O Çevrimdışı

Oğuzhannn..

Yeni Üye
16 Tem 2021
13
28
Erinç bey merhabalar. 27 metrekare iki odam var ve soğu
Eğer burdan yazdıysanız ve forumda aktifseniz sadece foruma özel yaz boyu % 15 indirim devam edecek. Sitedeki liste fiyatları üzerinden size indirim uygulanacak aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz. İletişim bilgilerinizi şehrinizle birlikte erincmark@gmail.com a atarsanız hemen size ilgili bölge sorumlusunun ulaşmasını ve indirimlerin yapılmasını sağlayacağım.
Erinç bey merhabalar 27 metrekare odayı hem soğutmak hemde ısıtmak için kullanacağım. 12.000 btu yeterli olur mu. ? Evim müstakil çatı yok sadece tavanda plastik kaplama var. 18.000 btu fiyat olarak bana fazla gelecek.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Erinç bey merhabalar. 27 metrekare iki odam var ve soğu

Erinç bey merhabalar 27 metrekare odayı hem soğutmak hemde ısıtmak için kullanacağım. 12.000 btu yeterli olur mu. ? Evim müstakil çatı yok sadece tavanda plastik kaplama var. 18.000 btu fiyat olarak bana fazla gelecek.
İklimlendirmede sorun yaşamazsınız 12 lik ile, sadece içeriyi istenen sıcaklık değerinde tutabilmek adına normalde 150 watt harcayacakken sizin evde 200 250 watt harcayacaktır diye düşünüyorum. Bu da tüketim verilerini yükseltecektir ki bunu hangi klimayı alırsanız alın yaşayacaksınız.

Aslında tercih olarak doğrusu bu, madem 1 yerine 1,5 birim harcanacak, o zaman tüketim değerleri düşük bir klima tercih etmek en doğrusu olacaktır.

18 lik de alsanız ben sonucun tüketim verisi anlamında değişmeyeceği düşüncesindeyim, yani en azından çok etkili anlamda fark olmayacaktır ve satın alım maliyet farkını kapatabilmek adına sağladığı tasarruf ile bu farkın kapanması uzun yıllar sürecektir.

Aklıma gelmişken, çok ucuz bir maliyet + yöntem ile çatıda kısmen tasarruf yapabilmek adına kireç yapabilirsiniz çatıyı.
Biraz daha ekonomik durumunuz müsait ise alüminyum ile kaplanmış ahşap plakalar yine sıcağı geri yansıtacaktır direkt evin içine vermek yerine.

O Çevrimdışı

Oğuzhannn..

Yeni Üye
16 Tem 2021
13
28
İklimlendirmede sorun yaşamazsınız 12 lik ile, sadece içeriyi istenen sıcaklık değerinde tutabilmek adına normalde 150 watt harcayacakken sizin evde 200 250 watt harcayacaktır diye düşünüyorum. Bu da tüketim verilerini yükseltecektir ki bunu hangi klimayı alırsanız alın yaşayacaksınız.

Aslında tercih olarak doğrusu bu, madem 1 yerine 1,5 birim harcanacak, o zaman tüketim değerleri düşük bir klima tercih etmek en doğrusu olacaktır.

18 lik de alsanız ben sonucun tüketim verisi anlamında değişmeyeceği düşüncesindeyim, yani en azından çok etkili anlamda fark olmayacaktır ve satın alım maliyet farkını kapatabilmek adına sağladığı tasarruf ile bu farkın kapanması uzun yıllar sürecektir.

Aklıma gelmişken, çok ucuz bir maliyet + yöntem ile çatıda kısmen tasarruf yapabilmek adına kireç yapabilirsiniz çatıyı.
Biraz daha ekonomik durumunuz müsait ise alüminyum ile kaplanmış ahşap plakalar yine sıcağı geri yansıtacaktır direkt evin içine vermek yerine.
Abi çok ama cok teşekkür ederim. Bilgiler altın değerinde eline emeğine sağlık. O zaman 12.000 lik midea prime alacağım. Yüzde 15 forum indirimi için ne yapayim abim :))

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi çok ama cok teşekkür ederim. Bilgiler altın değerinde eline emeğine sağlık. O zaman 12.000 lik midea prime alacağım. Yüzde 15 forum indirimi için ne yapayim abim :))
Ahahahaha o iş biraz sıkıntılı zira etkin üye olanlara tanınan bir indirim bu.

Yine de dur bakalım Erinç Erinç kardeşimizden bir istisna istesek yardımcı olur mu acaba?

D Çevrimdışı

Dina35

Yeni Üye
17 Tem 2021
7
35
Herkese merhabalar bugün midea prime 12000 BTU klimam takıldı.öncelikle bana bu konuda yardımcı olan Adem ve Erinç beye bölge müdürü Orkun beye çok teşekkür ederim.izmirde ikamet ediyorum.klimayı murat teknik servis firması taktı. Vakumlama işleminden ufak detay ama bazı servislerlerin takmadığı :) sarsıntı takozlarına kadar herşeyi tam tekmil tertemiz takıp gitti. Bundan sonra deneyimlerimi aktarmak paylaşmak isterim herkese sağlıklı günler dilerim.

A Çevrimdışı

Aykut Aydemir

Yeni Üye
17 Tem 2021
4
38
Herkese selamlar. Yeni katıldım aranıza. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 28 m2, güneşi öğlene kadar gören, çift pencereli, tavan yüksekliği standart, ara katta olan dairemin salonunda kullanmak için bir klima ihtiyacım doğdu. Yeni doğan bebeğimizin sıcaklarla oluşan sorunları için ihtiyaç oldu daha doğrusu.

Adem Helvacı Adem Helvacı abim Youtube'dan seni tanımamış olsaydım 15-20 gündür farklı bir markanın klimasını kullanıyor olacaktım fakat videolarını izlemem sonucu günlerdir araştırıyorum doğru ürünü alabilmek için. Doğru ürün konusunda da yardımlarınıza ihtiyacım var.

Benim sorunlarım şunlar; yaşadığım ilçe merkeze yaklaşık 90 km civarı uzaklıkta. Diyelim ki Midea marka klimayı aldım ve montaj kısmı halledildi. Sonrasında klimanın bakımlarını yaptırmak için yada arıza durumunda servis bana destek sağlar mı? Bugün ilk kez farklı bir ildeki Midea yetkili servislerden biri ile görüştüm rakam vermedi fakat yol ücreti alırız dedi. Bu normal midir? Her bakım yada arızada yol ücreti (ücretinde ne olduğu belli değil) vermek durumunda kalır mıyım? Bu durumdan dolayı ilçede yetkili servisi bulunan diğer markalara mı yönelmeliyim?

Diğer sorunumda; model olarak Midea Prime 12000 BTU modelini düşünüyorum. Dairem doğalgazlı olduğu için ısıtma için kullanmayacağım. 1 buçuk aylık bebeğimizin sıcaklarla birlikte oluşan sorunlarından kurtulabilmek tek temennim. Bu model yukarıda özelliklerini belirttiğim salonum için yeterli olur mu?

Başta Adem Helvacı Adem Helvacı abim olmak üzere forumdaşlardan değerli yorumlarınızı bekliyorum.

O Çevrimdışı

Oğuzhannn..

Yeni Üye
16 Tem 2021
13
28
Herkese selamlar. Yeni katıldım aranıza. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 28 m2, güneşi öğlene kadar gören, çift pencereli, tavan yüksekliği standart, ara katta olan dairemin salonunda kullanmak için bir klima ihtiyacım doğdu. Yeni doğan bebeğimizin sıcaklarla oluşan sorunları için ihtiyaç oldu daha doğrusu.

Adem Helvacı Adem Helvacı abim Youtube'dan seni tanımamış olsaydım 15-20 gündür farklı bir markanın klimasını kullanıyor olacaktım fakat videolarını izlemem sonucu günlerdir araştırıyorum doğru ürünü alabilmek için. Doğru ürün konusunda da yardımlarınıza ihtiyacım var.

Benim sorunlarım şunlar; yaşadığım ilçe merkeze yaklaşık 90 km civarı uzaklıkta. Diyelim ki Midea marka klimayı aldım ve montaj kısmı halledildi. Sonrasında klimanın bakımlarını yaptırmak için yada arıza durumunda servis bana destek sağlar mı? Bugün ilk kez farklı bir ildeki Midea yetkili servislerden biri ile görüştüm rakam vermedi fakat yol ücreti alırız dedi. Bu normal midir? Her bakım yada arızada yol ücreti (ücretinde ne olduğu belli değil) vermek durumunda kalır mıyım? Bu durumdan dolayı ilçede yetkili servisi bulunan diğer markalara mı yönelmeliyim?

Diğer sorunumda; model olarak Midea Prime 12000 BTU modelini düşünüyorum. Dairem doğalgazlı olduğu için ısıtma için kullanmayacağım. 1 buçuk aylık bebeğimizin sıcaklarla birlikte oluşan sorunlarından kurtulabilmek tek temennim. Bu model yukarıda özelliklerini belirttiğim salonum için yeterli olur mu?

Başta Adem Helvacı Adem Helvacı abim olmak üzere forumdaşlardan değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum. Benim için şuan herşey okey . Ama servis izmirde bana baya uzak. Arıza durumunda ne olacak merak ediyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Herkese merhabalar bugün midea prime 12000 BTU klimam takıldı.öncelikle bana bu konuda yardımcı olan Adem ve Erinç beye bölge müdürü Orkun beye çok teşekkür ederim.izmirde ikamet ediyorum.klimayı murat teknik servis firması taktı. Vakumlama işleminden ufak detay ama bazı servislerlerin takmadığı :) sarsıntı takozlarına kadar herşeyi tam tekmil tertemiz takıp gitti. Bundan sonra deneyimlerimi aktarmak paylaşmak isterim herkese sağlıklı günler dilerim.

Merhaba; Kulübümüze hoş geldiniz :ok

Kısa kullanım tecrübesi sonrası görüşleriniz, orta vadede beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını ve nasipse uzun yıllar sonra ''Heeey gidi, vay beee, üstünden yıllar geçmiş halen taş gibi çalışıyor maşallah'' yorumlarımızı burada paylaşmak mutluluk olacaktır :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Sevgili Aykut Aydemir Merhaba;

Teknik olarak aynı m2 salonumda 12 lik klima uzun yıllardır kullanıyorum ki Midea gibi bir performansa sahip olmayan kliamalardı bunlar ve ona rağmen hem ısıtma hem soğutma hiç sorun yaşamadım. Çok özel durumlar olmadıkça da (Alt katın ekmek fırını olması gibi mesela) her şekilde Midea 12 lik sizin alan için yeterli olacaktır kaldı ki ısıtmada zaten kullanmayacağınızı belirttiniz.

Düşünün ki İlçenin de İlçesinde yaşayan birisi olarak sizlerin tereddütlerini çok iyi anlarım.

İlçemizde kargo şubesi yok
İlçemizde yetkili HİÇ BİR yetkili servis yok
İlçemizde doğru düzgün hizmet de yok zaten.
Hatta sanırım Bizim burada da MİDEA yetkili servisi yok :kiskis

Oğuzhan sağ olsun Fethiye Merkezden destek veriyor bu bölgeye.

Yazdığınız mesajda minik bir detay var onu açıklığa kavuşturmak isterim.

MONTAJ hizmeti opsiyonel gibi görünse de bana göre klima ürün grubunda zorunlu hizmettir ve ücretsizdir.
ARIZA hizmeti garanti dahilinde firmanın sorumluluğunda olan bir durumdur ve zorunlu hizmettir, ücretsizdir.
BAKIM hizmeti ise teknik olarak ÖZEL hizmet sınıfına girer netice itibari ile satın aldığınız ürünün genel bakım koşullarını yerine getirebilecek kapasitedeyseniz kendiniz yapabilirsiniz ve ürüne zarar vermediğiniz sürece kimse size NEDEN YAPTIN diyemez.

Lakin bu sizin yetkinlik alanınızın dışında ise ve bunu işin profesyoneline yaptırmak istiyorsanız o özel hizmet sınıfına girdiğinden dolayı her markada mutlaka size ücret yansıtılacaktır.

Aşağıda linkini paylaştığım videoda ilgili markanın Servis Müdürü Sn Turgut Çınar ile daha dün yaptığım görüşmede ise kendileri bu konuya değindiler ve belli koşullarda tüketicilerin periyodik bakımlarının en azından ilkinin ücretsiz yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

İlgili videoda zaten sizlere danışıp ''Sizler neler düşünüyorsunuz?'' diye sormamın nedeni de bu idi aslında vaktiniz var ise izlemenizi tavsiye ederim.

Sonuç itibari ile Montaj Ücretsiz, Arıza durumunda ürün garantili olduğu için arada mesafe de olsa yine ücretsiz ancak ÖZEL olarak talep edilen her konu için firmanın ücret yansıtması kadar doğal bir durum yoktur.

Aklınıza takılan ne var ise çekinmeden sorun lütfen zira ben öyle yapıyorum.
:ok

D Çevrimdışı

Dina35

Yeni Üye
17 Tem 2021
7
35
Adem bey ilk sorumu sormak isterim 5 katlı binanın 1.katındayım 33 M2 salona takıldı cihazım.servis burası için 12 binlik yetersiz kalabilir keşke 18 Lik alsaydın dedi.bende daha önce bu salonda 12 binlik eski bir midea klima kullandığımı onun yettiği için bunu aldığımı söyledim.o cihaz inverter değildi tabi. Evim bütün gün güneş görmekte bu arada.soruma gelirsek usta klimaya bir cihaz taktı cihazın anlık kaç watt çektiğini kaç derece üflediğini vs servis kağıdına yazdı.klimada 24 derece gösterir iken onun cihaz 14.5 derece üflediğini söyledi.açıklama yaptı kısa ama ben anlamadım. Randımanlı olarak kaç derecede çalıştırmalıyım cihazı sizce biraz uzun oldu kusura bakmayın.

Geri
Üst Alt