Çekelim uyaralım vatandaşı kardeşim haklısın.
Bu arada Merhaba, ben yine konulara direkt cevap ile giriyorum kusura bakmayın.
Klimanızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim umarım anlattığım kadar sizi de etkilemiştir.
Bizi etkileyen klimaları üreticisinin kim olduğu zerre kadar önemli olmadan vatandaşa seve seve paylaşırım hiç sorun değil. Bu da kesinlikle ama kesinlikle etkileyecek bir üründü.
Sizin montajda YİNE ben klima konsol takozu görmüyor muyum yoksa gerçekten yok mu onu da bir kontrol edelim lütfen.
Suyun damlaması fizik kuralları ve teknik olarak normal olsa da bu etik olarak normal değil zira anladığım kadarı ile iç ünitenin drenajını sanki dış üniteye vermişler gibi.
Çalışma prensibi gereği klima HER ZAMAN terleme yapar. Soğutma modunda iç ünite, ısıtma modunda ise dış ünite terler. dolayısı ile her ikisinin de mutlaka drenaj hatları çekilmelidir. İç ünitenin drenajı dış üniteye verilir bunda anormal durum yok lakin dış ünitenin de drenajı çekilmeli ki, yaz modunda iç üniteden, kış modunda dış üniteden akacak olan su aynı kanalı kullansın.
Servis dostlarımıza lütfen bilgi verin, hem drenajı hallediversinler hem de takozları kontrol etsinler lütfen.
Emekçi dostlarıma sevgi ve selamlarımı da iletmenizi rica ederim
Diğer bir hatırlatma da şu.
Belki de dostlarımız iç ünite drenajını dış üniteye vermemişlerdir ve o su REKOR bağlantısı dediğimiz yerdeki terlemenin, terleme kapağından içeri doğru yönlendirdiği damlayan sular olabilir ki her şekilde yine de dış ünitede drenaj olmaması nedeniyle bu sorunu yaşadığınız gerçeğini ortadan kaldırmayacaktır bu durum
Ayrıca sadece kapaklardan o kadar terleme yapması enteresan, o derece terlemeyi borular yapar (Sanıyorum havalarınız çok nemli) borudan akan su rekor hattından dış üniteye sirayet eder vs. Bu durumda boruların izolasyonunda açıkta kalan yer kalmış demektir ;)