Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Eline sağlık kardeşimMesaj düzenleme süresi süresiz hale getirildi
Eline sağlık kardeşimMesaj düzenleme süresi süresiz hale getirildi
Tv niz hayırlı
Tv niz hayırlı olsun öncelikle, kalibrasyon ayarlarımı paylaşmadan önce şunu belirteyim. Eğer gerçekçi renklerden ziyade aşırı canlı ve doygun görüntülerden hoşlanıyorsaniz bu ayarlar size göre olmayabilir. Ayarları yaparken mümkün olduğunca gerçeğe yakın renkler elde etmeyi hedefledim.
Tv yayınları için:
Görüntü tarzı: ISF
Renk: 57
Kontrast: Gündüz 90 - Gece 45
Keskinlik: 2
Parlaklık: 52
Renk sıcaklığı: Özel
Özel renk sıcaklığı: Sırasıyla 124,96,76,0,-2,-1
Renk kontrolü: Sırasıyla 0,-1,-2,0,-1,2
Doygunluk: -1,1, 2, 0, -2, - 1
Kontrast modu kapalı
Hdr video ölçekleme: kapalı
Dinamik kontrast: kapalı
Video kontrasti: 97
Işık sensörü: kapalı
Gama: +1
Ultra resolution: açık
Hareket tarzları: Film
Parazit azaltma: Minimum
Mpeg parazit azaltma: Kapalı
Bende denedim, ten rengi hakikatten sarılık hastasıymış havası verdi.Bu ayarlarınızı denedim ve fark ettiğim ten rengi doğallıktan uzaklaşıyor, dikkat ettiniz mi bilmiyorum. Renk doğallığı içinde ten rengi de doğala yakın olmalı, TV ayarlarını yaparken canlı yayın esnasında yapmak daha uygun ki ben öyle yaptım. Biliyorsunuz ki uydudan gelen yayınlarda her kanalın görüntü standardı aynı değil o nedenle her kanalda dengeli bir görüntü elde edecek ayar tercih edilmeli.
Philips 55Pus7303
TV özellikleri:
VA Panel, 50 hz Direk led aydınlatma
HDR10, HLG ve HDR plus desteği mevcut
Enerji tüketimi A+, ortalama tüketim 86 W
Polanya motaj
Kumanda çift taraflı, diğer tarafında klavye mevcut ve youtube da aramada ses komut desteği mevcut. Kumanda ses komutlarında sorun yaşamadım, bu özellik iyi çalışıyor.
Ölü piksel göremedim, ışık sızması bulutlanma sıfır. Modem benim odamda ve salondaki Tv ile arasında yaklaşık 7 metre mesafe var, wifi gizli ağ olarak kullanırım, TV de ağ adı ve şifreyi girdiğim anda bağlantı kuruldu ve yazılım güncellemesini (Web den indirdiğimde dosya 1.2 gb idi) hemen yaptım. Yotube son derece seri açılıyor.
Tv 4K Hdr özelliğine sahip, bildiğiniz gibi 4K Hdr yayın Hotbird ve Astra 19.2 uydularında mevcut ve Vu uno 4Kse uydu alıcımla bu kanalları açtığım sağ alt köşede hemen "HDR " yayın olduğu penceresi açılıyor.
Ses olarak çeşitli seçenekler sunulmuş menüde, Orjinal, Film, Müzik, Oyun, Haberler (Konuşma) ve Uzman modu mevcut, Uzman mod içinde ekolayzır ayarı yapabiliyorsunuz. Bu şekilde ses tatmin edici geldi bana.
Görüntü ayarları seçenekleri ile fazla ayar yapmadım, ufak tefek değişiklikler yaptım şimdilik.
Aşağıda bir kaç foto ekliyorum (Yayın TV'nin kendi alıcısından değil uydu alıcısından).
İlk izlenimlerim bunlar, TV'ye oyun konsolu ya da pc bağlayıp oyun oynama alışkanlığım olmadığından bu konuda bilgi veremeyeceğim, bunun dışında merak edilenlere yanıt vermeye çalışırım.
Yaklaşık 5 aylık kullanım sonunda deneyimlerimi de ekleyeyim:
TV nin kendi uydu alıcısını kısa süreliğine de olsa test ettim, 4 uydu taramasını gayet makul bir süre içinde yaptı, kanal listesinde kanalların sıralaması değiştirilemiyor ( ya da ben bulamadım) bunun yerine favori oluşturmak daha pratik görünüyor.
Kendi uydu alıcısında görüntü kalitesi gayet tatminkar geldi bana.
Bu süreçte yaşadığım olumsuzlukta oldu. Kullanımdan 3 - 3 buçuk ay kadar sonra TV ekranında 2 adet siyak nokta oluştu 3-4 gün sonra ise üçe çıktı, ilk olarak ölü piksel olarak algıladım meğer ekrana toz girmiş, bu arada çok az olan "vertical banding" (dikey bantlanma ya da servisin tabiri ile dikey bar) belirginleşti ve bu iki sebepten ötürü servise verdim, ekran temizlendi. Bu süreçte değişim talebim Philips merkez tarafından ret edildi, gerekçeleri "Firma standartlarında çalışıyor" oldu! Kısaca; Servis ve Philips'in ürününe sahip çıkma noktasında olumsuz bir düşünce oluşturdu.
Yine de şu an bu fiyata alınabilecek en iyi TV'lerden biri olduğunu söyleyeyim.
Yazılım güncellemeleriyle bazı iyileştirmeler yapıldı. Görüntü kalitesi ilk günlerden daha iyi durumda.
Yazılım yüklemeyle ilgili olarak özellikle USB'den yükleyeceklere tavsiyem, önce TV yi kapatıp elektrik bağlantısını kesmeleri, daha sonra varsa HDMi bağlantısını ya da uydu kablosunu çıkarın, TV açıp yazılımı yükleyin, TV açıldıktan sonra TV yi kapatıp elektrik bağlantısını kesin ve 2 dakika kadar bekleyip bağlantıları yaptıktan sonra TV yi açın.
Güncel yazılım versiyonu: TPM171E: 105.1.2.17
Not: Konuyu düzenleme imkanı veren forum yönetimine teşekkür ederim.
merhaba hocam aynı tv yi almaya karar verdim hala tavsiye edermisiniz aslında 3000 ile 3500 üstüne çıkmayacaktım ama baktım olacak gibi değil .
androidbox alıp takarım diye düşündüm tv artı androidbox (kaliteli bir ürün ) fiyat yine aynı olacak
Bende denedim, ten rengi hakikatten sarılık hastasıymış havası verdi.
Biraz daha aydınlık olabilir mesela.
BU iki unsur hariç tatmin edici olduğunu söylemek de lazım.
Sakıncası yoksa sizinkini de denemek isterim üstad, ben de dış kaynak kullanıyorum.
Digiturk'un Sagemcom cihazı var, IQ+
Bu model şuan fiyat performans olarak iyi ancak ilerde TV'de bir sorun çıktığında Philips ürününe sahip çıkmıyor, her şeyi normal görüyor bunu göz önüne alın.
Philips servisi kuruyor, androidde bir sorun yaşamadım, android 7 ile geliyor Kasım ayı içinde de android 8 sürümü dağıtılmaya başlanacakmışHocam internetten alacağım philips in servisi varmı onlar mı kuruyor yoksa arçelik vestel servisleri mi kuruyor.
Birde Android düzgün mü eski sürümlerde Android ile şikayet eden çok varmış
Görüntü tarzı Kişisel
Renk: 60
Kontrast: 86
Keskinlik: 50
Parlaklık: 49
Gelişmiş
Renk Geliştirme: Orta
Renk sıcaklığı: Normal
Kontrast
Kontrast modu : Kapalı
HDR video ölçekleme: Açık
Dinamik Kontrast: Orta
Video Kontrastı: 90
Işık sensörü: Kapalı
Gama : 0
Keskinlik / Ultra resolution. :Açık
Hareket Tarzları : Standart
Şimdi bir püf noktasını da belirteyim; HDMİ üzerinden harici uydu alıcısı kullanıyorsanız şunu bir deneyin: TV'yi kapatıp hdmi kablosunu TV'den çıkarın TV'nin elektrik bağlantısını kesin, 1 daika kadar sonra TV'yi açın Ayarlardan TV'yi yeniden kur seçeneği ile TV yi sıfırlayın, TV sıfırlanıp ilk kurulum haline gelince TV'yi kurun ve hdmi 1seçip bu yukarıda verdiğim ayarları yapın, TV'yi kapatıp yine elektrik bağlantısını kesin, 1 dakika kadar bekleyip hdmi kablonuzu TV'ye takıp ardından TV'yi açın.
Bu işlemin ne gibi bir faydası olacak diyorsanız, bu işlemden önce ayarları yapıp görüntüyü test edin ardından işlemi yaptıktan sonra aynı ayarlarda görüntüyü test edin.
Teşekkürler hocam, denedim gayet güzel. Hem basit ayarlar.
Biraz parlak geldi gözüme ama, o kadarı da olsun neticede LED TV.
Ben de bu televizyonun 50 inç olanını kullanıyorum. Maalesef bu vertical banding olayı can sıkıcı. Ekranda dikey olarak gölgelenmeler mevcut. Özellikle maç izlerken çok net bir şekilde fark edebiliyorum. Kafayı oraya takarsanız maçtan zevk alamıyorsunuz ama görmezden gelirseniz sıkıntı yok
İşin enteresan tarafı ise dizi, film, belgesel yani maç haricinde herhangi bir şey izlerken bu banding olayını göremiyorum. Çok dikkatli bir şekilde baktığım halde fark edilmiyor pek. İnşallah zamanla fazlalaşmaz.
Zahmet olmayacaksa bir fotoğrafını paylaşır mısınız?