Abi selamlar. Bir süre cevaplara gecikeceğime dair birkaç mesaj attım ama forum sirkülasyonu yüksek tabi kayboluyor arada.
360usd meselesini daha önce açıklamıştım, evet kaynağında çok ucuz lakin tekil gönderim yapmıyorlar, parayı peşin alıyorlar, kırık durumunda sorumluluk üstlenmiyorlar vs vs çok sıkıntılı bir süreç.
Ben kurumsal kanaldan irtibat kurdum birey dışında avantaj olur mu diye lakin zaten adamlar 500 1000 7000 gibi adetlerle satış yaptığı için çok da değerli olmuyoruz onların gözünde.
Aynı model değil ancak aynı inch değerinde 18 li paket halinde sevk ediyorlar. Aynı zamanda onlar 360usd dese de elinize geçiş rakamı ülkemizdeki vergi sistemi nedeniyle öyle değil maalesef. Yani ülkemizde perakende hizmeti halen bu nedenlerle sağlıklı verilemiyor bu malzeme gurubunda yalnız inanıyorum ki 2 3 yıla kadar güvenli teslimat garantisi ile yurt içinde tekil satışlar da yapılacak. Halihazırda mesela 32" opencell 2. Onur iş hanından bu gün bile gitsen alırsın ama orada 32usd, bizde 750tl ?
Daha büyük ekranları da yakın gelecekte bulacağız ancak Türk işi fiyatlar ile.
Yine de servislerin verdiği fiyattan daha ucuz olacaktır .
Kod meselesine gelince.
Mesela LG yerine AUO panel taktık biz, zira LG nin belli modellerde aynen Vestel gibi karma panel kullandığını biliyoruz. Cof board kodlarının tutması yeterlidir.