Mevzular (Siyaset)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
bana "Demokrasi" demeyin,beynim duruyor o zaman yaw:kas

ayrıca neden ağıda sakız gibi "demokrasi" lafı geveleniyor,yok kardeşim bunun D si bile
kafamı buluyorsunuz insanlarla!

ayrıca ne gerek var yaw Demokrasiye,böyle alışmışsız ne güzel götürüyoruz,Demokrasi
bize yaramaz ve ters gelir esas bizim sistem doğrusu ve güzelidir,bırakın böyle sloganvari
lafları da işimize bakalım değilmi:clap

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,110
Bence bu forumda siyaset bölümü şu konjonktürde (en sevdiğim kelimedir bu) olmasa daha iyi olur.

CpcQ8qxWAAAhowA.jpg

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
817
Siyaset işi foruma zarar verir.
Ben sokakta 'da biri işi siyasete, sevdiği politikacıya getirirse uyarırım.
Dinlemezse selamı sabahı keserim.
%90 daha biz o konuları tartışacak olgunluğa gelmedik.
Siyaset, din konusu bir yerde sorun çıkarıyor.
Farklı siyasi görüşten insanlar olduğu gibi ülkemizde farklı dinden milyonlar var.
Hiç ummadığınız kişileri kiliselerde, yahova, şahitlerinde, bahailerde gördüm.
Onun için bu konular kardeşi kardeşe düşürür.
Yinede siz bilirsiniz.
Ben emekli olmuş tuzu kuru birisiyim. ?

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Sanırım çoğunluk, böyle bir konunun forumda olmasını istemiyor... Saygı duymaktan başka yol yok.

Yönetim izin verirse, kendi çapımda bir konu açar, uyuyan güzelleri oradan uyandırma çabalarıma devam ederim. Mümkünse de; bu gün "istemezük" yönünde oy kullananları "şahsi" fikirlerime müdahil/müdahale halinde görmeyeyim...

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,535
Sota Sota

1.Bu ailede Siyasetin işi yok bence siyaset bizim işimiz değil .

2.Her insanın illaki gıcık yediği düşmanı haspı olur sırf intikam için SS alır ve şikayetçi olur.

3.Maalesefki 5 parmağın nasıl 5 i değil insanlarda böyle herkes bizim gibi iyi niyetli çıkmaz.

4.Forum sahibi olarak 3 ikazdan sonra cezai işlem uygulaması yapman lazım. yani işte 1 hafta erişim yasağı ne biliyim konuya mesaj yazmama Vs

Unutmamak gerekiyor Kurunun yanında YAŞ Ta yanar. ha illaki Siyaseti seviyoruz yapacaz diyenler varsa forum yerinde uygun bir konu açılır öğle yola devam edilir.:ok:ok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
konu siyaseti sevmek sevmemek konusu değil.siyaset dediğiniz şey, ülkenin tüm işleyişini, senin maddi gücünü, kendini ifade edip edememeni belirliyor. yok akp, yok chp mevzusu değil. özgürlük, refah içinde yaşamak vb. mevzusu. ama 20 yıldır iktidar erkine sahip olan görüşün, karşı görüşlere zerre saygısı yok. bu nedenle siyaseti tartışmanın da bir anlamı kalmıyor. karşı görüşte olana "vatan haini" demek nedir la? sen kimsin ki vatana ihanet ettiğimizi iddia edecek cesaretin var? gücünü sırtını dayadığın senden gram farkı olmayan görüşten alıyorsun. ama bir seçim olur. senin parti toz olur gider, nice benzerleri gibi. tonton iktidardayken mesela, kendisini ülkenin tek yönetecek kişisi görüyordu. şimdi anap desem, möö gibi suratıma bakar pek çok kişi. :haha

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
şimdik :hoba1 şu konuyu konuşalım desek, buna bile uydurma savunma yapacak şahıslar çıkar. gel de seviyeli siyaset tartış.

BBC haberin sonunda açıklamış nedenini yani satınalmada tercih edilen iki yoldan birinin seçilmesinden kaynaklanıyor demiş. Ben de böyle biliyordum. Anlaşmaların yapıldığı dönemde ucuz olan yöntemdi hatırladığım kadarıyla. Çünkü o dönemde avrupadan daha ucuza alıyorduk diye seviniliniyordu. Kontrat bitince tekrar değerlendirilip güncellenir.

İranla Erbakan gaz anlaşması imzalamıştı çok ucuza al yada öde sistemiyle, iran boruları döşedi sınıra dayadı malesef erbakan gönderilince yerine gelenler 'IMF' falan siyasi dayatmayla ne boruları döşediler ne de sınıra gelen gazı aldılar. Sonra İran mahkemeye gitti yanılmıyorsam yüklü milyarlarca dolar alınmayan gazın parasını ödetmişlerdi millete. Sorsan iktidar bunardı alsalardı denebilir, ama ozamalar IMF başta nereye kımıldıyorsun devlet acil olmayan okula lojman bile yapamıyordu.
Yıllar önce Türkmeanistan'da Saparmurat bizim bakanı TV de canlı yayında azarlamıştı, Rusyadan 45-47 dolara alıyorsunuz ben size 23 dolardan vereyim almayın onlardan diye, iran üzerinden veririz diyordu. Bizim bakan şu onurlu cümleyi söylemişti 'Ben almayınca kime satıyorsun' diye. Yani bu iş tam bir uluslar arası siyaset konusu. Ülkelerin milli politikalarının sonucu ortaya çıkıyor. Ucuza pahalıya bakmıyor bazen tarafını seçiyor. Ona bunu söyleten de bizim bakana söyleten de malesef tam bağımsız olamamanın kendi kendine yetememenin sonucu olarak ortaya çıkıyordu. Dahası da var konu dağılmasın.

Neden bunları yazdım, ne forum üyelerini ne de başkalarını kendinizden küçük görüp durmayın diye... Zira büyüklük Atatürkün 'Bir devlet başkanı' yolda durup bir çoban çocukla muhabbet edebilmesi onu anlayıp takdir etmesi gibi varılabilecek yere yürünebilecek bir yol. Yada Hz Muhammedin (S.A.V.) ümmeti ona diğer hükümdarlar atlas, ipek yatakta yorganda yatıyor, değerli taşlarla süslü tahtlarda oturuyor, müsade et biz de sana onlardan yapalım dediklerinde. İzin verseydim Cebrail şu iki dağı altına çevirir de emrime verirdi, ben istemedim ben ümmetim nasıl yaşarsa öyle yaşarım diyen ve öyle yaşayan birinin ahlakıyla ahlaklanmaktır.

Geri
Üst Alt