Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood bu arada bir arkadaş, normal insanlar için kullanılan antibiyotigi küçük parçalar halinde 8 gün verdiğini ve iyileştiğini söyledi 😁ilginç şeyler duyuyorum burada, antibiyotik yokluğundan

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
slowfood slowfood
Dün çok kanlı ve İshal yaptıktan sonra, ishal kesme ilacının 3. Gününde şükür kansiz ve normal şekilde yaptı. Prebiyotikgi yarından itibaren başlarım ilac şirketi o şekilde yazmış, prebiyotikgi ishal kesici ile verirsem muhtemelen ilaç prebiyotigi de emecektir. Buğün veteriner serisi ishal kediler için sipariş ettiğim mama da gelecek. Sanırım yırttık 🥰 sağolun varolun

Son düzenleme:
Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Tarmanın en kolay yolu 😁kendisi giriyor 🤣
Kilo almaya başlamışız hastalık sonrası +200 gram 😍
1000008838.jpg

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Oh oh çok şükür. Çözümde bir nebze yardımımız olabildiyse ne mutlu. Bu arada yöntem çok iyi olmuş. Bazen çok uğraştırıyorlar tartılırken.
En büyük pay sizin 🙏🥰 hersey için teşekkür ederim. Bu arada hala büyük tuvaletini yaparken defalarca kazıp etrafa dağıtarak yapıyor. Başında beklemek zorundayım. Epey sert yasada sona doğru biraz yumuşak yapıyor. Geçiş süreci diye düşünüyorum

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
En büyük pay sizin 🙏🥰 hersey için teşekkür ederim. Bu arada hala büyük tuvaletini yaparken defalarca kazıp etrafa dağıtarak yapıyor. Başında beklemek zorundayım. Epey sert yasada sona doğru biraz yumuşak yapıyor. Geçiş süreci diye düşünüyorum
Elimizden birşey gelebildiyse ne mutlu. Çok sevindim. Sertlik durumu gayet normal bir süreç. Zaten birdenbire çok katı hale gelirse bu kez konstipasyon (Kabızlık) ile uğraştırır. O daha da zor bir süreç allah korusun. Bu arada aklınızda olsun. Yaklaşık 15 ile 21 gün sonra panacur uygulamasını bir kez daha yapacaksınız. Ya da rutin iç parazit uygulamasını (3 ayda bir yapılması gereken) o tarihe denk getirerek erişkin ve ilaçtan etkilenmeyen parazitleri tamamen uzaklaştırmış olacaksınız. 15 gün sonra iç parazit uygulamasını yaptırmanız daha sağlıklı olur çünkü orada uygulanan ilaç geniş spektrumludur. (Nematod, Trematod ve cestod etkinliği)

Kazma konusunu biraz daha devam ettirecektir. Çünkü kediler çok temiz davranırlar ve görünürde dışkı olmasa bile kokusunu aldıkça onu örtmek için uğraşır. Eğer alıştırabilirseniz kapaklı, çarpma kapılı tuvaletler bu konuda bayağı pratik oluyor. Ama öyle pat diye alışmıyorlar.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Panacur neredeyse antibiyotik ile birlikte 4. Kür olacak ama evet 1 kür daha 15 gün sonra güvenlik açısından verecektim. Bu süreçte özel bir temizlik malzemesi ile 2 aydır her tuvalet sonrası anüsünü temizledim tekrar bulaşmasın diye ve 3 defa koltuktar ve ulaşabildiği her yer 120 derece buhar makinesi ve klorak bazli temizlik malzemesi ile temizlendi 🙃 bir test daha alacağım 10 gün sonra bir dışkı testi daha yapacağım. Kapalı kutusu vardı catit smartsift marka. Hastalığı süresince kaldırdım zira bulaşınca temizliği zordu. Klozete alıştırma aparatı aldım onu deneyeceğim 😁

1000008858.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Panacur neredeyse antibiyotik ile birlikte 4. Kür olacak ama evet 1 kür daha 15 gün sonra güvenlik açısından verecektim. Bu süreçte özel bir temizlik malzemesi ile 2 aydır her tuvalet sonrası anüsünü temizledim tekrar bulaşmasın diye ve 3 defa koltuktar ve ulaşabildiği her yer 120 derece buhar makinesi ve klorak bazli temizlik malzemesi ile temizlendi 🙃 bir test daha alacağım 10 gün sonra bir dışkı testi daha yapacağım. Kapalı kutusu vardı catit smartsift marka. Hastalığı süresince kaldırdım zira bulaşınca temizliği zordu. Klozete alıştırma aparatı aldım onu deneyeceğim 😁

1000008858.jpg
15 günden önce test yapmamaya dikkat edin. Mevcut rapid test kitleri (Aslında native bakı ve flotasyon dışındaki tüm diğer laboratuar uygulamaları da) erişkin parazitlerde sonuç verir. O yüzden tedti 15 günden sonra ve saat sabah 10:00 ile 13:00 arasında yapmaya dikkat edin.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
slowfood slowfood kediler hazır mama mı yemeli yoksa ev yemeği mi?Hangisi daha besleyici?
Mümkünse mamayı kendiniz hazırlayın.!
İçinde koruyucu, renklendirici kimyasallar ne olursa olur hayvanın bağırsak florasını baştan sona değiştiriyor.

Uzun süre profosyonel seviyede balık hobisiyle uğraştım.
Hafta 1/2 defa balıkları sebze yemeye zorlardım.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Mümkünse mamayı kendiniz hazırlayın.!
İçinde koruyucu, renklendirici kimyasallar ne olursa olur hayvanın bağırsak florasını baştan sona değiştiriyor.

Uzun süre profosyonel seviyede balık hobisiyle uğraştım.
Hafta 1/2 defa balıkları sebze yemeye zorlardım.
Bendeki acayip yemek seçiyor, tavuk kaynattigimiz zaman yüzüne bakmıyor, pahalı mamalar alıyorum yüzüne bakmıyor. Attığım mamanin haddi hesabı yok 😁

Geri
Üst Alt