Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Abi en büyük ve şu an için tek beklentim bir an önce FGE nin aksiyon alması ve 2022 yazına tüm bu olumsuzlukların çözülmüş hali ile tüketicilerin karşısına ciddi bir revizyona uğramış halde çıkmasıdır.

Artık çürük elmalar mı ayıklanır, ciddi yaptırımlar mı uygulanır orasını tüketici olarak biz bilemeyiz malum.

Biz tüketiciler olarak FG yetkililerine şunu ispat ettik diye düşünüyorum.

Eğer iyi malı iyi fiyata iyi kalitede hizmet ile alabiliyorsak bizden daha sadık bir kitle bulamazsınız. Yeter ki aramızdaki güven ortamı zedelenmesin.

FG de tüketicinin ispat ettiği bu durum karşısında aksiyon almalı, bu güveni daha sağlam temellere taşımak için elini taşın altına koymalı.
Adem abi ben düzenli olara burda yaşadığımız olumlu olumsuz her şeyi aktarıyorum. Üzerinde çalışılmaya başlandı, az önce Turgut beyle de konuştuk. Tüm uyarıları merkez ekip düzenli olarak bayi ve servislik alan kişilere yapıyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi ben düzenli olara burda yaşadığımız olumlu olumsuz her şeyi aktarıyorum. Üzerinde çalışılmaya başlandı, az önce Turgut beyle de konuştuk. Tüm uyarıları merkez ekip düzenli olarak bayi ve servislik alan kişilere yapıyor.
Elinize sağlık.
Yönetimin özverili çalışmalarının sahaya olumlu yansımalarını bekliyoruz tüketiciler olarak.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Bir konuda bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Mevcut yeni takılan 18000 btu klima iç panel ön yüzeyinde "inverter quattro" yazmakta. FGgroupe ve diğer muhtelif satıcılarda bulunan güncel modellerde ise sadece "inverter" yazmakta. Her iki panel resimlerini buraya ekliyorum.
Şimdi öğrenmek istediğim şudur arkadaşlar.

Biz kaç model klima aldık ? Eski modelse cihaz satılırken bilgilendirilmemiz gerekmiyor mu? En azından kasa değişmiş sanki.
Her iki klima spesifikasyonları arasında farklılıklar var mıdır, varsa nelerdir? ( Üretim yılları arasında mutlaka teknolojik gelişimler olmuştur diye düşünüyorum )

midea-ic-unite.png

midea-klima-fggroup.png

12000 btu klimamın fotosu olmadığı için onu şimdilik değerlendiremedim. Varsa 18000 btu alan arkadaşlar da bu gözle bir bakmalarını rica ediyorum.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Mevcut yeni takılan 18000 btu klima iç panel ön yüzeyinde "inverter quattro" yazmakta. FGgroupe ve diğer muhtelif satıcılarda bulunan güncel modellerde ise sadece "inverter" yazmakta. Her iki panel resimlerini buraya ekliyorum.

Biz kaç model klima aldık ? Eski modelse cihaz satılırken bilgilendirilmemiz gerekmiyor mu? En azından kasa değişmiş sanki.
Her iki klima spesifikasyonları arasında farklılıklar var mıdır, varsa nelerdir? ( Üretim yılları arasında mutlaka teknolojik gelişimler olmuştur diye düşünüyorum )

midea-ic-unite.png

midea-klima-fggroup.png

12000 btu klimamın fotosu olmadığı için onu şimdilik değerlendiremedim. Varsa 18000 btu alan arkadaşlar da bu gözle bir bakmalarını rica ediyorum.
Selâmlar, Geçen yıl bizim yazlığımıza takılan 9000 BTU klimada da İnverter Quattro yazmakta, Web için kullanılan görseller Midea nın bizimle paylaşmış olduğu fotoğraflar. Kısacası ürünlerde bir özellik farkı yok. Ben burda Quatro özelliği için bir video paylaşmıştım. Tüm Midea klimaların taşıdığı Midea'nın yüksek tasarruflu olmasını sağlayan ortam koşullarına göre performans göstermesini sağlayan, Kompresör den iç üniteye kadar özel gelişmiş bir sistem olduğu için Midea klimalar İnverter Quattro olarak geçiyor. Bu nedenle zaten diğer İnverter klimalardan yüksek performansı var.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
İntiverter Quattro için bu video yu izleyebilirsiniz. İngilizce fakat anlaşılıyor.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,298

midea-ic-unite.png

midea-klima-fggroup.png

Midea Quatro 18000 btu İnverter Klima

Ürün Markası:
Ürün Kodu: MB-18N1D

Midea Prime 18000 İnverter Klima

Ürün Markası: MIDEA
Ürün Kodu: MA2-18NXD0

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Selâmlar, Geçen yıl bizim yazlığımıza takılan 9000 BTU klimada da İnverter Quattro yazmakta, Web için kullanılan görseller Midea nın bizimle paylaşmış olduğu fotoğraflar. Kısacası ürünlerde bir özellik farkı yok. Ben burda Quatro özelliği için bir video paylaşmıştım. Tüm Midea klimaların taşıdığı Midea'nın yüksek tasarruflu olmasını sağlayan ortam koşullarına göre performans göstermesini sağlayan, Kompresör den iç üniteye kadar özel gelişmiş bir sistem olduğu için Midea klimalar İnverter Quattro olarak geçiyor. Bu nedenle zaten diğer İnverter klimalardan yüksek performansı var.
Üstad, teşekkür ederim. Bana çok ilginç geldi sunulan ile gönderilen ürünün farklı olması. :) :) midea quatro nun değerleri prime dan daha mı iyi gözüküyor ne ? :) :)

Son düzenleme:
Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Üstad, teşekkür ederim. Bana çok ilginç geldi sunulan ile gönderilen ürünün farklı olması. :) :) midea quatro nun değerleri prime dan daha mı iyi gözüküyor ne ? :) :)
???? Quattro tüm modellerindeki teknoloji, ve sanırım görüyorum ki performans olarakta farkını size de hissettiriyor, ben yazlıkta yok şuan ve burda bir klima Midea Prime 9000 BTU ve tüketici olarak çok memnunum, sadece dün misafirimiz vardı yüksek performansını kısmayı bilmediği için gece 28 e setli iken üşümüşler.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
???? Quattro tüm modellerindeki teknoloji, ve sanırım görüyorum ki performans olarakta farkını size de hissettiriyor, ben yazlıkta yok şuan ve burda bir klima Midea Prime 9000 BTU ve tüketici olarak çok memnunum, sadece dün misafirimiz vardı yüksek performansını kısmayı bilmediği için gece 28 e setli iken üşümüşler.
Valla bize sıcak değerler bunlar. 25 °c de anca kendimizie geliyoruz :) Küçük bir soru: Klimanın fan üfleme ağzı sıcaklık değeri kaç olmalıdır ki bunun gazı, suyu tamamdır diyebileyim?
Yani önceki klima performansları için ilgili servis en soğuk modda üfleme ağzına termometreyi koyar, 3 dakika bekler ve çıkan sonuca göre değerlendirme yapardı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Valla bize sıcak değerler bunlar. 25 °c de anca kendimizie geliyoruz :) Küçük bir soru: Klimanın fan üfleme ağzı sıcaklık değeri kaç olmalıdır ki bunun gazı, suyu tamamdır diyebileyim?
Yani önceki klima performansları için ilgili servis en soğuk modda üfleme ağzına termometreyi koyar, 3 dakika bekler ve çıkan sonuca göre değerlendirme yapardı.
Nasıl istersek o şekilde sonuç çıkartabileceğimiz bir uygulama ki bunu ben DH de yayınladığım fotolar ile anlatmıştım.

Montaj sonrası klimanın düşük derece göstermesi iyi bir işarettir bu nedenle cihaz montaj sonrası TURBO modda çalıştırılır, 10 dakika beklenir, turbo kapatılır ve minimum fan yapılıp ölçüm yapılır. 6 derece den yüksek olması yüz ekşitir lakin bu uygulama ürüne, kapasitesine, üreticisine, ortama, boru mesafesine vs vs vs hep değişkendir sabit veri yoktur.

ANLIK dan ziyade genel ağırlıklı sonuç önemli ki bu veri de ortalama 11 15 arasıdır. (Soğutmada elbette) Isıtmada 42-55.

T Çevrimdışı

timargilli 

Yeni Üye
3 Nis 2020
46
36
İlgiyle konuyu takip ediyorum. Özellikle a101 den aldığım klima ile haziranda 500 TL temmuz ayında 800TL fatura geldikten sonra daha çok ilgimi çekiyor :)
Sadece soğutma için kullandığımdan bu sene artık geçti ama seneye almak için kullanıcıların tecrübelerine buradan ulaşmak gerçekten çok değerli.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,298
İlgiyle konuyu takip ediyorum. Özellikle a101 den aldığım klima ile haziranda 500 TL temmuz ayında 800TL fatura geldikten sonra daha çok ilgimi çekiyor :)
Sadece soğutma için kullandığımdan bu sene artık geçti ama seneye almak için kullanıcıların tecrübelerine buradan ulaşmak gerçekten çok değerli.
Öncelikle SEG marka klima almışsınız galiba A101 deyince onu anladım, kaçlık klima aldınız, kaç m2 alanı soğutuyorsunuz, klima kaç derecede ve hangi fanda kullanıyorsunuz, evde ısı yalıtımı var mı, kaçıncı kattasınız, evin klimasız elektrik faturası ne kadar ? 800 tl gelen fatura bu başlıktaki klimayı alınca bir anda 400 e 500 e inmez, yanlış kullanım sonucu olduğunu düşünüyorum ? yanlış kullanım sonucu buradaki klima ilede yüksek fatura görürsünüz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Öncelikle sebep/sonuç ilişkisine odaklanmak gerekir.

Bahsettiğiniz, adını anmadığım markanın ürettiği klimadır diye düşünüyorum ve aynı klimayı devrettiğim işyerinde çocuklar halen kullanıyor.

Uygun olmayan koşullarda klima saatte 1.6kw tüketiyor yani klima verimsiz onu anlarım lakin ihaleyi sadece klimaya yüklemek haksızlık olabilir. Koşulları da yazabilirseniz çok mutlu olurum.

T Çevrimdışı

timargilli 

Yeni Üye
3 Nis 2020
46
36

Adem Helvacı Adem Helvacı The_SreT The_SreT Yok sadece klimada değil elbette sorun dediğiniz gibi kullanım hatası ve özellikle yanlış btü de klima seçimi oldu. Daha doğrusu taşındıktan sonra eldeki klimayı en çok zaman geçirilen yere taktık ama şartlar o kadar zorlu ki klima yetersiz kaldı. Seg 12000 btü lük klimam var.
Yaklaşık 40m2 alan, mutfak ve oturma odası beraber, amerikan mutfak gibi düşünebilirsiniz. Öğleden sonra 2 3 gibi güneş almaya başlıyor ve batana kadar odanın içinde. Ayrıca binada herhangi bir yalıtım yok ve en önemlisi şehir Mersin :)
Sizlerin anlatımınızdan anladığım kadarıyla, bu şartlarda 24000 btü klima ancak burası için yeterli olur diye düşünüyorum. Seneye klimayı değiştirmeyi düşündüğümden dolayı Midea yorumlarını da merakla takip ediyorum.

Geri
Üst Alt