Baş sağlığı dileklerimizle.
Bahsi geçen oda özelinde 12 lik klima satın almak anlamsız bir satın alım maliyet yüksekliği oluşturacak olmakla birlikte memur ve tayinci olmanız nedeniyle olası bir sonraki evinizde 20-25m2 bir odaya geçmek istediğinizde belki 9 luk klima almış olduğunuz için pişmanlık duyabileceğiniz düşüncesi ile itiraz etmiyorum. Tabi bu sadece m2 özelinde bir bakış açısı.
Ara kat olması, olası en güzel senaryo. Saat 11 e kadar güneş alması yine positif bir etken. Bahsi geçen PVC kaynaklı hava geçişi konusu çok anladığımı söyleyemiyeceğim lakin kontrol altında tutulamayan bir hava akışı söz konusu ise edinilmiş haklarınızı gereksiz kaybedersiniz demektir yani klima çalışıp çalışıp havayı soğutacak ancak o engellenemeyen hava akışı bu soğutulmuş havayı alıp götürüp yerine sıcak hava getirecek gibi bir durum ise o sorun ortadan kaldırılmadan klima takılmasının anlamsız olacağını belirtmek isterim.
Yok sadece kuvvetli bir izolasyon olmaması nedeiyle olan durumu izah ediyorsanız bu durumda duruma bakışımız farklı olur.
Odanın dikdörtgen olması nedeniyle eğer oda kapısına doğru iç ünite üfleme yapacak şekilde konumlandırma yapılabilirse odayıo zaten rahatlıkla etkisi altına alacak olan klima yakın çevreyi de rahatlatma konusunda görev yapabilecektir. 12.000btu olmasının ve tercih edeceğiniz ürüne göre değişmekle birlikte verimliliği yüksek ürün olmasının etkisi ile kısmen de olsa (Uzun vadeli kullanım şartı ile) evin genel iklimlendirmesinde başarı sağlayabilir. Bu konu ile ilgili daha yeni bir yorumunu okudum sevgili
S
sisperdesi arkadaşın.
Nasıl bir ev ortamında ne yapıp nasıl bir etki alabildiğini arzu ederse kendisi de izah edecektir.
yerli üretici veya alt segment üretimlerden yüksek BTU klima alıp bütün evi daha rahat şekilde iklimlendirmeye çalışmak konusu tüketim durumu değerlendirildiğinde iyi düşünülmesi gereken bir husus diye düşünüyorum.
Bazı markaların 12 lik ürünü için ödediğiniz paraya bazı başka markalardan 18 lik ürün de alabiliyorsunuz. Duruma göre değişmekle birlikte adı 18 olsa da kendisi 15 lik kadar etki gösteren klimalara sahip olup iyi bir mühendislikle üretilen 12 lik klima ile kıyasladığınızda 12 lik 1 yakıp 4 veriyorsa bu klimanın 3 yakıp 5 verdiğini göreceğinize dair her türlü iddiayı ortaya atabilirim.
Şu 9 ve 12 lik klima konusuna kesin kararınızı verirseniz aslında ne tür bir ürün seçmeniz gerekeceği konusunda da açıklama yapmaya çalışırız.