Peugeot 207 Multimedya Onerisi

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Kendi aracının soğutmasına güveniyorum.
Ayrica sanzıman su ve hava soğutmalı :kiskis
yağ bakımlarını 10bin km olmadan Luqui Moly marka yağla yaparım.
her 5bin km hava filtresi değiştiririm.

Sota, senin şanzıman kodu ne?
6T45 falansa 😵‍💫
Lanet girsin o şanzımana :gul

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Sota, senin şanzıman kodu ne?
6T45 falansa 😵‍💫
Lanet girsin o şanzımana :gul
6T40 GEN3, tasarım olarak aynı tek farkı tahrik zincirinin kesiti. 6T40 1'' , 6T45 1.25''
Buna bağlı olarak arada 50nm tork kapasitesi farkı var.

hayırdır insallah ne yaşadın bu şanzımanlı ağırbaşlı ve uzun ömürlü sanzımandır.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Opel İnsignia 1.6T 170lik var.
Ooo makinacısın demek
Benim de eğitim durumu Lise Motor Meslek , Üniversite Otomotiv Öğretmenliği.

Forumda otomobil konusu pek açılmadığından bu konulara hiç değinmedim.

Motor tasarım olarak kabaca -40 +50 derece arasında çalışacak şekilde dizayn edilir.
kimi yerden yüksek kimi yerde alçak basınca maruz kalır.
bu sebeple optimum ayarla piyasaya sürülür.

Misal benim aracın kodu A16XHT 170HP
aynı motor, farklı turbo ve ecu kombine edilerek A16SHT olarak piyasaya sürülmüş 200HP

200HP motoru güvenli sınırlar içinde kalarak 230HP olarak modifiye edip kullanan kullanıcılar var.
Evet hocam, Anadolu Teknik Lisesi makine çıkışlıyım. 4+1 yıllık liseydi, son sene gitmemeyi tercih ettim. Bizim zamanımızda katsayı engeli olduğu için, ''Mühendis olamıyorsam başlarım öyle işe !'' dedim ve farklı bir kulvara yöneldim. 18 kişilik sınıfımızdan sanırım sadece 2 kişi alanı dışında işlerle uğraşıyor. CNC Freze Operatörlüğü belgem bile duruyor halen 😃

Yazdıklarından anladığım kadarıyla soft modifiyenin zararı yok diyorsun. Atmosferik araçlarda mekanik revizyon olmadan güç elde etmek zor oluyor fakat turbo olunca işler değişiyor, sadece yazılım bile fark yaratıyor. Bu aracı sattığımda, eğer elektrik yaygınlaşmamış olursa muhtemelen benzine döneceğim. Turbo benzinliler yaygınlaşınca, yakıt tüketimi konusunda dizel ile arada çok fazla fark kalmadı. Benim aracım şehir içinde 6 lt civarı yakıyor. Zaten THP versiyonu da sakin kullanımda 6-7 lt civarı yakıyor. Bu durumda dizelin benim için çok anlamı kalmıyor.

eketen eketen, Bana Bursa'da yazılım atacak bir yer lazım. Çoğunun Bursa'da şubesi mevcut. Araştırıyorum bakalım.

Bu yola girmişsen kolay gelsin, “küçük bir yazılım bana yeter” mazide kalan hoş bir sada olacak, emin ol. :hihi
Yok yaw, bu araçta daha ilerisine gitmem. Onunla uğraşacağıma üzerine biraz ekler THP motorlusunu alırım :hihi

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Evet hocam, Anadolu Teknik Lisesi makine çıkışlıyım. 4+1 yıllık liseydi, son sene gitmemeyi tercih ettim. Bizim zamanımızda katsayı engeli olduğu için, ''Mühendis olamıyorsam başlarım öyle işe !'' dedim ve farklı bir kulvara yöneldim. 18 kişilik sınıfımızdan sanırım sadece 2 kişi alanı dışında işlerle uğraşıyor. CNC Freze Operatörlüğü belgem bile duruyor halen 😃

Yazdıklarından anladığım kadarıyla soft modifiyenin zararı yok diyorsun. Atmosferik araçlarda mekanik revizyon olmadan güç elde etmek zor oluyor fakat turbo olunca işler değişiyor, sadece yazılım bile fark yaratıyor. Bu aracı sattığımda, eğer elektrik yaygınlaşmamış olursa muhtemelen benzine döneceğim. Turbo benzinliler yaygınlaşınca, yakıt tüketimi konusunda dizel ile arada çok fazla fark kalmadı. Benim aracım şehir içinde 6 lt civarı yakıyor. Zaten THP versiyonu da sakin kullanımda 6-7 lt civarı yakıyor. Bu durumda dizelin benim için çok anlamı kalmıyor.

eketen eketen, Bana Bursa'da yazılım atacak bir yer lazım. Çoğunun Bursa'da şubesi mevcut. Araştırıyorum bakalım.

Yok yaw, bu araçta daha ilerisine gitmem. Onunla uğraşacağıma üzerine biraz ekler THP motorlusunu alırım :hihi
Bu okullardan mezun olup o branşta devam eden sayısı bir elin parmağını geçmez. Bende buna dahilim.
eğerki aracın bakımlıysa soft yazılımdan korkma ama müsait zaman aracının turbo milini kontrol et çok fazla boşluk varsa yani fazlaca yanal hareket yapıyorsa başına iş açabilir.

6-7litre mi :haha1 ben uzun yolda dahi o rakamları göremiyorum (sakin kullanırsam belki)

sehirdışı 8lt
sehiriçi 11lt

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
6T40 GEN3, tasarım olarak aynı tek farkı tahrik zincirinin kesiti. 6T40 1'' , 6T45 1.25''
Buna bağlı olarak arada 50nm tork kapasitesi farkı var.

hayırdır insallah ne yaşadın bu şanzımanlı ağırbaşlı ve uzun ömürlü sanzımandır.

P700 ile başladı aşkımız. 😁

Komple selenoidler değişti, filtre değişti, balatalar değişti, beyin değişti. Yine aynı terane. Servise girmeden olmayacak gibi. Servis de ‘o abim, anamın nikahı vardı hoş geldin’ havasında.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Ciddi mağdur var burada. Çok faydalı olur diye düşünüyorum. Sadece benim bildiğim bile o kadar çok insan var ki bundan sebep aracını satan. Chevrolet gurubu, astra derken…
Bu sorunla ilgili başlık talebimde ciddiydim.
Başından geçeni yaz ben bildiklerimi ekleyeyim ortaya güzel kaynak çıkacağını düşünüyorum.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Bu okullardan mezun olup o branşta devam eden sayısı bir elin parmağını geçmez. Bende buna dahilim.
eğerki aracın bakımlıysa soft yazılımdan korkma ama müsait zaman aracının turbo milini kontrol et çok fazla boşluk varsa yani fazlaca yanal hareket yapıyorsa başına iş açabilir.

6-7litre mi :haha1 ben uzun yolda dahi o rakamları göremiyorum (sakin kullanırsam belki)

sehirdışı 8lt
sehiriçi 11lt
Evet hocam, araca elimden geldiği kadarıyla bakmaya çalıştım. Sadece görsel ve mekanik olarak modifikasyon yok, fabrikadan çıktığı gibi. Şu ana kadar kız birader ile ortak kullandığım için herhangi bir şey yapmamıştım. Çünkü arada sırada park ederken tamponu falan sürtüyor 😊

Şehiriçi 11 lt çok yüksek bir tüketim değeri, sanırım araç çok ağır olduğu için fazla yakıyor. Insignia nerden baksanız 1.700 kg vardır. 207 THP çok az yakıyor, aşağıdaki videoda, 9:45'te arkadaş yakıt tüketiminden bahsetmiş; maksimum 7 lt. Üstelik bu araç 240 hp 😄

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Evet hocam, araca elimden geldiği kadarıyla bakmaya çalıştım. Sadece görsel ve mekanik olarak modifikasyon yok, fabrikadan çıktığı gibi. Şu ana kadar kız birader ile ortak kullandığım için herhangi bir şey yapmamıştım. Çünkü arada sırada park ederken tamponu falan sürtüyor 😊

Şehiriçi 11 lt çok yüksek bir tüketim değeri, sanırım araç çok ağır olduğu için fazla yakıyor. Insignia nerden baksanız 1.700 kg vardır. 207 THP çok az yakıyor, aşağıdaki videoda, 9:45'te arkadaş yakıt tüketiminden bahsetmiş; maksimum 7 lt. Üstelik bu araç 240 hp 😄

kilo faktörü + 255 lastik tabanı + tork konvertörlü sanziman = 11litre.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

240 hp 7 lirre maximum!

Bence kim ne iddia ederse etsin bunun imkanı yok. 7 litreye iner mi iner. Ama max 7 lt hiç mümkün değil. Bu arkadaş aracı bana getirsin, bak 17 litreyi görüyor mu görmüyor mu! 😁 1.0 tsi bile max dediğin zaman nerelere varıyor. Bir benzinli motorda turbo varsa maksimum kavramının ucu açık.

Geri
Üst Alt