ÖTV KDV Zam Şov

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
ötv bizi hep öpecek. anadolu irfanı öyle seviyor çünkü. 2.5 litre kola 43 lira olmuş. özel olan iletişime (her şey yani, bakmayın adı özel, kendi çok vurucu bir arkadaş) zam bekleniyor. yok öyle telefonla konuşurken buz gibi kola içmek. sen istiyor bunu, verecek bolca para.

A Çevrimdışı

ataseven 

Süper Üye
24 Tem 2017
1,975
arkadaşın ailesinden miras kalan eski bir evin elektrik işlerini yaptırmak için bir elektrikçi dükkanına gittik 2 kişi vardı malum olarak gene konu zamlara geldi adamlar terorist chpye oy vereceğime aç kalırım bu zamlar sorun değil diyor.(teyip babaya oy vermişler).açılım sürecini chp yapmıştı değilmi teroristlerle kol kol chp girmişti.izmirin sıcağı beni iyicene bunalttı birde bugünler gittiğim her yerde bu tip insanlarla karşılaşıyorum oynatmaya az kaldı doktorum nerede.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,077
30
ötv bizi hep öpecek. anadolu irfanı öyle seviyor çünkü. 2.5 litre kola 43 lira olmuş. özel olan iletişime (her şey yani, bakmayın adı özel, kendi çok vurucu bir arkadaş) zam bekleniyor. yok öyle telefonla konuşurken buz gibi kola içmek. sen istiyor bunu, verecek bolca para.
Abi ben şeyi anlamıyorum şimdi. Ben küçük yaşlardayken geldi bu ÖTV konusu ve bahsedilen hep "varlıklıya vergi" yada "zenginden al fakire ver" gibi gibi şeylerdi.

• Şimdi cep telefonu kullanmayan mı var da ötv var?
  • Telefon faturalarında neden ÖİV var yani bu da herkese hitap ediyor?
  • Beyaz eşya neden lüks tüketim ürünü? Buzdolabı, çamaşır makinesi lüks mü? Bunlarda neden ötv var?

Çatalda bile ötv var yahu. Bunun Özel Tüketim Vergisi adını taşımasının anlamı kalmadı ki...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
ülen verginin adı faul; "Özel Tüketim Vergisi"
iyi de bunun Türkçesi nedir yahu??

ayrıca alooo hangi devirdeyiz be zenginden al da fakire ver edebiyatımı kaldı gari?
kaldı ki öyle de yapılmıyor,hani yapılsa yalnış ama gerçekten öyle olsa eyvallah diyeceğim

Dini yapılanma ile ve bu konudaki görüşten yola çıksanız yani örneğin ZEKAT kurumunu
çalıştırsanız o bile günümüz şartlarına hiç uymuyor!

bir dünya kalem ÖTV kapsamında! iyide bu kim belirliyor?
ya da günümüz de hangi kalem mal ÖTV de?

"Kozmetik" buna girer sadece ama Kolonya girmez mesela! bunu bile ayırt edemiyorlar
Araba girermi,bence genel de girmez yada soru şöyle olsun,Hacı Murat var bende 74 model
girermi? kesinlikle girmez ama girdi bile:haha1 Merso var ben de girermi veya Maserati olsun
girermi bence yine girmez!

daha onlarca kalemler vardır ve de girmez!

buldukları isim bile hepten yalnış yaw "ÖZEL" yaw abi neyin özeli bu nalet vergi??

Hükümetler diyorki fazla kurcalama kes sesini öde yorum filan da yapma!

alooo yıl 2023 be,yoksa bunlar kendilerini 1823 de filanmı sanıyorlar:hihi

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,491
Bu MTV ek vergi son dakikaya kadar bekleyin. Ödenmiş bir vergiyi bir daha ödeyin demek usulen yanlış. Anayasa mahkemesinden gelecek kararı beklemek gerek iptal edilebilir. Hala orada 4 üye var bunlara teslim olmamış.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
45
Koptuk gidiyoruz😍
1000009890.jpg

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
2,491
Akigo35 Akigo35,
Bide şeye bak kardeşim.
Döviz mevduatı en çok olan illere bak. Geçenlerde okumuştum.
Aksaray, Niğde, konya diye gidiyordu. Bu onlara yarıyor. Dövizleri her gün bankada para üstüne para koyuyor.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
Abi ben şeyi anlamıyorum şimdi. Ben küçük yaşlardayken geldi bu ÖTV konusu ve bahsedilen hep "varlıklıya vergi" yada "zenginden al fakire ver" gibi gibi şeylerdi.

• Şimdi cep telefonu kullanmayan mı var da ötv var?
  • Telefon faturalarında neden ÖİV var yani bu da herkese hitap ediyor?
  • Beyaz eşya neden lüks tüketim ürünü? Buzdolabı, çamaşır makinesi lüks mü? Bunlarda neden ötv var?

Çatalda bile ötv var yahu. Bunun Özel Tüketim Vergisi adını taşımasının anlamı kalmadı ki...
kolada var, gazozda var, var oğlu var. "akp, özel hissettirir." :yeah

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
bu özel vergi nanesi, 99 depreminden sonra, devlete yardım (normal ülkede devletler vatandaşa yardım eder, bizde bu da ters işliyor) amacıyla konuldu. zaten asıl adı deprem vergisi idi halk arasında. sonradan öğrendik ki, kuruş deprem için harcanmamış. yola gitmiş, köprüye gitmiş deyolla. onları zaten yap işlet diye başkasına yaptırmıyorlar mıydı diyene kötü kötü bakıyolar falan. netice olarak, deprem yaralarını saracağız diye, geçici konan vergi, bırakın akldırılmayı, daha çok yüklüyorlar. böyle milleti hangi iktidar bulsa, aynını yapar, geçer yahu. :deli1

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,777
"""Deprem vergilerinin nereye gittiği konusunda Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2011 Van depreminden sonra yaptığı açıklamada toplanan paraların duble yollar, havalimanları ve sağlık harcamalarında kullanıldığını söylemişti""""

Geri
Üst Alt