Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Adem Helvacı Adem Helvacı The_SreT The_SreT Yok sadece klimada değil elbette sorun dediğiniz gibi kullanım hatası ve özellikle yanlış btü de klima seçimi oldu. Daha doğrusu taşındıktan sonra eldeki klimayı en çok zaman geçirilen yere taktık ama şartlar o kadar zorlu ki klima yetersiz kaldı. Seg 12000 btü lük klimam var.
Yaklaşık 40m2 alan, mutfak ve oturma odası beraber, amerikan mutfak gibi düşünebilirsiniz. Öğleden sonra 2 3 gibi güneş almaya başlıyor ve batana kadar odanın içinde. Ayrıca binada herhangi bir yalıtım yok ve en önemlisi şehir Mersin :)
Sizlerin anlatımınızdan anladığım kadarıyla, bu şartlarda 24000 btü klima ancak burası için yeterli olur diye düşünüyorum. Seneye klimayı değiştirmeyi düşündüğümden dolayı Midea yorumlarını da merakla takip ediyorum.
Doğru alana doğru klima ve doğru kullanım ile herkes rahat edecektir.
Şartları çok zorlu olmadığında GREE üretimi benim Olefini klima bile tasarruf yapabiliyor ama şartlar 39 40 41 dereceleri bulunca klima da sapıtıyor ne yapacağını.

The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,299

Adem Helvacı Adem Helvacı The_SreT The_SreT Yok sadece klimada değil elbette sorun dediğiniz gibi kullanım hatası ve özellikle yanlış btü de klima seçimi oldu. Daha doğrusu taşındıktan sonra eldeki klimayı en çok zaman geçirilen yere taktık ama şartlar o kadar zorlu ki klima yetersiz kaldı. Seg 12000 btü lük klimam var.
Yaklaşık 40m2 alan, mutfak ve oturma odası beraber, amerikan mutfak gibi düşünebilirsiniz. Öğleden sonra 2 3 gibi güneş almaya başlıyor ve batana kadar odanın içinde. Ayrıca binada herhangi bir yalıtım yok ve en önemlisi şehir Mersin :)
Sizlerin anlatımınızdan anladığım kadarıyla, bu şartlarda 24000 btü klima ancak burası için yeterli olur diye düşünüyorum. Seneye klimayı değiştirmeyi düşündüğümden dolayı Midea yorumlarını da merakla takip ediyorum.
40m2 alana normalde 18 lik klima yeterli olur ama, açık mutfak başlı başına sorun, yalıtımsız bina ve evin uzun süreli güneş alması, 24 lük size uygun olan ? Midea Prime yorumları hep olumlu, daha olumsuz dönüş yapan olmadı. Zaten Adem abinin verileri ortada ?

T Çevrimdışı

Tugi136 

Süper Üye
20 Nis 2020
500
30
Merhaba ben sizlere yardımcı olabilmek için önceden haber verme gereği hissettim. Çünkü ürünlerin bayiye geliş fiyatları arttı.

Babalar günü indirimi sene de birkez yapılan özel bir indirim. Ancak Forum indirimi ile birlikte size bayiler ve bölge sorumlusu arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
Merhaba mail adresinizi atar mısınız ?

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Erinç hocam öncelikle merhaba, daha öncede yazmıştım hatırlatmak istiyorum. Mail adresin,ze attığım maillere hala cevap bekliyorum.
Yalovada yaşıyorum 12000BTU Midea için sizden haber bekliyorum. Mail adresim selcuk_yazici2003@yahoo.com teşekkürler
Merhaba bir hata olmalı çünkü şimdi maillerimi verdiğiniz mail adresinizle kontro ettim. erincmark@gmail.com a düşen bir mailinizie ulaşamadım. İisterseniz DM olarak ra bana bilgilerinizi iletebilirsiniz buradan.

P Çevrimdışı

piyuv 

Yeni Üye
21 Nis 2021
7
Bugün 2 adet 12lik ve 1 adet 18lik Midea Prime ile kulübe katıldım. Adem Abiye yaptığı testler ve Erinç Beye de ilgilendiği için teşekkür ederim. Söke EMAR servis çok düzgün kurulum yaptı. Vakum da yapıldı, zaten vakumsuz montaj yapmayız dediler. Kurulumdan sonra ortalığı temizlediler ve ürünü tanıttılar. Çok memnun kaldım. İç ve dış ünitelerin kutularının üzerlerinde Prime Series yazıyordu, ama iç ünitelerin üstünde ve kumandalarda Inverter Quattro yazıyor. Adem abinin incelemelerinden hatırladığım kadarıyla onunkinde sadece Inverter yazıyordu; Sadece yazı farklılığı mı var başka farklılıklar da var mı anlayamadım. 12liklerden biri akıllı prize takılı ve dış ünite çalışır haldeyken 110W kullanım gördüm. Enerji sarfiyatı konusunda memnun edecek gözüküyor.Umarım sorunsuz bir şekilde uzun süreler kullanacağım.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

I_paTRon_I

Yeni Üye
16 Ağu 2021
5
31
Beyler iyi günler 3. kat kardeşimin evine 1 adet 9 1 adet 12 1 adet 18 btu luk midea klima takılacak 4. kat çatı kat kendi evime 2 adet 9 1 ADET 12 btu luk klima taktırmayı düşünüyorum keşif yapıldı (fiyat alındı gayet uygun geldi). çatı katda cam balkon var salona dahil sadece kalabalık müsafir gelirse salona dahil edilecek şekilde katlanır cam ile ayrılmış. normalde 25.m2 ama cam açılınca 38 m2 oluyor. nadiren kullanılacaksa 12 lik klima yeterli denildi. bu şekilde kullanan varsa fikir verirse sevinirim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Beyler iyi günler 3. kat kardeşimin evine 1 adet 9 1 adet 12 1 adet 18 btu luk midea klima takılacak 4. kat çatı kat kendi evime 2 adet 9 1 ADET 12 btu luk klima taktırmayı düşünüyorum keşif yapıldı (fiyat alındı gayet uygun geldi). çatı katda cam balkon var salona dahil sadece kalabalık müsafir gelirse salona dahil edilecek şekilde katlanır cam ile ayrılmış. normalde 25.m2 ama cam açılınca 38 m2 oluyor. nadiren kullanılacaksa 12 lik klima yeterli denildi. bu şekilde kullanan varsa fikir verirse sevinirim.
Bu şekilde kullanan pek olmaz ama ,nadiren kullanılacaksa neden olmasın.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Bugün 2 adet 12lik ve 1 adet 18lik Midea Prime ile kulübe katıldım. Adem Abiye yaptığı testler ve Erinç Beye de ilgilendiği için teşekkür ederim. Söke EMAR servis çok düzgün kurulum yaptı. Vakum da yapıldı, zaten vakumsuz montaj yapmayız dediler. Kurulumdan sonra ortalığı temizlediler ve ürünü tanıttılar. Çok memnun kaldım. İç ve dış ünitelerin kutularının üzerlerinde Prime Series yazıyordu, ama iç ünitelerin üstünde ve kumandalarda Inverter Quattro yazıyor. Adem abinin incelemelerinden hatırladığım kadarıyla onunkinde sadece Inverter yazıyordu; Sadece yazı farklılığı mı var başka farklılıklar da var mı anlayamadım. 12liklerden biri akıllı prize takılı ve dış ünite çalışır haldeyken 110W kullanım gördüm. Enerji sarfiyatı konusunda memnun edecek gözüküyor.Umarım sorunsuz bir şekilde uzun süreler kullanacağım.
Hayırlı olsun güle güle kulanın paylaşımınız için teşekkürler.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Merhaba Erinç Erinç bey ve Adem Helvacı Adem Helvacı hocam.
Geçenlerde arkadaşa midea klima almıştık burda da bahsetmiştim. Wi-Fi KİT ile beraber almıştık. Yalnız arkadaşı aramışlar ve bu Wi-Fi yi kullanabilmek için sabit ip gerekiyor denmiş. Bence saçma çünkü sabit ip için ekstra 30₺ istemiş Türk Telekom ve LG klimada sabit ip istenmiyor normal ev internetinde çalışıyor. Yani gereksiz külfet ev kullanıcısı için. Bunun astarı yüzü nedir bilgilendirirseniz sevinirim

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba Erinç Erinç bey ve Adem Helvacı Adem Helvacı hocam.
Geçenlerde arkadaşa midea klima almıştık burda da bahsetmiştim. Wi-Fi KİT ile beraber almıştık. Yalnız arkadaşı aramışlar ve bu Wi-Fi yi kullanabilmek için sabit ip gerekiyor denmiş. Bence saçma çünkü sabit ip için ekstra 30₺ istemiş Türk Telekom ve LG klimada sabit ip istenmiyor normal ev internetinde çalışıyor. Yani gereksiz külfet ev kullanıcısı için. Bunun astarı yüzü nedir bilgilendirirseniz sevinirim
Şu ana kadar böyle birşey hiç bir kullanıcıdan duymadık ve yani kimsenin sürekli sabit ıp kullandığını sanmıyorum. Kurulum için Adem abinin de seslendirdiği kurulum videosuna bakabilirsiniz. Ama sizin için araştıralım tabi iyi günler

E Çevrimdışı

EminYILDIRIM

Aktif Üye
17 Ağu 2021
50
35
Bende bu aksam bekliyorum servisi bakalim hem cihazi getirecekler hemde kurulum yapacaklar, gunlerdir forum youtube vb heryerden pratik bilgim olmasada teorik olarak servisi cebimden cikartacak kadar bilgi edindim galiba :) cihazida aldim madem uyede olayım dedim.

Uyku egrisi olayini cok merak ediyorum bakalim saat saat programlama 3 zamanli tarife kullanıyorum gece 22 den sonra kurtadama donusturecegim makineyi :)

Geri
Üst Alt