Mitsubishi ASX Suv araç hakkında

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
arkadaşlar selamlar..

yakın çevresinde veyahut önceden bu aracı kullanmış, bilgi sahibi arkadaşlarımız varsa bu araç hakkında bilgi almak isterim. sanırım artık bir SUV araca geçme vakti geldi ( bütçe dahilinde ) Mitsubishi de bana uygun gibi. ama bilgi edinmek gerekir tabiki.

Seat Leon artık ufak geliyor malum :kas kamptı doğaydı falandı filandı derken araç değiştirmek şart oldu :hmm

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
.

Araç konusuna gelirsek bütçeyi artırabilirseniz seçenek daha fazla olacaktır. Sportage güzel araç, yokuşlarda atmosferik ve kasa ağır olması sebebiyle bayılıyor olması normal, o nedenle yokuşta devirli kullanmak gerekli. Bu durum ASX için de geçerli olacaktır. 1.6 atmosferik sonuçta bir turbolu araç değil. Leon sonrası atmosferik üzebilir. Duster'a burun kıvırıyorsunuz ama o fiyatlara temiz denk gelebilirse 4x4 mutlu edebilir. Yerden yüksek olsa da 4x2'nin kısıtlaması çok. Eğer manuel alacaksanız bari 4x4 olsun, eğer 4x2 olacaksa da bari otomatik olsun düşüncesindeyim uzun süreli kullanacaksanız.
Bu enflasyon seviyesiyle araç kredisi çekmeniz mantıklı olacaktır. Eğer imkanınız varsa üstüne ekleyip 500-600 bandına çıkıp modeli yükseltip km.yi düşürmenizi tavsiye ederim. X-trail, CRV, Rav4 vb araçlar güzel olsa da km 100bini geçti mi ister istemez bakım istiyor ufak tefek km.ye bağlı masraflar açıyor. Bu nedenle ben düşük km alma taraftarıyım.
Maalesef imkan şuan için elvermiyor. Ve 200-300 bin kredi çekmekte çok mantıklı gelmiyor açıkçası. Kendi aracımın değeri ideal binilebilecek bir Suv araca yetmiyor. Bende işte asx gibi ne bileyim sportage gibi araçları kıyaslamaya yolu ile bana uygunluğunu araştırmak istedim ama sanki zor gibi.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Maalesef imkan şuan için elvermiyor. Ve 200-300 bin kredi çekmekte çok mantıklı gelmiyor açıkçası. Kendi aracımın değeri ideal binilebilecek bir Suv araca yetmiyor. Bende işte asx gibi ne bileyim sportage gibi araçları kıyaslamaya yolu ile bana uygunluğunu araştırmak istedim ama sanki zor gibi.
Beklenti meselesi tamamen hocam. Eğer kuru havada gidecekseniz sadece yerden yüksek araç yetecekse size çok memnun kalırsınız. Bagaj hacmi de daha fazla. Ben 2019 corolla sonrası 2017 sandero stepwaye geçtim ve yükseklik konusunda çok mutlu oldum. Tamamen beklenti ile alakalı.

Tavsiyem önyargınızı kırıp duster 1.0 tce lere de bakmanız, gidin en azından bir test sürüşü yapın. Daha yüksek modelli, çok daha düşük km.li alabilirsiniz. 1.0 olmasına da aldanmayın turbo olunca yokuşlarda devir çevirmek zorunda kalmıyor. Yerden yüksekliği de 21cm. Comfort donanımı düşük ama birkaçı sonradan eklenebilir. En azından km nedeniyle çıkabilecek masraflara boşa para vermemiş olursunuz kmyi baya düşürürsünüz.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Alt yapı çok zor. Daha telefon hatlarını yenice yerin altına aldılar. Hibrit altyapısını biz görürmüyüz Orasını da allah bilir 😁

Altyapı meselesi son delik. İnsanları elektrikli araçlara öyle böyle mecbur edecekler. Bu, bakanlığın isminin değiştirilmesinden bile belli. Karbon ayak izi olayı, gelecek vergiler hepsi zemin taşları. Elektrikli araç için altyapı, hızlı şarj sadece uzun yolculuklar için önemli. Şehiriçi kullanımda evden şarj zaten sorun değil. Düşünce eve gelince tak sabaha kadar dolsun düşüncesi. Bugün araç fiyatlarının iki sene öncesine göre neredeyse 5,6 kat artması da bu yüzden. Togg için kapı aralama. Togg ise sadece bir araç değil. Ulaşım ihtiyacını göreceğin bir otomobil değil. Onunla her anını, nereye gittin ne yaptın her şeyini kontrol edecek. Buna çin modeli deniliyor işte. Az biraz komplocu olursan sistemin istemediği yerlere gidemezsin, götürmez bile denilebilir. Bakacağız neler olacak. Fiyatlar makul olsa Hyundai Kona elektrikli çok cazip bir araç. Şehiriçi için mükemmel. 400 km varan menzil ile evden şarjla çok ekonomik. Hele bir de güneş enerjisi kuracak imkan varsa bedava gibi.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Altyapı meselesi son delik. İnsanları elektrikli araçlara öyle böyle mecbur edecekler. Bu, bakanlığın isminin değiştirilmesinden bile belli. Karbon ayak izi olayı, gelecek vergiler hepsi zemin taşları. Elektrikli araç için altyapı, hızlı şarj sadece uzun yolculuklar için önemli. Şehiriçi kullanımda evden şarj zaten sorun değil. Düşünce eve gelince tak sabaha kadar dolsun düşüncesi. Bugün araç fiyatlarının iki sene öncesine göre neredeyse 5,6 kat artması da bu yüzden. Togg için kapı aralama. Togg ise sadece bir araç değil. Ulaşım ihtiyacını göreceğin bir otomobil değil. Onunla her anını, nereye gittin ne yaptın her şeyini kontrol edecek. Buna çin modeli deniliyor işte. Az biraz komplocu olursan sistemin istemediği yerlere gidemezsin, götürmez bile denilebilir. Bakacağız neler olacak. Fiyatlar makul olsa Hyundai Kona elektrikli çok cazip bir araç. Şehiriçi için mükemmel. 400 km varan menzil ile evden şarjla çok ekonomik. Hele bir de güneş enerjisi kuracak imkan varsa bedava gibi.
Eve 220'yi stabil veremiyorlar, o kadar araç aynı anda şebekeden yük çekmek istediğinde sizce n'olur?
TOGG'un ucuz çıkacağını da hiç sanmıyorum.

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Öncelikle ben sizin yerinizde olsam o bütçede yada biraz daha üstüne çıkıp Hyundai ix35 2.0 Dizel 4x4 alırdım.

Hibrit teknolojisi için birkaç kelamda ben yazmak isterim. 3 yıl önce kadar düğünüm için Toyota Corolla Hybrid kiralamıştım, şansıma sıfır araç geldi ve hatırladığım kadarıyla yakıt tasarrufunu yeni olduğu için tam ölçemedim lakin fabrika verileri çok makul olduğunu söylüyor. Yol tutuşu,hızlanması,sessiz çalışması ve multimedyasına hayran kalmıştım.

Yurtdışında Toyota’nın (başka markalarında illaki vardır) tam elektrikli modelleri satılıyor.

Buna ek olarak Hidrojen Yakıt Hücreli modeli olan Mirai 640 küsür km kadar yol yapabiliyor.

Çok rağbet gören diğer tipler “Plug in Hybrid” modeller. Sanıyorum bunların Hybrid modellerden farkı extra olarak elektrik motorunu dışardan şarj edebiliyorsunuz ve benzinli motora göre 50-60% tasarruf sağlayabiliyor. Her marş basmada, frene basmada yine kendi elektrik motorunu şarj edebiliyor ve düz Hybrit modellere göre daha uzun yol gidebiliyor.

Rusya-Ukrayna savaşı gösterdiki dünyadaki enerjide dışa bağımlılık ülkelerin gelecekleri için büyük sıkıntı, yüksek ivmeyle birlikte dünya bu yöne evrilmeye devam ediyor. İmkanı olan arkadaşlar Hybrit modellerle ön yargısız girişsin derim. Hybrid ve Plugib Hybrid modelleri için istasyon gerekmiyor :)

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Beklenti meselesi tamamen hocam. Eğer kuru havada gidecekseniz sadece yerden yüksek araç yetecekse size çok memnun kalırsınız. Bagaj hacmi de daha fazla. Ben 2019 corolla sonrası 2017 sandero stepwaye geçtim ve yükseklik konusunda çok mutlu oldum. Tamamen beklenti ile alakalı.

Tavsiyem önyargınızı kırıp duster 1.0 tce lere de bakmanız, gidin en azından bir test sürüşü yapın. Daha yüksek modelli, çok daha düşük km.li alabilirsiniz. 1.0 olmasına da aldanmayın turbo olunca yokuşlarda devir çevirmek zorunda kalmıyor. Yerden yüksekliği de 21cm. Comfort donanımı düşük ama birkaçı sonradan eklenebilir. En azından km nedeniyle çıkabilecek masraflara boşa para vermemiş olursunuz kmyi baya düşürürsünüz.

Dacia duster/sandero nasıldır hocam? Tavsiye eder misin? Artısı eksisi nelerdir. Biraz daha yüksek araba ihtiyacımız doğdu. Lpg takılır mı bunların turbo benzinlilerine. Duster sanderodan daha mı yüksek. Biri crossover biri suv sınıfı sanırım.

Bagaj ve iç hacminden ötürü duster bize daha uygun gibi

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
O dediğiniz seriye baktım. 800k + olmuşlar. Bizi çoktan aşmışlar. Dacia da az uz değil 600k olmuş. Nolcak nasıl olcak bilmiyorum.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Valla kurlar bi taraftan ötv kdv garabeti bi taraftan, stokçu belası diğer taraftan pandemi çip krizi vs hep bi taraftan üst üste binip araba hayalimizi çöp ettiler. 30binden 600bine. 20 kat artış muazzam. % 2000e mi tekabül ediyor.

Devlet ötvye el atsa bari dicem bu arada sıfır araç almış onca insana haksızlık olacak. 2018de ötvyi sıfırlamışlardı hatta 2019da da devam etmişti orda geriye dönük ötv iadesi vs olmamıştı diye biliyorum.

Velhasıl alamanya bizi kıskanıyah. Dünyayı reptilianlar diil biz yönetiyaah:deli1

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,965
Valla kurlar bi taraftan ötv kdv garabeti bi taraftan, stokçu belası diğer taraftan pandemi çip krizi vs hep bi taraftan üst üste binip araba hayalimizi çöp ettiler. 30binden 600bine. 20 kat artış muazzam. % 2000e mi tekabül ediyor.

Devlet ötvye el atsa bari dicem bu arada sıfır araç almış onca insana haksızlık olacak. 2018de ötvyi sıfırlamışlardı hatta 2019da da devam etmişti orda geriye dönük ötv iadesi vs olmamıştı diye biliyorum.

Velhasıl alamanya bizi kıskanıyah. Dünyayı reptilianlar diil biz yönetiyaah:deli1
Sıfır araç alırken 2 tane daha alıyorsunuz. :hihi

Geri
Üst Alt