Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Amazon da yok mu abi? Birlikte alalım :)
Ben bulamadım abi ve benzerleri de 500 lira civarı. Banggooddan bir önceki alışverişimde memnun kalmıştım 9 günde de gelmişti Turkey Direct Mail seçeneğini seçince. Birlikte alalım dediğine göre onay veriyorsun :)

1 hafta kadar bekleyeceğim grup indirimi falan çıkıyor bazen ekstra avantajı oluyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Dediğim gibi arkadaşa Lg dual eco ya da cool alacaktık MediaMarkt ten. Sonra telefon ile aradım midea urfa yetkili satıcısını. Konuştuğum kişi isminin Mehmet olduğunu söyledi. Burdan kendisine teşekkür ediyorum. Telefonda ürünün fiyatının 4800 tl olduğunu söyledi. 1 Ay önce 4500 tl dediklerini söyleyince nakit ya da tek çekim olursa 4500 tl ye verebileceğini söyledi. Wi-fi kıt dahil değil dedi ve fiyatının da 350 tl olduğunu söyledi. Pazarlık yaptım ve tek çekim ikisinin fiyatında 4600 tl olarak zord a olsa anlaştık. Bayiye gittik ve kendisi orda değildi. Personel kendisini arası ve 4700 ün maliyeti olduğunu ve 4600 e veremeyeceğini belirtti. Biz de daha fazla zorlamadık 4600 anlaşmıştık gibisinden ve 4700 e alıp çıktık pazartesi de montajını yapacaklarını belitti. Durumun özeti ya da geniş hali bu. Kimseyi zan altında bırakmamak ve mehmet beyin iyi niyetini de suistimal etmemek için durumu açıklamak istedim.
Abi hayırlısı olsun klimanız. Midea klimayı çok sevmiş olmamla birlikte ne yazık ki bu geri dönüşler beni üzüyor.
Fiyat istikrarı veya makul açıklamalar olmaması mantıksız.
Sizin klimanın satış fiyatından ben anladım ki ustamızın elinde bir önceki partiye ait ürün varmış onu vermiş size ki ben bu ustamın alnından öpmek isterim zira günümüz şartlarında kimse yapmaz bunu. Deposundaki ürünü sürekli güncel fiyat ile satma peşinde herkes.

Montaj sürecinin de sağlıkla bitmesini temenni ediyorum.

Mümkünü var ise lütfen montaj öncesi sırası sonrası görseller paylaşılırsa en azından montaj kalitesini de yorumlama imkanı buluruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
midea bu ücretli montaj işine bir çare bulmalı bu nasıl bir saçmalık klima alıyorsun montajı ücretli.midea klimayı nerden alırsan al ücretsiz montaj olmalı.
Abi montaj zaten ücretsiz. Saçmalığı yapan satıcılar. Meşhur Google taktiğini bunlar da uyguluyor. Clickbait meselesi yani.

Vatandaş düşük rakamı görsün gelsin diye montaj bedelini ürün bedelinden kafasına göre ayıran satıcılar var.

Sürekli yazdığım üzere firmanın buna ETKİN bir çözüm bulamaması çok üzücü.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
18000 klimayı dünden beri kesintisiz dry konumunda çalıştırıyorum. ortam soğutmasında pek bir fark yok. fan kendini kıstı. soğutma modundan daha az tükettiği şeklinde yorumlar var internet de. bu şekilde devam etmenin bir zarar var mı? Yorumlarınız lütfen.
Hocam bizzat test ettim DRY modu fanı kısar kompresörü yukarı taşır yani daha çok elektrik tüketir.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben bulamadım abi ve benzerleri de 500 lira civarı. Banggooddan bir önceki alışverişimde memnun kalmıştım 9 günde de gelmişti Turkey Direct Mail seçeneğini seçince. Birlikte alalım dediğine göre onay veriyorsun :)

1 hafta kadar bekleyeceğim grup indirimi falan çıkıyor bazen ekstra avantajı oluyor.
Ben de bir tane daha enerji ölçümleme ürünü almayı düşünüyorum ancak lokal bir ürün daha çok işime yarayacak gibi :) Sanki yine bir voltcraft alacak gibiyim.
Yine de bunu da alabilirim aslında.

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
yatak odasında çalışan klimanın ortamdaki nemi kuruttuğunu, rahatsız olduğunu söyleyen eşimden dolayı xiaominin oda termometresini aldım, odanın camlarını pencerelerini açarsak nem %38 civarlarında dolanırken kapılar penceler kapanıp klima çalışıyorsa nem %48 civarlarında dolanıyor. hani bu klima ortamdaki nemi çekip havayı kurutuyordu? klimasız odadan daha çok nem var içeride :)

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Abi hayırlısı olsun klimanız. Midea klimayı çok sevmiş olmamla birlikte ne yazık ki bu geri dönüşler beni üzüyor.
Fiyat istikrarı veya makul açıklamalar olmaması mantıksız.
Sizin klimanın satış fiyatından ben anladım ki ustamızın elinde bir önceki partiye ait ürün varmış onu vermiş size ki ben bu ustamın alnından öpmek isterim zira günümüz şartlarında kimse yapmaz bunu. Deposundaki ürünü sürekli güncel fiyat ile satma peşinde herkes.

Montaj sürecinin de sağlıkla bitmesini temenni ediyorum.

Mümkünü var ise lütfen montaj öncesi sırası sonrası görseller paylaşılırsa en azından montaj kalitesini de yorumlama imkanı buluruz.
Öncelikle ben sizden yaşça küçüğüm ve size saygım büyüktür. Bu sebeple abi değil kardeşinizim:) Adem Abi.
Arkadaşımın evi uzak ve mesai saatlerinde montajı yapılacak benim orda bulunmam zor olacaktır. Bu sürecin burda vatandaş adına fikir beyan etmesi ve eksiklikler ile ilgili yetkililere baskı yapabilmek adına fotoğrafların sürecin ve servisin yaklaşımının burada paylaşılması güzel ve faydalı oluyor biliyorum. Arkafaşıma bu bilgiyi vereceğim. Umarım faydalı fotoğraflar çekebilir ve süreci benimle paylaşabilir. Böylelikle ben de burada sizlerle paylaşırım güzel olur.

Bi arada sizin de belirttiğiniz gibi fgeurapa kurumsal kimliği tam oturmamış ve her bayiden farklı ses ve uygulama çıkıyor, bu konuda çok haklısınız. Bunun düzene oturtulması biz tüketiciler için çok iyi olacaktır.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
yatak odasında çalışan klimanın ortamdaki nemi kuruttuğunu, rahatsız olduğunu söyleyen eşimden dolayı xiaominin oda termometresini aldım, odanın camlarını pencerelerini açarsak nem %38 civarlarında dolanırken kapılar penceler kapanıp klima çalışıyorsa nem %48 civarlarında dolanıyor. hani bu klima ortamdaki nemi çekip havayı kurutuyordu? klimasız odadan daha çok nem var içeride :)
Derece düşük ise nem atması zor.
O nedenle klimalar nem alma modunda fan devrini düşük tutarken soğutma daha yoğun olur.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle ben sizden yaşça küçüğüm ve size saygım büyüktür. Bu sebeple abi değil kardeşinizim:) Adem Abi.
Arkadaşımın evi uzak ve mesai saatlerinde montajı yapılacak benim orda bulunmam zor olacaktır. Bu sürecin burda vatandaş adına fikir beyan etmesi ve eksiklikler ile ilgili yetkililere baskı yapabilmek adına fotoğrafların sürecin ve servisin yaklaşımının burada paylaşılması güzel ve faydalı oluyor biliyorum. Arkafaşıma bu bilgiyi vereceğim. Umarım faydalı fotoğraflar çekebilir ve süreci benimle paylaşabilir. Böylelikle ben de burada sizlerle paylaşırım güzel olur.

Bi arada sizin de belirttiğiniz gibi fgeurapa kurumsal kimliği tam oturmamış ve her bayiden farklı ses ve uygulama çıkıyor, bu konuda çok haklısınız. Bunun düzene oturtulması biz tüketiciler için çok iyi olacaktır.
Abi o bizim egede alışkanlık olmuş gençliğimizden beri ''Naber Abi?'' modundayız hep o yüzden sıkıntı yok :)

Saygımız sevgimiz karşılıklı , yanlış hatırlamıyorsam size bir video çekmiştim sanki, çünkü isminizi söylerken yanlış ses tonu kullanmıştım ''Hadi'' de bulunan A harfini uzatmamıştım diye hatırlıyorum :)

H Çevrimdışı

hardcrss

Aktif Üye
26 May 2021
136
33
Derece düşük ise nem atması zor.
O nedenle klimalar nem alma modunda fan devrini düşük tutarken soğutma daha yoğun olur.
oda sürekli 27 dereceye ayarlı adem hocam. nem durumları da aşağıdaki gibi.

Screenshot_20210808-185354_Mi-Home.jpg

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Sevgili Erinç bu cümle bana göre hoş değil.

Yani adamın elinde esi mal olduğu zaten sattığı fiyattan belli oluyor. Peki adam ne yapsaydı? Fırsatçılık yapıp eski fiyattan satılması gereken ürünü yeni fiyattan satıp haksız kazanç mı elde etseydi?

Stokçuluk eğer bu şekilde yapılırsa hem ahlaksızlık hem de bildiğim kadarıyla suç (Yanlış biliyor da olabilirim) Lakin ticaret yağan birisinin elinde mal bulundurması, deposunda ürün bulundurması anormal bir durum değil.

Forumda ilk MİDEA ismini duyurmaya başladığımız zamanlar 4100 4300 4500 4800 gibi rakamlardan klimalar satıldı ancak o klimalar bittiği için herkes bildiğim kadarı ile yeni parti ürün çekti ve maalesef kur nedeniyle yeni fiyatlar etken oldu. Yeni fiyatlar üzerinden forum indirimi uygulanıyorken dahi kur farklı fiyat makas aralığını eski fiyat ile satılan bir ürüne denk gelmesi mümkün olmuyor.

Ayrıca FG Europe ile ilgili gelen en büyük şikayetlerin satış rakamları ve borulu borusuz, kitli kitsiz, işçilikli işçiliksiz kavramlarının kafa karıştırması kaynaklı olduğunu firma mutlaka görmeli ve ETKİN bir önlem almalı.

GREE firması bayilerine bir liste paylaşıyor, bu listede klima fiyatları, bayilerin kendi yetkilerindeki indirim oranları, ekstra kullanılacak boruların metre fiyatı dahi belirlenmiştir ve ülkenin her yerinde aynı şekilde uygulanma zorunluluğu getirmiş adamlar. FG bunu neden yapamıyor ki?
Adem abi yüzde 100 sana katılıyorum, sadece durumu açıklayabilmek için tüm gerçekliği yazdım. Burda bayi kendi için doğru harekette bulunmuştur. Ancak burda biz zan altında kalır gibi olduk ve ben bu durumdan hoşlanmadım. FGeurope içinde , Gree de olduğu gibi koşullar. Sadece bazı geçmiş dönem aksaklıklar ve bayilerin kendi ekonomik gücüne bağlı serbest piyasa ile ilgili durumlardan kaynaklı bir yanlış anlaşılma var.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Abi o bizim egede alışkanlık olmuş gençliğimizden beri ''Naber Abi?'' modundayız hep o yüzden sıkıntı yok :)

Saygımız sevgimiz karşılıklı , yanlış hatırlamıyorsam size bir video çekmiştim sanki, çünkü isminizi söylerken yanlış ses tonu kullanmıştım ''Hadi'' de bulunan A harfini uzatmamıştım diye hatırlıyorum :)
Sen gönlümüzde taht kurmuşsun bi kere:)
Abi kelimesini herkes için genel anlamın dışında kullandığını söylediğini hatırladım şimdi bende. Video işi de benim için değil başkası için olabilir.
Ben sizinle tv için telefonda görüşmüştüm geçen senelerde

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
oda sürekli 27 dereceye ayarlı adem hocam. nem durumları da aşağıdaki gibi.

Screenshot_20210808-185354_Mi-Home.jpg
Tamam abi kullanım şeklimiz de veriler de 3 aşağı 5 yukarı aynı ve 27 olması nedeniyle normal.

Şöyle izah edeyim müsaadenizle.

İlk çalıştırdığınızda dış ortam 40 , ortam 32, set değeri 27 dir, klima durumu tolere etmek için kompresörü fazla sıkıştırır ve klimanın üfleme derecesi örnek 5-7-9 gibi değerler olur ki bu da eşanjör değerinin takribi 5-7 gibi değerlerde olduğunu gösterir ve ortalama 6 derece bir metal ile irtibat kuran 33 derecelik sıcak ve nemli hava nemini buraya bırakır, bu da drenaj kanalı ile dışarı atılır vs.

Fakat zaman ilerleyince kompresör sıkıştırmayı bırakır ve rahat çalışır, o noktadan sonra onun görevi ortamdaki sıcaklığı korumaktır ve üfleme değeri 12-18 aralarında duruma göre değişir ki oda sıcaklığı da zaten setlenen değere yaklaştığı için 6 derecelik metale 33 derecelik nemli hava çarpması yerine artık ortalama 16 derecelik metale yine ortalama 27 derece belli ölçüde nemi de alınmış hava çarpacaktır ki o noktada zaten yoğuşma olmaz.

Mutfak klimamdan örnek verirsem eğer, her çay doldurmak istediğimde küçük ölçüde, hatun yemek yaptığında ise büyük ölçüde nem dengesi sapıyor. Salon veya yatak odası veya çalışma odamdaki klimalarda ise durum bu şekilde değil malum. Salonda klima çalışıyorsa ve biz içerideysek fanı en düşüğe alıyoruz, Yatak odası klimamızda klima açıkken mutlaka bir penceremiz de açık oluyor zira klima ile uyumayı çok sağlıklı bulmuyorum ben. Çalışma odamda ise kapıyı açık bırakıyorum.

Tüm bunları sebebi, bulunduğum ortamın nem oranının çok düşük olmaması ve hep taze hava olmasını sağlamaya çalışmamdan kaynaklanıyor.

Yıllar içerisinde hepimiz çok değişik klima kullanım koşulları göstereceğiz :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi yüzde 100 sana katılıyorum, sadece durumu açıklayabilmek için tüm gerçekliği yazdım. Burda bayi kendi için doğru harekette bulunmuştur. Ancak burda biz zan altında kalır gibi olduk ve ben bu durumdan hoşlanmadım. FGeurope içinde , Gree de olduğu gibi koşullar. Sadece bazı geçmiş dönem aksaklıklar ve bayilerin kendi ekonomik gücüne bağlı serbest piyasa ile ilgili durumlardan kaynaklı bir yanlış anlaşılma var.
Abi en büyük ve şu an için tek beklentim bir an önce FGE nin aksiyon alması ve 2022 yazına tüm bu olumsuzlukların çözülmüş hali ile tüketicilerin karşısına ciddi bir revizyona uğramış halde çıkmasıdır.

Artık çürük elmalar mı ayıklanır, ciddi yaptırımlar mı uygulanır orasını tüketici olarak biz bilemeyiz malum.

Biz tüketiciler olarak FG yetkililerine şunu ispat ettik diye düşünüyorum.

Eğer iyi malı iyi fiyata iyi kalitede hizmet ile alabiliyorsak bizden daha sadık bir kitle bulamazsınız. Yeter ki aramızdaki güven ortamı zedelenmesin.

FG de tüketicinin ispat ettiği bu durum karşısında aksiyon almalı, bu güveni daha sağlam temellere taşımak için elini taşın altına koymalı.

Geri
Üst Alt