Philips 55Pus7303 inceleme

F Çevrimdışı

fenman

Yeni Üye
25 Ağu 2018
7
36
Tv niz hayırlı

Tv niz hayırlı olsun öncelikle, kalibrasyon ayarlarımı paylaşmadan önce şunu belirteyim. Eğer gerçekçi renklerden ziyade aşırı canlı ve doygun görüntülerden hoşlanıyorsaniz bu ayarlar size göre olmayabilir. Ayarları yaparken mümkün olduğunca gerçeğe yakın renkler elde etmeyi hedefledim.

Tv yayınları için:

Görüntü tarzı: ISF
Renk: 57
Kontrast: Gündüz 90 - Gece 45
Keskinlik: 2
Parlaklık: 52
Renk sıcaklığı: Özel
Özel renk sıcaklığı: Sırasıyla 124,96,76,0,-2,-1
Renk kontrolü: Sırasıyla 0,-1,-2,0,-1,2
Doygunluk: -1,1, 2, 0, -2, - 1
Kontrast modu kapalı
Hdr video ölçekleme: kapalı
Dinamik kontrast: kapalı
Video kontrasti: 97
Işık sensörü: kapalı
Gama: +1
Ultra resolution: açık
Hareket tarzları: Film
Parazit azaltma: Minimum
Mpeg parazit azaltma: Kapalı

Bu ayarlarınızı denedim ve fark ettiğim ten rengi doğallıktan uzaklaşıyor, dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Renk doğallığı içinde ten rengi de doğala yakın olmalı, TV ayarlarını yaparken canlı yayın esnasında yapmak daha uygun ki ben öyle yaptım. Biliyorsunuz ki uydudan gelen yayınlarda her kanalın görüntü standardı aynı değil o nedenle her kanalda dengeli bir görüntü elde edecek ayar tercih edilmeli.[/QUOTE]
Buradaki tüm pus7303 kullanıcıları kendi ayarlarını paylaşırsa, hepsinden bir tutam ortaya katarak en doğru ayarları elde edebiliriz düşüncesindeyim.
Dolayısıyla siz de kendinize en yakın gelen ayarları paylaşırsanız konu daha verimli bir hale gelmiş olur.

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Bu ayarlarınızı denedim ve fark ettiğim ten rengi doğallıktan uzaklaşıyor, dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Renk doğallığı içinde ten rengi de doğala yakın olmalı, TV ayarlarını yaparken canlı yayın esnasında yapmak daha uygun ki ben öyle yaptım. Biliyorsunuz ki uydudan gelen yayınlarda her kanalın görüntü standardı aynı değil o nedenle her kanalda dengeli bir görüntü elde edecek ayar tercih edilmeli.
Buradaki tüm pus7303 kullanıcıları kendi ayarlarını paylaşırsa, hepsinden bir tutam ortaya katarak en doğru ayarları elde edebiliriz düşüncesindeyim.
Dolayısıyla siz de kendinize en yakın gelen ayarları paylaşırsanız konu daha verimli bir hale gelmiş olur.[/QUOTE]

Ben TV nin kendi uydu alıcısını kullanmıyorum, harici uydu alıcısı kullanıyorum, bu nedenle benim şu an kullandığım ayarlar bir başkasında aynı etkiyi sağlamayacaktır. Hatta TV yazılım sürümü farklı olan kullanıcılarda bile aynı ayarlar farklı sonuç verebilir.
Belirtmek istediğim; bu ayarlar yapılırken doğallık aranıyorsa ten rengi, beyaz rengin doğallığı v.s ye de dikkat edilmeli, geri kalan ayar tamamen kişisel zevke göre belirlenir.

F Çevrimdışı

fenman

Yeni Üye
25 Ağu 2018
7
36
Dolayısıyla siz de kendinize en yakın gelen ayarları paylaşırsanız konu daha verimli bir hale gelmiş olur.

Ben TV nin kendi uydu alıcısını kullanmıyorum, harici uydu alıcısı kullanıyorum, bu nedenle benim şu an kullandığım ayarlar bir başkasında aynı etkiyi sağlamayacaktır. Hatta TV yazılım sürümü farklı olan kullanıcılarda bile aynı ayarlar farklı sonuç verebilir.
Belirtmek istediğim; bu ayarlar yapılırken doğallık aranıyorsa ten rengi, beyaz rengin doğallığı v.s ye de dikkat edilmeli, geri kalan ayar tamamen kişisel zevke göre belirlenir.[/QUOTE]
Tv nin dahili uydu alıcısını kullanan arkadaşlar deneyebilir o zaman verdiğim ayarları.

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Belirtmek istediğim; bu ayarlar yapılırken doğallık aranıyorsa ten rengi, beyaz rengin doğallığı v.s ye de dikkat edilmeli, geri kalan ayar tamamen kişisel zevke göre belirlenir.
Tv nin dahili uydu alıcısını kullanan arkadaşlar deneyebilir o zaman verdiğim ayarları.[/QUOTE]
Sanırım olayı "kişiselleştirme" olarak algıladınız ve oraya gitmesin, sizin ayarlarınız çok iyi diyeyim olay kapansın.

F Çevrimdışı

fenman

Yeni Üye
25 Ağu 2018
7
36
Tv nin dahili uydu alıcısını kullanan arkadaşlar deneyebilir o zaman verdiğim ayarları.
Sanırım olayı "kişiselleştirme" olarak algıladınız ve oraya gitmesin, sizin ayarlarınız çok iyi diyeyim olay kapansın.[/QUOTE]
Ayarlarımın en iyisi olduğuna dair bir iddiam yok. Tam tersi, herkes kendi ayarlarını paylaşsın ortaya en iyi kalibrasyon ayarlarını çıkaralım dedim.
Benim aksime sizin yazdığınız mesajlar konuya katkı vermekten ziyade olayı kişiselleştirme ve polemik yaratma temelli olduğu için beni de kendi niyetinizde sanıp olayı kişisel algıladığımı düşünmüşsünüz, hiç alakası yok.
Zira size kendi ayarlarınızı paylaşın dediğimde, "ben harici uydu alıcısı kullanıyorum, bu sebeple de vereceğim ayarlar dahili uydu alıcısını kullananlara uymaz" dediniz. Ben de buna karşılık diyorum ki, benim verdiğim ayarlar da o zaman size uymaz, dahili uydu alıcısını kullananlar deneyebilir. Burada anlaşılmayacak veya olayı kişisel yorumlayacak bir cevap yok.
Forumun amacına zıt düşen yorumlar yapmak yerine, kullandığınız uydu alıcısının modelini belirterek kendi kalibrasyon ayarlarınızı paylaşsanız, sizinle aynı donanımı kullanan kişilere yardımcı olursunuz.
Aksini iddia edecekseniz de hiçbir zaman, hiçbir platformda kalibrasyon ayarları paylaşılmamalı zaten. Çünkü herkesin kullandığı kaynak farklıdır. Pc, xbox, ps4, ps3, bluray - dvd player, muhtelif uydu alıcıları vs...

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Sanırım olayı "kişiselleştirme" olarak algıladınız ve oraya gitmesin, sizin ayarlarınız çok iyi diyeyim olay kapansın.
Ayarlarımın en iyisi olduğuna dair bir iddiam yok. Tam tersi, herkes kendi ayarlarını paylaşsın ortaya en iyi kalibrasyon ayarlarını çıkaralım dedim.
Benim aksime sizin yazdığınız mesajlar konuya katkı vermekten ziyade olayı kişiselleştirme ve polemik yaratma temelli olduğu için beni de kendi niyetinizde sanıp olayı kişisel algıladığımı düşünmüşsünüz, hiç alakası yok.
Zira size kendi ayarlarınızı paylaşın dediğimde, "ben harici uydu alıcısı kullanıyorum, bu sebeple de vereceğim ayarlar dahili uydu alıcısını kullananlara uymaz" dediniz. Ben de buna karşılık diyorum ki, benim verdiğim ayarlar da o zaman size uymaz, dahili uydu alıcısını kullananlar deneyebilir. Burada anlaşılmayacak veya olayı kişisel yorumlayacak bir cevap yok.
Forumun amacına zıt düşen yorumlar yapmak yerine, kullandığınız uydu alıcısının modelini belirterek kendi kalibrasyon ayarlarınızı paylaşsanız, sizinle aynı donanımı kullanan kişilere yardımcı olursunuz.
Aksini iddia edecekseniz de hiçbir zaman, hiçbir platformda kalibrasyon ayarları paylaşılmamalı zaten. Çünkü herkesin kullandığı kaynak farklıdır. Pc, xbox, ps4, ps3, bluray - dvd player, muhtelif uydu alıcıları vs...[/QUOTE]
:) Konuyu ilk sayfadan itibaren okumamışsınız, olabilir, hiç olmaz ise ilk sayfayı okusaydınız sayın albanez üstada verdiğim cevapta o an kullandığım ayarlar var. En azından o ayarlarla sizin ayarları yapıp karşılaştırın (kişisel mod ile ısf mod geçiş yaparak) ve ten rengi beyaz renk hatta kırmızı renk hangisinde daha doğal duruyor lütfen kontrol ediniz.
Konuyu katkı sağlamadığımı söylemeden önce keşke konuyu baştan sona bir okusaydınız.
Forum yönetimine de bir eleştiri; mesajlar düzenlenemiyor ama hiç olmaz ise açılan konuların ilk mesajları düzenlenebilmeli, konuyla ilgili eklemeler konuya dahil edilmeli aksi takdirde yazılanlar parça parça oluyor ...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aksini iddia edecekseniz de hiçbir zaman, hiçbir platformda kalibrasyon ayarları paylaşılmamalı zaten. Çünkü herkesin kullandığı kaynak farklıdır. Pc, xbox, ps4, ps3, bluray - dvd player, muhtelif uydu alıcıları vs...
:) Konuyu ilk sayfadan itibaren okumamışsınız, olabilir, hiç olmaz ise ilk sayfayı okusaydınız sayın albanez üstada verdiğim cevapta o an kullandığım ayarlar var. En azından o ayarlarla sizin ayarları yapıp karşılaştırın (kişisel mod ile ısf mod geçiş yaparak) ve ten rengi beyaz renk hatta kırmızı renk hangisinde daha doğal duruyor lütfen kontrol ediniz.
Konuyu katkı sağlamadığımı söylemeden önce keşke konuyu baştan sona bir okusaydınız.
Forum yönetimine de bir eleştiri; mesajlar düzenlenemiyor ama hiç olmaz ise açılan konuların ilk mesajları düzenlenebilmeli, konuyla ilgili eklemeler konuya dahil edilmeli aksi takdirde yazılanlar parça parça oluyor ...[/QUOTE]
Sota Sota rica etsem kontrol edebilirmisin :ok

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,495
Forum yönetimine de bir eleştiri; mesajlar düzenlenemiyor ama hiç olmaz ise açılan konuların ilk mesajları düzenlenebilmeli, konuyla ilgili eklemeler konuya dahil edilmeli aksi takdirde yazılanlar parça parça oluyor ...

Mesaj düzenleme süresi süresiz hale getirildi :ok

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Konunun ilk mesajı düzenlenmiş olup 5 aylık süreç içinde ki bazı tecrübelerimi de ekledim.

E Çevrimdışı

em1r. 

Aktif Üye
25 May 2018
184
49

arkadaşlar bir elimde kumanda bir elimde cep telefonu biraz titretmişim.4k hdr yayından çektim

Geri
Üst Alt