Deneyim 🔥🔥 Next Start Pro 4K TV Box 2/32 - Yapay Zeka Destekli Lisanslı - 1645 TL 🔥🔥

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
Hiç bir tv kanalı, netflix, youtube vs 120 hz görüntü vermiyor ki hocam.
50/100(Amerika/Japonya için 60/120) bu değer ekranın tarama hızlarıdır!
senin izlediğin her ne ise onlarla zerre alakası yoktur özellikle "panel tip TV" ler de

ancak 60Hz üzerindeki ve taramaya bağlı içerikler de örneğin paneli PC ye bağlarsın
veya panele XBox/PS4/5 bağlarsın o zaman da oyun hızlarına göre 120/145/180 hatta 180Hz lere
kadar bir hız gerekiyor!

ancak bunlar için cihaz destekleyecek+panel destekleyecek(orası biraz sakat tabiki)+kablo da ona göre olacak

ama en önemlisi şudur panelin bütün bu hızları verebilecek yazılımı+donanımı olmalıdır!
işin burası yine karışık çünkü çoğu veremiyor!

Beyler benzer çok soru geliyor ve milletin başta forumlardaki bazı tipler sonra fake satıcı tipler
bilen bilmeyen bir sürü kişi sallıyorlar yaw

bu şuna benziyor;arabamın göstergesi 320Km yazıyor kadranda ama ben basıyorum basıyorum ama bu meret araba
180 den fazlasını çıkamıyor!

senin paneli 120Hz;iyi de oyun larda çuvallıyor,donuyor takılıyor frame atlıyor frame gecikmesi v.s v.s
yahu bu panel ama 120Hz....

yani gösterge de ne yazıyor buna takılmayın ltf!

++

Ancak özellikle PS4/5 veya XBox takacaksınız veya PC(örneğin Desktop) TV ler ama bir şekilde olur
ya da sizi üzer/üzebilir dolayısıyla en sağlamı gidin bir "MONİTÖR" alın bütün bunlar için!
ama VA panelli olup da çakma monitörler var onlardan değil! hem TV hem monitör diye gazlanan
cihazlar var bu da olmaz onlardan VA dan ancak TV olur monitör olmaz!
IPS olacak ve hard-core gamer iseniz zaten adresinizi bilirsiniz,böyle adamlar "TV" filan almaz

++

piyasadaki mevcut panel tip TV leri dikkat edin all-in-one diye gazlıyorlar;önce bu yalan sonra da yalnış
böyle her bir şeyi yapan dünyada panel tip bir ünite yok!
2010 dan önce de sadece Sharp da vardı onun da fiyatı $ 32/32bin den başlıyordu

ben onuda yaparım bunuda yapmak istiyorum her bir şeyi oynarım bağlarım v.s
böyle bir panel tipi yok beyler ama ortaya karışık bir şeyler gelir her bir şeyden yapar ama mükemmel olamaz

Gamer iseniz pro.seviyede v.s TV olmaz bir kere,gidip IPS panelli monitör alacaksınız ama her IPS yine olmaz
PS4/5/XBox içinse TV ler bence idare eder

ancak doğru set etmezseniz HIZ sorunu yaşarsınız!

sonuç olarak bir tane TV alırım iş biter olayı yoktur++

++

stream izleyecekseniz,tv den film dizi cart curt v.s TV ler olur Box larda olur,ama bunlar için BOX çok daha iyidir!
net den izliyorsanız yine mükemmel olamaz,isterse panelin 165Hz olsun markası da alemin kralı olsun
örnek;Amazon/Dizney/NFlix abonesiyseniz 4K içerik için 40/50/80mb-bit yayın beklemeyin zira en
babası bunun 10/14mb-bit dir!!! ya da DVision için 80/120mb-bit hayat da göremezsiniz!

en çok "HDR" izleniyor diyelim iyi de NFlix/Amazon v.s bunu sana ancak 10/14mb-bit sınırıyla verebiliyor çünkü
internet kapasite+trafik+bandwidth v.s derken anca bu kadar oluyor ülen HDR 14mb-bit nasıl olur be:haha1

HDR dedinmi min. 40/50mb-bit "başlar" be sonra çık daha 100 e kadar filan iyide hani nerede bu?
1080p ler bile rezalet 2/3/4mb-bit gibi iyide bir 1080p Bluray disk de bu değer 30/40/50mb-bit gibi!

ancak bence iyi çekim bir 1080p/24fps "film" 10/12mb-bit den verilirse sizin HDR dediğiniz o içerik den ki o 10/14mb-bit
olacaktır en fazla bu durumda 1080p den alacağınız resim kalitesi çok daha iyi olacaktır!

adam UHD/HDR izliyorum diyor ama hangi kalitede izlediğini bilemiyor yaw!

++
Tavsiyem abonelikle "Stream" izliyorsanız L1 Lisanslı tek cihaz AppleTV alın geçin gidin,NVidia Shield de olur ama
benim tavsiyem AppleTV olur,ama "Gaming" de varsa işin içinde o zaman direk NVidia

bu bizim kullandığımız Box larla filan olmaz,acemi iseniz zaten bulaşmayın derim bunlara ya da gidin örneğin
bu şimdi satışta olan cihazı alın takın olmadı bir de iptv alırsınız olay biter

pro.kullanıcı iseniz AppleTV filan almazsınız o zaman rootlu bazı box lar var onu alırsınız KODI üzerinden
premiem debrid hesaplarıyla Stream leri daha da iyi izleyebilirsiniz örneğin adam gibi bir Blray Remux film
100/140GB tutuyor ve Box görüntüsü o zaman AppleTV den iyi oluyor!

iftar vakti yaklaştı,hadi Allah kabul etsin++

N Çevrimdışı

nasty

Yeni Üye
9 Mar 2025
5
49
hocam hangi yorumum?
dün/bugün bir sürü şey yazdım
"GTV" veya L1 Lisanslı Box bana göre değil!
bu cihaz ucuz ve arayanları için bence şimdilik doğru bir tercih+
Merhabalar. 1 tb hdd yi takınca hafiften sapıtıyor cihaz. Adaptörün gerekli gücü veremediğini düşünüyorum. 12v 3 ya da 4 amper alsam cihaza bir sıkıntı verir mi acaba?

Necati_Simsek Çevrimdışı

Necati_Simsek 

Süper Üye
29 Ağu 2018
604
56
Mert Temizer'in incelemesi gelmiş, detaylı, güzel bir inceleme olmuş, göz atın derim 🙂

USB bellekten bir türlü apk dosyası yükleyemedim. Belleği hem FAT32 hem de NTFS olarak formatladım, dosyaları hem klasör içinde hem de klasörsüz belleğin içerisine attım ama bir türlü yükleyemedim. USB belleğin ucunda usb to Type-C çeviri var bununla ilgili olabilir mi? Ancak şöyle bir durum da var, android sisteminin belleğin içerisine oluşturduğu dosyaları görebiliyorum.

C Çevrimdışı

complete

Yeni Üye
3 Ağu 2020
12
41
USB bellekten bir türlü apk dosyası yükleyemedim. Belleği hem FAT32 hem de NTFS olarak formatladım, dosyaları hem klasör içinde hem de klasörsüz belleğin içerisine attım ama bir türlü yükleyemedim. USB belleğin ucunda usb to Type-C çeviri var bununla ilgili olabilir mi? Ancak şöyle bir durum da var, android sisteminin belleğin içerisine oluşturduğu dosyaları görebiliyorum.
Görebilirsin ama bazı APK lar 64 bit işlemci desteğine sahip androidlerde kuruluyor bundan dolayı olabilir, kurulamadı hatası alıyorsun sanırım

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt