Deneyim 🔥🔥 Next Start Pro 4K TV Box 2/32 - Yapay Zeka Destekli Lisanslı - 1645 TL 🔥🔥

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
kısa incelemem, "bu fiyata bu cihaz alınır" cihaz teknik olarak oldukça güzel yani bundan iyisi Şam da kıyısı yaw

-2Gb ddr4 benim alıştığım Box lara göre biraz yavaş geldi bana ancak normal kullanıcılar için sorun olmaz
-"ısınma durumu" 3/4 saat dir açık ılıdı sadece! ama video&game denemedim
-elinize aldığınız zaman bana çok dandik bir kasa ve resimlere de baktığım zaman(incelemede) geldi
bu paraya bu oluyor
-Ethernet/Wifi.5Ghz durumu:şayet Ethernet kablosu bağlıysa,WiFi.5GHz bağlanmıyor!
yukarıda yazmıştım kullandığım diğer 928 li Box larda böyle değil Ethernet bağlı iken de 5GHz dan bağlanabiliyor!
-Kumanda beş para etmez! örneğin mouse özelliği yok air/manual?
ayrıca kumanda tepkimesi bazı uygulamalarda veya bölümlerde LAG li(gecikmeli açıyor)
-cihazı Off yaptıktan sonra yeniden açılma 40sn.
-ben kendi kullandığım uygulamalar dan 11 tane cihaza yükledim bunlar yüklendi
FileManager üzerinden USB den attığım 11 tane uygulama hepsi de yüklendi
ANCAK bazı uygulamalarda Uyarı verdi örneğin Andoid 9/10/11 de kullandığımız bazıları 12 de sanırım
ya çalışmıyor ya da riskli dir deyip uygulamayı kesiyor veya yine de yüklensimi diye soruyor ben evet dedim ve yüklendi

-2Tb HDD(Seagate)NTFS format>>>önce USB2.0 dan bağladım; bir süre bekledi(5sn.kadar)sonra HDD yi gördü ama içini tarayınca
epeyi bir süre bekledi ve açmadı cihazı da Off yaptı!!! sanırım 2Tb desteği yok!
bu arada bu diski Type-C den denedim yine gördü hemen Segate olarak ancak uzun süre taradıktan sonra cihaz Off hale geçti!
belli ki cihaz 2Tb lık ext.HDD yi ne USB2.0 ne de Type-C den tanıyamıyor!

not;ext.HDD yi Type-C den bağlamak için de USB3.0-Type-C uyumlu uçlu adapter vardır ben de

-1Tb HDD(Intenso)NTFS format>>>USB2.0 bağladım ve hemen gördü ve kısa sürede tanıdı! ayrıca Type-C den de hemen tanıdı ve çalıştırdı

--bu arada kumanda dediğim gibi dandik ve gelişmiş tuşlar yok örneğin ben 3 çizgili ve özellikle MXPlayer kullanırken girdiğim
menü için bu gerekli ama yok,filmi açıp oradan üste gelip seçeceksin yani kulağı ters den gösterme bile daha iyi yaw
mouse özelliği olmaması kötü olmuş,yada varmı ben görnedim ülen zaten 10/12 tane tuş var!

şayet bu cihazı bir "MediaPlayer" olarak görüp de bahsettiğim ext.HDD ile kullanmayı hiç tavsiye etmiyorum
yani almayın,ama Stream izleyecekseniz sorun yok GoogleTV/Android.12/L1 Lisanslı Box/ fiyatı da hesaplı diyenlere gider
acemiliği atmak için arayanlara yine gider
belli ki cihaz "stream" için başka bir işe yaramaz

-"resim kalitesi" ise çok iyi yani adamı üzmez
-Audio kısmı benim işim olmadığı için bakmadım,anlamam,bunu AVR/Soundbar kullananlar yapacak

Ama bir root le veya çok gelişmiş bazı markalara bakarak ona göre bir değelendirme yapmak da haksızlık olur!
yani bu paraya mal bu kadar oluyor
++

benim için tek artısı şu oldu;"Type-C" port Video oynatımı yapıyor:ok
umarım firma elemanları bu yazdıklarımızı görüyordur aloooo

1Gb LAN yok! varmı yoksa?
...

tavsiyem; 1xUSB2.0 1xUSB3.0 1xType-C olmazsa olmaz!
Power adapter min.1,5/2A
ve tabiki LAN 1Gb

Son düzenleme:
MKTanyildizi Çevrimdışı

MKTanyildizi 

Yeni Üye
19 Kas 2024
10
Güzel incele emeklerine sağlık. Sadece bu tür ürünlerde yapay zeka denen olaylara pek inanmayın. Basit programlara yapay zeka deyip geçiyorlar.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
Beyler böyle Lisanslı yok GoogleTV cart curt cihazlar benim için kesinlikle değil
senelerdir Root lu ROM lu cihaz kullandığım için bana göre değiş bu işler

-bazı uygulamalarım zaten çalışmadı!
-cihaz Android.12 ve 9/10/11 de ki bazı uygulamalar 12 de çalışmadı!
-SDMaid temizleme programı yükledim,sonra arıyorum ülen nerede bu diye,Apps içinden ulaştım ve çalışmadı
-TVPhoto ücretli programı çalıştı sonra hata verdi sürekli yani o da çalışmadı
-Player olarak kesinlikle kullanışlı değil,ama STREAM için OK dir

kumanda bazı+başka kurulum sıkıntısı yaşattı,RESET attım bu defa tam resetlemedi sanırım zira Etherneti görmedi!
bir daha sıfırladım sonra bir şekilde gördü,Google hesabına girmek ülen amma zormş dedirtti bana
bir anda acemi asker oluverdim.....

Fiyat ucuz olduğu için aldım,kullanamam ben bunu yaw,ayrıca elimdekilerin suyumu çıktı üstelik 928+Root cart curt
maceraya gerek yok

tekrar söylüyorum benim gibilere uymaz sadece,yoksa normal kullanıcı bu fiyata cihaz varsa alsın diyteceğim ama
bu spec. de yoktur

kaldıki ben sadece iptv/media playerpic. viewer bir de YT olarak kullanıyorum bunları,gördüm denedim,bana uymaz
şu anda "satışta" fiyatı neyse yazsın alacak olan göndereyim gitsin,parasını sonra gönderir cihazı alınca++

L Çevrimiçi

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
595
41
İşlemci depolama vb değerlendirme dışında Cihazdan ne bekliyorsunuz bilmiyorum. Açar iptv izlersiniz yada bir usbden film açar izlersiniz. Görüntü kalitesi hoşunuza gittiyse yeter. Android boxları telefon gibi kullanmak istiyenleri pek anlayamıyorum.

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
269
37
İşlemci depolama vb değerlendirme dışında Cihazdan ne bekliyorsunuz bilmiyorum. Açar iptv izlersiniz yada bir usbden film açar izlersiniz. Görüntü kalitesi hoşunuza gittiyse yeter. Android boxları telefon gibi kullanmak istiyenleri pek anlayamıyorum.

Facebook, instagram kuranlar var 🤣

D Çevrimdışı

digiboy2006

Yeni Üye
16 Kas 2021
2
35
kısa incelemem, "bu fiyata bu cihaz alınır" cihaz teknik olarak oldukça güzel yani bundan iyisi Şam da kıyısı yaw

-2Gb ddr4 benim alıştığım Box lara göre biraz yavaş geldi bana ancak normal kullanıcılar için sorun olmaz
-"ısınma durumu" 3/4 saat dir açık ılıdı sadece! ama video&game denemedim
-elinize aldığınız zaman bana çok dandik bir kasa ve resimlere de baktığım zaman(incelemede) geldi
bu paraya bu oluyor
-Ethernet/Wifi.5Ghz durumu:şayet Ethernet kablosu bağlıysa,WiFi.5GHz bağlanmıyor!
yukarıda yazmıştım kullandığım diğer 928 li Box larda böyle değil Ethernet bağlı iken de 5GHz dan bağlanabiliyor!
-Kumanda beş para etmez! örneğin mouse özelliği yok air/manual?
ayrıca kumanda tepkimesi bazı uygulamalarda veya bölümlerde LAG li(gecikmeli açıyor)
-cihazı Off yaptıktan sonra yeniden açılma 40sn.
-ben kendi kullandığım uygulamalar dan 11 tane cihaza yükledim bunlar yüklendi
FileManager üzerinden USB den attığım 11 tane uygulama hepsi de yüklendi
ANCAK bazı uygulamalarda Uyarı verdi örneğin Andoid 9/10/11 de kullandığımız bazıları 12 de sanırım
ya çalışmıyor ya da riskli dir deyip uygulamayı kesiyor veya yine de yüklensimi diye soruyor ben evet dedim ve yüklendi

-2Tb HDD(Seagate)NTFS format>>>önce USB2.0 dan bağladım; bir süre bekledi(5sn.kadar)sonra HDD yi gördü ama içini tarayınca
epeyi bir süre bekledi ve açmadı cihazı da Off yaptı!!! sanırım 2Tb desteği yok!
bu arada bu diski Type-C den denedim yine gördü hemen Segate olarak ancak uzun süre taradıktan sonra cihaz Off hale geçti!
belli ki cihaz 2Tb lık ext.HDD yi ne USB2.0 ne de Type-C den tanıyamıyor!

not;ext.HDD yi Type-C den bağlamak için de USB3.0-Type-C uyumlu uçlu adapter vardır ben de

-1Tb HDD(Intenso)NTFS format>>>USB2.0 bağladım ve hemen gördü ve kısa sürede tanıdı! ayrıca Type-C den de hemen tanıdı ve çalıştırdı

--bu arada kumanda dediğim gibi dandik ve gelişmiş tuşlar yok örneğin ben 3 çizgili ve özellikle MXPlayer kullanırken girdiğim
menü için bu gerekli ama yok,filmi açıp oradan üste gelip seçeceksin yani kulağı ters den gösterme bile daha iyi yaw
mouse özelliği olmaması kötü olmuş,yada varmı ben görnedim ülen zaten 10/12 tane tuş var!

şayet bu cihazı bir "MediaPlayer" olarak görüp de bahsettiğim ext.HDD ile kullanmayı hiç tavsiye etmiyorum
yani almayın,ama Stream izleyecekseniz sorun yok GoogleTV/Android.12/L1 Lisanslı Box/ fiyatı da hesaplı diyenlere gider
acemiliği atmak için arayanlara yine gider
belli ki cihaz "stream" için başka bir işe yaramaz

-"resim kalitesi" ise çok iyi yani adamı üzmez
-Audio kısmı benim işim olmadığı için bakmadım,anlamam,bunu AVR/Soundbar kullananlar yapacak

Ama bir root le veya çok gelişmiş bazı markalara bakarak ona göre bir değelendirme yapmak da haksızlık olur!
yani bu paraya mal bu kadar oluyor
++

benim için tek artısı şu oldu;"Type-C" port Video oynatımı yapıyor:ok
umarım firma elemanları bu yazdıklarımızı görüyordur aloooo

1Gb LAN yok! varmı yoksa?
...

tavsiyem; 1xUSB2.0 1xUSB3.0 1xType-C olmazsa olmaz!
Power adapter min.1,5/2A
ve tabiki LAN 1Gb
şu an aktif olarak ilk çıkan mi box kullanıyorum, 5 tb ve 2 tb hdd ile sorunsuz çalışıyor, sadece çok kullanınca cihaz bazen kilitleniyor ve restart yapmak zorunda kalıyorum, bahsettiğiniz gibiyse next start pro 4k benim işimi görmeyecek herhalde, usb hdd ile kullanmak için hangi cihazı önerirsiniz, hiremco x6 pro çıkmış 4gb ram 128gb hafızalı bu cihaz işimi görür mü acaba?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
şu an aktif olarak ilk çıkan mi box kullanıyorum, 5 tb ve 2 tb hdd ile sorunsuz çalışıyor, sadece çok kullanınca cihaz bazen kilitleniyor ve restart yapmak zorunda kalıyorum, bahsettiğiniz gibiyse next start pro 4k benim işimi görmeyecek herhalde, usb hdd ile kullanmak için hangi cihazı önerirsiniz, hiremco x6 pro çıkmış 4gb ram 128gb hafızalı bu cihaz işimi görür mü acaba?
dün yazdım,2TB HDD yi ne tanıdı nede oynattı tabiki! ancak markasını tanıdı ve taramaya başladı sonuçta tırt oldu yani cihaz OFF a geçti!
USB2.0 dan böyle oldu bir de Type-C ye takıp deneyeyim dedim yine markasını tanıdı taramaya başladı sonra tırt cihaz OFF a geçiyor

ancak 1TB lık HDD yi tanıdı ve taradı ve açtı sorun yok hem USB2.0 hemde Type-C her iki port da çalıştı

not;Type-C den bağladığım zaman yüksek bit-rate+büyük dosya boyutu olan bir filmi sonlara doğru taradım sonra
başlara doğru taradım takılma donma olmadan şak diye geçti:ok
aynı işlemi USB2.0 dan da yaptım biraz gecikmeli de olsa bunu da yaptı sorunsuz

kısaca 1Tb üstü HDD leri tanıyamıyor
++

MiBox hikaye box yaw ayrıca modaso da geçti MiBox mı kaldı gari
zamanında L1 lisansı ayağına böyle bir sürü cihaz çıktı ATV li

yani bu Next kesinlikle senin veya benim gibilerin işine yaramaz,Player olarak zaten ne kumandası gerekli tuşlara sahip
nede bununla player işleri yapamazsın! yani bu cihazı sen unut

not;2/5Tb filan diyorsan buna uyumlu ben Box bilmiyorum spesifik olarak şu olur diye
veya eski bildiğimiz örneğin Zappiti/Zidoo v.s olabilir ama bunu da SADAYS cevaplasın sana

Hiremco filan yerli montaj Box lar bana göre osuruk cihazlar

ayrıca sana bu bahsettiğin 5/2Tb lık HDD ler için güçlü ve bazı özel desteği olan bir cihaz gerekiyor!

yani MiBox a bu ikisini bağlıyorsun da açıyor sorunsuz? bana ilginç geldi
bir tarif ediver nasıl oluyor bu iş zira bende de 1 ve 2Tb lık 2 HDD var

üstelik power adapter olarak da 5Amperlik adaptör var:haha1
zira 1/2 likA ile olmuyorki hem 4A lık hem 3A lık hem de5A lık power var druma göre
takıyorum

++

bir de gördüğüm kadarıyla bu REALTEK işlemciler(son nesil olan) yinede bir AMLogic kadar hızlı stabil değil!!
tercihim hala AML dir örneğin şu anda kullanıyorum zaten örneğin 928 ler:ok

D Çevrimdışı

digiboy2006

Yeni Üye
16 Kas 2021
2
35
valla hocam mi box ta bazı hdd
dün yazdım,2TB HDD yi ne tanıdı nede oynattı tabiki! ancak markasını tanıdı ve taramaya başladı sonuçta tırt oldu yani cihaz OFF a geçti!
USB2.0 dan böyle oldu bir de Type-C ye takıp deneyeyim dedim yine markasını tanıdı taramaya başladı sonra tırt cihaz OFF a geçiyor

ancak 1TB lık HDD yi tanıdı ve taradı ve açtı sorun yok hem USB2.0 hemde Type-C her iki port da çalıştı

not;Type-C den bağladığım zaman yüksek bit-rate+büyük dosya boyutu olan bir filmi sonlara doğru taradım sonra
başlara doğru taradım takılma donma olmadan şak diye geçti:ok
aynı işlemi USB2.0 dan da yaptım biraz gecikmeli de olsa bunu da yaptı sorunsuz

kısaca 1Tb üstü HDD leri tanıyamıyor
++

MiBox hikaye box yaw ayrıca modaso da geçti MiBox mı kaldı gari
zamanında L1 lisansı ayağına böyle bir sürü cihaz çıktı ATV li

yani bu Next kesinlikle senin veya benim gibilerin işine yaramaz,Player olarak zaten ne kumandası gerekli tuşlara sahip
nede bununla player işleri yapamazsın! yani bu cihazı sen unut

not;2/5Tb filan diyorsan buna uyumlu ben Box bilmiyorum spesifik olarak şu olur diye
veya eski bildiğimiz örneğin Zappiti/Zidoo v.s olabilir ama bunu da SADAYS cevaplasın sana

Hiremco filan yerli montaj Box lar bana göre osuruk cihazlar

ayrıca sana bu bahsettiğin 5/2Tb lık HDD ler için güçlü ve bazı özel desteği olan bir cihaz gerekiyor!

yani MiBox a bu ikisini bağlıyorsun da açıyor sorunsuz? bana ilginç geldi
bir tarif ediver nasıl oluyor bu iş zira bende de 1 ve 2Tb lık 2 HDD var

üstelik power adapter olarak da 5Amperlik adaptör var:haha1
zira 1/2 likA ile olmuyorki hem 4A lık hem 3A lık hem de5A lık power var druma göre
takıyorum

++

bir de gördüğüm kadarıyla bu REALTEK işlemciler(son nesil olan) yinede bir AMLogic kadar hızlı stabil değil!!
tercihim hala AML dir örneğin şu anda kullanıyorum zaten örneğin 928 ler:ok
valla hocam mi box ta hdd seçiyor :) 1 tb başka bir hdd var mesela onu görmedi, 2tb maxtor ve 5tb intenso var onları görüyor açıyor, ancak mesela dosyalar arasında gezerken biraz zaman sonra donuyor ve cihazı fişten çekip tekrar takıp açıyorum, acaba ram yada depolama mı yetersiz geliyor o konuda tam emin değilim, o yüzden ram ve depolaması yüksek bir cihaz mı alsam diye düşündüm?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
önce cumanız hayırlı olsun herkesin

++
MiBox bunları yapabiliyorsa helal olsun!
-5Tb lık sanırım harici adaptörlü değilmi? ya da hepsi öyledir diye biliyorum?

sana ilk tavsiyem min. 4 veya 5 Amperlik (5volt) trafo tak,daha sonra her Box da kullanabilirsin

not;çoğu kere bir şekilde reset attırma özellikle fazla güç gerektiren ext.bağlantılar da oluyor
cihazın gücü zaten hikaye yaw power osuruk filan,dediğim şekilde 4/5A lık power takarsan
çoğu sorunlar hatta hepsi gidiyor(denedim senelerce orada biliyorum sonuç;harici çok daha güçlü bir Adaptör gerekiyor)

"YILDIRIM" markası ciddi tavsiyemdir

elimde bunların 5v 3/4/5Amperlik olanları vardır ayrıca 12v içinde 3A lık da vardır
malzeme Çin tabiki ama herifler bu işin adamı dandik 1 dolarlık Çin işi power lar gibi değildir malları

bahsettiğin hız için

-öncelikle Power Adapter
-RAM tabiki
rom la işin olmaz!

sistem(chipset) olarak AML her zaman daha stabil ve hızlıdır
Rockchip/Realtek/AllWinner ben bunları hiç tutamadım

sadece Rockchip ler güçlü hızlı olurdu ama onların da sorunları çok fazlaydı ilallah dedirtiler sonun da

C Çevrimdışı

complete

Yeni Üye
3 Ağu 2020
12
41
H96 Max m9 var bende rk3576 var Google play telefon storu herşey elinin altında kuramayacağın APK yok mali g52 iyi resim üretiyor, okumadığı HDD yok,sorunlar işlemcilerden değil Android'in vasatlığından, görüntü olarakta Android çok sıkıntılı bir işletim sistemi hem işlemcileri hiç ediyor hemde donanımı.

L Çevrimiçi

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
595
41
Şimdi bilmediğim size komik gelebilecek bir soru soracağım. Benim tv 100 hz. Bu cihaz 60 hz ile çalştığı yazılıyor. Ben canlı tv kanalları vs bununla uygulama üzerinden izlediğim zaman 60hz kadar mı görüntü işlenmiş olacak ve tvden tam anlamıyla yararlanamamış olacağım ?

M Çevrimdışı

mu5tafa 

Aktif Üye
17 Haz 2018
269
37
Şimdi bilmediğim size komik gelebilecek bir soru soracağım. Benim tv 100 hz. Bu cihaz 60 hz ile çalştığı yazılıyor. Ben canlı tv kanalları vs bununla uygulama üzerinden izlediğim zaman 60hz kadar mı görüntü işlenmiş olacak ve tvden tam anlamıyla yararlanamamış olacağım ?
Hiç bir tv kanalı, netflix, youtube vs 120 hz görüntü vermiyor ki hocam.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,442
bugün cihazı iade ettim,PTT üzerinden almıştım iade kodu verdiler ücretsiz PTT den yolladım+

ucuz ve özellikle L1 Lisanslı+GTV/Android.12 cihaz arayanlar için gayet uygun+

Geri
Üst Alt