 1 dk sürmedi yüklemem.
Başaramam diye başlangıçta yapmamıştım. :hihi

Geri
Üst Alt