Panel Tamiri Hakkında Bilmek İstedikleriniz, Panel Nasıl Tamir Edilir?

G Çevrimdışı

Gökhan G.

Aktif Üye
25 Eki 2018
66
25
Getir kardeşim birlikte söker, arıza tespitini yaparız :ok
Merhabalar Adem Abim, perşembe günü Köyceğiz'e gelip yanımda televizyonu da getireceğim. Ama sonrasında televizyonu sana ben değil Eniştem getirecek çünkü ben İstanbul'a dönmek durumundayım maalesef. Gelmeden önce televizyonu bir fotoğraflayıp sana sormak istedim. Tamiri olur mu, yaptırmaya değer mi gibisinden. Sana zahmet, çözümü var mıdır, ortalama çıkacak rakam sence nedir, eğer belirtebilirsen çok memnun kalırım. Saygılarımla,

WhatsApp-Image-2020-07-07-at-01.54.29.jpg
WhatsApp-Image-2020-07-07-at-01.54.28.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar Adem Abim, perşembe günü Köyceğiz'e gelip yanımda televizyonu da getireceğim. Ama sonrasında televizyonu sana ben değil Eniştem getirecek çünkü ben İstanbul'a dönmek durumundayım maalesef. Gelmeden önce televizyonu bir fotoğraflayıp sana sormak istedim. Tamiri olur mu, yaptırmaya değer mi gibisinden. Sana zahmet, çözümü var mıdır, ortalama çıkacak rakam sence nedir, eğer belirtebilirsen çok memnun kalırım. Saygılarımla,

WhatsApp-Image-2020-07-07-at-01.54.29.jpg
WhatsApp-Image-2020-07-07-at-01.54.28.jpg
Günaydın Abim. ES serisi ve muhtemelen 6-7 mi bu acaba?

G Çevrimdışı

Gökhan G.

Aktif Üye
25 Eki 2018
66
25
Kronik hastalık ne yazık ki, yedek parçasını bulmak da oldukça sıkıntılı. Kurtardığım modeller olmakla birlikte iade ettiklerim de çok ne yazık ki :(
Anladım Adem Abim. Parça tedarikçide yok, çıkma bulursak ancak olur gibi herhalde :(( Ben de ona göre İstanbul'dan arabaya yükleyip getirecektim. Peki hiç mi fiyat verebilme durumumuz yok ? Parçayı bulduğumuz kişiye göre çok değişken olur onu anlıyorum. Benim için en maksimumu önemli, 1000-1200 lira civarlarını çok geçer mi acep ?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Anladım Adem Abim. Parça tedarikçide yok, çıkma bulursak ancak olur gibi herhalde :(( Ben de ona göre İstanbul'dan arabaya yükleyip getirecektim. Peki hiç mi fiyat verebilme durumumuz yok ? Parçayı bulduğumuz kişiye göre çok değişken olur onu anlıyorum. Benim için en maksimumu önemli, 1000-1200 lira civarlarını çok geçer mi acep ?
ES serileri ve aynı zamanda D serileri pek de bulaşılmak istenen paneller değil o nedenle kullanılan malzeme çok pahalı olmasa da process time denen işlem süreci oldukça uzun ve zahmetli olduğu için onarım ücreti yüksek tutuluyor. Kaldı ki panel kırılma riski de her zaman olduğu gibi üstlenilmiyor. Yine ES serilerinden 55'' olanın paneli Samsung stoklarında dahi olmadığı için bir tüketicimize ücretli değişim yaptırmıştım.

Çalıştığı süre zarfında çok kral tv dir ancak arızası böyle kök söktürür.

Kurtardıklarıma çok sevinirim ne yalan söyleyeyim. :)

Karar sizin, bahsettiğiniz limitleri geçmez hatta yedek parça süreci çok üzmez ise duruma göre o fiyatlara çıkmaz dahi.

Ancak ne olursa olsun her zaman belirttiğim üzere önümde olmayan ürün ile ilgili kesin bilgi vermem mümkün olmaz :ok

H Çevrimdışı

hamur

Yeni Üye
22 Ağu 2019
39
42
10 senelik 32es5700 var. pırıl pırıl gosteriyo ips panel. okuyunca şimdi kronik parça sıkıntısını elden çıkartsammı sağlamken dedim:)

R Çevrimdışı

Rem1903 

Yeni Üye
20 Tem 2020
26
38
Adem Helvacı Adem Helvacı

Hocam selamlar, garantisi devam eden Vestel 55ua8300 cihazımda hem tozlanma hemde yanlış anlamıyorsam hayalet ekran sorunu var, servis bugün gelip aldı, merak ettiğim şey, onarılabilir bir sorun mu bu? Onarılırsa tekrar riski nedir?

IMG_20200721_002331984a1c322b80f539.jpg

IMG_20200720_2245427c85ab4d3b7c1557.jpg

Anlaşılır olsun diye fotoğrafları ekledim, ilk fotoğraf orijinal görüntü, ikinci fotoğraf ise görüntü değiştikten sonra ekranda kalan iz görüntüsü, 3.fotoğraf ise ekran altı lekeleri. Araştırdığım kadarıyla ekranı temizlemek kolay ama diğer sorunla ilgili bir sonuca ulaşamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20200721_00230504f6d914eb3c0e38.jpg

2. Fotoğraf çıkmamış yeniden yükledim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı

Hocam selamlar, garantisi devam eden Vestel 55ua8300 cihazımda hem tozlanma hemde yanlış anlamıyorsam hayalet ekran sorunu var, servis bugün gelip aldı, merak ettiğim şey, onarılabilir bir sorun mu bu? Onarılırsa tekrar riski nedir?

IMG_20200721_002331984a1c322b80f539.jpg

IMG_20200720_2245427c85ab4d3b7c1557.jpg

Anlaşılır olsun diye fotoğrafları ekledim, ilk fotoğraf orijinal görüntü, ikinci fotoğraf ise görüntü değiştikten sonra ekranda kalan iz görüntüsü, 3.fotoğraf ise ekran altı lekeleri. Araştırdığım kadarıyla ekranı temizlemek kolay ama diğer sorunla ilgili bir sonuca ulaşamadım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20200721_00230504f6d914eb3c0e38.jpg

2. Fotoğraf çıkmamış yeniden yükledim.
Opencell değişikliği %99 diyorum. marka model fark etmeksizin günümüz teknolojilri yüksek özellikli ancak düşük dayanıklılıktadır. Bu nedenle uzun garantili ürünler almak, evi sigortalatmak ve aklımıza gelen her tedbiri almak ile mükellefiz tüketiciler olarak.

R Çevrimdışı

Rem1903 

Yeni Üye
20 Tem 2020
26
38
Opencell değişikliği %99 diyorum. marka model fark etmeksizin günümüz teknolojilri yüksek özellikli ancak düşük dayanıklılıktadır. Bu nedenle uzun garantili ürünler almak, evi sigortalatmak ve aklımıza gelen her tedbiri almak ile mükellefiz tüketiciler olarak.
Adem hocam, ben anlamıyorum bu opencell bordingcell falan bunun tamiri mümküm değil, değişiklik dediğinize göre, sanırım garanti kapsamında olan birşey bu? Zira ürünün garantisi devam ediyor, haklarımı bilmek açısından soruyorum, bunun serisi vs var mı? Benim televizyonum için uygun serisi vs yoksa standart bir parça mı bu opencell dediğiniz şey?
Yarın aradıklarında bu parça elimizde yok denilmesi gibi bir durum yaşar mıyım yani?

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
Adem hocam, ben anlamıyorum bu opencell bordingcell falan bunun tamiri mümküm değil, değişiklik dediğinize göre, sanırım garanti kapsamında olan birşey bu? Zira ürünün garantisi devam ediyor, haklarımı bilmek açısından soruyorum, bunun serisi vs var mı? Benim televizyonum için uygun serisi vs yoksa standart bir parça mı bu opencell dediğiniz şey?
Yarın aradıklarında bu parça elimizde yok denilmesi gibi bir durum yaşar mıyım yani?
stokta yoksa cihazınız değişim olur garanti dahili.merak etmeyin bu kadar kasmayın.

R Çevrimdışı

Rem1903 

Yeni Üye
20 Tem 2020
26
38
stokta yoksa cihazınız değişim olur garanti dahili.merak etmeyin bu kadar kasmayın.
Kasmayınlık durum yok ki, sonuçta para verip aldığımız ürün, acemiliğimizden yine kandırılmayalım, ek külfet altına girmeyelim diye öğrenmek istiyorum. Her firmanın yaklaşımı farklı sonuçta, ne ile karşılaşabileceğimi bilirsem ona göre pozisyon alırım bende.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
servis görselleri teknik desteğe iletir. teknik destek den gelen cevaba göre işlem yapar panel süreci biraz uzun sürer sabır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Tamiri mümkün zira bu işi yapıyorum zaten.
Hiç kimse bilmese de, Yurt dışından gelen panellerin %30 u da tamir edilmiş paneller zaten. Kırık olmadıkça umut var demektir panel işinde.

Sizin tv özelinde elbette serisi kodu vs var ancak bu size paylaşılabilecek bir şey değil. Ürün zaten garanti kapsamında, Yetkili servis sitem kayıtlarından o tv nin panel kodunu çıkartır merkeze iletir merkez sistem girişinden uygun paneli sevk eder ve servis yenisini takar. Sizden çıkan panel üretici firmaya geri döner, onlar tamir eder yeniden piyasaya sürer vs vs döngü böyle ilerliyor.

Garantisi bittiğinde eğer yetkili servisten hizmet alırsanız işleyiş aynı, Bizim gibi özel panel merkezlerinden hizmet alırsanız tv kayıtları bizdekilerde board nr üzerinden ilerler.

Geri
Üst Alt