ronnie james dio
Aktif Üye
- 14 Haz 2021
- 149
- 55
Vay anasını sayın seyirciler.
İnternet satışlarında hijyenik durumlar haricinde 14 gün içinde istediğiniz şekilde iade edebilirsiniz. Ürünü açtım kullandım ve ihtiyacımı karşılamadı ise ne olacak? Açıp kullanmadan ihtiyacımı karşılayıp karşılamadığını nasıl anlayabilirim?Aslında orada yazılanlar doğru ? elektronik ürünlerde keyfi iade yok diye biliyorum. Yani kargo paketini aldınız açtınız, ürünün paketini açmadan bu noktada bakıp iade edebiliyorsunuz, ama ürün kutusunu koruma bandını yırtıp açarsanız işte burada keyfi iade gidiyor ve servis raporuna ihtiyaç oluyor. Yani ürünü paketinden çıkardığımız anda servis iade raporu ile iade edebiliyoruz.
Bu tarz ürünlerin şubede teslim edilmesi bence tamamen yasaklanmalı, çünkü bu tarz dolandırıcılıklar çok oluyor. Bu şekilde çok cep telefonu dolandırıcılığı oldu, en iyi adreste teslim dolandırıcının evede girip kapıyı açacağı olmaz heralde ?
Ben internet üzerinden alışveriş yapıyorum, örnek olarak cirkelzaag (ahşap kesme) makinesi aldım 1 ay sürem var. Bu sürede istediğim kadar kullanırım ki kullandım, makine çizildi aşındi ama memnun kalmadım. Zaten gelen ürünün içinde iade barkodu ve ekstra iade karton kutusu ile gelir. Siz beğenmezseniz o kağıdı yapıştırır marketlerdeki posta ya verir birsey yapmadan ve ödemeden gidersiniz paranızda yatar ? bu ürünler sitelerde daha düşük fiyata 2. Şans olarak satılır. Alan kişiler daha önce başkasının aldığını memnun kalmadığı için iade ettiğini çok kısa süreli kullanıldığı bilerek alır. Bazı iade edilen şeylerde çizik bile yoktur çok zaman. Ama alan kişi bilir vs. Böyle bir sistem Türkiye için de şart.
Paketi açmamak nedir, memnun kalmamak için aldığın ürünü kullanmak, test etmek gerekir. Bu salakça kutuyu açmayın gibi şeyler delirtiyor insanı ?akigoyu çıldırtan başlığın kilidi kaldırılsın