G Çevrimdışı

gunners

Yeni Üye
26 Eki 2020
16
28
7200 TL 18000 BTU ürün vardı n11 de bilindiği gibi üretici site fiyatları yüksek 10.000 küsür

satan midea yetkili bayi ürün garantili montaj hariç garantili de olsa montaj dahil almasan servis üzer

pazar yerinden alma servis üzer seni midea yetkili bayisi standartı var bu işin adamına göre servis montaj ücreti olmaz pazar yerleri uygun satıyor erinç bey komisyon alıyor o yüzden yanlış yönlendiriyor benim anladığım bu

uygun fiyatlı n11 hb gg birde satıcı midea yetkili bayi ise alıp geçersin extra montaj ücreti ödersin onunda standartı belli fiyatı olur vestel kendi site fiyatı farklı hb fiyatı farklı aynı tv hb den alıyoruz ucuz alıyoruz
dakikasında kulağını çekmişler satıcının gerçek fiyatı ifşa edince

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Herkese merhaba. Herkesin aksine kışın ısınma için klima tavsiyesi istiyorum mümkünse. Oda 28 m2 yalıtımsız bina 3. kat. 12K ile ısınmak mümkün müdür. Isınmak için hangi modeli almalıyım. Aşırı sıcağı sevmiyoruz ailece. Yazın hiç çalışmayacak evde yaşlı anne babaya klima dokunmakta. Elektrik tüketimi ne olur acaba. Ortalama 3-4 ay çalışır sanırım. Bu şekilde tavsiye verirseniz memnun olurum.
Madem herkes aktif sorumuzu yineliyelim. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İşte benim de anlamadığım bu, tv alıyoruz ,mesela yeğenim Çankayadan aldı tvyi ,vestel yetkili servisi gelip kurdu,garantiyi onayladı gitti ,yani "bizim satıcıdan alınmamış,garanti onaylamam" demedi ,ki benim yönlendirmem ile aldı tvyi.Örnekleri çok veririm.
Fiyatları gördüm ,inceledim ,hatta arattım diğer web sitelerde.Elbette farklı fiyatlar olabilir ama firma "benden alınmamış,garanti veremem" diyebilir mi,merdiven altı üretim değil ki bu,koskoca firma ürünü onu anlayamadım doğrusu.İşçilik+montaj+ürün daha fazlaya da çıkabilir farklı yerden alınınca,o alıcının sorunu , ama garanti olmaz olunca sıkıntı doğrusu.
Ben sevgili erinçin komisyon falan aldığını düşünmüyorum bile ,çünkü firmanın kendi sitesinde var fiyatlar,arada büyük fark var.Neyse :)
Abi örnek verdiğin Vestel'de dahi aslında ''Ürünü benden almamışsın, Çankaya'dan almışsın'' uygulaması var sen de biliyorsun.

Nasıl var? AHB denen avantajlı hizmet belgesi uygulaması nedeniyle var

Ürünü Vestel den alırsan yani yetkili bayisinden, Ücretsiz nakliye+montaj+3 yıl garanti veriyor sana.

Eğer Çankaya'dan alıyorsan bunların hiç birisi yok ve garanti 2 yıl

Şimdi senin yeğen malı alıp kendisi taşıyacaksa, kendisi montaj yapacaksa ve 2 yıl garantiye razı ise ok onda sorun yok diyor adam ve bayide 3000e satılanı sana 2500 e veriyor bu gün halen var bu uygulama. Peki senin yeğene ''bunun garantisi yok'' diyebilecek bir babayiğit var mı bu ülkede?

Alnını karışlarım ben onun eğer derse. Peki senin örnekte ortada bir ithalatçı var mı? Yok. Malı üreten de garantiyi veren de Vestel yani zorlu holding

Midea klimayı isterse lağım çukurundan almış olsun adam, faturası olsun garanti belgesi doldurulsun, midea klimaya ''bu garantili değil'' diyen adamın da alnını karışlarım ben.

Sorun şu ki, Yasa ve yönetmelik şunu diyor. Maldan ya satıcı, ya da üretici/ithalatçı sorumludur.

Şimdi Midea klimanın garantisinin başlaması ile ilgili yasal bir sorun yok, fakat mal kimin malı?

Şimdi sen pazaryerinden aldın ok.
Satıcı kim? Rüstem. Bu da ok
Rüstem kim? Kilimcinin kör oğlu mal alıp satan birisi. Bu da ok
Peki üretici ülkemizde olmadığına göre bu mal arıza yaptığında sorumlu olarak kimi göreceğiz biz? yani ithalatçı kim?

Hah işte durum burada karışıyor.

Yukarıda yazdığım da bundan farklı değildi. Eğer FG Europe güvencesinde ürün ise o malı garanti dışı bırakacak FGE yetkilisinin de alnını karışlarım ben.

Değilse? o zaman ne olacak?

Mal arıza yaptı 2 sene sonra. satıcı sadece satıcı, tamirci değil. İthalatçı da belli değil ya da yeri belli d ene iş yaptığı belli değil ne olacak?

Bu adamların da söylediği, ''kimse riske girmesini biz elimizden geldiğince ekonomik ürün sunmaya çalışıyoruz, gelin direkt bizden alın aracı vs uğraşmayın.''

Senin anlamadım ve sorumun cevabı değildi dediğin mesajımda da bu durumu benim de onaylamadığımı anlattım aslında.

Yani ben vatandaşım kardeşim, üstünde MİDEA yazıyorsa, resmi yetkili de FGE ise ben malı satın aldıktan sonra FGE yi bilirim diyorum ama ithal ürünlerde bu olmuyor işte.

Daha yeni bir dosya geldi elime koskoca LG markası ile ilgili.

LG televizyon almış adam, ürün arızalı, yetkili servise gitmiş, adam ''bu ürün bizim değil'' diyor.

LGE ithalatında değil de ESSE Elektronik diye birisinin ithalatında ürün. Servis yok ne olacak şimdi? Hem de Tv yi satan yer MİGROS

Al bak ön bilgi notum aynen şu şekilde

ess.jpg

Umuyorum bu sefer ne demek istediğimi anlatabilmişimdir abicim.

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Pazar yerleri firmaların ürünlerini en iyi pazarladığı sattığı yerlerdir hiçbir firma yetkilisi ordan alma bizim servis seni üzer diyemez servis yalnız dikkat edin fgeuropa garantili olsun resmi satıcımı diye uyarması yeterli idi iş bakır boru servis üzere bayiye müdahaleye fiyat güncellemesine geldi midea buysa ben almam Adem Helvacı Adem Helvacı helvacı abimiz incelemiş az enerji tüketiyor iyi ürün diye almaya niyetlendim piyasa araştırması yaptım.. sonuç bu

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Madem herkes aktif sorumuzu yineliyelim. :)
Klimayı kullanım şeklinize ve YALITIMSIZ ifadesinin ne derece tehlike arz ettiğine göre durum değişir.
Yeni bina 28m2 arakat ve toplamda 6 pencere+1 balkon kapısı olan salonumda 12 lik kullanıyorum ısıtmada sorun yaşamıyorum ama burası kıyı ege. Gerçi ben yüksekte yalıyorum o nedenle daha soğuk oluyor yani Fethiye 10 derece ise burası 5 derece öyle söyleyeyim.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Pazar yerleri firmaların ürünlerini en iyi pazarladığı sattığı yerlerdir hiçbir firma yetkilisi ordan alma bizim servis seni üzer diyemez servis yalnız dikkat edin fgeuropa garantili olsun resmi satıcımı diye uyarması yeterli idi iş bakır boru servis üzere bayiye müdahaleye fiyat güncellemesine geldi midea buysa ben almam Adem Helvacı Adem Helvacı helvacı abimiz incelemiş az enerji tüketiyor iyi ürün diye almaya niyetlendim piyasa araştırması yaptım.. sonuç bu
Aklında . şu yazdığım nokta kadar soru işareti olan ALMASIN
Bayiye güvenmeyen ALMASIN
Servisi beğenmeyen ALMASIN
Fiyatı beğenmeyen ALMASIN
Firmanın ve temsilcisinin tavrını beğenmeyen ALMASIN
Bakır borusunu sevmeyen ALMASIN
Klimanın rengini beğenmeyen ALMASIN
Bu gün moralim bozuk diyen ALMASIN
Bu koşullarda demek ki MİDEA BU, o zaman demek ki sen bu klimayı almamalısın yani konu kapanmış.

Bizim derdimiz mal satmak değil kardeşim bu konu anlaşılsın artık.

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Klimayı kullanım şeklinize ve YALITIMSIZ ifadesinin ne derece tehlike arz ettiğine göre durum değişir.
Yeni bina 28m2 arakat ve toplamda 6 pencere+1 balkon kapısı olan salonumda 12 lik kullanıyorum ısıtmada sorun yaşamıyorum ama burası kıyı ege. Gerçi ben yüksekte yalıyorum o nedenle daha soğuk oluyor yani Fethiye 10 derece ise burası 5 derece öyle söyleyeyim.
Hocam 30-40 senelik bina. Dış yalıtım sıfır. 2 metre balkon kapısı ve cam birleşik arada bir kolon 3 metre cam var. İstanbul'da deniz seviyesinde kalıyoruz neredeyse. 3-4 ay hiç kapatmadan ısıtmada kullanmak istiyorum daha tasarruflu olur diye. Ek olarak toprak hattı da yok binada oda başka sorun sanırım. Birazcık araştırdım. İptal edilen demir su borusu hattı var evde. Onun yerine plastik hat döşetmiştik. Elektrikçi bu yöntemle halledebilir mi acaba. Pek tavsiye edilmiyormuş ama. 1-1.5 sene idare etse beni kentsel dönüşüme girecek gibi.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam 30-40 senelik bina. Dış yalıtım sıfır. 2 metre balkon kapısı ve cam birleşik arada bir kolon 3 metre cam var. İstanbul'da deniz seviyesinde kalıyoruz neredeyse. Ek olarak toprak hattı da yok binada oda başka sorun sanırım. Birazcık araştırdım. İptal edilen demir su borusu hattı var evde. Onun yerine plastik hat döşetmiştik. Elektrikçi bu yöntemle halledebilir mi acaba. pek tavsiye edilmiyormuş ama. 1-1.5 sene idare etse beni kentsel dönüşüme girecek gibi.
Tam da uygun bir örneksiniz.

ÜST KALİTE klima ne zaman alınmalı? İşte sizin koşullarda alınmalı.

Yani DAIKIN ve ME gibi klimalara o kadar yüksek paralar vermenin anlamı burada otaya çıkıyor zira KOŞULLARINIZ ZORLU

Ben standart ev tiplerinde üst kalite klimaya hele şu klima verilerini görünce gerek yok diyorum.

Ancak sizin evde durumlar farklı. İzolasyon sizde üst seviyede zaafiyet gösteriyor.

Üst kalitenin alt segmentleri de ayrı sorun yalnız onu da hatırlatalım. Yani DAIKIN aldım diye sevinmeyin eğer bir DAIKIN SHİRA alırsanız zira içindeki kompresör GREE.

GREE kötü marka mı? Asla değil fakat ben o klimayı DAIKIN diye aldım. O zaman gidip GREE GTech alırım DAIKIN neden alayım?

Şu GREE yetkililerini bir örnek klima yollamaya ikna edemedim.

Aklımda deli sorular. Mesela beni iplemedikleri için mi yollamıyorlar yoksa bu Midea Prime karşısına yollayabilecek klimaları mı yok da yollamıyorlar bilmiyorum.

Ben GREE nin iyi bir üretici olduğunu biliyorum, sadece bu derece iddialı veriler ortaya koyabilecekler mi onu görmek istiyorum ama elimdeki GREE ile bakarsak bu mümkün değil, fakat elimdeki GREE 410 gazlı 2 sene öncenin modeli, haksız kıyaslama olabilir o nedenle yeni nesil GREE ile kıyaslamak istemiştim.

Sizde durum şu da olabilir. 2 sene idare etsin dersen 2 sene sadece kış aylarında klimayı kapatmadan kullanabilirsen 12 lik klima ile durumu kurtarabilirsin onu da değerlendirebilirsin. Yeni yapılacak evde m2 aynı dahi olsa yeni yapı izolasyonu durumu kurtaracaktır.

Yine de öyle ihtimal üzerine klima almayın lütfen araştırmasını iyi yapın.

G Çevrimdışı

gunners

Yeni Üye
26 Eki 2020
16
28
Aklında . şu yazdığım nokta kadar soru işareti olan ALMASIN
Bayiye güvenmeyen ALMASIN
Servisi beğenmeyen ALMASIN
Fiyatı beğenmeyen ALMASIN
Firmanın ve temsilcisinin tavrını beğenmeyen ALMASIN
Bakır borusunu sevmeyen ALMASIN
Klimanın rengini beğenmeyen ALMASIN
Bu gün moralim bozuk diyen ALMASIN
Bu koşullarda demek ki MİDEA BU, o zaman demek ki sen bu klimayı almamalısın yani konu kapanmış.

Bizim derdimiz mal satmak değil kardeşim bu konu anlaşılsın artık.
GERÇEK KULLANICILARIN kafasını bu kadar karıştıran fg europe eleştirilmeyi hak etmiyor mu peki? fiyatlardaki gariplik ortada. Geçmişte satın alanlar demezler mi ben pahalıya mı aldım bu ürünü diye.
Beğenmeyen ALMASIN demek olmadı bence

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Tam da uygun bir örneksiniz.

ÜST KALİTE klima ne zaman alınmalı? İşte sizin koşullarda alınmalı.

Yani DAIKIN ve ME gibi klimalara o kadar yüksek paralar vermenin anlamı burada otaya çıkıyor zira KOŞULLARINIZ ZORLU

Ben standart ev tiplerinde üst kalite klimaya hele şu klima verilerini görünce gerek yok diyorum.

Ancak sizin evde durumlar farklı. İzolasyon sizde üst seviyede zaafiyet gösteriyor.

Üst kalitenin alt segmentleri de ayrı sorun yalnız onu da hatırlatalım. Yani DAIKIN aldım diye sevinmeyin eğer bir DAIKIN SHİRA alırsanız zira içindeki kompresör GREE.

GREE kötü marka mı? Asla değil fakat ben o klimayı DAIKIN diye aldım. O zaman gidip GREE GTech alırım DAIKIN neden alayım?

Şu GREE yetkililerini bir örnek klima yollamaya ikna edemedim.

Aklımda deli sorular. Mesela beni iplemedikleri için mi yollamıyorlar yoksa bu Midea Prime karşısına yollayabilecek klimaları mı yok da yollamıyorlar bilmiyorum.

Ben GREE nin iyi bir üretici olduğunu biliyorum, sadece bu derece iddialı veriler ortaya koyabilecekler mi onu görmek istiyorum ama elimdeki GREE ile bakarsak bu mümkün değil, fakat elimdeki GREE 410 gazlı 2 sene öncenin modeli, haksız kıyaslama olabilir o nedenle yeni nesil GREE ile kıyaslamak istemiştim.

Sizde durum şu da olabilir. 2 sene idare etsin dersen 2 sene sadece kış aylarında klimayı kapatmadan kullanabilirsen 12 lik klima ile durumu kurtarabilirsin onu da değerlendirebilirsin. Yeni yapılacak evde m2 aynı dahi olsa yeni yapı izolasyonu durumu kurtaracaktır.

Yine de öyle ihtimal üzerine klima almayın lütfen araştırmasını iyi yapın.
Nasıl araştırabilirim pek bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibi hiç kapatmadan çalıştırmayı düşündüm. Buda ciddi elektrik sarfiyatı anlamına mı gelir acaba. Bunun dışında sadece yağlı radyatör seçeneği kalıyor. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
GERÇEK KULLANICILARIN kafasını bu kadar karıştıran fg europe eleştirilmeyi hak etmiyor mu peki? fiyatlardaki gariplik ortada. Geçmişte satın alanlar demezler mi ben pahalıya mı aldım bu ürünü diye.
Beğenmeyen ALMASIN demek olmadı bence
Kardeşim beni ne kadar zamandır tanırsınız?
Kaç yazımı okudunuz?
Kaç videomu izlediniz?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Nasıl araştırabilirim pek bilmiyorum ama sizin dediğiniz gibi hiç kapatmadan çalıştırmayı düşündüm. Buda ciddi elektrik sarfiyatı anlamına mı gelir acaba. Bunun dışında sadece yağlı radyatör seçeneği kalıyor. :)
Yağlı radyatör olmaz.
Ben kısa yoldan İncir fidanı göndereyim :)

Ben sizlere verileri bilerek paylaşıyorum, bakıp kararınızı kendiniz verin diye.

Normalde GREE klimanın verilerini Ağustos ayı boyunca çekip karşılaştıracaktım ama 5 günden fazla gerek dahi görmedim bu gece verileri aldım masamda duruyorlar şu an, henüz pc ye aktarmadım aktarıp dataları yine sizlere paylaşacağım ancak şunu yazayım çok yazdım yine yazayım

27 ye setli halde midea klima 30 gün boyunca 24 saat açık şekilde 140kw harcadı
27 ye setli şekilde gree üretimi klima 5 günde 50kw çekmiş ki ilk gün 10kw tüketti ve devamında her 24 saatte 10kw tüketince sonuç şimdiden belli diye bıraktım veri almayı

günde 10kw den ayda 300kw

Şimdi durum şu; Elektriğin birim saatine 1tl desek, bendeki midea ile ayda 140tl ödeyeceğim elektrik parasına gree ile 300tl ödeyeceğim.

Bu veriler ışığında ısıtmada bu ürün daha iddialı olmasına rağmen biz yine de daha çok yaksın diyelim yine de 200tl yi geçmez gibi geliyor bana.

Bu arada 140kw Temmuz verisi, Haziranda 100 (aslında 99) kw tüketmişti.

Kış koşullarında bence kapatmaya gerek dahi görmeyeceksiniz ancak tekrar ediyorum uyarımı. Siz yine de tüm markaları araştırmadan ürün almayın

Ancak araştırırken de kağıt üstü veri veya klima uzmanı ya da klima profesrü açıklamalarına değil, sizler için yayınlanmış ve sizlerin de okuyabileceğiz gerçek verilere bakın rica ediyorum.

Ben bu her haltı inceleyip kendisini uzman ilan edenlere bu verileri DOĞRU DÜZGÜN yayınlamayı da öğreteceğim zamanla.

C Çevrimdışı

coolfighter

Aktif Üye
19 Tem 2021
74
42
Yağlı radyatör olmaz.
Ben kısa yoldan İncir fidanı göndereyim :)

Ben sizlere verileri bilerek paylaşıyorum, bakıp kararınızı kendiniz verin diye.

Normalde GREE klimanın verilerini Ağustos ayı boyunca çekip karşılaştıracaktım ama 5 günden fazla gerek dahi görmedim bu gece verileri aldım masamda duruyorlar şu an, henüz pc ye aktarmadım aktarıp dataları yine sizlere paylaşacağım ancak şunu yazayım çok yazdım yine yazayım

27 ye setli halde midea klima 30 gün boyunca 24 saat açık şekilde 140kw harcadı
27 ye setli şekilde gree üretimi klima 5 günde 50kw çekmiş ki ilk gün 10kw tüketti ve devamında her 24 saatte 10kw tüketince sonuç şimdiden belli diye bıraktım veri almayı

günde 10kw den ayda 300kw

Şimdi durum şu; Elektriğin birim saatine 1tl desek, bendeki midea ile ayda 140tl ödeyeceğim elektrik parasına gree ile 300tl ödeyeceğim.

Bu veriler ışığında ısıtmada bu ürün daha iddialı olmasına rağmen biz yine de daha çok yaksın diyelim yine de 200tl yi geçmez gibi geliyor bana.

Bu arada 140kw Temmuz verisi, Haziranda 100 (aslında 99) kw tüketmişti.

Kış koşullarında bence kapatmaya gerek dahi görmeyeceksiniz ancak tekrar ediyorum uyarımı. Siz yine de tüm markaları araştırmadan ürün almayın

Ancak araştırırken de kağıt üstü veri veya klima uzmanı ya da klima profesrü açıklamalarına değil, sizler için yayınlanmış ve sizlerin de okuyabileceğiz gerçek verilere bakın rica ediyorum.

Ben bu her haltı inceleyip kendisini uzman ilan edenlere bu verileri DOĞRU DÜZGÜN yayınlamayı da öğreteceğim zamanla.
Yok hocam ben sizin videolarınızı izledim genel olarak tarafsız ve insanlara yardım için bu işleri yaptığınızı biliyorum. Alırsam MİDEA dışında almayacağım o konuyu ben siz söylediniz diye değil kendi kafamda netleştirmiştim. Veriler ortada siz bakmayın art niyetli insanlara. İyilikten de maraz doğuyor işte. Eskilerin her dediği laf doğru. Şu topraklama olayını bir elektrikçi arkadaşla görüşeyim buradan ilgili arkadaşla iletişime geçip alırım inşallah klimayı. Zaten aşırı sıcakta sevmeyen birisiyim. Ortamı normalleştirse yeter.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok hocam ben sizin videolarınızı izledim genel olarak tarafsız ve insanlara yardım için bu işleri yaptığınızı biliyorum. Alırsam MİDEA dışında almayacağım o konuyu ben siz söylediniz diye değil kendi kafamda netleştirmiştim. Veriler ortada siz bakmayın art niyetli insanlara. İyilikten de maraz doğuyor işte. Eskilerin her dediği laf doğru. Şu topraklama olayını bir elektrikçi arkadaşla görüşeyim buradan ilgili arkadaşla iletişime geçip alırım inşallah klimayı. Zaten aşırı sıcakta sevmeyen birisiyim. Ortamı normalleştirse yeter.
Topraklama konusunu ben atladım bak o çok önemli.
Su borularının yetersiz görülmesi ve güven vermemesi konusu temel olarak istenen düzeyde topraklama yapamıyor olmasıdır.
Hiç olmamasından iyidir fakat o bir gerçek topraklama değildir.
Ben kırsalda yaşadığım için evler uygun hep ya tek ya iki katlı o yüzden klima montajı yaptığım yıllarda tüketiciye mutlaka önceden haber verir malzemesini aldırırdım. 1 metrelik L demir çakardım bahçeye, 6 lık kabloyu da klimaya bağlardım.

Üstüne elimdeki ölçüm aygıtı ile bakardım ve 0-100 arası olması gereken değerde 16 gibi sonuçlar görürdüm.

Geri
Üst Alt