Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Ölçümden kastın ne anlamadım.
Yani mesela ölçüm aletine elektrik birim fiyatı hatalı girilmiş olabilir. Ölçü aleti hatalı ölçebilir (var mı öyle bir ihtimal bilmiyorum gerçi). Veya dış panodaki saatle hesaplamış olabilirsiniz.

Bilemedim çok da mantıklı şeyler söylediğime inanmıyorum açıkçası. Ama o kadar yüksek tüketim 15m2 alan için çok mümkün gözükmüyor. Denklemde farklı bir şey olmalı.

O Çevrimdışı

Oğuzhannn..

Yeni Üye
16 Tem 2021
13
28
Yani mesela ölçüm aletine elektrik birim fiyatı hatalı girilmiş olabilir. Ölçü aleti hatalı ölçebilir (var mı öyle bir ihtimal bilmiyorum gerçi). Veya dış panodaki saatle hesaplamış olabilirsiniz.

Bilemedim çok da mantıklı şeyler söylediğime inanmıyorum açıkçası. Ama o kadar yüksek tüketim 15m2 alan için çok mümkün gözükmüyor. Denklemde farklı bir şey olmalı.
Bugün aydem geldi. Faturayı o verdi.

İ Çevrimdışı

İrfan_

Yeni Üye
12 Tem 2021
6
33
1 hafta once midea prime 12.000 btu klima taktırdım. Oda 15 metrekare ve 24 saat durmadan çalıştı 27 gündüz 28 gece. Ve şuan elektrik faturama 75 tl olarak yansıdı. Bence çok yüksek bir tutar. Adem abi sence bu normal mi? Aylik 140kw yakmıştı senin ki
20 m2 civarı odamızda sürekli çalıştırmadığımız midea prime klima günlük ortalama 3 kw tüketti. Altını çizerim sürekli değil. Bu nedenle odanın durumuna göre 15 ile 30 dk 1400 watt civarı tükettiğini belirteyim. (((ECO MODE kesinlikle açılmalı))) yoksa 800 watt altına düşmüyor. Set değeri 27 gayet ideal eco mode ve otmatik fan hızında 120 watt civarında tüketiyor soğutma/serinletme işini gerçekleştirince. Fan otomatik olunca set değerine gelince hızı çok azalıyor buda odanıza göre homojen soğutmayı gerçekleştiremeyebilir. %40-80 hızı aralığında tutubilirsiniz. 5 Ağustos 22:30 da set 26 derce fan hızı %80 eco mode dış sıcaklık 29.9 derece oda sıcaklığı 27 derece.

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
20 m2 civarı odamızda sürekli çalıştırmadığımız midea prime klima günlük ortalama 3 kw tüketti. Altını çizerim sürekli değil. Bu nedenle odanın durumuna göre 15 ile 30 dk 1400 watt civarı tükettiğini belirteyim. (((ECO MODE kesinlikle açılmalı))) yoksa 800 watt altına düşmüyor. Set değeri 27 gayet ideal eco mode ve otmatik fan hızında 120 watt civarında tüketiyor soğutma/serinletme işini gerçekleştirince. Fan otomatik olunca set değerine gelince hızı çok azalıyor buda odanıza göre homojen soğutmayı gerçekleştiremeyebilir. %40-80 hızı aralığında tutubilirsiniz. 5 Ağustos 22:30 da set 26 derce fan hızı %80 eco mode dış sıcaklık 29.9 derece oda sıcaklığı 27 derece.
27 derecede nasıl serinliyorsunuz anlamadım. bildiğiniz sıcak hava değeri bu ?

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
27 derecede nasıl serinliyorsunuz anlamadım. bildiğiniz sıcak hava değeri bu ?
Nem %70 ise 25 derecede de pişersiniz. Klima nemi sürekli düşürdüğü için artık bir yerden sonra %20 nem 26-28 derece sıcaklık sizi serin tutmaya yetiyor.

Spor yapar, ev süpürür veya kediyle koşuşturursanız klimanın karşısında 5 dakika oturmak zorunda kalabiliyorsunuz tabi ?

Düzcede hava 24 olduğunda pişerdim. Oralarda klima lüks ve dolayısıyla nem Allaha emanet. Kışı 20-21 derecelerde geçirirdik.

Antalyaya geldim klima 1 haftanın sonunda nemi %25 indirene kadar 23-24 kullanırken artık 25 ayarlayınca üşüyoruz. Bazen 26’da da üşüyoruz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Günde 15 kW civarı mı yaktı? Gözünüzden kaçan bir sorun olmasın?

Benim şu an bütün evin tüketimi günlük 18kW ve Midea üretimi Airfel 12.000 BTU klima ile bütün 90m2 evi serinletiyorum. O klimanın o seviyede yakması için full turbo modda veya pencere açık çalışması falan lazım diye düşünüyorum.
Yanılmıyorsam kardeşimiz ytb üzerinden de cp ile aynı yorumu yazmış, tesadüf burada görmüştüm orada da kendisine aynı şu şekilde yani sizin örneğe yakın cevap yazmıştım.

Ölçümleme verilerin nedir?
Aradaki farkı nasıl tespit ettin?
Fatura farkı değil sadece klimanın kaç KW tükettiğini neyle tespit ettin?
Geçen ay ile bu ay arasındaki %15 fatura farkını hesapladın mı?

Bunların dışında sen de benim gibi hem klima hem pencere açık yaşıyorsan başka açıklaması yok zira o klima o tüketimi yapmaz açık ve net.

Geri
Üst Alt