Next kanky Hd açılmıyor?

K Çevrimdışı

kabus22

Kayıtsız / Doğrulanmamış
İki farklı yazılım ,aynı cihaz ama iki farklı yazılım olduğundan oluyor ,genelde rs232 ile açılır(dı) ,açılmayınca şaşırdım.
usta, eski siyah yazılımda böyle bir hata yapılsa dahi rs232 ile düzeliyordu, siyahtan mavi yazılıma geçerken tümü seçilmeden atılan yazılımda çökme veya başka bir sorun çıkıyor rs232 ile düzelmiyor ,arkadaşların yorumlarına göre, mavi yazılımdan daha güncel bir mavi yazılıma geçerken yine aynı hata yapılırsa rs232 işe yaramaya biilirmi veya siyah yazılımdaki gibi rs232 düzelirmi düşüncen nedir ? birde arkadaşlara yaptığın tavsiyeleri denedilermi bu arkadaşlar geri dönüş yapmamışlar olumlu veya olumsuz cevap gelirse başkalarıda bu konuda fikir sahibi olurdu :ok

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
624
usta, eski siyah yazılımda böyle bir hata yapılsa dahi rs232 ile düzeliyordu, siyahtan mavi yazılıma geçerken tümü seçilmeden atılan yazılımda çökme veya başka bir sorun çıkıyor rs232 ile düzelmiyor ,arkadaşların yorumlarına göre, mavi yazılımdan daha güncel bir mavi yazılıma geçerken yine aynı hata yapılırsa rs232 işe yaramaya biilirmi veya siyah yazılımdaki gibi rs232 düzelirmi düşüncen nedir ? birde arkadaşlara yaptığın tavsiyeleri denedilermi bu arkadaşlar geri dönüş yapmamışlar olumlu veya olumsuz cevap gelirse başkalarıda bu konuda fikir sahibi olurdu :ok
Bendeki cihazda bir değişiklik yok, gerçi daha detaylı bakamadım ama cihaz boot işlemini gerçekleştiremiyor, boot kısmında bir sıkıntı var gibi bakalım firma bir kurtarma yazılımı paylaşacak mı?

K Çevrimdışı

kabus22

Kayıtsız / Doğrulanmamış

A A.Bozoğlu

yanlış hatırlamıyorsam 2/4 mb gibi config.ini dosyası verdi usta boot file içine 4mb ismini config.ini olarak deştirip at ve silme yap sonra yazılımı yükle dene bakalım sonuç ne olacak

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
624

A A.Bozoğlu

yanlış hatırlamıyorsam 2/4 mb gibi config.ini dosyası verdi usta boot file içine 4mb ismini config.ini olarak deştirip at ve silme yap sonra yazılımı yükle dene bakalım sonuç ne olacak
4mb olanı denedim sonuç aynı, diğer bir konu yazılımlar genelde 3,5 4mb ama cihazdan loader ile dump aldığımda 2mb bir dosya alıyor. Şuan işteyim eve geçince diğer boot dosyalarında bakarım.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
4mb olanı denedim sonuç aynı, diğer bir konu yazılımlar genelde 3,5 4mb ama cihazdan loader ile dump aldığımda 2mb bir dosya alıyor. Şuan işteyim eve geçince diğer boot dosyalarında bakarım.
Loader ile dump alındığında mutlaka biliyorsundur sevgili alper , dump modunu seçtiğinde üst kısım 0 ,alt kısım 4096 olacak ,ki 4mb dump alsın,ama eğer böyle olduğu halde 2mb dump alıyorsa flashta sıkıntı olmuştur ,4mb lik flash ile dene tekrar ,olmazsa linux virtualbox (debian KDE öneririm) içinden direk config olmadan boot.elf ie önce erase ardından yükleme yap (pl serisi kullanıyorsan debian direk tanıyor rs232yi)

A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
624
Loader ile dump alındığında mutlaka biliyorsundur sevgili alper , dump modunu seçtiğinde üst kısım 0 ,alt kısım 4096 olacak ,ki 4mb dump alsın,ama eğer böyle olduğu halde 2mb dump alıyorsa flashta sıkıntı olmuştur ,4mb lik flash ile dene tekrar ,olmazsa linux virtualbox (debian KDE öneririm) içinden direk config olmadan boot.elf ie önce erase ardından yükleme yap (pl serisi kullanıyorsan debian direk tanıyor rs232yi)
Tmm abi müsait bir zamanda tekrar denerim, yeni eve taşındık malum merkezi sistem tek çanak var, yerleştikçe sağdan soldan çıkıyor biseyler, ? bizim hmm sağ olsun evi yerleştirirken, eline geçeni çocuklara vermiş, alın şu babanızın hurdalarini kömürlüğe koyun diye ne bulduysa atmış kömürlüğe.?
Geçenlerde birsey almaya gittim baktım benim emektarlar orda.
kutusunda hometech 1010NE ve tüner sıkıntılı taplin speeder2 varmış mesela zamaninda almışım bir köşede kalmış.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Tmm abi müsait bir zamanda tekrar denerim, yeni eve taşındık malum merkezi sistem tek çanak var, yerleştikçe sağdan soldan çıkıyor biseyler, ? bizim hmm sağ olsun evi yerleştirirken, eline geçeni çocuklara vermiş, alın şu babanızın hurdalarini kömürlüğe koyun diye ne bulduysa atmış kömürlüğe.?
Geçenlerde birsey almaya gittim baktım benim emektarlar orda.
kutusunda hometech 1010NE ve tüner sıkıntılı taplin speeder2 varmış mesela zamaninda almışım bir köşede kalmış.
Bilsem ,arabayla sizin evin önünden geçerdim ,"hurdacııyyyyyyy, hurdacı geldi hanımlar ,hurdacıyyyy" diye :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili A A.Bozoğlu ;
Yaşlandığımın fotoğrafıdır yukarıdaki bu mesajım ,neden abi dersen ,sana yazarken komşumun "alattin bey ,atmak istemedim" dediği alıcıya yazılım atmaya çalışıyordum ve sunplus yükleyici açıktı ,bende sana yazarken o yükleyiciyi göz önüne alıp da yazmışım iyimi ?
O zaman tekrar edeyim ,eğer dump 2mb çekiliyorsa config de sıkıntı vardır ,olmazdı dersen ,flashta sıkıntı vardır ama ben 2mb config diye düşünüyorum.Hatta şimdi sana yazarken bir yandan da dump alıyorsum şimdi ,birazdan fotoları ekleyeceğim :ok

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Fotolar:
2MB config dosyası ile:

tavsiye-81.png

2Mb lik dump alınıyor,yükleme de öyle olmalı...

tavsiye-82.png

tavsiye-83.png

tavsiye-84.png

8Mb config ile (bendeki flash 8 Mb, 2 numara ile gösterdim )

tavsiye-85.png

8Mb lik dump alınıyor ,yükleme de öyle olmalı:

tavsiye-86.png

Tabii iddia etmiyorum :ok

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
624
Fotolar:
2MB config dosyası ile:

tavsiye-81.png

2Mb lik dump alınıyor,yükleme de öyle olmalı...

tavsiye-82.png

tavsiye-83.png

tavsiye-84.png

8Mb config ile (bendeki flash 8 Mb, 2 numara ile gösterdim )

tavsiye-85.png

8Mb lik dump alınıyor ,yükleme de öyle olmalı:

tavsiye-86.png

Tabii iddia etmiyorum :ok
Emmi aynen dediğin gibi, 2mb dump alma nedeni, boot dosyasından kaynaklanıyormuş. 4mb boot dosyası ile dump alınca dosya boyutuda 4mb oldu. botech 600hd yazlımı atmayı denedim, yazılım yüklendi gibi görünüyor ama açılış logosu yine next ve aynı şekilde kumanda gözünde boot sonrasında 0528 yazıp kalıyor.

Ekran-Goruntusu-164.png

4mb boot config ile tekrar deniyeyim, gerçi 2mb-4mb ile yazılımı alıyor ama düzelmiyor. flashta sorun oldu ise çözümü var mı?

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kabus22

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Emmi aynen dediğin gibi, 2mb dump alma nedeni, boot dosyasından kaynaklanıyormuş. 4mb boot dosyası ile dump alınca dosya boyutuda 4mb oldu. botech 600hd yazlımı atmayı denedim, yazılım yüklendi gibi görünüyor ama açılış logosu yine next ve aynı şekilde kumanda gözünde boot sonrasında 0528 yazıp kalıyor.

Ekran-Goruntusu-164.png

4mb boot config ile tekrar deniyeyim, gerçi 2mb-4mb ile yazılımı alıyor ama düzelmiyor. flashta sorun oldu ise çözümü var mı?
0531 105 1115 nolu whatsapp numarasına Kemal beye gönderin yaptığınız işlemi yazın sorunu anlatın next teknik no su
geri döüş ve çözüm önerisi yaparsalar burdanda paylaşın herkes öğrensin :cool
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birde aldığın yedegi atmayı dene bakalım sonuç ne olacak :ok

Moderatör tarafında düzenlendi:
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
624
0531 105 1115 nolu whatsapp numarasına Kemal beye gönderin yaptığınız işlemi yazın sorunu anlatın next teknik no su
geri döüş ve çözüm önerisi yaparsalar burdanda paylaşın herkes öğrensin :cool
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

birde aldığın yedegi atmayı dene bakalım sonuç ne olacak :ok
Aldığım yedeği atmayı denedim bir değişiklik yok. Kemal bey ve Taner Bey ile fabrikada tanışmıştım, eski adresim fabrikaya çok yakın idi.

Geri
Üst Alt