I
independent
Süper Üye
- 12 Haz 2023
- 662
- 39
slowfood kediler hazır mama mı yemeli yoksa ev yemeği mi?Hangisi daha besleyici?
Açıkçası insekt proteini ve bunun gıda olarak kullanımı ile ilgili henüz çalışmalar çok yeni. Ürünlerle ilgili ar-ge çalışmalarının uzun süreli yapılmasına yetecek kadar uzun zaman geçmediğini düşünüyorum.slowfood en doğru cevabı verecektir ama şahsi fikrim kaliteli bir mama en iyisidir. Arada kedi için zararlı olmayacak ev yapımı şeyler verilebilir. Ben kısa zaman içinde böcek proteinli tahılsiz mamaya geçeceğim.
Olur. Hepsini kendiniz yapın, hem biz taş yiyelim, hem de hesaplamaları topladığınız bilgilerle yapın değil mi?Mümkünse mamayı kendiniz hazırlayın.!
İçinde koruyucu, renklendirici kimyasallar ne olursa olur hayvanın bağırsak florasını baştan sona değiştiriyor.
Uzun süre profosyonel seviyede balık hobisiyle uğraştım.
Hafta 1/2 defa balıkları sebze yemeye zorlardım.
Yaş mamanın en büyük handikapı, normalde kedi ya da köpek candaşlarda bizim isteğimiz vücutta olabilecek mekanik aşınmaların (Tırnaklardaki taş üzerinde yürüyüşle veya tırmalama tahtaları ile aşınma ve dişlerdeki sert cisimler tüketerek aşınma, tartar-diştaşı oluşumunu önleme) mümkün olduğunca doğal yoldan olmasını istememiz ve sürekli yaş mamanın buna imkan vermemesidir. Eğer bunu sağlayabilecek sert kemik atıştırmalıklar, kemik kaynatıp vermek gibi ek besin takviyeleri yapılırsa yaş mama da sürekli verilebilir.slowfood ikilemde kaldığım bir durum da yaş mama konusu
En son Türkiye'ye geldiğimde 2 veteriner yaş mama haftada bir verin yada vermeyin gibi şeyler söyledi, Hollanda'daki veterinerler istediğiniz kadar verin diyor
Ben bunu orantılı yapmaya çalışıyorum 40 gram kadar günlük kuru mama 85 gramlık yaş mama paketini yarısını sabah yarısını akşam vererek bir denge kurdum kendimceYaş mamanın en büyük handikapı, normalde kedi ya da köpek candaşlarda bizim isteğimiz vücutta olabilecek mekanik aşınmaların (Tırnaklardaki taş üzerinde yürüyüşle veya tırmalama tahtaları ile aşınma ve dişlerdeki sert cisimler tüketerek aşınma, tartar-diştaşı oluşumunu önleme) mümkün olduğunca doğal yoldan olmasını istememiz ve sürekli yaş mamanın buna imkan vermemesidir. Eğer bunu sağlayabilecek sert kemik atıştırmalıklar, kemik kaynatıp vermek gibi ek besin takviyeleri yapılırsa yaş mama da sürekli verilebilir.
Bu arada bu konu da dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri. Hatta aldığınız tüm mama paketlerinde bununla ilgili uyarılar göreceksiniz. Her mama değişikliği bir önceki mamadan en az 1 haftalık tüketecek miktar kaldıysa yapılabilir ve asla aniden mama değişikliğine gidilmez. Sadece bu bile diare (İshal), Konstipasyon (Kabızlık), Kusma, Bağırsak florası bozukluğu gibi durumlara yol açar.Asla arkadaşim uzun süredir kedisine mama almıyor zira benim kediye yer diye aldığım mamalari arkadaşa vermek zorunda kalıyorum, onun kedisi taş bulsa kemirir
Hmmm duydun mu baba diyor bizim kiz.Bu arada bu konu da dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri. Hatta aldığınız tüm mama paketlerinde bununla ilgili uyarılar göreceksiniz. Her mama değişikliği bir önceki mamadan en az 1 haftalık tüketecek miktar kaldıysa yapılabilir ve asla aniden mama değişikliğine gidilmez. Sadece bu bile diare (İshal), Konstipasyon (Kabızlık), Kusma, Bağırsak florası bozukluğu gibi durumlara yol açar.
Maaşallah. Ama yorgunluğu gözlerinden okunuyor. İnşallah bir an önce tamamen toparlanır. Zaten kül rengi ve tamamen siyah olanlara ayrı bi affinitem var. Dayanamıyorum.Hmmm duydun mu baba diyor bizim kiz.
Bunu öğrendiğim çok iyi oldu
Gri kedileri bende çok severim. Genlerinde. British veya russian blue var gibi (cins olup olmamasi hiç önemli değil aslında)Maaşallah. Ama yorgunluğu gözlerinden okunuyor. İnşallah bir an önce tamamen toparlanır. Zaten kül rengi ve tamamen siyah olanlara ayrı bi affinitem var. Dayanamıyorum.
Ben hep tavuk dalak et ile besledim sonra kuru mama hatta yaş mama tavşan konservesi yemedi alıştı ete birkere yemiyor kuruma ya alıştırın nasıl başlarsa öyle gidiyor.slowfood kediler hazır mama mı yemeli yoksa ev yemeği mi?Hangisi daha besleyici?
Benimki rakı balıkçıBen hep tavuk dalak et ile besledim sonra kuru mama hatta yaş mama tavşan konservesi yemedi alıştı ete birkere yemiyor kuruma ya alıştırın nasıl başlarsa öyle gidiyor.