teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
The_SreT Çevrimiçi

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,297
E bu nasil is simdi?
Bu işte garipsenecek birşey yok, arkadaş bir fırsat yakalamış ve forumdan daha uyguna almış. Kimse forum indirimden uygun fiyata alamaz diye birşey yok ki hocam ?

Kaldı ki bu klimayı satan yer eski distribütörden kalma ürünleri satıyor, yani geçen sene eski distribütörden yapmış stoğu bu dönem uygun fiyattan satıyor. Geçen seneki klima fiyatlarıyla bu seneki klima fiyatları arasında dağlar kadar fark var ?

Şimdi FGeurope'da Midea'nın yeni distribütörü olduğu için eski distribütör ürünlerininde arkasında duruyor. Neden duruyor ? Sonuçta halk bilmez eski, yeni distribütör felan bir sorun yaşarsa Midea'yı bilir. FGeurope'da distribütörü olduğu ürünün, yani Midea'nın marka değerinin düşmesini istemez. Hee gel gelelim FGeurope'da eski distribütör ürünlerini babasının hayrına ücretsiz montaj yapıp garantisi altına sokacak değil. Belli bir montaj ücreti karşılığında ürünün montajını yapıp, garantisini başlatıp sahipleniyor. Sonuçta alan memnun, satan memnun ?

Şimdi bu bayi 4700 tl'ye montaj ve wifi kit dahil vermiş klimayı. Eee diyo zaten montajı ben yapacam, artık montaj ücreti için FGeurope ile yarı yarıya mı anlaşmıştır, yoksa montaj ücreti tamamen bayiye mi kalıyordur bilemem ? wifi kitler de eski distribütörden kalma ise oohhh mis ? yani her türlü satan da alan da memnun durumu ?

Hee o zaman ben de bu adamdan alayım madem derseniz olmuyor işte, Urfa'daysanız alın ? ama İstanbul'dan, İzmir'den v.s başka bir yerden bu bayiden alırsanız adamın gelip montaj yapacak hali yok. Montajı kendi üstleniyor zaten, verirsiniz 4700 tl'yi birde üstüne 600 - 700 montaj ücreti yine el ele baş başa ?

Yaa valla bu durumlar öyle karışık işler ki, umarım anlatabilmişimdir.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
18000 klimayı dünden beri kesintisiz dry konumunda çalıştırıyorum. ortam soğutmasında pek bir fark yok. fan kendini kıstı. soğutma modundan daha az tükettiği şeklinde yorumlar var internet de. bu şekilde devam etmenin bir zarar var mı? Yorumlarınız lütfen.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
18000 klimayı dünden beri kesintisiz dry konumunda çalıştırıyorum. ortam soğutmasında pek bir fark yok. fan kendini kıstı. soğutma modundan daha az tükettiği şeklinde yorumlar var internet de. bu şekilde devam etmenin bir zarar var mı? Yorumlarınız lütfen.
Tüketim konusunu ben de merak ediyorum.

Ama uzmanlar 2 saatten fazla kullanılmasını önermiyormuş. Her yerde yazıyor ama hangi uzmanlar ve neden önermiyormuş bilgim yok. Belki de kopyala & yapıştır hepsi.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Tüketim konusunu ben de merak ediyorum.

Ama uzmanlar 2 saatten fazla kullanılmasını önermiyormuş. Her yerde yazıyor ama hangi uzmanlar ve neden önermiyormuş bilgim yok. Belki de kopyala & yapıştır hepsi.
Aşırı nemli hava gibi, aşırı kuru havada insan sağlığı için önerilmez. Yoksa uzun süreli dry modda çalışmanın klima için bir zarar oluşturacağını sanmam. olsaydı özellikle manuel de yazması gerekirdi diye düşünüyorum.

Bizde açık mutfak oldukça ve hanımın çay merakı sürdükçe nemsiz bir oda hayal :)

şöyle bir bilgi var ortalıkta

Ekran-Alintisi97e741996d8d02c6.jpg

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Aşırı nemli hava gibi, aşırı kuru havada insan sağlığı için önerilmez. Yoksa uzun süreli dry modda çalışmanın klima için bir zarar oluşturacağını sanmam. olsaydı özellikle manuel de yazması gerekirdi diye düşünüyorum.

Bizde açık mutfak oldukça ve hanımın çay merakı sürdükçe nemsiz bir oda hayal :)

şöyle bir bilgi var ortalıkta

Ekran-Alintisi97e741996d8d02c6.jpg
Açıkçası ben düşük nemi seviyorum. Tüketimde avantajı varsa dış hava sıcaklığı 35 i geçmediği sürece dry mod fazlasıyla iyi.

Resimde de tüketimin düşük olduğu gözüküyor ama sabit bir tüketim oluyor. Mesela soğutma moduna inverter frenlemesindeki tüketimin üzerinde mi altında mı asıl soru bu.

Çay sevdası bizde de var ? nem ölçer %30’un üstüne hiç çıkmıyor klima normal modda 24 saat çalıştığı için. Ama tüketimi de daba daba yapıyor. Sıradaki faturayı merakla bekliyorum.

Hadi Şahin Çevrimdışı

Hadi Şahin 

Aktif Üye
14 May 2018
153
Bu işte garipsenecek birşey yok, arkadaş bir fırsat yakalamış ve forumdan daha uyguna almış. Kimse forum indirimden uygun fiyata alamaz diye birşey yok ki hocam ?

Kaldı ki bu klimayı satan yer eski distribütörden kalma ürünleri satıyor, yani geçen sene eski distribütörden yapmış stoğu bu dönem uygun fiyattan satıyor. Geçen seneki klima fiyatlarıyla bu seneki klima fiyatları arasında dağlar kadar fark var ?

Şimdi FGeurope'da Midea'nın yeni distribütörü olduğu için eski distribütör ürünlerininde arkasında duruyor. Neden duruyor ? Sonuçta halk bilmez eski, yeni distribütör felan bir sorun yaşarsa Midea'yı bilir. FGeurope'da distribütörü olduğu ürünün, yani Midea'nın marka değerinin düşmesini istemez. Hee gel gelelim FGeurope'da eski distribütör ürünlerini babasının hayrına ücretsiz montaj yapıp garantisi altına sokacak değil. Belli bir montaj ücreti karşılığında ürünün montajını yapıp, garantisini başlatıp sahipleniyor. Sonuçta alan memnun, satan memnun ?

Şimdi bu bayi 4700 tl'ye montaj ve wifi kit dahil vermiş klimayı. Eee diyo zaten montajı ben yapacam, artık montaj ücreti için FGeurope ile yarı yarıya mı anlaşmıştır, yoksa montaj ücreti tamamen bayiye mi kalıyordur bilemem ? wifi kitler de eski distribütörden kalma ise oohhh mis ? yani her türlü satan da alan da memnun durumu ?

Hee o zaman ben de bu adamdan alayım madem derseniz olmuyor işte, Urfa'daysanız alın ? ama İstanbul'dan, İzmir'den v.s başka bir yerden bu bayiden alırsanız adamın gelip montaj yapacak hali yok. Montajı kendi üstleniyor zaten, verirsiniz 4700 tl'yi birde üstüne 600 - 700 montaj ücreti yine el ele baş başa ?

Yaa valla bu durumlar öyle karışık işler ki, umarım anlatabilmişimdir.
Dediğim gibi arkadaşa Lg dual eco ya da cool alacaktık MediaMarkt ten. Sonra telefon ile aradım midea urfa yetkili satıcısını. Konuştuğum kişi isminin Mehmet olduğunu söyledi. Burdan kendisine teşekkür ediyorum. Telefonda ürünün fiyatının 4800 tl olduğunu söyledi. 1 Ay önce 4500 tl dediklerini söyleyince nakit ya da tek çekim olursa 4500 tl ye verebileceğini söyledi. Wi-fi kıt dahil değil dedi ve fiyatının da 350 tl olduğunu söyledi. Pazarlık yaptım ve tek çekim ikisinin fiyatında 4600 tl olarak zord a olsa anlaştık. Bayiye gittik ve kendisi orda değildi. Personel kendisini arası ve 4700 ün maliyeti olduğunu ve 4600 e veremeyeceğini belirtti. Biz de daha fazla zorlamadık 4600 anlaşmıştık gibisinden ve 4700 e alıp çıktık pazartesi de montajını yapacaklarını belitti. Durumun özeti ya da geniş hali bu. Kimseyi zan altında bırakmamak ve mehmet beyin iyi niyetini de suistimal etmemek için durumu açıklamak istedim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey, bu şekilde bir açıklama gördüm sitenin birinde . Ne diyorsunuz?
Evde tüm elektrik tüketen cihazları kapatın , elektrik sayacındaki t3 verisini kaydedin. Klimayı 5 dk çalıştırın . Tüketim verisini yine yazın. İki değer arasındaki farkı 12 ile çarpıp saatlik tüketimi bulursunuz.
Abi yıllardır tüketici elektroniği tüketim veri testleri yaparım, hayatımda böylesine saçma bir yaklaşım görmedim :)

Allah akıl fikir versin bu gibi kardeşlerimize.

Bence klimaya elektrik prizini şöyle bir gösterelim, oradan bile anlarız, bakalım prizi görünce vahşileşiyor mu bizim klima? :)

Hocam videoları şimdi bitirdim, detaylı Gree tüketim verileri ve Klima neden çok elektrik tüketir başlıklı ikiye böleceğim.

Yani orada ben datalogger özellikli 3 ayrı program kullanıyorum ona rağmen halen daha yurt dışından neler getirtebilirim diye araştırıyorum, adamlardaki mantığa bak :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Klima her dakika aynı miktarda tüketim yapmadığı için saatlik tüketim için 5 dakika çok kısa bir süre. En azından 24 saat olmalı ki gecesi gündüzü hesaba katılsın. Ama o bile yetersiz. Gün olur çok sıcak, gün olur az sıcak.

En iyi ölçüm Wattmetre'dir. Klima hattına özel saat bağlamaktır.
21 Derecelik MİDEA testinde ispat ettik 24 saatin bile yeterli olmayacağını. Yayınlayacağım videosunu :)

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Abi yıllardır tüketici elektroniği tüketim veri testleri yaparım, hayatımda böylesine saçma bir yaklaşım görmedim :)

Allah akıl fikir versin bu gibi kardeşlerimize.

Bence klimaya elektrik prizini şöyle bir gösterelim, oradan bile anlarız, bakalım prizi görünce vahşileşiyor mu bizim klima? :)

Hocam videoları şimdi bitirdim, detaylı Gree tüketim verileri ve Klima neden çok elektrik tüketir başlıklı ikiye böleceğim.

Yani orada ben datalogger özellikli 3 ayrı program kullanıyorum ona rağmen halen daha yurt dışından neler getirtebilirim diye araştırıyorum, adamlardaki mantığa bak :)

Adem abi onay ver alayım :)
95m2 tüm ev verilerini yaz ve kış olarak paylaşmayı planlıyorum ben de.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
ürünü stoklamış ve kendi stoğunu eritme ve nakite geçme derdine düşerek
Sevgili Erinç bu cümle bana göre hoş değil.

Yani adamın elinde esi mal olduğu zaten sattığı fiyattan belli oluyor. Peki adam ne yapsaydı? Fırsatçılık yapıp eski fiyattan satılması gereken ürünü yeni fiyattan satıp haksız kazanç mı elde etseydi?

Stokçuluk eğer bu şekilde yapılırsa hem ahlaksızlık hem de bildiğim kadarıyla suç (Yanlış biliyor da olabilirim) Lakin ticaret yağan birisinin elinde mal bulundurması, deposunda ürün bulundurması anormal bir durum değil.

Forumda ilk MİDEA ismini duyurmaya başladığımız zamanlar 4100 4300 4500 4800 gibi rakamlardan klimalar satıldı ancak o klimalar bittiği için herkes bildiğim kadarı ile yeni parti ürün çekti ve maalesef kur nedeniyle yeni fiyatlar etken oldu. Yeni fiyatlar üzerinden forum indirimi uygulanıyorken dahi kur farklı fiyat makas aralığını eski fiyat ile satılan bir ürüne denk gelmesi mümkün olmuyor.

Ayrıca FG Europe ile ilgili gelen en büyük şikayetlerin satış rakamları ve borulu borusuz, kitli kitsiz, işçilikli işçiliksiz kavramlarının kafa karıştırması kaynaklı olduğunu firma mutlaka görmeli ve ETKİN bir önlem almalı.

GREE firması bayilerine bir liste paylaşıyor, bu listede klima fiyatları, bayilerin kendi yetkilerindeki indirim oranları, ekstra kullanılacak boruların metre fiyatı dahi belirlenmiştir ve ülkenin her yerinde aynı şekilde uygulanma zorunluluğu getirmiş adamlar. FG bunu neden yapamıyor ki?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Açıkçası ben düşük nemi seviyorum. Tüketimde avantajı varsa dış hava sıcaklığı 35 i geçmediği sürece dry mod fazlasıyla iyi.

Resimde de tüketimin düşük olduğu gözüküyor ama sabit bir tüketim oluyor. Mesela soğutma moduna inverter frenlemesindeki tüketimin üzerinde mi altında mı asıl soru bu.

Çay sevdası bizde de var ? nem ölçer %30’un üstüne hiç çıkmıyor klima normal modda 24 saat çalıştığı için. Ama tüketimi de daba daba yapıyor. Sıradaki faturayı merakla bekliyorum.
Nem alma modunda kompresör daha yoğun çalışıyor bilginiz olsun :kas

Geri
Üst Alt