ghostkiller1' Alıntı:hasancan' Alıntı:Merhaba dün gece set 20 yaptım sabaha kadar o şekilde çalıştı 3 4 dk 52 55 derece arasında sıcaklık verip sonra kendini 1 2 dk kapatıyordu bariz şekilde kapanıp açıldığı duyuluyordu sıcaklık sabit şekilde 53 ile 56 derece arasıydı klimayı 2 gündür deniyorum dış ünitenin hiç bu kadar ses yaptığını görmedim sonra set 21 yaptım üflediği sıcaklık 40 ile 42 derece arasında hiç kendini kapamıyor 20 ye getirdiğim anda on off klima gibi çalışıyor
kardeşim size dedimki 20 ye alın sabah oda derecenize bakın.oda dereceniz kaçtı sabah ona baktınızmı.ağız çıkış ısısına göre bu işi nasıl anlayacağız.ister 50 üflesin ister 100 .20 dereceye set ettiğinizde odanız 24 ve üstüyse ok ozaman sensör sorunu var diyebilirim.ama ağız ısısına göre nasıl bir sonuca varalım.tabiki klima odayı set edilen dereceye getirdiğinde duracaktır on of gibide çalışır.bunlar olması gereken doğal olaylardır.benimde bir odamda klima dur kalk çalışıyor.illa sürekli çalışması şart böyle olmaz diyemeyiz.klima kendini kısabildiği kadar kısar baktı olmuyor durur ve duracaktır.bunda hiçbir sorun yoktur.
klima kendini kısıyormu kısmıyormu bunuda watmetre aracılığı ile anlayabiliriz.söylemlerle bu iş olmaz.varsayımlarla olmaz.bize net sonuç elde edecek araçlar gerekiyor.sonuç olarak siz servise durumu bildirin onlar yapsın ölçümleri vs değerleri.yanlış anlamayın beni kardelşim ama klimanın çalışma prensibi bellidir bunun dışına çıkan bir klima yok.dediğim gibi 20 derecede 24 ve üstüyse durumu bildirin servise.aksi takdirde çok durmuş durmamış bunlar kafa yorar boşu boşuna.
ayrıca yüksek fanda 3 derece fark yapması normal.yüksek fanda herzaman normal değerlerden 1 derecede üstüne koyar.mesela warrior hocam siz me de deneyin bunu.3. fanda atıyorum odanız 24 se 4.fanda 25 kesin olacaktır.bunları defalarca test etmişimdir.2.fanda da kayıplar olacaktır.sonuçta klima fan kademeleri süs için değildir.
Sota' Alıntı:Hasancan Anlattıklarına Bakılırsa O Cıhazda Bır Anormallık Var
Benım Cıhaz 23 Dereceye Set Yuksek Fanda Calısıyor
Bugun Hava Guneslıydı 33 Derece Ufluyordu ama Genel Olarak 36-39 Arasında Calısıyor
warrior33' Alıntı:Hasancan arkadaşım, ghostkiller1 üstadım doğru söylüyor, iyi klimalar ısıtmada set edilen değerin 1,5 ila 2 derece üstünde ısıtma yapıyor. Dün çok değerli ve kıymetli 10 numara 5 yıldız bir kardeşimi ziyarete gittiğimde oda söyledi , gerçekten haklılar odadan hiç çıkmayıp sadece havalandırma amaçlı penceresini açtım odanın odadan dışarı hiç çıkmayıp devamlı takip ettim. Hakikaten klima set edilen değerin devamlı 1 ila 2 derece arasında daha yüksek ısıda çalıştı. Halbuki geçenlerde takip ettiğimde cihaz konuma sıcak baskısı nı kurduktan sonra takriben 3 saat sonra bir kaç kere kontrol ettiğimde set edilen derece ile arasında sadece. 0. 4 ile 0.6 cantigrat sıcaklık farkı gözlemlemiştim ve bunuda dün iddia etmiştim. Ah eşek kafa ayıp oldu değerli ağabeyim kardeşime. Adam Halbuki bu işin piri , seminerlerde bize böyle söylediler demişti. Alışmışız on off klimanın adetlerine iyice kullanıp iyice gözlem yapmadan konuştuk çok ayıp oldu kıymetli değerli abime. Dün telaşlandırmak için söylemedim ama ghostkiller1 arkadaşım söylemiş bence de sensör hatası olabilir.
warrior33' Alıntı:aynı derece de tabiki fan ayarı yüksek olması, tabiki iklimlendirme yi farklı sürede yaptığı için, tabiki ısı farklılığı olacaktır. Bunu tecrübe edinmiştim kullanım esnasında. Cihazı ilk açtığınızda neden 3 kademe yada 4 kademede çalıştırıyoruz, içeriyi daha kısa sürede iklimlendirmek için. Yoksa bunun mantık kuralları dışında izahı yok . @Hasancan arkadaşım sizden önemle ricam ağız sıcaklığı ölçümü değil, klima iç ünitesini deki dışarıya uzanan izoleli borunun üstüne proplu termometreyi koyarak video ve resimler misiniz ricam olacak.
şahsen sorun olduğunu halen düşünmüyorum kardeşim.ama en güzeli tabiki servise bildirin durumu gelip adam gibi incelesinler.20 derecede sık dur kalk çok normal ve sık durup kalktığı için daha belirgin olur sesler birde tabiki ister istemez sizin kafa takıldı.gayet normal takılmanız.en güzeli bu işi servisle görüşün kafanız rahat olur.hasancan' Alıntı:ghostkiller1' Alıntı:kardeşim size dedimki 20 ye alın sabah oda derecenize bakın.oda dereceniz kaçtı sabah ona baktınızmı.ağız çıkış ısısına göre bu işi nasıl anlayacağız.ister 50 üflesin ister 100 .20 dereceye set ettiğinizde odanız 24 ve üstüyse ok ozaman sensör sorunu var diyebilirim.ama ağız ısısına göre nasıl bir sonuca varalım.tabiki klima odayı set edilen dereceye getirdiğinde duracaktır on of gibide çalışır.bunlar olması gereken doğal olaylardır.benimde bir odamda klima dur kalk çalışıyor.illa sürekli çalışması şart böyle olmaz diyemeyiz.klima kendini kısabildiği kadar kısar baktı olmuyor durur ve duracaktır.bunda hiçbir sorun yoktur.
klima kendini kısıyormu kısmıyormu bunuda watmetre aracılığı ile anlayabiliriz.söylemlerle bu iş olmaz.varsayımlarla olmaz.bize net sonuç elde edecek araçlar gerekiyor.sonuç olarak siz servise durumu bildirin onlar yapsın ölçümleri vs değerleri.yanlış anlamayın beni kardelşim ama klimanın çalışma prensibi bellidir bunun dışına çıkan bir klima yok.dediğim gibi 20 derecede 24 ve üstüyse durumu bildirin servise.aksi takdirde çok durmuş durmamış bunlar kafa yorar boşu boşuna.
ayrıca yüksek fanda 3 derece fark yapması normal.yüksek fanda herzaman normal değerlerden 1 derecede üstüne koyar.mesela warrior hocam siz me de deneyin bunu.3. fanda atıyorum odanız 24 se 4.fanda 25 kesin olacaktır.bunları defalarca test etmişimdir.2.fanda da kayıplar olacaktır.sonuçta klima fan kademeleri süs için değildir.
Hocam 23.5 derece idi benim takıldığım konu şu oldu 21 ve üstünde bu dediklerimi yapmıyor 20 de on of klima şeklinde çalışmaya başladı dış üniteden acayip yüksek ses gelmeye başladı hatta neredeyse klimayı kapatıcaktım 20 ye ayarladığım zaman 3.4 dk çalışıp sonra kapanıyor flapları yukarı kaldırıyor motor tamamen duruyor 1.2 dk sonra tekrar çalışmaya başlayınca dış üniteden yüksek bir ses gelerek çalışmaya başlıyor belkide bu normaldir bilmiyorum ama 21 ve üzerinde hiç yapmıyor bunu.. bugün başka bir ölçüm yaptım yere termometreyi bıraktım halı üzerine 21 derece gösteriyordu halıdan kaldırıp sehpa üzerine koyunca 25 dereceyi gösteriyor sehpanın yüksekliği 30 40santim civarı
ghostkiller1' Alıntı:şahsen sorun olduğunu halen düşünmüyorum kardeşim.ama en güzeli tabiki servise bildirin durumu gelip adam gibi incelesinler.20 derecede sık dur kalk çok normal ve sık durup kalktığı için daha belirgin olur sesler birde tabiki ister istemez sizin kafa takıldı.gayet normal takılmanız.en güzeli bu işi servisle görüşün kafanız rahat olur.hasancan' Alıntı:Hocam 23.5 derece idi benim takıldığım konu şu oldu 21 ve üstünde bu dediklerimi yapmıyor 20 de on of klima şeklinde çalışmaya başladı dış üniteden acayip yüksek ses gelmeye başladı hatta neredeyse klimayı kapatıcaktım 20 ye ayarladığım zaman 3.4 dk çalışıp sonra kapanıyor flapları yukarı kaldırıyor motor tamamen duruyor 1.2 dk sonra tekrar çalışmaya başlayınca dış üniteden yüksek bir ses gelerek çalışmaya başlıyor belkide bu normaldir bilmiyorum ama 21 ve üzerinde hiç yapmıyor bunu.. bugün başka bir ölçüm yaptım yere termometreyi bıraktım halı üzerine 21 derece gösteriyordu halıdan kaldırıp sehpa üzerine koyunca 25 dereceyi gösteriyor sehpanın yüksekliği 30 40santim civarı
kompresör olayı değildir çok çok sensör sorunu olabilir ama ben gene düşünmüyorum olduğunu.tabiki kul yapısı olmaz olamaz demiyorum.kusursuz olan birtek Yüce Rabbimiz.gönlünüzü ferah tutun inşallah bir sorun yoktur olursada çözmek zorundalar başka çarelerimi var mecburlar.2016 modeli istediniz ve size 2015 sattıdalrsa oda bayinin ayıbı.bunuda belirtin.hatta yetmedi modern klimaya bildirin.sonuçta size istenilen hizmet ve malı vermemişler.ah bu piyasa yokmu alayını alacaksın aç bırakacaksın.şerefsizlikle yalanla kazanılan para nasıl olurda helal olur çoluk çocuğun kursaklarından geçiririler.klima piyasası yalanla başlar yalanla biter.şahsen gerçekten dürüst içinde yalan olmayan birtane esnaf ,usta,satıcı vs tanımadım kardeşim.
gönül o yüzden istiyorki gerçekten kendini kanıtlamış adam gibi hizmet veren markayı al ama durumlarımız belli malesef olmuyor işte.örneğin ben me yi gözüm kapalı tavsiye ediyorum neden: çünki bayisi servisi yanlış yapsa arkasındaki firma on numara.müşterisinin arkasında duruyor mağduriyetini gideriyor.yeterki tüketici art niyetli olmasın çözmeyecekleri iş olmaz.inşallah modern klimada bu işi çözecektir.tatlı ve kararlı bir dille siz sorununuzu anlatın.yaptıkları ayıbıda vurun yüzlerine onlar utansın.değişim istiyorum deyin bakalım nasıl bir yol izleyecekler.2016 modeli biraz daha verimli 2015 e göre.
warrior33' Alıntı:@Hasancan arkadaşım 2015 cihazın Wifi kiti harici satılması nedeniyle daha uygun fiyata gelirdi 2016 versiyonunda seer de vb. biraz daha attılar mevcut, satıcının Ali Cengiz oyunu size bu yaptığı modern klimayı bastırın, şikayet edin fatura ve cihaz dış ünitesinin üretim tarihlerinin olduğu yerleri fotoğraflayıp emaille gönderin derim. Ghostkiller1 arkadaşım ın dediği gibi.