Minik dostlarımız (Kediler, köpekler, kuşlar balıklar)

I Çevrimdışı

independent

Süper Üye
12 Haz 2023
662
39
@TC Yıldırım aslında kediler dışarda daha çok ev yemekleri ile besleniyorlar.Benim merak ettiğim ev yemekleri ile beslenen kediler mi yoksa hazır mama yiyen kediler mi daha sağlıklı? slowfood slowfood ne dersin?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Ben hep tavuk dalak et ile besledim sonra kuru mama hatta yaş mama tavşan konservesi yemedi alıştı ete birkere yemiyor kuruma ya alıştırın nasıl başlarsa öyle gidiyor.
@TC Yıldırım aslında kediler dışarda daha çok ev yemekleri ile besleniyorlar.Benim merak ettiğim ev yemekleri ile beslenen kediler mi yoksa hazır mama yiyen kediler mi daha sağlıklı? slowfood slowfood ne dersin?

Açıkçası insekt proteini ve bunun gıda olarak kullanımı ile ilgili henüz çalışmalar çok yeni. Ürünlerle ilgili ar-ge çalışmalarının uzun süreli yapılmasına yetecek kadar uzun zaman geçmediğini düşünüyorum.

Mama mı, Ev Yemeği mi? sorusunda kullanılan tanımlar bile zaten aslında sorunun cevabını veriyor. Kediniz, köpeğiniz, kuşunuz normal koşullarda evde yaşamak için doğmadılar. Tabii ki yıllar içinde evrimleşerek ve adaptasyon süreciyle evde yaşama uyum sağladılar ancak fizyolojilerinin tamamen evrim sürecini tamamlaması için daha ciddi anlamda çok zaman ihtiyaç var. Dolayısıyla sizlerin, bizlerin ihtiyacı olan yağ, tuz, karbonhidrat, protein ve diğer iz element miktarları onlar için karmakarışık bir yabancı tablo gibidir. Sizin ihtiyacınız olan ve yemeklerinizden aldığınız yağ oranı onlara fazla, sizin diyetinizde tükettiğiniz protein miktarı onlara az gelir. Aslında bu anlatımı özetin, özetinin özeti olarak düşünebilirsiniz, çünkü normal koşullarda bu konu tam bir kitap alabilecek bir konu ve Hayvan Besleme ve Yem hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalının Ana konularından biridir.

Peki doğala en uygun beslenme şekli ya da onlar için en uygun beslenme şekli nedir?

Sürekli takibinizi yapan Veteriner Hekiminizin sizler için profesyonel olarak hazırladığı Rasyon (Rutin beslenme içeriğini oluşturmak için kullanılacak besinler, miktarları, hazırlanma şekillerinin ve saklama koşullarının yer aldığı reçete) bir seçenektir. Bunun yanında özellikle daha önceki mesajlarımda bahsettiğim çiğ besinlerin dezenfeksiyon, sterilizasyon aşamalarından geçirildikten sonra dondurularak saklanması yöntemiyle hazırlanan BARF (Biologically Appropriate Raw Food - Biyolojilerine uygun çiğ besin) diyetleri de hem bitkisel hem de hayvansal besinler içermeleri nedeniyle onlar için sağlıklı bir seçenektir.
Mesaj sayımı haksız yere arttırmamak için tek mesaja yönlendiriyorum. Lütfen Sayın Forum üyelerimiz üst mesajları okuyunuz. :haha :sopa:cak

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Kuru mama tavsiye ediliyor genelde ara ara yaş mama.
Karaciğer yağlanması farklı sorunlar çıkıyor bizim kedi özgürdü. kg sorunu olmadı tazı gibi koşturuyordu bahçede tek kedi barındırmaz dı bekçi kopeği gibi kedi düşmanı kedi olur mu oluyor :haha1
Çiğ et hiç vermedik hep kızarmış yada haşlanmış tuvalet işini komşunun bahçesinde hallerdi :kiskis
Çok akıllıydı evden iki kişi dışında kimse el süremez di
Öyle kedi denk gelmedi bidaha 4-5 sene önce hastalık geçirdi kaybettik.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Bizim yeni canavarı paylaşayım; 🧿

P_20230709_171345_pf711052d86fbc059.jpg

Geçenlerde bahsetmiştim. Çocuklar kliniğin önünde oynarken kız "Keşke bir kedimiz daha olsa, sarısından" demiş, 5 saniye sonra suratı yara içinde bu gelmiş. Nispeten iyileşmiş, tüyleri çıkmaya başlamış hali. (Dalgınlıktan o halinin görselini almayı unuttum.)

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Parçalayan tırmalayan can yakan psikopat bir kedi lazım arada kavga edelim :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bizim yeni canavarı paylaşayım; 🧿

P_20230709_171345_pf711052d86fbc059.jpg

Geçenlerde bahsetmiştim. Çocuklar kliniğin önünde oynarken kız "Keşke bir kedimiz daha olsa, sarısından" demiş, 5 saniye sonra suratı yara içinde bu gelmiş. Nispeten iyileşmiş, tüyleri çıkmaya başlamış hali. (Dalgınlıktan o halinin görselini almayı unuttum.)
1 hafta olmuş size geleli niye geç paylaştın :kiskis

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Bir tane oyuncağı var şimdi. Çocukların eski bez çıngırağı. Onunla bir kapışıyor, yakında parçalayacak. İlk geldiğinde bayağı sakindi, rahatsızlığındanmış. :deli1
Tekir bu evin içindekiker dışında kimseye elletmez kendini fazla insan görmediyse.
Biraz psikopatlık bunların geninde var tekir cinsi rahat durmaz :kiskis

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Benim arkadaşta vardı, karın deşen jack gibiydi. Sahibi dışında kimse elleyemez o'da sahibi kızına zarar verince duvara vurmuş 😁 kediyi görünce yol değiştirmek zorunda kalıyordum arkadaşin evinde 😁
Kediye dikkat etmek lazım. Çocuklar severken özellikle yüzlerine yaklaştırmamalarını tembihliyorum.

Geri
Üst Alt