Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Merhaba.Bulunduğum şehirde(Siirt) Midea nın servis ve bayisi yok sanırım sitesinden baktığım kadarıyla. Bu sıkıntı olur mu .Başka markalara mı bakmalıyım
Hayrettin bey siz bana bilgilerinizi iletmediniz ama ben sizin için bölge sorumlusu ile iletişime geçtim, o bilgileriniz bana ulaşınca sizinle özel olarak ilgilenecek.

İ Çevrimdışı

İrfan_

Yeni Üye
12 Tem 2021
6
33
Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bu gün bulunduğum ilçede Midea yetkili bayi mi bilmiyorum Midea klima satan bir işyerine girdim Prime serisi MA2-12NXD0-I modelinin fiyatını sordum 5250 TL dedi. 4900 TL fiyat teklif ettim 5000 TL olur ancak dedi. Wifi özelliği dahilmiş. Ama montaj dahil mi sormayı unutmuşum. Bu modeli alanlar içinde wifi özelliğini alanlar oldu mu ve opsiyonel mi sattılar?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Bu gün bulunduğum ilçede Midea yetkili bayi mi bilmiyorum Midea klima satan bir işyerine girdim Prime serisi MA2-12NXD0-I modelinin fiyatını sordum 5250 TL dedi. 4900 TL fiyat teklif ettim 5000 TL olur ancak dedi. Wifi özelliği dahilmiş. Ama montaj dahil mi sormayı unutmuşum. Bu modeli alanlar içinde wifi özelliğini alanlar oldu mu ve opsiyonel mi sattılar?
Wifi kit ayrı opsiyonel satılıyor, montaj konusuna gelince anladığım kadarı ile eski distiribütörün malları montaj hariç satılıyor, Fgeurope distiribütör ürünleri ücretsiz montaj olarak satılıyor. Alırken buna dikkat edin.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Erinç Erinç :ok

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
İrfan bey sanırım sizle mailleştik değil mi? Bugün sizin bilgilerinizi ilgili sorumlu ile paylaştım sizinle ilgilenilecekti. Güle güle sağlıkla kullanın.

R Çevrimdışı

RindTech

Yeni Üye
28 Ocak 2020
7
34
Herkese merhabalar öncelikle bu klima incelemesi için çoook teşekkür ediyorum sana Adem Helvacı Adem Helvacı gerçekten tam zamanında çok istifade ettiğimiz klima rehberleri yayınladın emeğine sağlık.

Benim birkaç sorum olacak. Yaklaşık 15-20 gün önce Adem Helvacı Adem Helvacı abinin videolarını izledikten sonra enişteye 12000 lik midea prime aldırdım. Bizim bölgede (kahramanmaraş) yetkili bayi görünmüyordu sağolsunlar Çukurova bayii yetkilisi ile iletişime geçirdiler o da internet sitesinde adı geçmeyen ama kahramanmaraş bayii olduğunu söylediği bir yere yönlendirdi beni. Klimayı buradan alıp kurdurduk. Bugün ilk defa eniştenin evine geldim kendisi teknolojiden falan pek anlamaz wifi özelliğini açmak istedim videolarda anlatıldığı şekilde ama açamadım sonradan anladık ki wifi dongle ürüne dahil değilmiş. Hemen aradım çukurova yetkilisi bey efendiyi bunun opsiyonel olduğunu ayrıca alınması gerektiğini söyledi.

1. Sorum: Fiyatını sordum 250+kdv denildi bu rakam doğrumudur? Daha uyguna herhangi bir yerden bulunabilir mi? Harici bir dongle taksak çalışmaz mı?
Ayrıca Adem Helvacı Adem Helvacı abi bu konuyu videolarda belirtseniz iyi olur bence. Wifi özelliğine tav olmuş heyecanlanmıştım ama opsiyonel olması sürpriz oldu bana.

2. Sorum: klimanın dış ünitesinden birkaç yerden su damlıyor.(çok sık değil) bu durum normal midir? İlk defa klima kullanıyoruz bu durum normal ise cahilliğime bağışlayın.

InkedIMG_20210713_230329_LI.jpg
InkedIMG_20210713_230410_LI.jpg

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,295
Herkese merhabalar öncelikle bu klima incelemesi için çoook teşekkür ediyorum sana Adem Helvacı Adem Helvacı gerçekten tam zamanında çok istifade ettiğimiz klima rehberleri yayınladın emeğine sağlık.

Benim birkaç sorum olacak. Yaklaşık 15-20 gün önce Adem Helvacı Adem Helvacı abinin videolarını izledikten sonra enişteye 12000 lik midea prime aldırdım. Bizim bölgede (kahramanmaraş) yetkili bayi görünmüyordu sağolsunlar Çukurova bayii yetkilisi ile iletişime geçirdiler o da internet sitesinde adı geçmeyen ama kahramanmaraş bayii olduğunu söylediği bir yere yönlendirdi beni. Klimayı buradan alıp kurdurduk. Bugün ilk defa eniştenin evine geldim kendisi teknolojiden falan pek anlamaz wifi özelliğini açmak istedim videolarda anlatıldığı şekilde ama açamadım sonradan anladık ki wifi dongle ürüne dahil değilmiş. Hemen aradım çukurova yetkilisi bey efendiyi bunun opsiyonel olduğunu ayrıca alınması gerektiğini söyledi.

1. Sorum: Fiyatını sordum 250+kdv denildi bu rakam doğrumudur? Daha uyguna herhangi bir yerden bulunabilir mi? Harici bir dongle taksak çalışmaz mı?
Ayrıca Adem Helvacı Adem Helvacı abi bu konuyu videolarda belirtseniz iyi olur bence. Wifi özelliğine tav olmuş heyecanlanmıştım ama opsiyonel olması sürpriz oldu bana.

2. Sorum: klimanın dış ünitesinden birkaç yerden su damlıyor.(çok sık değil) bu durum normal midir? İlk defa klima kullanıyoruz bu durum normal ise cahilliğime bağışlayın.

Öncelikle wifi kit için verdikleri fiyat doğrudur, hatta daha pahalıya veren bayilerde var. Su damlaması çok normaldir, orası klimanın su tahliye yeridir. Normalde oraya servisin drenaj hortumunu takması gerekiyordu ama görünüşe göre takılmamış, suyun damladığı yer önemsiz bir yer ise ve kimseyi rahatsız etmiyorsa önemi yok, ama oraya su damlamasını istemiyorsanız servisi arayın ve drenaj hortumlarının takılmadığını gelip takmalarını söyleyin. Gerçi onu sizde kolay bir şekilde takabilirsiniz, servis takmadığına göre gerekli aparat ve drenaj hortumu sizdedir zaten.

R Çevrimdışı

RindTech

Yeni Üye
28 Ocak 2020
7
34
The_SreT The_SreT Kutulara baktım birkaç vida ve dübelden başka birşey yok malesef. Burası balkon ve bu damlama işini çözmemiz gerekecek. Arayıp çağıralım o halde servisi teşekkür ederim değerli cevabınız için.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Çekelim uyaralım vatandaşı kardeşim haklısın.

Bu arada Merhaba, ben yine konulara direkt cevap ile giriyorum kusura bakmayın.

Klimanızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim umarım anlattığım kadar sizi de etkilemiştir.

Bizi etkileyen klimaları üreticisinin kim olduğu zerre kadar önemli olmadan vatandaşa seve seve paylaşırım hiç sorun değil. Bu da kesinlikle ama kesinlikle etkileyecek bir üründü.

Sizin montajda YİNE ben klima konsol takozu görmüyor muyum yoksa gerçekten yok mu onu da bir kontrol edelim lütfen.

Suyun damlaması fizik kuralları ve teknik olarak normal olsa da bu etik olarak normal değil zira anladığım kadarı ile iç ünitenin drenajını sanki dış üniteye vermişler gibi.

Çalışma prensibi gereği klima HER ZAMAN terleme yapar. Soğutma modunda iç ünite, ısıtma modunda ise dış ünite terler. dolayısı ile her ikisinin de mutlaka drenaj hatları çekilmelidir. İç ünitenin drenajı dış üniteye verilir bunda anormal durum yok lakin dış ünitenin de drenajı çekilmeli ki, yaz modunda iç üniteden, kış modunda dış üniteden akacak olan su aynı kanalı kullansın.

Servis dostlarımıza lütfen bilgi verin, hem drenajı hallediversinler hem de takozları kontrol etsinler lütfen.

Emekçi dostlarıma sevgi ve selamlarımı da iletmenizi rica ederim :ok

Diğer bir hatırlatma da şu.

Belki de dostlarımız iç ünite drenajını dış üniteye vermemişlerdir ve o su REKOR bağlantısı dediğimiz yerdeki terlemenin, terleme kapağından içeri doğru yönlendirdiği damlayan sular olabilir ki her şekilde yine de dış ünitede drenaj olmaması nedeniyle bu sorunu yaşadığınız gerçeğini ortadan kaldırmayacaktır bu durum :)

Ayrıca sadece kapaklardan o kadar terleme yapması enteresan, o derece terlemeyi borular yapar (Sanıyorum havalarınız çok nemli) borudan akan su rekor hattından dış üniteye sirayet eder vs. Bu durumda boruların izolasyonunda açıkta kalan yer kalmış demektir ;)

Geri
Üst Alt