Malesef anlaşmalar tek taraflı yapılmıyor, revize edilmiyor, zararına katlanırsanız bozulabiliyor. Taraflardan birinin lehine denge de zamanla dönebiliyor. Nedense bu dönüş hep bizim aleyhimize oluyor...
Yukarıda (önceki mesajda) yazdıklarım siyasi amaçlı değil bilgi amaçlı idi ve gerçekler malesef sevmesem de hoşlanmasam da gerçek. Biliyorum ki bu sonuçtan bu ülke de hiç kimse memnun olmaz. Elin mahkum adamlara, borçlusun ve ihtiyacın var kredi verenden almak zorunda kalıyorsun. Kırk yıdır böyle malesef. Kredi açan zaten nereye harcayacağına karışarak şartlı veriyor. Ülkemiz borç batağında, bu borç katlanarak artıyor, kendi kendimize yetemiyoruz. Her yıl 40 ila 60 milyar dolar borç bulmak zorunda olan bir ülkeyiz. İzmir Büyük Şehir bile gelirlerini verse 6 yılda borcunu ödeyebilecek şekilde borçlu. Yani bu borç konusu siyaset dışına taşmış durumda. Deve misali ülkemizin durumu bu elle tutulur yanımız çok yok. Hadi bu gün lüks yaşamayalım desek kimse kabul etmez, hele gençler asla, tüketim üzerine beyinlerimiz formatlanmış. Neden iyi diziler her kanalda hafta içi yayınlanıyor da insanlar evinde iki gün geçirirken hafta sonu yayınlanmıyor yerine bol bol avm li reklam yayınlanıyor hemde herkanalda aynı anda benzer formatla, evde sıkılıp çıksın alışveriş yapsın diye.
Daha yeni imf 25 civarı afrika ülkesine krediyi açtı, şartı ise ülkelerinide birçok köylerde elektrik yok o köylere elektrik altyapı götüreceksiniz parayı buralara harcayacaksınız şartı koyuyor, köyden bazı kişilere aşı çipi taktırılmasını istiyor. Adamlar açlıkla, yoklukla, karşılaşacaklar sağlık için para istiyor, verenin öne sürdüğü şarata bak.
Bir de şimdi şunu söyleyeyim, adam (Bill Gates) patentini almış altta, 20 yıla kalmaz yapmak istediklerini yaparlar bitmiş olur. Olmuş bitmiş başarısız işleri bırakıp şahsımızı kurtarmaya çalışalım. Adamlar ülkelerin önemli şirketlerini zaten ellerinden alalı çok oldu şimdi gözü bizlere (bedenimize) diktiler adım adım geliyorlar.
Sota 'için Ek olarak şunu belirteyim yazdıklarım da yada söylemlerimde bilgi dışında siyasi birşey aramanıza gerek yok, çünkü yok. Trol yakıştırmasını kabul etmiyorum, benden önce veya sonra yazılanları okuyunca sıranın bana gelmeden uğrayacak çok yer olduğunu görmeniz lazım. Ben yazarken beğendirmeyi değil düşündürmeyi amaçlayıp yazmaya çalışırım, yazmayı da çok seven biri değilim.