Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Çöpe attığım mamanin haddi hesabı yok. Sokak kedisi de olmadığı için atmak zorunda kalıyorum. Hills mamasinin üstüne whiskas sosunu döktüm direk anlıyor. Yarın başka bir veteriner hekim bakacağım, karbonhidratsiz hypoallergeen mama bakacağım ve bahsettiğiniz probiyotikleri sipariş edeceğim. Yeme içme, oyun oynama vs sorun olmadığı keyfi yerinde olduğu için bir nebze rahatım. Sadece tuvaletini yaparken peşinde dolanmak yıldırdı😬
Genel durumu ile ilgili dediğim gibi çok şükürlük bir hali var. Ama işte gerekli materyalleri tüketmediği için de can sıkıyor. Son bir tavsiye, zeolit dediğimiz klinoptilolit normalde bir madendir. Eğer uygun fiyatlı temin edebilirseniz, bir miktar suyla karıştırıp (1 çay kaşığı zeolit-yarım çay bardağı su) Tablet yutturma enjektörü ya da normal 20 cc bir enjektör ile ağzının kenarından (Ağzını açmadan enjektörün ucunu dudak birleşim noktasından sokup dilinin üstüne sıkacak şekilde) içirebilirseniz eğer parazit enfestasyonu zayıfladıysa ishal problemini de ortadan kaldıracaktır.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Estağfurullah. Eğer mümkün olursa kendileri ile sıvı sağaltımı konusunda görüşmeniz daha sağlıklı olur. Kullanılacak yegane etken madde elinizde bulunandır ancak damar yoluyla uygulama daha etkilidir. Yatış kararı almazlarsa sizin hergün uygulama için gidip gelmeniz gerekebilir ama ishal ve kusma olgularında vücuttaki sıvı elektrolit dengeyi sağlamak esas olduğu için o yönde bir çalışma yapılması gerekir. Prebiyotik ve probiyotik takviyesini de hatırlatabilirseniz (Biz aktif olarak synbiotic d-c kullandırıyoruz.) ona yönelik bir çalışma yapılacaktır.

Veteriner HEKİM Ümit IŞIK
Söylediklerinizden hills mamaya ulasabildim ki oraya gittiğimde hala a d olan mama değil başka vermeye kalktı. Şuan Türk bir veteriner buldum Facebook üzerinden yazdım ama görmesi zor zira mesajlar istek kısmına düşüyor. Pazartesi başka veteriner arayacağım. Şuan elime geçenler şunlar. Panacur 5 günlük tekrar uygulayacağım zira yine kanlı ve mukuslu yapıyor.
Imodiar olan supplement ishal için, sayfada prebiotica öncesi bunu tavsiye etmişler. Ben sabahtan bunu akşam prebiotica vereceğim.
Kuru şampuan olarak Türkiye de satılan bir marka buldum.
Hill's mamasını zar zor yediği için elektrolit destekli ishal kediler için yapılmış, kullananların çok memnun olduğu bir marka buldum onu sipariş edeceğim. Zira yaş olarak yemiyor hilss vs.
Ayrıca giardia için evde hazır test aldım bugün, sabah epey kanliydi ama test yeni geldi. Sonuca göre pozitifse veterinerden, antibiyotik isteyecegim zira onlar, zaten denedik antibiyotigi diye başka araştırmaya gitmek istiyordu.
Panacur 3. Gününde yine komple bir temizlik yapılacak.

1000008525.jpg
1000008524.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood az önce giardia testi yaptım negatif çıktı. Sanırım detaylı bir kan testi gerekli

1000008529.jpg
Geç cevap verdiğim için kusura bakmayın.

Öncelikle normal koşullarda Giardia etkeninin dışkıda tespit edilme zamanları sabah saat 8-12 saatleri arasında olabilir. Bunun dışında native bakı, flotasyon ve rapid testlerde olasılık %60' tır.

Ancak çok fazla tedirginlik yaratmadan şunları sormak istiyorum;

Süreç devam ederken hareketliliği iyi olsa da kilo kaybı devam ediyor mu?
Hapşırma, küçük tıksırık gibi tepkileri zaman zaman veriyor mu?
Halsizlik, düşkünlük gibi belirtiler başladı mı?

Sürecin başından sonuna şöyle bir bilgilendirme ile devam etmek istiyorum. Tedavi sürecinin en başında sıvı sağaltımını benim doğrudan tercih ve tavsiye etmemin yegane sebebi aşağıda açıklayacağım mix enfeksiyon riskleriydi. Ancak bulunduğunuz bölgede müdahaleler çoğunlukla saha tecrübesinden ziyade literatüre bağımlı yapıldığı için yöntem tercih farklılığının dışında hatalı bir uygulama aslında yok.

Normal koşullarda Kedi ve Köpeklerde bu tür paraziter enfestasyonlar nadiren tek başına seyreder. Genellikle ya viral bir etkenin varlığında düşen bağışıklık ile alevlenirler ya da tam tersi paraziter enfestasyonun oluşturduğu bağışıklık baskısıyla viral enfeksiyonlar alevlenir.

Bu aşamada mevcut belirtilere göre laboratuvar testleri yapılmadan Kedi Panleukopenisi ya da Feline Infectious Peritonitis dediğimiz rahatsızlıklar paraziter enfestasyona eşlik etmiş olabilir.

Bu aşamada şu sorular karşımıza çıkar;

Türkiye' den gitmeden önce aşıları tam ve düzenli olarak yapıldı mı? (Uluslararası animal transport kurallarına göre zaten yapılmış ve titre testleri onaylanmış olmalıdır.)

Bu uygulamalar tam anlamıyla yapılmış olsa bile (Rapel (ikinci doz) uygulamalarının da zamanında ve eksiksiz yapıldığını varsayarsak) bu hastalıklar geçirilebilir. Çünkü üzerinde uzun zamandır çalışılıyor olsa bile hiçbir aşının etkinliği %100 değildir.

Bu yüzden sürecin başından itibaren yoğun sıvı sağaltımı ve intensive care tavsiye etmiştim. Yukarıdaki sorulara cevabınızdan sonra bu aşamada tekrar bir karar alma seçeneği olmalı ve gerekirse bahsettiğim sürece baştan başlayacak bir klinikle görüşülerek tedavi yatış kararı sağlanmalıdır.

Eğer süreçle ilgili profesyonel konsültasyon isteği görüşeceğiniz klinikten gelecek olursa memnuniyetle elimizden gelen bilgi aktarımını sağlayabiliriz.

Tekrar geçmiş olsun.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Son zaman oyun yemek yeme vs hiç sıkıntı yoktu, dün ve bugün epey ishal ve 1 defasında epey kan ve mukus vardı. Sanki bir tik uyuma olayı arttı gibi yada bana öyle geliyor. Az önce bugün ikinci defa kustu, normalde ancak yabancı cisim yuttuğunda kusar çıkarırdı. Buğün sadece su kustu. Sıvı ve elektrolit takviyeli mamaları salı gününe anca gelir, şuan az az hills ad mamasını bir şekilde yediriyorum. Panacur ve İshal ilacını bugün verdim, panacuru yarın verip vermeme konusunda çekimserim, test sonucundan sonra. Kilo konusunda 200 gram eksilme var gibi 1 ay öncesine kadar (bu tartıdan kaynaklı olabilir). Elimdeki prebiyotige başlayacağım bugün, ishal kesme hapindan sonra verin yazıyor sitede ama başlasam iyi olacak. Pazartesi yeni bir veteriner bakacağım,psikolojik olarak beni çok yordu bu durum. Elimiz kolumuz bağlı. Türkiye'den gelen olsa antibiyotik vs getirecegim ama malesef

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood aşıları tam.. Sadece kuduz aşısı yok.1 yaşına gelince yine 1 karma aşı oldu. Çizelge göre aşı yapılıyor.
Kuduz aşısı buradan giderken yapılmış, titre testleri zaten bildirilmiştir diye düşünüyorum. Yoksa transport izni alınmaz. İlk karma aşısı (1 yaşında yapılan değil, ilk yapılan aşısı) rapelli (İki aşı) olarak yapıldı değil mi?

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Kuduz aşısı buradan giderken yapılmış, titre testleri zaten bildirilmiştir diye düşünüyorum. Yoksa transport izni alınmaz. İlk karma aşısı (1 yaşında yapılan değil, ilk yapılan aşısı) rapelli (İki aşı) olarak yapıldı değil mi?
Pardon ben karıştırdım evet yapıldı. Nobivac tricat trio gibi bir aşı yapıldı. En son 2 ay önce kadar tricat trio yaşını doldurduğu için yine yapıldı

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Pardon ben karıştırdım evet yapıldı. Nobivac tricat trio gibi bir aşı yapıldı. En son 2 ay önce kadar tricat trio yaşını doldurduğu için yine yapıldı
İlk aşısını hatırlamaya çalışın. İki uygulama mı? Neden ısrarla bunu sorduğumu açıklayacağım.

BlackB Çevrimdışı

BlackB 

Süper Üye
25 May 2018
960
41
Sevgili Akigo35 Akigo35,

Buna benzer bir problem bizde geçen sene yaşadık, kanlı ve aşırı iğrenç kokulu ishal dışkılama, yaklaşık 7-10 gün sürdü. o dönem yazlıkta olduğumuz için burada rastgele bir kliniğe gittik. Bir iki test yaptıktan sonra bakteriyel bir sıkıntı olduğunu söyledi, 5 günlük bir antibiyotik tedavisi, prebiyotik ve ishal kesici verdi. ilaçların isimlerini hatırlamıyorum, üzerinden 1 sene geçti hatırlamıyorum ne kullandigimizi ama kullandıktan sonra sorunumuz çözülmüştü.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
İlk aşısını hatırlamaya çalışın. İki uygulama mı? Neden ısrarla bunu sorduğumu açıklayacağım.
Karnesini bulmam lazım, burada yeni bir karne çıkmıştı. Hatırladığım bir aşı yapıldı 2 3 hafta sonra tekrar yapılması gerekiyor denmişti.Kür gibi bitseydi, ama iki aşı karıştırılıp yapılmıştı gibi aklımda kaldı

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Karnesini bulmam lazım, burada yeni bir karne çıkmıştı. Hatırladığım bir aşı yapıldı 2 3 hafta sonra tekrar yapılması gerekiyor denmişti.Kür gibi bitseydi, ama iki aşı karıştırılıp yapılmıştı gibi aklımda kaldı
Candaşlarda yapılan aşıların ilk uygulamalarının 15 ila 21 gün ara ile 2 kez uygulanmasının ana sebebi ilk uygulanan aşının antikor titresi pik değerini ancak 1 ay koruyabiliyor olmasıdır. Eğer ilk aşıdan sonra ikinci aşı 15 ila 21 gün sonra tekrarlanmadıysa ilk yapılan aşının antikor titresi 30-35 gün içerisinde sıfıra iner. Eğer Rapel uygulaması doğru ve zamanında yapıldıysa sonraki uygulamalar 1 yıl arayla tekrarlandığında antikor titresi pik düzeyde kalır. Dolayısıyla bu uygulama doğru şekilde yapılmadıysa 1 yaşında tek doz olarak uygulanan aşı da sadece 1 aylık koruma sağladı.

Bu nedenlerle klinikle görüştüğünüzde özellikle panleukopenia yönünden de bir elisa ya da rapid test yapılmasını ve test sonucuna göre tedavinin viral enfeksiyon + paraziter enfestasyon yönünde devam ettirilmesini şiddetle öneririm.

Akigo35 Çevrimdışı

Akigo35 

Süper Üye
20 Tem 2020
1,124
44
Candaşlarda yapılan aşıların ilk uygulamalarının 15 ila 21 gün ara ile 2 kez uygulanmasının ana sebebi ilk uygulanan aşının antikor titresi pik değerini ancak 1 ay koruyabiliyor olmasıdır. Eğer ilk aşıdan sonra ikinci aşı 15 ila 21 gün sonra tekrarlanmadıysa ilk yapılan aşının antikor titresi 30-35 gün içerisinde sıfıra iner. Eğer Rapel uygulaması doğru ve zamanında yapıldıysa sonraki uygulamalar 1 yıl arayla tekrarlandığında antikor titresi pik düzeyde kalır. Dolayısıyla bu uygulama doğru şekilde yapılmadıysa 1 yaşında tek doz olarak uygulanan aşı da sadece 1 aylık koruma sağladı.

Bu nedenlerle klinikle görüştüğünüzde özellikle panleukopenia yönünden de bir elisa ya da rapid test yapılmasını ve test sonucuna göre tedavinin viral enfeksiyon + paraziter enfestasyon yönünde devam ettirilmesini şiddetle öneririm.
Bahsettiğiniz testler bunlar mi?
1000008557.jpg

Geri
Üst Alt