Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Her iki klima da forumumuzda rüştünü ispat etmiş markalardır. Rakamsal olarak bakıp hangisini alacağınıza kendiniz karar vermelisiniz.Adem Helvacı hocam midea ya da lg dual cool alacağım 9. Kat tokide oturuyorum. Mutfak balkonuna klima takılabiliyor. Salona ve mutfak güney cephe salon yaklaşık 25 m2 kaç btu luk klima almam gerekir kocaeli körfezde yaşıyorum. Yaz Akşamları eve acayip bir nem ve sıcak basıyor. Midea nın hangi modelini tavsiye edersiniz. ?
Her iki klima da sizi hem o nemin boğuculuğu hem de sıcaktan rahatlıkla kurtarabilir.
Midea nın daha ekonomik olan (Görece) Prime modeli geçen seneki testlerde rüştünü ispat etmiş ürün biliyorsunuz. Xtream Save modeli temelolarak Prime modelinin devam ürünüdür, iddia edilen (Henüz testler devame ttiği için doğrulamadık) o ki Prime ile kıyaslandığında %15 daha tasaruflu model. Ayrıca Prime da olmayan Clean mode özelliği mevcut. Dış ünite kondanser fan motoru ise eski üretimde 34watt iken bu modelde 20 watt olarak tercih edilmiş. Her ne kadar ben kağıt üstü verilere hiçbir zaman itimat etmemiş olsam da Prime SEER 6.1 iken Xtream SEER 7.0 olması da bana göre ciddi iddialı.
Bunun dışında All Easy Pro modeli var ki aslında sevgili Sota ne demekistediğimi çok iyi anlayacaktır, AEP modelin dış ünitesinin yanında Xtream Dış ünitesi kardeşi gibi kalıyor yani kondanser yüzey alanı daha geniş ki klima işini bilenler yüzey alan genişliğinin önemini iyi bilirler.
En son Breezless modeli var ki sanırım şu an için en iddialı modelleri bu, o artık verimlilik ile konforun üst koşullarının harmanlanmış hali diyebilirim.
LG de ise sevgili Ahmetin deneyimleri bizler için çok önemli zira LG nin çok istemiş olsam da verileri benim elimde yok. Az önce de belirttiğim üzere kağıt üstü veriler ile ürün güzellemek de benim huyum olmadığı için ürünün bizzat testlerini yapmış olan Ahmetin ( Sota ) yorumlarını da bekleyebilrisiniz