Merhaba,
Bence herkes fikrini kolayca dile getirebilmeli,yeni üyeler dahil, mesaj sınırı falan olmamalı, normal son mesajlar kısmında da görülmeli, siyasete normal konulardan ayrı bir anlam yüklemeye de gerek yok. hakaret küfür vs olmadıkça siyaset konuşmanın ne zararı var. kurallara uymayan şutlanır olur biter.
Burada temel olarak yaşanan sorun şu.
İçimizde olan her üye, olması gereken kültürel olgunluğa sahip olmayabiliyor.
Belki biz de yeterince değiliz. Sorun şu ki X bir karşıt görüş ve fikir çatışması durumunda ortalık alevleniyor ve mevzu önce iğneleme, alaycı tavır, arkasından daha üst perdeden tepkiler ve sonrası devam.
Aramıza ilk giren herkesin aynı statüde olması bu anlamda sakıncalı diye düşünüyorum.
Kaldı ki açık konuşayım ki ben görüş beyan etmekten kaçınmadığım için bu yazışmaların içerisinde oluyorum ve bu sefer (Bu gün olduğu gibi mesela, işyerinden çıktım, eve gelene kadar konular uçmuş) konular silindiğinde veya kilitlendiğinde ''Önce yazıyorsun sonra siliyorsun'' diyen arkadaşlar çıkıyor. Onlar da haklı zira dışarıdan görünen bu ben suçlayamam ki onu böyle düşündüğü için.
Yani iğneyi size batırırken çuvaldızı da kendimize batırmamız lazım yönetim olarak.
Mesela ben çok iyi hatırlıyorum ''Bundan sonra konu kilitlemek yerine huzursuzluk çıkaran arkadaşı konudan yasaklayacağız'' diye. Hatta ilk uygulamayı ben kulakları çınlasın
B
beyzabetül de uyguladım. Darıldı gücendi ayrı konu ama konu açık kaldı ve insanların emek sarfederek belirttikleri görüşleri halen orada durmaya devam etti böylece.
Ama sonra baktım diğer arkadaşlarım mesela konu kilitlemeye devam etmişler (Öyle uygun görmüşler lafım yok) Yani sevgili dostlar dah aönce de yazdım yine yazayım, Şu isimlerimizin altında yazanlar sizi yanıltmasın.
Bizi sizden ayıran hiç bir şey yok. Sadece herkes karakteristik özelliklerine ve ilgi alanlarına göre kanalize oluyor o kadar. Bu normal toplumda da da böyle forumda da aynı şekilde.
Mesela sanırım
temhem16 veya bir başka arkadaşımzıın (
A
Alperentoy olabilir) (tartıştığımız arkadaşlardan birisi) bir yazısını çok beğendim ve beğendiğimi ifade ederek cepten yazmak zor oluyor eve geçince buna detaylı cevap vereceğim demiştim ama baktım konu yok. (Yukarıdaki tartışma sözcüğü, fikir telakkisi anlamındadır)
Sizlere bazı şeyler yazıyor söylüyoruz ancak şu forum kurulduğundan beri hep dile getirdiğimiz gibi EN İYİSİNİ oturtmaya çalışıyor ve o nedenle elbette ki bizlerde bocalıyoruz bazı konularda.
O nedenle sizlerden fikir almak bizim için değerli zira birlikte yaşıyoruz burada.
Aragorn kardeşim mesela. Ayrı bir dostluğumuz oluştu onunla DH günlerimizden beri, harici kanaldan bana ulaşarak forumda ortamdan kaynaklanan rahatsızlığını dile getirdi.
Doğru söylüyor ben de rahatsızım ama ikilemde kalıyorum. Yasakçı zihniyetten mi olalım yoksa sizlerle birlikte mi karar alalım?
Mesela aklıma gelmişken buradan sevgili
Sota ya yazayım o halde.
Toplantı odasında açtığım konuda bulunan anketteki seçenekleri forum kullanıcıları ile de paylaşalım. hem o görüşleri görsünler, hem de kendileri de farklı fikirler versinler mesela.
Şeffaflıksa buyrun size şeffaflık. Çoğulcu demokrasiye uygun hareket edelim devamında. ne dersiniz?