Philips 55Pus7303 inceleme

S Çevrimdışı

slayttan

Yeni Üye
8 Mar 2018
31
Hazır kanal listesi sizde uyum problemi yaratabilir (bendeki Türksat, Hotbird, sirius ve Astra 19.2 sıralamasında) o nedenle kendi sisteminize göre tarama yapmanız daha iyi olur.

? siz tvnin dahili uydu alıcısını kullanıyor musunuz?

Kullanıyorsanız,
panelden diseq ayarı yapılırdı ve sizdekini paylaşsaydınız programla açıp, düzenleme yapardık.

Philipsler de kanal değişimleri (zaplama) süresi de epey uzun.

Allahtan ben hiçbir zaman kullanmadım dahili tv uydu alıcılarını..

Zaten ben de eski dreambox kullanan ve sonrasında vu zero 4k ya geçen biriyim.

uydu dünyasında 20. senemiz, yabancı değiliz yani bu işlere:)

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
? siz tvnin dahili uydu alıcısını kullanıyor musunuz?

Kullanıyorsanız,
panelden diseq ayarı yapılırdı ve sizdekini paylaşsaydınız programla açıp, düzenleme yapardık.

Philipsler de kanal değişimleri (zaplama) süresi de epey uzun.

Allahtan ben hiçbir zaman kullanmadım dahili tv uydu alıcılarını..

Zaten ben de eski dreambox kullanan ve sonrasında vu zero 4k ya geçen biriyim.

uydu dünyasında 20. senemiz, yabancı değiliz yani bu işlere:)
Sadece test etmek için kullandım, ben de Vu uno 4K Se kullanıyorum.

Z Çevrimdışı

zanoy61

Yeni Üye
2 Ağu 2018
2
55
ürünü alma arefesindeyim dün teknosa mağazasında izledim ama renkler bana soluk geldi

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Yeni yazılım verildi.

TPM171E _ 105.001.002.013 – Date: 2018/08/02

- Fix for RU Tricolor issues
- Fix for USB playback incorrect ratio for 21 by 9
- Fix for sound drops on USB playback of 4K movies
- Fix for unwanted messages staying on the screen eg. ‘No signal’
- Fix for cracking sound when stopping YouTube playback
- Improvements for stability
o No picture, no sound after startup from standby
o Stuck in Philips logo screen after startup from standby
o OLED TV starting with screensaver
- Improvement for Germany Tele Columbus installation
- Improvement for UPC channel installation
- Improvement for power consumption
- Update of PQ avoiding OLED burn-in
- Addition of Google security patch
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bugün canımı sıkan bir şey fark ettim. TV'nin sağ tarafında 5 adet ölü piksel oluşmuş, oluşmuş diyorum çünkü servis kurulumda dikkatle incelemiştim, 5 ininde de gözümdem kaçma imkanı yoktu. Yarın servis talebim olacak...

Yeni yazılım verildi.

TPM171E _ 105.001.002.013 – Date: 2018/08/02

- Fix for RU Tricolor issues
- Fix for USB playback incorrect ratio for 21 by 9
- Fix for sound drops on USB playback of 4K movies
- Fix for unwanted messages staying on the screen eg. ‘No signal’
- Fix for cracking sound when stopping YouTube playback
- Improvements for stability
o No picture, no sound after startup from standby
o Stuck in Philips logo screen after startup from standby
o OLED TV starting with screensaver
- Improvement for Germany Tele Columbus installation
- Improvement for UPC channel installation
- Improvement for power consumption
- Update of PQ avoiding OLED burn-in
- Addition of Google security patch

Bugün canımı sıkan bir şey fark ettim. TV'nin sağ tarafında 5 adet ölü piksel oluşmuş, oluşmuş diyorum çünkü servis kurulumda dikkatle incelemiştim, 5 ininde de gözümdem kaçma imkanı yoktu. Yarın servis talebim olacak...
Yanlış alarmmış, için rahatladı.

Servis incelemesi ekranın içine toz girmiş, açıkçası tekrar moralim bozuldu.

Servis ekrana toz girmiş temizlenmesi gerek dedi! Philips müşteri hizmetleri de o doğrultuda söylemde... Bense değişim talep ettim olumsuz geri dönüşte servis formuyla (servis formuna yazdırdım ayrıca kendim yazdım imzaladım) tüketici mahkemesine başvuracağımı bildirdim.
Philips'in servis hizmetinin ne olduğunu yaşayarak gördüm, sonuç hakkında buradan bilgi vereceğim.

Son düzenleme:
gokhankoc Çevrimdışı

gokhankoc

Yeni Üye
25 Ağu 2018
16
46
Albani ustayı görmek çok güzel. Bu arada, konuyu tamamen okudum.
Dikkatimi çeken nokta, XF9005 tavsiye edilmiş.
Direct Led, VA panel başka bir ürün.
Ama fiyatı iki katı, şu an 7500 TL!Bu farkı vermeye değer mi?
O kadar fark varmı bu iki TV arasında?
Şahsi fikrim, sanmıyorum.
Kullanıcısı olarak siz ne düşünüyorsunuz?

C Çevrimdışı

c_a_l_99

Yeni Üye
25 Ağu 2018
3
33
Selamlar, ben de 55pus7303 modeli ile aranizdayim. Konu sahibi arkadaşa değerli bilgileri için teşekkür ederim. Geri iade kampanyasının son günlerinde almıştım, uygun fiyata geldi.

Televizyondan genel anlamda memnunum..hareketli sahnelerde kasma, atlama, takılma yok. Renkleri gayet güzel. Ambilight mükemmel... Bluetooth klavye bağladım, tam uyumlu.

Hafiften vertical banding sorunu var. Göz ardı edilebilir seviyede. Sadece durağan koyu uygulama görüntülerinde kendini belli ediyor. Bu yüzden sorun etmiyorum. Bir de keşke USB sayısı 2den fazla olsaymış diyorum bazen. Başka da eksiği yok şimdilik.

Kendi uydu alıcısı ile kullanıyorum. TKGS ile kurulum yaptım. Kanallar kendi kafasına göre ileri geri gidiyor, 46dan 50ye atlıyor mesela. Sanırım sinyal durumuna göre güncelleme yapıyor. Bunun bi ayarı vardı ama bulamadım. Bilen var mıdır?

LİMAN Çevrimdışı

LİMAN

Aktif Üye
2 Nis 2018
244
54
Selamlar, ben de 55pus7303 modeli ile aranizdayim. Konu sahibi arkadaşa değerli bilgileri için teşekkür ederim. Geri iade kampanyasının son günlerinde almıştım, uygun fiyata geldi.

Televizyondan genel anlamda memnunum..hareketli sahnelerde kasma, atlama, takılma yok. Renkleri gayet güzel. Ambilight mükemmel... Bluetooth klavye bağladım, tam uyumlu.

Hafiften vertical banding sorunu var. Göz ardı edilebilir seviyede. Sadece durağan koyu uygulama görüntülerinde kendini belli ediyor. Bu yüzden sorun etmiyorum. Bir de keşke USB sayısı 2den fazla olsaymış diyorum bazen. Başka da eksiği yok şimdilik.

Kendi uydu alıcısı ile kullanıyorum. TKGS ile kurulum yaptım. Kanallar kendi kafasına göre ileri geri gidiyor, 46dan 50ye atlıyor mesela. Sanırım sinyal durumuna göre güncelleme yapıyor. Bunun bi ayarı vardı ama bulamadım. Bilen var mıdır?

TKGS de bu tip şeyler olduğundan Türksat'ı normal taramayla kurmanızı öneririm ya da "favori" oluşturun.
Bu arada bende de vertical banding çok hafif di ancak 4 ayda biraz artı ve ölü pikseller oluştu servis ölü piksel değil ekrana toz girmiş dedi ama durum can sıkıcı, tekrar servis talep ettim çünkü bi adet daha oluştu. Şu ana kadar servisin ve Philips merkezin bu iki durum hakkındaki tutumu hiç hoş bir tutum değildi, durumla ilgili buradan bilgi vereceğim.

Albani ustayı görmek çok güzel. Bu arada, konuyu tamamen okudum.
Dikkatimi çeken nokta, XF9005 tavsiye edilmiş.
Direct Led, VA panel başka bir ürün.
Ama fiyatı iki katı, şu an 7500 TL!Bu farkı vermeye değer mi?
O kadar fark varmı bu iki TV arasında?
Şahsi fikrim, sanmıyorum.
Kullanıcısı olarak siz ne düşünüyorsunuz?
Ben forumda bir kaç defa yazmıştım, 7303 modeli için mağazalara gitmediğim halde canlı test ve izlemelerde bu modele karar vermiştim, sanırım bu sorunuza yanıt olur.

C Çevrimdışı

c_a_l_99

Yeni Üye
25 Ağu 2018
3
33
TKGS de bu tip şeyler olduğundan Türksat'ı normal taramayla kurmanızı öneririm ya da "favori" oluşturun.
Bu arada bende de vertical banding çok hafif di ancak 4 ayda biraz artı ve ölü pikseller oluştu servis ölü piksel değil ekrana toz girmiş dedi ama durum can sıkıcı, tekrar servis talep ettim çünkü bi adet daha oluştu. Şu ana kadar servisin ve Philips merkezin bu iki durum hakkındaki tutumu hiç hoş bir tutum değildi, durumla ilgili buradan bilgi vereceğim.

Ben forumda bir kaç defa yazmıştım, 7303 modeli için mağazalara gitmediğim halde canlı test ve izlemelerde bu modele karar vermiştim, sanırım bu sorunuza yanıt olur.
Vertical banding izleme açısı ile doğrudan alakalı. sanki. 30cm sağdan soldan bile bakınca artmış gibi görünüyor.
Belki bende de ölü piksel vardır. Üstün körü kontrol ettim. Çok yakından kontrol etmedim hiç, etmeyi de düşünmüyorum, çıkar falan kafama takılır, Allah servis eline düşürmesin

Bu arada TV nin andorid performansı gayet yeterli. Benim beklentimi fazlasıyla karşıladı. Bazı yorumlar yerden yere vurmuş ama bunun bir tv olduğunu bilerek ihtiyaç dahilinde bilinçli kullanımda her isteğinize cevap verir.

Ayrıca TV kumandasına da değinmek istiyorum. 6703 modeli ile bunun arasında kalmıştım. Onun sistemi saphi ve kumandası düz kumanda idi. Iyi ki almamışım. Bu kumandadaki sesle arama özelliği çok pratik. YouTube, Google her yerde işe yarıyor ve düzgün çalışıyor.
Ayrıca kumandanın bazen tutukluk yaptığı yorumlarını okumuştum. Kumandada tahminimce bi çeşit hareket sensörü var. Normal yüzünü ters çevirince infrared deaktif okuyor. Klavye kısmına geçiyor. Klavye ise infrared yerine radyo dalgalarıyla haberleşiyor. Bunu klavyedeki küçük ok tuşları ile başka odadan kanal değiştirerek test edebilirsiniz :)

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fenman

Yeni Üye
25 Ağu 2018
7
36
Merhaba arkadaşlar, bu TV'nin 55 inç olanını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve genel anlamda son derece memnunum.

Input lag konusunu merak edenler olduğunu gördüm ve açıklığa kavuşturmaya geldim :) Tn panelli dizüstümü hdmi aracılığıyla TV'ye bağlayıp test ettiğimde 30-40 ms arası bir input lag ölçtüm. TV'yi genelde xbox one s konsol ile kullanıyorum ve input lag konusunda çok başarılı, hatta öyle ki oyun modunu seçmeye ihtiyaç dahi duymuyorum. Sürekli ISF modunda kullanıyorum.

Dileyen olursa kalibrasyon ayarlarımı da paylaşabilirim, oldukça gerçeğe yakın renkler elde ettiğimi düşünüyorum.

Ancak benim panelle ilgili şöyle bir sorunum var. Bu benim TV ye has bir durum mu yoksa pus7303 lerde genel olarak var olan bir durum mu bunu öğrenmek istiyorum. Gri rengin bazı tonlarında görüntü titreme yapıyor. Bu da çok dikkatli izlemeniz durumunda fark ediliyor.

Bunun için 55pus7303 sahiplerinden ricam şu videoyu izlemeleri:

TV'nin youtube uygulamasına girip "8k black level test" yazarsanız da bu videoya ulaşabilirsiniz. Bu videodaki gri kareleri tek tek incelediğinizde bazı karelerde titreme görecek misiniz bakalım? Tüm pus7303 lerde mevcutsa endişe edecek bir durum yok demektir ancak görüntüde titreme, elektriksel bir sorun veya komponent gevşekligine işaret olabileceği için ilerde daha büyük sorunlar yaşamaktan korkuyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

C Çevrimdışı

c_a_l_99

Yeni Üye
25 Ağu 2018
3
33
[HIDEREPLYTHANKS][/HIDEREPLYTHANKS]
Merhaba arkadaşlar, bu TV'nin 55 inç olanını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve genel anlamda son derece memnunum.

Input lag konusunu merak edenler olduğunu gördüm ve açıklığa kavuşturmaya geldim :) Tn panelli dizüstümü hdmi aracılığıyla TV'ye bağlayıp test ettiğimde 30-40 ms arası bir input lag ölçtüm. TV'yi genelde xbox one s konsol ile kullanıyorum ve input lag konusunda çok başarılı, hatta öyle ki oyun modunu seçmeye ihtiyaç dahi duymuyorum. Sürekli ISF modunda kullanıyorum.

Dileyen olursa kalibrasyon ayarlarımı da paylaşabilirim, oldukça gerçeğe yakın renkler elde ettiğimi düşünüyorum.

Ancak benim panelle ilgili şöyle bir sorunum var. Bu benim TV ye has bir durum mu yoksa pus7303 lerde genel olarak var olan bir durum mu bunu öğrenmek istiyorum. Gri rengin bazı tonlarında görüntü titreme yapıyor. Bu da çok dikkatli izlemeniz durumunda fark ediliyor.

Bunun için 55pus7303 sahiplerinden ricam şu videoyu izlemeleri:

TV'nin youtube uygulamasına girip "8k black level test" yazarsanız da bu videoya ulaşabilirsiniz. Bu videodaki gri kareleri tek tek incelediğinizde bazı karelerde titreme görecek misiniz bakalım? Tüm pus7303 lerde mevcutsa endişe edecek bir durum yok demektir ancak görüntüde titreme, elektriksel bir sorun veya komponent gevşekligine işaret olabileceği için ilerde daha büyük sorunlar yaşamaktan korkuyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bazı karelerde var ancak panelden mi göz yanılmasi mi anlamak güç. Bariz olmasa da belli belirsiz var. Bi kareye odaklanınca diğerleri titriyor gibi. Göz yanılmasi olabilir

M Çevrimdışı

maxi_lopez

Yeni Üye
10 Ağu 2018
19
37

Hocam merhabalar, geçmiş olsun öncelikle. Ben de mediamarkt'den 50pus7303 aldım fakat henüz kurdurmadım tv'yi. Kapalı duruyor kutusunda. Almadan önce de sizin yorumlarınızı okumuştum ve gayet memnundunuz. Büyük şanssızlık olmuş gerçekten ekrana toz girme işi. Sıfır televizyonun içine nasıl toz girer, hadi girdi diyelim Philips'in bunu kabul edip tv'yi geri almaması, böyle şeyler olabilir demesi inanılır gibi değil gerçekten. Çok şaşırdım açıkçası. Sizin mesajınızı okuduktan sonra ciddi şekilde tereddütte kaldım. Belki kronik sorunda olabilir bu durum bilemiyorum. İade etmeyi düşünüyorum tv'yi ciddi şekilde. Son durum nedir acaba?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam merhabalar, geçmiş olsun öncelikle. Ben de mediamarkt'den 50pus7303 aldım fakat henüz kurdurmadım tv'yi. Kapalı duruyor kutusunda. Almadan önce de sizin yorumlarınızı okumuştum ve gayet memnundunuz. Büyük şanssızlık olmuş gerçekten ekrana toz girme işi. Sıfır televizyonun içine nasıl toz girer, hadi girdi diyelim Philips'in bunu kabul edip tv'yi geri almaması, böyle şeyler olabilir demesi inanılır gibi değil gerçekten. Çok şaşırdım açıkçası. Sizin mesajınızı okuduktan sonra ciddi şekilde tereddütte kaldım. Belki kronik sorunda olabilir bu durum bilemiyorum. İade etmeyi düşünüyorum tv'yi ciddi şekilde. Son durum nedir acaba?

Aslında bu PHILIPS markasına özgü bir yaklaşım değil.

Kurumlar, Devletlere kabul ettirebildikleri ölçüde bir çok şeyi KRİTER DAHİLİNDE zırhı altına almaya çalışıyor, en temel sorun bu.

Teknolojisi gereği panellerin HAVA ile irtibatları vardır ve HAVA nın olduğu ortamlarda maalesef yabancı cisimler de olabiliyor.

Kırsal bir bölgede olmam nedeniyle panellerin içerisinden minicik sinekleri temizliyorum çoğu zaman.
Bölge halkı bu sineğe garip bir isim söylüyor ama ben telaffuz edemiyorum, gümücine gibi bir şey diyorlar lakin sineklik tel, sinek kovucu vs fayda etmiyor. Evimin pencereleri sineklikli, Buna rapmen pencere açmamak için klima çalıştırıyorum akşamları serin olmasına rağmen. Klimalı ortamda pencereler kapalı, İnanamazsınız arkadaş yine de tavanda lambanın yandığı yerde mutlaka bu meretlerden oluyor.

Bu meretlerin derdini evde çektiğim yetmezmiş gibi bir de meslek hayatımda çekiyorum zira tüketiciler sizler gibi haklı olarak isyan ediyor. Panellerin polarizer katmanları arasındaki hava ile irtibat, ister istemez toz İS ve bu minicik yaratıkların içeri girmesine neden oluyor, özellikle UV ışık kendilerine büyük bir çekim kaynağı zira evimde LED ampuller kullanıyorum, TV de de led aydınlatma var malumunuz.

Diyeceğim o ki, tozdur girer, önemli olan kurumların yaklaşımlarıdır :ok

Geri
Üst Alt