Olaya seviye atlatmışlar..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Abi ben THH,de kazandım zorunlu olarak iade etmekten vazgeçmek zorunda kaldım 1699.TL aldığım telefon 2500 TL olunca iade etmedim 6 ayda tüketici çok şey kaybediyor. iade etse aynı ününü aynı fiyata alamaz lanet olsun deyip o ürünü yetkili servise tamir ettirip kullanıyor.
İşte tüm bunları öngördük biz zamanında ve Ticaret bakanlığına kaç kere yazdım biliyorsunuz, oradan ses çıkmayınca TBMM ye dilekçe sundum en sonunda.

Biz söylemlerimizde de taleplerimizde de haklıyız kardeşim.

Ekranlara çıkıp ezdiremeyeceeez büzdürmeyeceeez demekle olmuyor, bu para babası şirketlere Devletimizin laf geçlirmesi lazım.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Peki 2500 liralık bir yazıcı aldık, kurduk, kullandık. 13 gün sonra iade etmek istesek edebiliyor muyuz. Neticede sağlık veya hijyen ürünü değil.
Güzel soru şöyle bir cevabı var Yazıcı, iade ve değişim işlemlerinde sarf malzemesi olan kartuş veya toner açılmış ise; kartuş veya toner bedeli düşülerek iade veya değişim işlemi yapılır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Güzel soru şöyle bir cevabı var Yazıcı, iade ve değişim işlemlerinde sarf malzemesi olan kartuş veya toner açılmış ise; kartuş veya toner bedeli düşülerek iade veya değişim işlemi yapılır.

Hah işte olay kartuş fiyatını düşmekle bitmiyor. Yazıcıya kartuşu takıp 13 gün günde 50 sayfa baskı alsan 650 sayfa baskı yapan bir yazıcıda kafalar, atık mürekkep tankları, kafa bekleme istasyonu yani heryer mürekkep olur. Bunu da sıfır cihaz olarak kimseye satamazlar. Böyle bir ürünü de zannediyorum hiçbirimiz sıfır diye almayız.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Eyvallah abi vallahi göreceğiz, çok beklentim var, çekimler dışında bu foto işi oldum olası hep beni cezbetmiştir. Sanıyorum ki ilerleyen zamanda bir tane de DSLR alabilirim ?

İlteriş Yılmaz İlteriş Yılmaz :kas
Adem Abi bilmiyorum muğlada kuruluyor mu bit pazarı bit pazarında çok iyi fotoğraf makinaları bir de onların lensleri çok uygun fiyata

satılıyor bulunuyor eğer muğlada bit pazarı kuruluyorsa git bir dolaş bak çok iyi durumda ikinci el kaliteli elektronik ürünler bulunabilyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
THH tüketici lehine bir içtihatta bulunup mutat kullanımdan bir zarar gelmez diyerek karar verse bu kararların THM'de itiraz üzerine yeniden incelenebileceğini ve aleyhte karara kanaat getirilirse ürün fiyatının üzerinde bedeller ödemek zorunda kalacağımızı hesaba katmak gerekiyor.
Hocam sıkıntı burada başlıyor zaten, Heyetler bu yönde karar alıyor, Sn Hakimler de çok çok çok istisna durum olmadıkça kararları bozmuyor yani tüketici hakkını Devletin eli ile alıyor ki zaten Yönetmelikte ısrarla belirttiğimiz UCU AÇIK ibaresi de burada devreye giriyor.

Ben şimdi 6500tl para verdim kamera aldım, Bunu sadece firmanıneklediği görselleri görerek aldım. Ben hakikaten hayatımda bir kere dahi Eos M50 görmedim, geldiğinde göreceğim.

Şimdi ben kutuyu açmadan Eos M50 yi nasıl göreceğim?

Açtım ve gördüm ki adam (Sallıyorum) geniş lens kullanmış ve foto ile bana kocaman makine göstermiş ama kutudan kibrit kutusu gibi bir şey çıktı. Ne olacak?

Sizin söyleminize göre ben hayatım boyunca bir kibrit kutusuna 6500tl bayılmanın verdiği ıstırapile yaşamak zorundayım.

Burada yine yönetmelik devreye girer ve der ki ''Mal ilanda belirtildiği gibi değilse''

Arkadaş mal ilanda belirtildiği gibi aslında, ama benim fotoda gördüğüm ile elime aldığım ürün arasında bana verdiği his tutmuyor.

Bizler neden bayilerde ürün inceliyoruz? teknik detaylar eyvallah ama bir de şöyle görseline, albenisine, bize verdiği hisse bakmıyormuyuz? E benim bu avantajım yoktu ne olacak şimdi?

O nedenle heyetler kararlarını bu yönde veriyor. Aslında geri dönüş oranlarını da verebilirm ben size isterseniz , O derece düşük yani)

Bir defa işi mahkeeye götüren kurumlar belli, EDŞ ler kesinlikle heyetin kararını her seferinde makhemeye taşır ne olursa olsun, Operatörler de aynı şekilde. Yalnız bunlar dışında kolay kolay işi mahkemeye götüren firma da yok zir aartıkonlar da Hakimlerin tutumlarını biliyor.

Bakınız yeri değil ama anlatacağım anasını satayım, Eşime bir hediye aldım fotoğrafta gördüğüm kadarı ile. Yani fotoya baktım ''oooo süper'' dedim.

Bilinçli bir vatandaş olarak gerekli incelemeleri yaptım, ürünün hijyen ürünü olduğunu bilerek satın aldım. Ürün geldi kapalı ambalaj. Haydi buyur bakalım.

Nasıl göreyim açmadan? mecburen açtım, ürünü görebilmek için de içinden çıkarttım elbette. Bakınız bende kayıtları var ama buraya dökmeyeceğim elbette, adamların ilan ettiği fil ise, bana gelen keçi.

Peki ne oldu biliyormusunuz? Tabi ki iade edemedik, neden? Hijyen ürünü de ondan.

Satıcı burada işin bir yavruluğuna kaçıyor yönetmelikteki maddenin arkasına sığınıyor ve herkese ama istisnasıs herkese aynı şeyi yapıyor ve hiç br şey de olmuyor bu bit yavrusuna.

Yani bakış açıları farklı, o nedenle heyetler yorum hakkı kullanıyor, o nednele heyetler eğri doğru çok büyük ağırlıkla tüketiciden yana tavır alıyor zira ortada bir mağduriyet var ise, bu mağduriyetlerin sayısı 100, tarafları ise 2 ise, bu taraflardan satıcı olan 10, tüketici olana 90 düşüyor bu mağduriyetlerden.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hah işte olay kartuş fiyatını düşmekle bitmiyor. Yazıcıya kartuşu takıp 13 gün günde 50 sayfa baskı alsan 650 sayfa baskı yapan bir yazıcıda kafalar, atık mürekkep tankları, kafa bekleme istasyonu yani heryer mürekkep olur. Bunu da sıfır cihaz olarak kimseye satamazlar. Böyle bir ürünü de zannediyorum hiçbirimiz sıfır diye almayız.
Daha önce hiç yazıcı iade etmedim ama yazıcı satanlar kartuş parasını düşüp iade alırız diyorlar zaten satmıyorlar üreticiye iade ediliyor yada spot olarak satılıyor fabrikada gekli bakım vs yapılıp yeniden piyasaya sürülüyor kartuşlar pahalı olduğu için kimse kolay kolay yazıcı iade etmiyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Usulüne göre tanzim edilmeyen servis raporları da THH veya THM'nin inceleme konusu olabilmektedir. Yanlışların üzerine üzerine gidip düzeltmeye çalışmak şiarımız olmalı Yakup Bey.
Hocam bizim Ülkemizde hiç bir servis raporu usulüne uygun değildir ki.
Savunma belgelerine servis raprou ekliyor firmalar, ''Voltajdan kart yandı değiştirildi sağlam çalışır teslim edildi.''

Hangi voltaj?
Kaç Volt?
Hangi kart?
kartın Hangi bölümü?
Bölümün Hangi komponenti?
Değiştirilen kart nerede?

vs vs

:)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Peki 2500 liralık bir yazıcı aldık, kurduk, kullandık. 13 gün sonra iade etmek istesek edebiliyor muyuz. Neticede sağlık veya hijyen ürünü değil.
Yoruma açık, ben kabul etmem eğer bu bir şikayet dosyası olarak bize gelirse zira olay sadece kartuşun kullanılmış olması değil, sistemdeki tüm KANALLARIn kullanılmış olmasıdır.

O mal o andan itibaren GERÇEKTEN ikinci eldir.

Aynı gün açın, 1 sayfa baskı yapın, aynı gün ve hatt aaynı saat iade etmeye kalkın o mal artık ikinci eldir.

Monitör alın açın bakın iade edin
TV alın açın bakın iade edin
Klavye alın açın bakın iade edin
Bu örnekler çoğaltılabilir ancak Sarf malzemeli ve sistemli çalışan ürünlerde bu durum kabul görmez.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Bu sistemin elle tutulur yanı yok. İster müşteri ister satıcı olsun sistemin adamı olan, arka kapısını bilen, üç kağıda meyleden kimse onun yanında. Yazıcıyı da bildiğim biri vardı o yüzden söyledim. Adam alıyor bir hafta 10 gün üniversite öğrencilerine pdf kitap basıyor sonra iade ediyordu. İşi otomatiğe bağlamış. Satıcılar da aynı. Bunun mal alan değil satan versiyonu. İnsan bozuk olunca bu sistemde yapacak çok şey yok.

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Yoruma açık, ben kabul etmem eğer bu bir şikayet dosyası olarak bize gelirse zira olay sadece kartuşun kullanılmış olması değil, sistemdeki tüm KANALLARIn kullanılmış olmasıdır.

O mal o andan itibaren GERÇEKTEN ikinci eldir.

Aynı gün açın, 1 sayfa baskı yapın, aynı gün ve hatt aaynı saat iade etmeye kalkın o mal artık ikinci eldir.

Monitör alın açın bakın iade edin
TV alın açın bakın iade edin
Klavye alın açın bakın iade edin
Bu örnekler çoğaltılabilir ancak Sarf malzemeli ve sistemli çalışan ürünlerde bu durum kabul görmez.

Gerçekte haklısınız ama sizin gibi düşünmüyorum. Kanun eksiktir, yanlıştır, geliştirilmesi gerekir veya adaletsizdir ayrı konu kanunu uygulamamak ayrı konu.

Burda bana göre yazıcı bilgisayar sarf malzemesi mıdır yoksa değil midir noktası önemli. Genel olarak bakarsak tvyi nasıl fişe takmadan görüntü kalitesini anlayamaz isek yazıcıda da aynı şekilde baskı almadan baskı kalitesini anlayamayız. Yine yazıciyi kullanınca 2. Ele düşüyorsa ise Tv de kullanılmasa bile kutusu açıldığında andan itibaren ikinci eldir. Yazıcıda tüm kanalardan mürekkep geçiyorsa TV de kullanırken tüm kanallardan elektrik geçiyor. Gözle görmüyor olmak ise önemli nokta o zaman klimayı veya süpürgeyi çalıştırınca da birşeyi gözle görmeyiz. Yazıcının sarflari dışında parçaların örnek drum için basabilecegi baskı ömrü var ve azaliyorsa, TV de de LED bar ömrü azalıyor. Aynı şeyi projeksiyon da lamba için de söyleriz.

Bence burada şuan ki kanunlara göre tek nokta sarf mıdır değil midir olmalıdır. Yoksa yoruma girince bende kutusu açılmış ya da değil 14 gün bir saniye dahi kullanılmış ürün almak istemem.

Müşteki Çevrimdışı
22 Ara 2018
414
Hocam bizim Ülkemizde hiç bir servis raporu usulüne uygun değildir ki.
Savunma belgelerine servis raprou ekliyor firmalar, ''Voltajdan kart yandı değiştirildi sağlam çalışır teslim edildi.''

Hangi voltaj?
Kaç Volt?
Hangi kart?
kartın Hangi bölümü?
Bölümün Hangi komponenti?
Değiştirilen kart nerede?

vs vs

:)

Ne yazık ki öyle :) Biraz önce Yakup Bey'le sohbet ettiğimiz üzere yanlışları düzeltmek üzere bir gayeyi yaşam felsefesi edinmeliyiz. Servis raporları da itiraza açıktır. Geçenlerde LinkedIN'de bir bilirkişi "sıvı teması" bahanesiyle tüketici aleyhine hazırlanan servis raporunun ne denli yanlış ve hayali olduğunu görsellerle anlatıyordu.

İtiraz yollarını kullanmaktan çekinmemeliyiz. Yanlış hesap en fazla Bağdat'a kadar gidiyor. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Gerçekte haklısınız ama sizin gibi düşünmüyorum. Kanun eksiktir, yanlıştır, geliştirilmesi gerekir veya adaletsizdir ayrı konu kanunu uygulamamak ayrı konu.

Burda bana göre yazıcı bilgisayar sarf malzemesi mıdır yoksa değil midir noktası önemli. Genel olarak bakarsak tvyi nasıl fişe takmadan görüntü kalitesini anlayamaz isek yazıcıda da aynı şekilde baskı almadan baskı kalitesini anlayamayız. Yine yazıciyi kullanınca 2. Ele düşüyorsa ise Tv de kullanılmasa bile kutusu açıldığında andan itibaren ikinci eldir. Yazıcıda tüm kanalardan mürekkep geçiyorsa TV de kullanırken tüm kanallardan elektrik geçiyor. Gözle görmüyor olmak ise önemli nokta o zaman klimayı veya süpürgeyi çalıştırınca da birşeyi gözle görmeyiz. Yazıcının sarflari dışında parçaların örnek drum için basabilecegi baskı ömrü var ve azaliyorsa, TV de de LED bar ömrü azalıyor. Aynı şeyi projeksiyon da lamba için de söyleriz.

Bence burada şuan ki kanunlara göre tek nokta sarf mıdır değil midir olmalıdır. Yoksa yoruma girince bende kutusu açılmış ya da değil 14 gün bir saniye dahi kullanılmış ürün almak istemem.
Haklıısnız :)

Geri
Üst Alt