öncelikle geçmiş olsun. hayırlısı olmuş sizin için, sorunlu bir modelle üstelik hergün izlemek zorunda kaldığın bir tv ile ömür geçmez, sonucun sizin lehinize sonuçlanmasına sevindim.
bende tv arayışındayken bu modeli görmüştüm teknosada. 3 taraflı amblight, parlak canlı güzel renkler, birde philipsin tv ünitesi ile muazzam görünüyordu. fiyat 4800 liraydı o dönem, teknosada günlük bir indirimle 4000 liraya alabiliyordum. herşeyi netleştirdik, 6+4 taksitle (karta özel ilave taksit) 400 lira taksitle tvyi almaya karar verdim. eşimi iş çıkışı alıp heyecanla teknosaya götürdüm tvyi beğendi herşey sorunsuz, fiyatı nedir dedi 4800 den 4000 liraya düştü dedim çok değil mi dedi. 2 dk kendi aramızda konuştuk altıüstü çocuğun çizgi film seyredeceği günde 2-3 saat kullanacağımız televizyona 4000 lira vermeyelim dedik. oysa o dönem kredi kartı ve kredi borçlarınıda tamamen sıfırlamıştım. peki dedik ve almaktan vazgeçtik. sonra Ankara'ya gittiğimde Ankamall beko, sony, vestel vs... mağazaları dolaştım tek tek. şunu farkettim, az büyük olsun özelliği bir tık yukarı olsun diye diye 2000 liralardan 5000 liralara çıkmışım
özetle baktım işin içinden çıkamıyorum, o dönemde kurban bayramı tatili, baktım 55" jvc uhd carrefourda 2199 lira. hatta donanımhaberde konusunu açmıştım ama millet aççççç biz insanlar faydalansın dedik ama kendimiz tvyi bulamadık.
öyle böyle derken buraları bulduk, rastgele bir sitede toshiba 50" uhdnin 2500 liraya a101de satıldığını öğrendim. sonra o tvyi araştırdım, görüntüsü tv ayağı 2018 üretim olması, özellikleri falan derken tamamen bu tvye yoğunlaştım. Türkiye'deki bütün a101leri seferber ettik ve Kayseri'deki bir şubeden tvyi bulduk.
tv bana kargo dahil 2250 liraya mal oldu. kargoyu onlar karşıladı ve 2500 lira fatura kesmelerine rağmen 250 lirada ekstra indirim yaptılar. şimdi bu konuyu görünce sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. o gün o 4000 lirayı vermiş olsam şimdi aynı sorunları belkide bende yaşayacaktım, birde cebimde kalan 2000 liraya yakın parada işin bonusu oldu gibi.
size tavsiyem tv için acele etmeyin, aklınızda en fazla 2-3 tane model belirleyip ona göre araştırma yapın. n11 11 kasım yada black friday gibi indirimleri kollayın ve fiyatın en uygun olduğunu düşündüğünüz anda alın tvyi. sorunsuz tv diye birşey yok ama mantıklı düşününce 4000-5000 liralar şu zamanda büyük paralar, hiç olmazsa sorun yaşayınca üzülmeyeceğiniz meblağlarda tv almaya çalışın. şimdiden bol şanslar