Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam bu yer takozu ile ayak takozu arasinda ne fark var?
Yer takozlarında herhangi bir yere montajlı olmaması nedeniyle yüzey alanı daha geniş takozlar kullanılır.
Konsol takozlarında ise zaten dış ünite sabitlendiği için o derece geniş yüzey alanı ve rotary veya blade rotary kompresör kullanıldığı için de eskiden olduğu kadar yüksek kesite ihtiyaç duymazlar.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Erinç Erinç Adem Helvacı Adem Helvacı Mardin Kızıltepe gibi her evde 3-4 klimanın olduğu bir ilçeye bayi açmanız lazım mutlaka :) İnşallah Ağustos sonu alacağım klimanızı ama Mardin Merkezde var bayimiz.
Mardin'den çok talep oldu o sıcaklara karşı normal sanırım. İlgi alakanız için teşekkür ederim. Uzun yıllar memnuniyetle klimanızı kullanmanızı dilerim. Bu arada FORUM ÜYELERİMİZDEN @fgeuropeklima İnstagram sayfasını takip etmesini rica edeceğim. Eğer isterseniz sayfayı etiketliyerek midea klimalarınızla paylaşım yapabilirsiniz.

Erinç Çevrimdışı

Erinç

Aktif Üye
25 Kas 2020
262
39
Klima almaya niyetlenince hemen bizim foruma girerek araştırmaya ve yorumları videoları incelemeye başladım.

Gerek Adem Bey olsun gerek Sota olsun onların bilgileri, incelemeleri, özellikle Adem beyin 12.000 BTU’luk midea inceleme videosu sonucunda hakkımı 18.000 BTU midea prime tarafında kullandım.

Öncelikle neden 18.000 BTU?

Klimayı kullanacağım odanın
  • 4,9mX5,9mX2,55m boyutlarında olması,
  • güney-doğu cepheli olması,
  • sabahtan öğleden sonra 14:00'e kadar güneş alması,
  • güney cephesinde Fransız pencere olması,
  • yeni bina olması sebebiyle dış cephe kaplamasının olması,
  • çatı katı olması ama zayıf bir cam yünü izolasyonu olması,

sebebiyle Adem Beyin hesaplamasına göre;

(m²/2,2)X1000= BTU
(4,9AX5,9/2,2)X1000=(28,91/2,2)X1000=13,14X1000=13.140 BTU dolayısıyla ara değer almayacağıma göre direk 18.000 BTU

Sota’nın hesaplamasına göre;

m³Xkatsayı= BTU

Katsayılar:
  • Tam izolasyonlu orta kat 160
  • Orta izolasyonlu kat 180
  • Koruması zayıf çatı kat 200
Benim ev çatı katı ve izolasyonu bana göre zayıf olduğu için 200 katsayısını kullandım

4,9X5,9X2,55X200=73,7205X200=14.144 BTU dolayısıyla ara değer almayacağıma göre direk 18.000 BTU

Bu hesaplamalar ışığında kullanacağım BTU ortaya çıkınca midea klimaların Türkiye distribütörü FGEurope firmasından Erinç Bey ile iletişime geçtim. Sağ olsun Erinç Bey de beni Bursa Eren İklimlendirme firmasından Halil Bey ile temasa geçmemi sağladı. Yapılan görüşmeler sonucunda geçtiğimiz pazartesi günü klimanın montajı yapıldı. 2 günlük deneyimim sonucunda klimadan çok memnun kaldım. İç ünitenin sessiz ve performanslı oluşu, dış ünitenin sessiz oluşu, benim isteğim üzere balkona ve yere konumlandırılması, yapılan montaj işçiliği, vakumlamanın yapılması, gereksiz hiçbir işlemin yapılmaması yani temiz işçilik yapılması memnun kalmamdaki en büyük etkenlerdendir. Buradan Adem Beye, Sota’ya, Erinç Beye ve Halil Beye teşekkür ederim.

Resimler ilk montaj sırasında çekildi, en son halini çekmeyi (borularınmış hali) unutmuşum, onu da en kısa zamanda ekleyeceğim.

18aa476232ecb2e37.jpg

208e3d997af86a561.jpg

3b23edca11da96143.jpg

44eb5b9d066a3ac60.jpg

551c89beb679fe2d6.jpg

6cac0202a4182b02e.jpg

7fe1d3d2c1dae306c.jpg

8476b050184fb3198.jpg

94401d5ad4536b6d8.jpg

Resim eklemeyi beceremedim nedense
Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota Erinç Erinç
Bu arada en güzel montaj çekimleri olmuş izniniz olursa sizi de etiketleyerek instagram sayfasında bu fotoğrafları paylaşmak isterim çok teşekkürler yeniden

T Çevrimdışı

tonat 

Aktif Üye
30 Eyl 2018
104
62
Yer takozlarında herhangi bir yere montajlı olmaması nedeniyle yüzey alanı daha geniş takozlar kullanılır.
Konsol takozlarında ise zaten dış ünite sabitlendiği için o derece geniş yüzey alanı ve rotary veya blade rotary kompresör kullanıldığı için de eskiden olduğu kadar yüksek kesite ihtiyaç duymazlar.
peki üstad takozlar ters kullanılırsa bir olumsuzluk yaşanır mı?

F Çevrimdışı

FatihMd

Yeni Üye
9 Tem 2021
2
31
Öncelikle selamlar.Klima arayışında iken önce Adem bey ve youtube sayfasıyla tanıştım.Daha sonrasında midea klimanın inceliklerini anlattığı videoyu gördüm ve aklımda başka bir firmanın klimasını almak varken (yasak olup olmadığını bilmediğim için yazmadım) kararımı deştirerek Midea prime 18k BTU almaya karar verdim.Yorumları okumak için de bu sayfada buldum kendimi.
öncelikle btu hesabı için kafamda biraz soru işaretleri var.
Antalya merkezde,son kat çatısız ve bence mantolaması çok da iyi olmayan bina,yaklaşık 20metrekare salonum 2metre yükseklik var.Ufak bir koridorum var ve gerektiğinde orayı da soğuturım düşüncesiyle 18k btu düşünüyorum.öncelikle Adem abi ve Sota beyin ve diğer forum üyelerinin düşüncelerini merak ediyorum.kısa sürede cevaplarsanız sevinirim çünkü pazartesi günü için fgeurope antalya bayisi ile 18k btu montajı için sözleştik.Eğer 12k btu işini görür derseniz 12k almayı tercih edebilirimyeni evleneceğim için üstüne kalan para bana hayli lazım olacaktır :)
Taktırdıktan sonraki fotoğraflarını ve görüşlerimi burada paylaşacağım

şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.

G Çevrimdışı
19 Haz 2019
137
57
Öncelikle selamlar.Klima arayışında iken önce Adem bey ve youtube sayfasıyla tanıştım.Daha sonrasında midea klimanın inceliklerini anlattığı videoyu gördüm ve aklımda başka bir firmanın klimasını almak varken (yasak olup olmadığını bilmediğim için yazmadım) kararımı deştirerek Midea prime 18k BTU almaya karar verdim.Yorumları okumak için de bu sayfada buldum kendimi.
öncelikle btu hesabı için kafamda biraz soru işaretleri var.
Antalya merkezde,son kat çatısız ve bence mantolaması çok da iyi olmayan bina,yaklaşık 20metrekare salonum 2metre yükseklik var.Ufak bir koridorum var ve gerektiğinde orayı da soğuturım düşüncesiyle 18k btu düşünüyorum.öncelikle Adem abi ve Sota beyin ve diğer forum üyelerinin düşüncelerini merak ediyorum.kısa sürede cevaplarsanız sevinirim çünkü pazartesi günü için fgeurope antalya bayisi ile 18k btu montajı için sözleştik.Eğer 12k btu işini görür derseniz 12k almayı tercih edebilirimyeni evleneceğim için üstüne kalan para bana hayli lazım olacaktır :)
Taktırdıktan sonraki fotoğraflarını ve görüşlerimi burada paylaşacağım

şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.
Normal şartlarda gerek Adem Helvacı Adem Helvacı, gerekse Sota Sota 'nın vermiş olduğu hesaplamalara göre sizin odaya 9.000 BTU gücünde klima gerekiyor (sınırda). Ben olsam 12.000 BTU alırdım bu şartlarda ama Antalya deyince durup tekrardan düşünmek lazım. Bir de holü soğutmaktan bahsedince daha dikkatli davranmak lazım. Hol ve oda birlikte kaç metrekare, daha başka yerleri de dahil ederim dersen 18.000 BTU'luk klima size gayet yeterli gelecektir.

G Çevrimdışı

gunners

Yeni Üye
26 Eki 2020
16
28
foruma özel indirim olayını anlayamadım. Bu foruma üye olmayan herhangi biri 12000 btu klimaya 6000 lira mı ödüyor gerçekten? 6000 lira çok fahiş bir fiyat bu klima için, yüzde 20 indirimle biraz normalleşiyor.

F Çevrimdışı

FatihMd

Yeni Üye
9 Tem 2021
2
31
Normal şartlarda gerek Adem Helvacı Adem Helvacı, gerekse Sota Sota 'nın vermiş olduğu hesaplamalara göre sizin odaya 9.000 BTU gücünde klima gerekiyor (sınırda). Ben olsam 12.000 BTU alırdım bu şartlarda ama Antalya deyince durup tekrardan düşünmek lazım. Bir de holü soğutmaktan bahsedince daha dikkatli davranmak lazım. Hol ve oda birlikte kaç metrekare, daha başka yerleri de dahil ederim dersen 18.000 BTU'luk klima size gayet yeterli gelecektir.
Teşekkür ederim öncelikle.Yani 4-5 metrekare civarı koridorum o kadar büyük değil ama 12btu yetersiz mi kalır diye düşündüm açıkcası

Geri
Üst Alt