Mevzular (Siyaset)

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
zaten siyasi tartışmaya girecek olsan, araya illa ki dini motif katacak kişiler vardır. itiraz edeceğin bir argümana, sırf "din düşmanı" vb. yafta vuracak diye edemezsin. sanki din sadece onlara aitmiş gibi.

Aarslan Çevrimdışı

Aarslan 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
220
34
Ülkemizdeki siyasetin her kurumun ve her oluşumun iliklerine kadar işlediği bu dönemde nasıl siyaset konuşmayacaksın?
Siyaset konuştuğumuzda vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun amacı sadece taraf olduğu görüşü haklı çıkartmak olduğu için televizyonlardaki siyasetçiler gibi dinlemeden baskın olmaya çalışmasından başka yaptığı birşey yok.Bu şekilde siyaset konuşup tartışmanın nasıl saygı çerçevesinde bitmesini bekliyorsun.
İşin özeti siyaset konuşmak yasak denilse bile ben dahil çoğu üye ister istemez konuşacaktır. Zıt görüşler arasında uçurumlar olduğu için ortak payda da anlaşabilmemiz imkansız gibi birşey.
Yöneticilerin bence yapması gereken konuşmaların saygı çerçevesinden çıkıp hakaretlere vardığı durumlarda belirli cezalar vermesidir. Bunun aksi karar iki taraftan birini kaybettirir. İllaki siyaset istemeyen birileri varsa internete hiç girmesin hatta evdende dışarı çıkmasın çünkü günümüzde böyle biryer kalmadı.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
BBC haberin sonunda açıklamış nedenini yani satınalmada tercih edilen iki yoldan birinin seçilmesinden kaynaklanıyor demiş. Ben de böyle biliyordum. Anlaşmaların yapıldığı dönemde ucuz olan yöntemdi hatırladığım kadarıyla. Çünkü o dönemde avrupadan daha ucuza alıyorduk diye seviniliniyordu. Kontrat bitince tekrar değerlendirilip güncellenir.

İranla Erbakan gaz anlaşması imzalamıştı çok ucuza al yada öde sistemiyle, iran boruları döşedi sınıra dayadı malesef erbakan gönderilince yerine gelenler 'IMF' falan siyasi dayatmayla ne boruları döşediler ne de sınıra gelen gazı aldılar. Sonra İran mahkemeye gitti yanılmıyorsam yüklü milyarlarca dolar alınmayan gazın parasını ödetmişlerdi millete. Sorsan iktidar bunardı alsalardı denebilir, ama ozamalar IMF başta nereye kımıldıyorsun devlet acil olmayan okula lojman bile yapamıyordu.
Yıllar önce Türkmeanistan'da Saparmurat bizim bakanı TV de canlı yayında azarlamıştı, Rusyadan 45-47 dolara alıyorsunuz ben size 23 dolardan vereyim almayın onlardan diye, iran üzerinden veririz diyordu. Bizim bakan şu onurlu cümleyi söylemişti 'Ben almayınca kime satıyorsun' diye. Yani bu iş tam bir uluslar arası siyaset konusu. Ülkelerin milli politikalarının sonucu ortaya çıkıyor. Ucuza pahalıya bakmıyor bazen tarafını seçiyor. Ona bunu söyleten de bizim bakana söyleten de malesef tam bağımsız olamamanın kendi kendine yetememenin sonucu olarak ortaya çıkıyordu. Dahası da var konu dağılmasın.

Neden bunları yazdım, ne forum üyelerini ne de başkalarını kendinizden küçük görüp durmayın diye... Zira büyüklük Atatürkün 'Bir devlet başkanı' yolda durup bir çoban çocukla muhabbet edebilmesi onu anlayıp takdir etmesi gibi varılabilecek yere yürünebilecek bir yol. Yada Hz Muhammedin (S.A.V.) ümmeti ona diğer hükümdarlar atlas, ipek yatakta yorganda yatıyor, değerli taşlarla süslü tahtlarda oturuyor, müsade et biz de sana onlardan yapalım dediklerinde. İzin verseydim Cebrail şu iki dağı altına çevirir de emrime verirdi, ben istemedim ben ümmetim nasıl yaşarsa öyle yaşarım diyen ve öyle yaşayan birinin ahlakıyla ahlaklanmaktır.
Biraz önce bir haber okudum hükümete yakın bir kaynakta hem de, bu sözleşmeleri Avrupa ülkeleri içinde revize etmeyen tek ülkeymişiz maalesef

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
53
images.jpegd6a5b963546e73d5.jpg

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
zaten siyasi tartışmaya girecek olsan, araya illa ki dini motif katacak kişiler vardır. itiraz edeceğin bir argümana, sırf "din düşmanı" vb. yafta vuracak diye edemezsin. sanki din sadece onlara aitmiş gibi.
Ben ona da varım... inandıkları dinin peygamberinden mükemmel örnek verilmiş... Ama Bu gün yaşadıkları, peygamberin yaşadığı hayat felsefesinin yakınından bile geçmiyor...

Smoti ve ejder meyvesini bilmeyi bırakın hangimiz ismini duymuştuk...

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Biraz önce bir haber okudum hükümete yakın bir kaynakta hem de, bu sözleşmeleri Avrupa ülkeleri içinde revize etmeyen tek ülkeymişiz maalesef
Malesef anlaşmalar tek taraflı yapılmıyor, revize edilmiyor, zararına katlanırsanız bozulabiliyor. Taraflardan birinin lehine denge de zamanla dönebiliyor. Nedense bu dönüş hep bizim aleyhimize oluyor...

Yukarıda (önceki mesajda) yazdıklarım siyasi amaçlı değil bilgi amaçlı idi ve gerçekler malesef sevmesem de hoşlanmasam da gerçek. Biliyorum ki bu sonuçtan bu ülke de hiç kimse memnun olmaz. Elin mahkum adamlara, borçlusun ve ihtiyacın var kredi verenden almak zorunda kalıyorsun. Kırk yıdır böyle malesef. Kredi açan zaten nereye harcayacağına karışarak şartlı veriyor. Ülkemiz borç batağında, bu borç katlanarak artıyor, kendi kendimize yetemiyoruz. Her yıl 40 ila 60 milyar dolar borç bulmak zorunda olan bir ülkeyiz. İzmir Büyük Şehir bile gelirlerini verse 6 yılda borcunu ödeyebilecek şekilde borçlu. Yani bu borç konusu siyaset dışına taşmış durumda. Deve misali ülkemizin durumu bu elle tutulur yanımız çok yok. Hadi bu gün lüks yaşamayalım desek kimse kabul etmez, hele gençler asla, tüketim üzerine beyinlerimiz formatlanmış. Neden iyi diziler her kanalda hafta içi yayınlanıyor da insanlar evinde iki gün geçirirken hafta sonu yayınlanmıyor yerine bol bol avm li reklam yayınlanıyor hemde herkanalda aynı anda benzer formatla, evde sıkılıp çıksın alışveriş yapsın diye.

Daha yeni imf 25 civarı afrika ülkesine krediyi açtı, şartı ise ülkelerinide birçok köylerde elektrik yok o köylere elektrik altyapı götüreceksiniz parayı buralara harcayacaksınız şartı koyuyor, köyden bazı kişilere aşı çipi taktırılmasını istiyor. Adamlar açlıkla, yoklukla, karşılaşacaklar sağlık için para istiyor, verenin öne sürdüğü şarata bak.

Bir de şimdi şunu söyleyeyim, adam (Bill Gates) patentini almış altta, 20 yıla kalmaz yapmak istediklerini yaparlar bitmiş olur. Olmuş bitmiş başarısız işleri bırakıp şahsımızı kurtarmaya çalışalım. Adamlar ülkelerin önemli şirketlerini zaten ellerinden alalı çok oldu şimdi gözü bizlere (bedenimize) diktiler adım adım geliyorlar.

Sota Sota 'için Ek olarak şunu belirteyim yazdıklarım da yada söylemlerimde bilgi dışında siyasi birşey aramanıza gerek yok, çünkü yok. Trol yakıştırmasını kabul etmiyorum, benden önce veya sonra yazılanları okuyunca sıranın bana gelmeden uğrayacak çok yer olduğunu görmeniz lazım. Ben yazarken beğendirmeyi değil düşündürmeyi amaçlayıp yazmaya çalışırım, yazmayı da çok seven biri değilim.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Malesef anlaşmalar tek taraflı yapılmıyor, revize edilmiyor, zararına katlanırsanız bozulabiliyor. Taraflardan birinin lehine denge de zamanla dönebiliyor. Nedense bu dönüş hep bizim aleyhimize oluyor...

Yukarıda (önceki mesajda) yazdıklarım siyasi amaçlı değil bilgi amaçlı idi ve gerçekler malesef sevmesem de hoşlanmasam da gerçek. Biliyorum ki bu sonuçtan bu ülke de hiç kimse memnun olmaz. Elin mahkum adamlara, borçlusun ve ihtiyacın var kredi verenden almak zorunda kalıyorsun. Kırk yıdır böyle malesef. Kredi açan zaten nereye harcayacağına karışarak şartlı veriyor. Ülkemiz borç batağında, bu borç katlanarak artıyor, kendi kendimize yetemiyoruz. Her yıl 40 ila 60 milyar dolar borç bulmak zorunda olan bir ülkeyiz. İzmir Büyük Şehir bile gelirlerini verse 6 yılda borcunu ödeyebilecek şekilde borçlu. Yani bu borç konusu siyaset dışına taşmış durumda. Deve misali ülkemizin durumu bu elle tutulur yanımız çok yok. Hadi bu gün lüks yaşamayalım desek kimse kabul etmez, hele gençler asla, tüketim üzerine beyinlerimiz formatlanmış. Neden iyi diziler her kanalda hafta içi yayınlanıyor da insanlar evinde iki gün geçirirken hafta sonu yayınlanmıyor yerine bol bol avm li reklam yayınlanıyor hemde herkanalda aynı anda benzer formatla, evde sıkılıp çıksın alışveriş yapsın diye.

Daha yeni imf 25 civarı afrika ülkesine krediyi açtı, şartı ise ülkelerinide birçok köylerde elektrik yok o köylere elektrik altyapı götüreceksiniz parayı buralara harcayacaksınız şartı koyuyor, köyden bazı kişilere aşı çipi taktırılmasını istiyor. Adamlar açlıkla, yoklukla, karşılaşacaklar sağlık için para istiyor, verenin öne sürdüğü şarata bak.

Bir de şimdi şunu söyleyeyim, adam (Bill Gates) patentini almış altta, 20 yıla kalmaz yapmak istediklerini yaparlar bitmiş olur. Olmuş bitmiş başarısız işleri bırakıp şahsımızı kurtarmaya çalışalım. Adamlar ülkelerin önemli şirketlerini zaten ellerinden alalı çok oldu şimdi gözü bizlere (bedenimize) diktiler adım adım geliyorlar.

Sota Sota 'için Ek olarak şunu belirteyim yazdıklarım da yada söylemlerimde bilgi dışında siyasi birşey aramanıza gerek yok, çünkü yok. Trol yakıştırmasını kabul etmiyorum, benden önce veya sonra yazılanları okuyunca sıranın bana gelmeden uğrayacak çok yer olduğunu görmeniz lazım. Ben yazarken beğendirmeyi değil düşündürmeyi amaçlayıp yazmaya çalışırım, yazmayı da çok seven biri değilim.
Uzun yazmışsınız okudum çok güzel ama bir daha söylüyorum tüm Avrupa revize etmiş, bizim bakana soru soruyorlar niye pahalı doğalgaz diye, devlet sırrı diyor buyrun kaynak

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
rusya'yı arkasına almak vb. sebeplerle , böyle esrarengiz işler yapıldığını düşünmekteyim. rusya'dan kredi alıp, aldığın krediyle rusya'dan s400 almak veya nükleer ihalesini rusya'ya vermek . ama putin eski fsb 'nin adamıdır. "cin olmadan şeytan mı çaracağınız loo?" demiş olabilir. bakınız rusya ile şu anki ilişkiler.....

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
rusya'yı arkasına almak vb. sebeplerle , böyle esrarengiz işler yapıldığını düşünmekteyim. rusya'dan kredi alıp, aldığın krediyle rusya'dan s400 almak veya nükleer ihalesini rusya'ya vermek . ama putin eski fsb 'nin adamıdır. "cin olmadan şeytan mı çaracağınız loo?" demiş olabilir. bakınız rusya ile şu anki ilişkiler.....
Akkuyu için Ruslara 15 yıl boyunca üretilecek elektriğin yarısı için 1kwh=12.35 cent $(güncel kura göre 80kr ₺) alım garantisi verdik, mevcutta çalışan santrallerin kwh saati yaklaşık 30-50 Kr ₺ civarında, yani 20 milyara malolacak nükleer santral için 35 milyar dolar alım garantisi verdik, rakamlar epdk dan teyit edilebilir. Kamu adına çok fazla alım garantisi verdik son 10 yılda, ülkemizin önümüzdeki 20-30 yılını ipotek altına aldık, sonumuz hayrolsun diyecek fazla bir şey yok.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Akkuyu için Ruslara 15 yıl boyunca üretilecek elektriğin yarısı için 1kwh=12.35 cent $(güncel kura göre 80kr ₺) alım garantisi verdik, mevcutta çalışan santrallerin kwh saati yaklaşık 30-50 Kr ₺ civarında, yani 20 milyara malolacak nükleer santral için 35 milyar dolar alım garantisi verdik, rakamlar epdk dan teyit edilebilir. Kamu adına çok fazla alım garantisi verdik son 10 yılda, ülkemizin önümüzdeki 20-30 yılını ipotek altına aldık, sonumuz hayrolsun diyecek fazla bir şey yok.
Sorunca da, bunlar nükleer santral yaptı derler, yirmi yıl önce böyle bir şey mi vardı?

Belki de Hiç kullanmayacağı yola köprüye gırtlağına basılıp alınan vergisinden, geçmeyen araba parası gidiyor ama farkında değil, o gitsin pide kuyruğunda sıra kavgası yapsın.

Başka bir örnek, yılda 80 bin kişi gelen havaalanına 1.200.000 kişi garanti edilmiş ve ödeniyor.

Bunları yazınca siyaset yaptım oluyorsa ve böyle düşünen varsa beni engellesin lütfen.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
48
Sorunca da, bunlar nükleer santral yaptı derler, yirmi yıl önce böyle bir şey mi vardı?

Belki de Hiç kullanmayacağı yola köprüye gırtlağına basılıp alınan vergisinden, geçmeyen araba parası gidiyor ama farkında değil, o gitsin pide kuyruğunda sıra kavgası yapsın.

Başka bir örnek, yılda 80 bin kişi gelen havaalanına 1.200.000 kişi garanti edilmiş ve ödeniyor.

Bunları yazınca siyaset yaptım oluyorsa ve böyle düşünen varsa beni engellesin lütfen.
Uşak Kütahya havaalanı bahsettiğiniz yer, ben Bursa İstanbul otoyolunda çalıştım, o yollara verilen garantiler akılla izah edilemez, yaklaşık maliyeti 1 milyar dolar olan Osmangazi köprüsünden yüklenici grup 22 yıl boyunca yaklaşık 9 milyar dolar kar elde edecek, cebimizden 5 kuruş çıkmadı diyenler senede ortalama 3 milyar TL ödüyor garanti farkı için. Evden çıkma yasağı olan şu günlerde bile sayaç çalışıyor. Üzgünüm daha fazla bir şey yazıp canınızı sıkmak istemem.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,497
Borç yiğidin kamçısıdır!

yürü be koçum kim tutar seni:hihi

peki bu lafım kime???

bunundamı adı siyaset şimdi diye adam sorarım???

Geri
Üst Alt